CAPS

Online bestelling ging makkelijk, levertijd van website was wat anders dan werkelijk maar alsnog wel snel te noemen. Telefonisch hierover gebeld, reactie was goed en ze deden hun best . Wel jammer dat je een 0900 nummer moet bellen. Ophalen zelf gedaan in Rotterdam, ik was al onderweg maar kreeg wat vertraging in het verkeer. Gebeld dat ik er net rond sluitingstijd (woensdag is dat 15:00 bij SiComputers) zou zijn en als ik iets te laat was, of dat een probleem zou zijn. Meer dan 5 minuten zou een probleem zijn ergo dan zouden ze weg zijn. (Ik kwam in totaal iets meer dan 1400 euro aan spullen kopen, was enigszins verbaasd. Gelukkig kon ik met een andere route er toch nog rond 14:55 zijn maar erg rustig gereden reed ik er niet naartoe....) Bij het afrekenen ging het prima, pinnen bij een klein afhaalbureau dat aan een magazijn gekoppeld is. Spullen werden neergezet, je kunt even kijken of het klopt en dan afrekenen.

Ik twijfel of ik hier slecht neer moet zetten, we zijn nog niet helemaal 'klaar' dus het kan nog steeds opgelost worden naar tevredenheid.

Even terug in de tijd: bij 't bestellen heb ik telefonisch gevraagd of alle componenten samen tot een werkende server zouden kunnen worden gemaakt. Ja was daarop het antwoord: alles zou bij elkaar kunnen passen.

Het installeren ging eigenlijk prima, fijne kast van Fractal de Define R5. Daar zat het Asrock moederbord zo in. Processor en koeler en geheugen ook prima. Alleen had ik een probleem: de harddisks werden niet herkend. Na telefonisch overleg met SiComputers: waarschijnlijk zijn de harddisks niet goed bij dit systeem. (Vond ik gek want individueel op een losse sata poort werkte het prima maar via sas naar 4-sata kabel herkende het moederbord de schijven niet.) Er zitten twee sas naar 4 sata kabels bij. Helaas zijn ze beide defect(!) Ik heb ze getest bij een vriend. Een andere kabel werkte direct.

Linksom, rechtsom hoop gedoe. Vooral omdat ik op 't verkeerde spoor zat met de harddisks want SiComputers gaf aan dat ze niet op de QVL van Asrock stonden. (maar dat zegt m.i. niets...)

Nu wil ik gewoon twee nieuwe SAS naar sata kabels. Helaas kan dat niet, ik kan wel het hele moederboard terug sturen en die compleet omruilen.... Ik heb aangegeven dat geen goede oplossing te vinden. Het systeem draait nu, ik wil gewoon twee kabels. Helemaal weer uitbouwen, impliceert ook nieuwe koeler/koelerpasta etc. En weer veel tijd die ik er weer aan moet besteden.

Ik ben benieuwd of SiComputers het met mij eens is dat het op een andere manier opgelost kan worden. Twee van deze kabels kosten denk ik rond de 25 euro ? Ik verwacht dat zie die alsnog opsturen en dat ik de defecte kabels kan terugsturen......

Scorekaart voor CAPS

Qshops