LaptopCentrale

Al een tijdje wilde ik een laptop en mijn oog was gevallen op een Lenovo T450S. Deze is nogal aan de prijs dus wat op Marktplaats gekeken, waar deze winkel veelvuldig voorbij kwam met zogenoemde demonstratiemodellen, maar wel met 36 maanden Lenovo garantie. Na het nodige wikken en wegen de gok gewaagd. Deze winkel is voor zover ik zo snel kon zien niet aangesloten bij enige keurmerk dus ik maakte liever niet bijna 900 euro euro over (een winkel kan immers in het ergste geval opeens failliet zijn). Na bestudering van de algemene voorwaarden van mijn creditcard (de simpelste van ABN AMRO) waarin ik een zogeheten aflevergarantie aantrof besloten om met mijn creditcard te betalen, wat dus – anders dan droopy70 hieronder aangeeft in zijn review – prima kan via deze winkel (via een Paypal portal weliswaar, maar hier hoef je geen Paypal account voor te hebben) en de info die hier op Tweakers bij betaalmogelijkheden staat klopt dus gewoon.

Zondag 10 januari 2016 heb ik de laptop besteld en in de opmerkingen aangegeven dat ik niet thuis was overdag en mijn voorkeur naar een UPS afhaalpunt in de buurt ging. Uiteraard ging ik de zending volgen via de track en trace van UPS en zag daar al snel dat met mijn opmerking geen rekening gehouden leek. Inloggen in de portal leerde dat kiezen voor afhalen bij een afhaalpunt alleen mogelijk was voor toekomstige zendingen (als je dus als bekend was bij UPS). Het begon slecht, zo dacht ik. Op dinsdag 12 januari was de laptop in de middag afgeleverd bij ene ‘Amerongen’. Vast een buurman dacht ik (vond ik helemaal vreemd bij zo’n duur pakket). Thuisgekomen echter bleek uit het briefje in mijn brievenbus dat er na de eerste mislukte afleverpoging bij mij thuis gelijk door UPS gekozen was voor afleveren bij een afhaalpunt. Dit kon nog dezelfde dag tot 21u en daar heb ik de laptop inderdaad op weten te pikken. Blijkbaar is (in sommige gevallen) standaardpraktijk van UPS dat ze na 1 afleverpoging bij iemand thuis gelijk het pakket bij een afhaalpunt brengen. Dit is wat mij betreft wel in orde.

Thuis heb ik de laptop uitgepakt. Ik had in 1e instantie niet de indruk dat de laptop ooit aangezet was of überhaupt uit de doos was geweest, de machine zag er gewoon als nieuw uit en de verpakking leek ook wel origineel. Vermoedelijk is de laptop echter toch wel al een keer uit de doos geweest want de Windows 8.1 installatie die erop stond was volgens Windows Update volkomen up to date (wat op zich positief is en - nogmaals - de laptop werd aangeprezen als demonstratiemodel en niet als nieuw). Daarnaast stuitte ik toen ik na enkele uren gebruik de laptop met het netsnoer wilde gaan opladen op een verrassing, namelijk dat het snoer niet op de voeding paste omdat er een snoer met 2 polige C7 aansluiting was meegeleverd maar de voeding een 3 polige (met aarde) C6 Clover-leaf / Mickey Mouse aansluiting had. Hierop heb ik op vrijdagavond een mail gestuurd aan Laptopcentrale welke op maandagochtend beantwoord werd met de mededeling dat mij een snoer nageleverd zou worden. Inderdaad heb ik het snoer inmiddels in mijn bezit en staat de laptop nu op te laden. Een beetje knullig maar wel netjes en snel opgelost.

Uiteraard heb ik nog een garantiecheck gedaan en dit bleek een positieve verrassing. Geadverteerd was 36 maanden Lenovo Collect & Return, maar volgens een check van het serienummer op de Lenovo site is de resterende garantie 1361 dagen (3 jaar en 266 dagen) van het type ‘on site with a next business day response objective’. Over de garantie mag niet geklaagd worden zo lijkt het.

Al met al is mijn aankoop tot nu toe een positieve ervaring en zou ik opnieuw kopen bij deze shop.

Scorekaart voor LaptopCentrale