3 februari Microsoft Office 365 Home Premium 1jr EN gekocht om 15:42 bij 4Launch na de Pricewatch te hebben bekeken. Een account had ik al en kon zodoende de bestelling plaatsen, inloggen en afronden. Bestelling in de winkel na betaling met pin afgehaald.
Het verloop van de bestelling:
- Product niet op voorraad, maar wel snel leverbaar.
- Op woensdag 03-02-2016 om 15:45 is de status van uw bestelling met bestelnummer xxx veranderd naar in behandeling.
- In de loop van 03-02-2016 is de status in mijn account aangepast naar onderweg vanuit leverancier.
- Op vrijdag 05-02-2016 om 12:25 is de status van uw bestelling met bestelnummer xxx veranderd naar staat klaar.
- Op vrijdag 05-02-2016 om 16:48 is de status van uw bestelling met bestelnummer xxx veranderd naar afgehaald.
Ik nam 04-02-2016 via de chat contact op om te informeren naar de bestelling. Ik had namelijk verwacht dat het die dag binnen zou zijn als het de vorige dag besteld was bij de leverancier. De bestelling stond echter nog in behandeling.
Ik kreeg meteen iemand op de chat en ik legde de situatie uit. De bestelling zou een dag later (05-02-2016) geleverd worden. Met mijn kennis van etail zijn de volgende scenario's van toepassing:
- de bestelling te laat door 4Launch geplaatst om het de dag na bestelling geleverd te krijgen via de distri;
- het product is op tijd besteld, maar moet uit het buitenland komen;
- het product is op tijd besteld, maar om administratieve redenen niet die dag verzonden
Op de website staat bij Whatsapp:
Reactietijd
Wij reageren binnen enkele minuten op uw vraag.
Ik heb 17:03 een bericht gestuurd en 17:37 pas een bericht ontvangen n.a.v. mijn opmerking hierover op de chat. De opmerkingen van anderen over te weinig personeel worden bevestigd door mijn ervaring.
Geachte klant,
U geeft aan dat u een product heeft besteld op 03-02-2016, deze is met de status snel leverbaar op 05-02-2016 voor u klaar gezet is voor afhalen. Dit wil zeggen dat deze binnen twee werkdagen voor u klaar stond. Hierin is duidelijk gecommuniceerd toen u een navraag deed via onze chat dat hij de volgende dag klaar zou staan voor u. Het is ons dan ook in deze niet geheel duidelijk wat u in deze verwacht had. Mocht u nog contact met ons te willen houden hierover dan kunt u ons bereiken via customersupport@4launch.nl
4Launch – Customer Support
Zoals ik schrijf heeft de levering heeft er twee dagen over gedaan i.p.v. een.