CampusShop.nl

Na lang wikken en wegen heb ik november 2014 een LENOVO YOGA2-13-00880 gekocht bij de Paradigit winkel in Rotterdam. Ik was hier heen gereisd omdat dit een van de weinige locaties was, waar deze laptop op voorraad was. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om een showroom-model. Op zich vond ik dat niet zo een probleem, maar het leek me logisch dat dan ook de prijs iets lager zou uitvallen. Het product staat namelijk al voor een onbekende tijd in de showroom van de winkel. Dit was echter geen optie. Ik wilde deze laptop echter toch graag hebben, dus heb hem uiteindelijk met tegenzin gekocht. Hierbij een enorme stroom van aanbiedingen voor garantiepakketen afgeslagen. Vervolgens bedacht ik me op weg naar huis dat Paradigit ook het merk Campusshop heeft en aangezien ik student ben, ik daar misschien voor in aanmerking kwam. Ik bellen met de klantenservice, en dat was inderdaad het geval. Ik dus terug naar de winkel om hier om te vragen. Op deze manier was korting zo geregeld, erg jammer dat ze me in de winkel deze optie niet in eerste instantie gegeven hebben. Extra voordeel is een Campusshop Basic Service 2 jaar. Vervolgens besloten om vanwege de op het oog gunstige voorwaarden een verzekering af te sluiten van een gedeelte van de bespaarde kosten.

In eerste instantie erg tevreden met het product. Het touchscreen werkte niet zo goed als ik had gehoopt. Verder geen problemen met de laptop.

Rond oktober 2015 echter, gaat de USB3 poort stuk. Met in en uitpluggen van de USBstekker is het blauwe kapje afgebroken. Ik heb er verder echt niets geks mee gedaan, dus het lijkt mij een garantiekwestie. Ik bel naar Campusshop om het te melden, maar besluit dat ik de laptop niet ga opsturen, omdat ik hem elke nodig heb voor studie.

Eind maart 2016. Ik loop inmiddels stage, waar ik een laptop gebruik, dus besluit dat het een goed moment is om mijn laptop op te sturen. Ik ben er ook achter gekomen dat het touchscreen echt defect is. Er zijn grote gebieden waar het scherm gewoon niet reageert op aanraking. Ik bel met de klantenservice. De medewerker begint gelijk over dat als er zichtbare schade is dat het dan niet onder de garantie valt. Ik geef aan dat ik ook verzekerd ben. Vervolgens wil hij zowel het touchscreen als de usbpoort op mijn verzekering verhalen. Ik ben het er niet mee eens, omdat ik vind dat het onder de garantie val, en besluit er nog even over na te denken. Ik be-eindig het gesprek. Dezelfde middag bel ik nog een keer de klantenservice. Ik krijg iemand anders aan de lijn, en het probleem gaat verholpen worden door de garantie. Vervolgens komt DynaCare op een afgesproken tijdstip mijn laptop ophalen. Na een dag krijg ik echter een mailtje, de USBpoort valt niet onder garantie. Ik heb nog wat gediscussieerd met de medewerker per e-mail, maar het kapje was afgebroken, en dat was mijn schuld. Ik ben het er niet mee eens, maar kan begrijpen dat ze het zo zien. Ik vraag of het touchscreen wel gerepareerd ging worden, ja dat gingen ze repareren. Ik kon de laptop kostenloos terugkrijgen omdat het touchscreen wel gerepareerd ging worden. Dit leek me de beste route, zodat ik daarna het USB3poort probleem direct via de verzekering kon regelen (volgens de klantenservice van CampusShop betaalt de verzekerign dan direct, in plaats van dat ik moet voorschieten en declareren, dat leek mij gunstiger). Ik krigj de laptop netjes weer terug van Dynafix

Na het openen van de doos blijkt al direct dat het touchscreen niet gerepareerd is. Ik bel weer met CampusShop. Ik geef aan dat ik het erg slecht vind dat de schade niet gerepareerd is, terwijl dit wel beloofd was. Ik krijg te horen dat ze pas echt wat kunnen betekenen als ik de laptop al drie keer opgestuurd heb ter reparatie. Ik realiseer me dat het een lang proces gaat worden. Ze adviseren me om dan beide schades te laten repareren via de verzekeraar. Anders moet ik de laptop twee keer opsturen. Daar heb ik ook geen zin in. Ik kies dus voor de verzekering en mag bij Actua mijn schade melden. Hier moet ik een hele rits aan informatie invullen, wat ik braaf doe. Een dag later krijg ik retourlabels. Ik breng mijn laptop naar een Kiala punt en zie dat hij op 18 april binnen is bij CampusShop. Ik kan mijn reparatie volgen, maar op CampusShop registreren ze pas op 20 april dat hij aangekomen is. Na een week heb ik de onderstaande berichtjes verzameld:
20 apr 2016 Uw product is ontvangen en wordt in behandeling genomen
20 apr 2016 Het ontvangen product is goedgekeurd voor verdere behandeling
21 apr 2016 Het product wordt opgestuurd ter reparatie
21 apr 2016 Uw product is aangemeld bij een externe Service Partner ter reparatie
21 apr 2016 Het product wordt gereed gemaakt ter verzending
25 apr 2016 Het product staat klaar voor verzending
25 apr 2016 Er is een pick-up ingepland voor uw product

Ik vind het wat lang duren, ik dacht dat ik met Campusshop Basic service een reparatie zou hebben in vijf werkdagen. Ik bel met de klantenservice. Ik heb inderdaad die service, en die garandeert inderdaad een snelle reparatie. Echter is het nu een verzekeringskwestie en kan ik geen aanspraak maken op de Basic service. Het reparatieproces duurt gemiddeld 3-4 weken na binnenkomst. Ik ben dus inmiddels een maand verder, maar mag nog een maand wachten tot mijn laptop terugkomt.

Concluderend is de reparatie afdeling niet zo accuraat, maar is dat pas een probleem als je laptop al drie keer heb opgestuurd. Daarnaast verkopen ze mooie praatjes met mooie service en verzekeringspakketen, maar vergeten ze te vermelden dat als je de verzekering aangaat, dat je dan geen service meer krijgt. En dat terwijl ik nog steeds van mening ben dat het onder de garantie zou moeten vallen. Een USBpoort hoort niet af te breken bij het in of uitpluggen van een USBstekker. We wachten het af.

Scorekaart voor CampusShop.nl