De website van 4Launch ziet er prima uit en producten kunnen makkelijk besteld worden. Prijzen van sommige producten zijn echter vrij hoog, maar er zitten ook hele aantrekkelijke deals tussen.
VerzendingDe verzending was uitstekend: de laptop was verpakt in een stevige omdoos en was op tijd bezorgd. Helaas was de doos van de laptop zelf licht beschadigd.
KlantenserviceHelaas was ik niet tevreden met mijn aankoop. Eerst besloot ik om te kijken of de laptop snel en stabiel functioneerde en dat was niet het geval. Er verscheen een melding dat er een update vereist was en ik ging ermee akkoord in de veronderstelling dat de laptop dan beter zou werken (de melding kwam van Asus en Microsoft zelf). Achteraf bleek het dus dat het in mijn geval om de update naar Windows 10 ging (die door Asus zelf op hun website aanbevolen wordt). Maar zelfs met Windows 10 was deze computer langzaam en instabiel en ik stuurde hem terug naar 4Launch en deed beroep op de Wet Kopen op afstand.
Een week nadat de laptop door 4Launch ontvangen was, krijg ik een email dat mijn bestelling aan mij geretourneerd wordt omdat er Windows 10 op geïnstalleerd is. Hier kan ik natuurlijk niet akkoord mee gaan. De laptop werd door mij maar 15-20 minuten lang gebruikt (alleen in Windows zelf zonder dat er andere programma's geïnstalleerd werden), er zijn zijn geen gebruikssporen/schade en alle dozen, stickers, handleidingen en accessoires werden door mij meegestuurd.
Een medewerker van de klantenservice gaf aan dat de herstelpartitie van Windows 8 op de laptop niet aanwezig was: ik heb hier echter helemaal niets aan gedaan. De partitie schijnt tijdens het upgrade-/updateproces automatisch verwijderd te zijn. Er werden twee opties aan mij voorgelegd om deze zaak af te handelen: de laptop kon naar mij gratis teruggestuurd worden (maar die wilde ik helemaal niet hebben) of ik moest 59 euro betalen (om de laptop in nieuw staat te brengen) en de rest van het door mij betaalde aankoopbedrag zou teruggestort worden. Ik koos voor de tweede optie en heb een paar dagen later het bedrag in kwestie teruggekregen.
Al met al heeft 4Launch deze zaak redelijk goed afgehandeld. Er is echter een aantal aspecten dat nog voor verbetering vatbaar is: de klantenservice moet de klant op de hoogte van een retourproces houden (ik moest steeds zelf contact met hen opnemen om erachter te komen hoe de situatie was en wat ik mocht verwachten) en sneller en efficiënter te werk gaan. Je verwacht als klant dat 4Launch veel actiever in het hele proces zou zijn en dat je hier niet steeds achteraan zou hoeven te lopen.
Één tip voor diegenen die van plan zijn om een laptop met Windows 8 aan te schaffen en er niet zeker van zijn of ze deze willen houden: negeer alle meldingen en waarschuwingen van WIndows 8 om een update/upgrade naar Windows 10 uit te voeren, ook al word je hier letterlijk mee gespamd. In geval van een mogelijke retourzending zal het je veel moeite/kosten besparen.