Op zoek naar een laptop voor m'n dochter (die over 6 weken naar de middelbare school gaat), de keuze gemaakt om voor de prijs van een nieuwe 'instapper' een gebruikte laptop te kopen die qua specs daar flink bovenuit steekt. Al zoekend via Marktplaats kwam ik meerdere advertenties tegen van Estunt, en de shopreviews hier op Tweakers spraken het vertrouwen uit in deze nog vrij jonge webshop.
De keuze viel uiteindelijk op de HP Elitebook 840 G1 Core i7 / 8GB / 240GB SSD, waarvan er op het moment van bestellen vijf stuks op voorraad waren en op dit moment van schrijven nog één 'op de plank ligt'. De prijs was goed (minder dan 1/3 van de nieuwprijs), en de laptop werd compleet geleverd met een adapter en voedingskabel, plus een verse Windows 10 Pro installatie. Deze installatie was bovendien keurig voorzien van alle updates en tevens 'schoon', dus geen sh*tload aan bloatware te hoeven verwijderen. Kijk, zo scoor je pluspunten!
Van de website:
Gebruikt: product is gebruikt en kan dus normale gebruikssporen bevatten
Nieuwstaat: product is zo goed als nieuw, weinig tot geen gebruikssporen te zien
Qua uitlevering is de laptop omschreven als 'gebruikt'. De laptop die ik ontving was werkelijk erg netjes, er lijkt alleen een heel klein stofje o.i.d. onder de lamineerlaag van het scherm te zitten, maar hinderlijk is dit niet.
Op de website staat vermeld dat de afhandeling wordt uitgevoerd door studenten, en dat de bevestiging en verzending dientengevolge wel eens enkele dagen op zich kan laten wachten. De laptop werd op zaterdagavond besteld en op maandag had ik de orderbevestiging binnen. Best oké dus (zie verder bij klantenservice).
De verpakking was keurig, een speciale kartonnen doos waarin de laptop gefixeerd was verpakt, voorzien van een apart vakje voor de adapter en voedingskabel en verder afgevuld met plastic luchtkussentjes. Solide verzonden en makkelijk te recyclen verpakking.
Een tip van mijn kant: Als je de optie biedt voor standaard of aangetekend verzenden via PostNL, overweeg dan ook de optie om verzending met track&trace aan te bieden. Ik had dat zelf wel prettig gevonden.
De laptop kon op dezelfde dag van de orderbevestiging nog verzonden worden. Op mijn verzoek werd dat met een dag uitgesteld, en dat was geen enkel probleem. De communicatie (per e-mail) hierover ging erg vlot en ondanks het ontbreken van track&trace werd ik verder ook keurig per e-mail op de hoogte gehouden over de status van de order.
Nog een tip: 3 maanden garantie op gebruikte hardware is niet ongewoon, maar er zijn concullega's die (d.m.v. optionele bijbetaling) deze garantie kunnen verlengen, bijvoorbeeld tot een jaar.