Wehkamp

Tl;dr Een bestelling was dead on arrival, teruggestuurd en vervolgens is het pakketje kwijt gemaakt door de DHL. Hierna ik de totale incompetentie van de klantenservice van de Wehkamp heb mee mogen maken.

Precies een maand geleden bestelde ik een apparaat bij de Wehkamp. Toen ik de doos open maakte merkte ik dat deze rammelde en kapot was. Gelijk een retour aanvraag gedaan en een afspraak gemaakt op de website van de Wehkamp met de DHL dat ze het product op komen halen.
De DHL kwam echter op het afgesproken dagdeel niet, dus na overleg met de klantenservice heb ik de retour zending bij een servicepoint afgegeven (die avond stonden ze wel ineens voor de deur).

Na enkele dagen had ik nog geen ontvangstbevestiging gekregen van de Wehkamp, dus zocht ik weer contact met de klantenservice met de vraag "Wilt u me een bevestiging geven dat mijn pakketje, wat ik ter reparatie opgestuurd heb, is aangekomen". Deze werd beantwoord met "Een reparatie kan tot 21 dagen duren. Ik verzoek u deze periode af te wachten" (begrijpend lezen is moeilijk). Hierop dacht ik, goed, we wachten af.

Ongeveer anderhalve week verder kreeg ik een aanmaning in mijn mailbox. Ik had ervoor gekozen na ontvangst te betalen (meer per ongeluk omdat ik te snel doorklikte bij het bestellen). Hierover heb ik contact gezocht met de klantenservice aangezien ik het een beetje vreemd vind om aanmaningen te sturen terwijl de klant nog niet eens een werkend product in handen heeft. Ik werd terug gebeld door een dame die met conflict vermijdende gesprekstechnieken het probleem ging 'oplossen' .

De oplossing van deze dame was dat ze nog een order in mijn naam plaatste (had ik niet om gevraagd). Een werkend product viel op mijn mat de volgende dag, maar ik was de Wehkamp nu geld voor twee producten verschuldigd. Omdat ik nu een product had besloot ik een order te betalen en dacht zo vriendelijk te zijn de klantenservice in te lichten dat naar mijn visie de koop voltooid was en ik al te veel tijd had besteed aan het fixen van mijn eigen order (op dit punt had ik al 6-7 mails gestuurd om te vragen of ze mijn pakketje terug hadden gekregen en hoe het nu verder moest).

De klantenservice was het hier niet mee eens en ik een halve dreigmail terug dat ' de ene order de andere niet kan inwisselen' (?) en ik gewoon moest betalen. Voor de order die kwijt was moest ik een formulier invullen en dan gingen ze het in behandeling nemen. Aangezien ik geen zin had in een registratie als wanbetaler ben ik meegegaan in de bureaucratie van de wehkamp. Dus formulier ingevuld, bedrag van order 1 terug gestort gekregen op mijn rekening waarna ik order twee ging betalen.

Kortom, als je product in een keer goed geleverd wordt zal het wel een prima bedrijf zijn. Als het echter 'ingewikkelder' wordt lukt het de klantenservice toch slecht om begrijpend te lezen, plaatsen ze orders voor je zonder toestemming en ben je veel tijd kwijt om te zorgen dat je een werkend product krijgt

Pakketje kwijtraken kan gebeuren. De afhandeling door de klantenservice was echter drama

Zie mijn opstel betreft de klantenservice. Ik ben met name zeer ontevreden over de standaard mails die je terug krijgt waaruit blijkt dat je vraag half gelezen wordt.

Scorekaart voor Wehkamp