HelloTV

Ik zocht een eenvoudige, maar degelijke stereo soundbar, gewoon om de geluidskwaliteit van de TV in de slaapkamer wat op te krikken. Ik wou er ene zonder losse subwoofer, maar die toch een goeie bassweergave had. Mijn keuze viel in de eerste plaats op de Yamaha YAS-103, OK geprijsd en voorradig bij PlatteTV.nl. Ik bestelde er ineens een Vogels sound 1250 montageset bij. Diezelfde avond schreef ik het verschuldigde bedrag over op hun rekening.
De eerstvolgende werkdag kreeg ik een mailtje van de klantendienst dat ze me de duurdere JBL SB250 konden aanbieden. Maar ik wou dus geen soundbar met losse sub, dus ik liet weten bij mijn eerste keuze te blijven.
Maar toen kwam de kat dus op de koord en kreeg ik antwoord dat de YAS-103 er blijkbaar niet meer was. Ze konden me wel de YAS-105 aanbieden, die opvolger van de YAS-105. Ik had die oorspronkelijk ook overwogen maar om een aantal redenen toch het oudere model verkozen. Maar weinig opties had ik dan niet meer en stemde toe.
Toen bleef het echter stil. Een week ging voorbij, waarna ik vroeg of er al nieuws was. Terug kreeg ik antwoord dat de YAS-103 niet meer te krijgen was, en dat ik nog de JBL kon krijgen. Ik verwees terug naar de eerdere mail dat was afgesproken de YAS-105 te versturen.
10 dagen gingen voorbij, dus ik nog eens gaan polsen. Ondanks dat de YAS-105 gans die tijd voorradig stond op de website was die blijkbaar nog steeds in bestelling bij de leverancier.
Gezien 3 weken na mijn order me niet kon gegarandeerd worden dat die nog diezelfde week zou geleverd worden, heb ik de soundbar geannuleerd (ik had een bijna-nieuwe gevonden op 2dehands.be, met nog 18 maand garantie). Dat werd aanvaard en het aankoopbedrag zou me teruggestort worden.
Na deze eerlijke opsomming van de feiten kan ik dus eigenlijk geen voldoende geven voor deze webshop. Het lijkt er toch op dat ze hun voorraadstatus niet op orde hebben. Het zal me waarschijnlijk niet tegenhouden om in de toekomst er nog iets te bestellen, maar toch jammer voor een eerste ervaring met hen.

Eens bovenvermelde problemen met levering van de soundbar verliep de levering van de soundbar mount wel uitstekend. Die werd diezelfde dag nog verstuurd en 's anderendaags geleverd.
Gezien het uiteindelijk maar om 2 stukken metaal met wat schroeven/bouten gaat, kan ik het feit dat er geen extra verpakking rond de originele productdoos meer werd gedaan wel door de vingers zien.

Ik kreeg steeds vriendelijk en snel antwoord, zelfs op zondag. Maar ergens ging er toch iets mis met het noteren van afspraken. Puntje af daarvoor.

Scorekaart voor HelloTV