CAPS

Bestellen bij SiComputers was niet heel anders dan bij andere web winkels, ze hebben een nette lay-out al dan niet al te veel dingen die echt uitspringen maar dat doet niet zo zeer ter zaken, prijzen concurreren goed met andere bedrijven.

Op zich niet veel op aan te merken, was een dag later dan verwacht en had liever gehad dat dit verliep via PostNL, er was geen handtekening vereist, op zich raar, maar niet echt problematisch, pakket was netjes verpakt.

Er wordt vaak gezegd dat je aan een winkel pas goed kan zien of het een goede winkel is wanneer er een probleem is.

Dit merkte ik dan ook per direct toen dit er was.

Een moederbord dat binnen een maand gebruik defect is, hier simpelweg een bericht over gestuurd, deze teruggestuurd en van hen hetgeen wat verwacht "deze is inderdaad defect". Dus, vervanging wordt vrij snel verwacht, simpelweg een vervangende in een doos stoppen en de defecte terugsturen naar de fabrikant. Dit leek alleen moeilijker dan verwacht, want SiComputers wilt eerst een vervanging krijgen van de producent. Deze wordt dus eerst opgestuurt naar de leverancier.

Hier neemt SiComputers 2 weken de tijd voor.

De kers op de taart komt dan nog eens als je dan belt naar de producent van dit moederbord, om te vragen of ze toevallig mijn moederbord hebben ontvangen na 2 weken tijd, om daar vervolgens van te horen dat zij geen zaken doen met SiComputers, en dat zij geen flauw benul hebben wat wel, en wat niet van dit bedrijf vandaan komt.

Er blijkt dan ook dat SiComputers overal via-via aan hun materialen probeert te komen om een zo goedkoop mogelijke prijs te kunnen verschaffen voor haar klanten en dat als er een probleem is met de materialen dat dit via die exact dezelfde weg weer terug moet. Dit merk je ook gelijk als je vraagt om een telefoon nummer of iets dergelijks van de leverancier dat ze de 1e en 2e keer dat je dit vraagt ze zeggen dat het prive is. Op dat moment is het niet geheel verassend meer dat wanneer SiComputers haar directe klanten al 2 weken laat wachten op het Uberhaupt opsturen van de defecte
materialen naar haar leverancier, dat deze leverancier al helemaal geen haast heeft.

Ben nu een maand verder en werk nu met een vervangend moederbord wat ik zelf heb moeten aanschaffen, nog geen bericht van SiComputers ontvangen over de status ervan binnen deze maand, niet eens een ontvangst bewijs of iets dergelijks behalve dat na een telefoontje te horen hebben gekregen dat het netjes was aangekomen en dat er inderdaad een defect is, en na 3 telefoontjes om de status op te vragen (en dit was niet omdat ik 3 keer de status heb opgevraagt, maar omdat het 3 pogingen kostte om een antwoord te krijgen) een manager aan de lijn gekregen die met bijzonder vriendelijk commentaar mij wel even wilde vertellen, of schreeuwen bijna, hoe het allemaal zit, eerste keer in mijn leven dat ik als klant op zo'n manier ben aangesproken door personeel waar dan ook.

TL;DR SiComputers gebruikt zeer dubieuze manieren om aan hun materialen te komen en klantenservice had er net zo goed niet kunnen zitten, had mischien zelfs beter geweest. ook geen manier om te achterhalen waar ze aan hun spullen komen om het zelf te proberen op te lossen, want als je het vraagt zeggen ze of dat dit prive is, of ze liegen dat ze barsten en verwijzen je naar een bedrijf waar je vervolgens hoort dat zij helemaal geen zaken doen met SiComputers.

Scorekaart voor CAPS

Qshops