Dustin Nederland | Zakelijk

Ik schrijf deze review namens mijn zus die in België geneeskunde studeert en in het ziekenhuis werkt. Haar oude laptop is onlangs kapot gegaan en ze heeft met spoed een nieuwe nodig om haar scriptie te schrijven. Centralpoint bood een mooie acer aan voor de goedkoopste prijs in de pricewatch (op 8 eurocent na). En gelukkig levert centralpoint binnen 1 werkdag. Dat kwam perfect uit aangezien mijn zus in het weekend thuis zou komen en bij een bestelling van de laptop op donderdagochtend, wel vrijdag geleverd moet worden. Helaas liep het anders.

Donderdag 7 juli heeft ze in de vroege ochtend de laptop besteld zodat hij vrijdag binnen zou zijn. Ze heeft betaald met mastercard van haar partner en het geld is gelijk van de rekening afgeschreven. Dit gaat altijd goed, maar bij centalpoint blijkbaar niet. Ze wilde verificatie van de ID om creditcardfraude te voorkomen. Dat staat niet aangegeven op de site dat dit nodig is, anders had ze dit meteen kunnen doen om ongemak te voorkomen. Maar goed, het is geen slechte zaak dat ze hieraan denken, maar vermeld dit dus bij de aankoop.

Vervolgens heeft ze donderdagavond heeft ze een kopie van de ID van haar partner opgestuurd en begrijpenderwijs wordt dit bij centralpoint pas gezien op vrijdag. Ik heb vrijdagmiddag rond 15:30 gebeld en heb doorgegeven dat het ID gisteren per mail verstuurd is en de meneer aan de lijn heeft dit ook bevestigd dat die is aangekomen. Ik heb beleefd gevraagd of ze het naar België konden sturen aangezien daar ook een centralpoint zit, maar er werd me vriendelijk duidelijk gemaakt dat ze ondanks dezelfde naam onafhankelijk van elkaar opereren. Prima.

Zaterdag wordt er blijkbaar niets meer verstuurd. Helaas voor mijn zus, die moet dan tijdens haar drukke studie en werk alsnog op en neer naar Nederland rijden om de laptop op te halen. Het zij zo... Maandag is de laptop er echter nog steeds niet, wat je dus wel mag verwachten. Dus vandaag nog maar eens gebeld en blijkbaar moeten ze nóg steeds het ID verifiëren terwijl de email van het ID naar het goede emailadres is gestuurd. Intern gaat het dus niet helemaal geweldig daar. Dit was vrijdag al gebeurd en bevestigd.

Mijn zus zit dus nog steeds zonder laptop wat niet echt heel prettig is aan het einde van een schooljaar. Je zou verwachten dat centralpoint haar dan tegemoet komt voor het ongemak van het lange wachten en het op en neer rijden van België naar Nederland puur en alleen omdat er op de site niet aangegeven wordt een kopie van de ID mee te sturen, vervolgens de communicatie intern slecht is en wij er zelf achteraan moeten gaan. Er is (nog) niet meegedacht in een oplossing en (nog) geen tegemoetkoming gedaan.
En dat terwijl er aangegeven wordt dat wanneer er voor 16:00 besteld wordt, je je product de volgende werkdag in huis hebt. En bovendien telefonisch is bevestigd dat het ID nadat het is opgestuurd in orde is en er op dezelfde dag het geld is afgeschreven.

Mocht centralpoint dit toch nog correct afhandelen, dan voeg ik dat met alle plezier toe.

Edit: Bovenstaande is helaas niet gebeurd. Sterker nog: mailtjes van mijn zus naar de klantenservice werden helemaal niet beantwoord. Dat is natuurlijk lekker makkelijk; gewoon niet reageren. Echter ga je zo niet met je klanten om.

De verzending is dus slecht. Hopelijk is het bij aankomst wel allemaal in orde. Dit laat ik jullie graag weten.

Edit: woensdag 13 juli is de eindelijk laptop binnengekomen. Nog niet opengemaakt (laat ik aan mijn zus over), maar hij is in ieder geval in een stevige doos/verpakking geleverd. Doos is ondertussen opengemaakt. Laptop was goed verpakt. Alles is meegeleverd.

De klantenservice is via de telefoon goed bereikbaar. Ik heb twee keer gebeld en ben twee keer snel en vriendelijk te woord gestaan en voldoende geholpen. De communicatie naar de klant via de telefoon is goed. De communicatie binnen het bedrijf was dat in mijn geval niet. Aangezien ze daar fouten hebben gemaakt mbt de ID van de creditcard.

Edit: omdat er dus helemaal niet is gereageerd op de mails en ze ze gewoon genegeerd hebben, heb ik helaas de klantenservice ook met een slecht moeten beoordelen.

Geachte heer, mevrouw,

Door een mogelijke fraudemelding vanuit de creditcardmaatschappij/Ogone hebben wij de betaling niet direct kunnen doorzetten en u om een legitimatie gevraagd. Helaas is deze na ontvangst niet goed verwerkt, waarvoor uiteraard excuses. De communicatie hieromtrent kan absoluut beter en de betreffende medewerkers zijn daarop aangesproken.

Uit coulance en begrip voor de situatie bieden we U een kortingscode aan van 25,- Euro. Wellicht niet de 50 euro waar u meermaals om gevraagd had, maar een naar wij denken evengoed nette geste.

David Hombroek
Manager Inside Sales

Deze ongelukkige gebeurtenis is uiteindelijk via de email nog goed afgehandeld door Centralpoint. Bedankt meneer Hombroek.

Scorekaart voor Dustin Nederland | Zakelijk

Thuiswinkel Zakelijk