Microsoft Store

Zolang alles goed gaat geen probleem. Maar owee als er iets mis is. Service kun je alleen telefonisch krijgen en dan kom je uit bij een extern call center in Roemenie, bij slecht Nederlands sprekende mensen. Zij kunnen niets anders dan de standaard scripts oplezen.

Nog een frappant detail: Negatieve produktreviews op de eigen site (NL shop) worden door MS geweigerd, zelfs als er niets anders dan feiten in staan.

Ik had hier een QI charging plate (DT-904) besteld voor EUR 69,95. Volgens de omschrijving op de website geleverd inclusief netvoeding. Wat bleek: de QI charger werd geleverd zonder netvoeding. Je moest zelf maar een 5V 2,5A USB voeding regelen. Die zijn niet eenvoudig verkrijgbaar en erg duur. De servicedesk kon niets anders doen dan mij opnieuw een nieuwe charger laten bestellen - die ik zelf voor moest schieten! - en de oude terug laten sturen. Dat is inmiddels wel gecrediteerd, maar toch gek dat ik zelf eerst weer opnieuw 70 euro moet voorschieten.

Ook nadat hier opnieuw geen netvoeding bij zat (dat had ik natuurlijk al voorspeld, maar men /moest/ toch eerst dit proberen voordat de zaak geescaleerd kon worden) is de zaak "geescaleerd". Dat is inmiddels drie weken geleden en hiervan heb ik nog niets vernomen. Wel diverse mails van de callcenter agent of ik aub een enquete wil invullen en vooral positief moet zijn over haar. Deze mensen worden duidelijk hierop afgerekend, maar echt helpen kunnen ze niet.

MS heeft de tekst op de website (alleen de nederlandse) inmiddels aangepast. Nu staat er nog groterer nonsens, namelijk dat de QI charger zelf "opgeladen" kan worden via een USB poort van een PC. De QI charger heeft echter helemaal geen eigen batterij en kan niet opgeladen worden. Voorts levert een normale USB poort van een PC maximaal 0,5A en dat is bij lange na niet toereikend voor de QI lader, die een opgenomen vermogen heeft van 2,5A en pas dan efficient kan laden. Volgens de handleiding moet de voeding ten minste 1,5A/8W leveren.

Een opmerkende lezer stelt misschine dat de bijgeleverde netvoeding/lader van de telefoon gebruikt kan worden. Op zich een optie, maar de QI lader wordt verkocht als accessoire voor de Lumia 950(XL). En die telefoon wordt geleverd met een netvoeding/lader waaraan een vaste kabel met USB Type-C connector zit. De QI charging plate heeft ook een vaste kabel met daar aan een USB-A connector. Dat past dus niet.

Interessant detail is nog dat op de DE en UK site de tekst niet is aangepast en nog steeds wordt gesproken va n een meegeleverde netvoeding. Op die sites wel een aantal negatieve reviews waarin ook wordt aangegeven dat de beloofde netvoeding niet is bijgeleverd.

Verzending is niet al te snel. Het komt ergens uit een centraal europees magazijn en duurt enkele dagen.

Men wil wel, maar het zijn medewerkers van een extern callcenter die zelf ook aangeven niets te kunnen en niet Microsoft te zijn. Het callcenter bevind zich - naar zeggen van een van de medewerkers - in Roemenie en men is zeer slecht verstaanbaar, ik heb geen native speakers aan de telefoon gehad en diverse malen gebeld.

Scorekaart voor Microsoft Store