4Launch

Goede prijzen, waardoor ik wilde bestellen. Het registreren is een grote ramp, vragen zo ontzettend veel gegevens van je en waarom een inlognaam perse vereisen als je je email opgeeft?

Website ziet er prima uit en de contact pagina werkt ontzettend goed. De livechat werkt ook goed, maar helaas blijft het hierbij

De ervaring die ik toen straks heb opgedaan met de klantenservice op de livechat met {-verwijderd-} is in twee woorden waardeloos en onprofessioneel.

Wilde vandaag nog de iPhone 4S bij ze kopen vanwege de aantrekkelijke prijs. Ik weet dat het een refurbished model is, want dit staat er netjes bij. Wat wel onduidelijk is, is dat er blijkbaar 3 soorten refurbished categorieën zijn wat nergens staat vermeld en de medewerker kon me dit ook niet uitleggen, want hij wist het zelf ook niet had ik het idee. Ik wilde de iPhone kopen want ze hebben 'm direct leverbaar.

Toen vroeg ik hoe het met de garantie zat en waarom het maar 1 jaar is, omdat het namelijk minimaal 2 jaar dient te zijn (verzin ik niet ofzo) staat ook op consuwijzer! ik bestel het ding gewoon particulier, dus dan wil ik er gewoon 2 jaar garantie op. Toen gaf {-verwijderd-} het volgende aan "En toch is het maar 1 jaar garantie op bepaalde modellen" dit is zo'n onprofessioneel antwoord en komt over alsof hij totaal geen idee heeft waar die over praat!

Vervolgens gaf ik aan dat het toch echt wettelijk geregeld is dat ik 2 jaar dien te krijgen. Toen gaf die aan "Dit is zo bepaald door Apple" ik zei toen dat dit niet waar was, want Apple zelf biedt gewoon 3 jaar garantie zelfs op hun producten!

Hij zei dat hij geen discussie wenst aan te gaan en dat het gewoon zo is. Take it or leave it! wat een waardeloze houding voor zo'n grote firma dit. Echt een afknapper en bestel het toestel wel ergens anders puur vanwege dit haantjesgedrag. Klant is blijkbaar niet belangrijk bij 4launch en je wordt gewoon weggezet als een lastig persoon zodra je vragen stelt.

Ik heb dit in het verleden nog nooit meegemaakt met 4Launch en zit sterk te twijfelen of ik er ooit nog wel ga kopen. Ik verwacht excuses en dat ze wat doen aan het gedrag van hun medewerkers, gewoon belachelijk dit. Klant kan de pot op bij 4launch!

Geachte klant,

Zoals we kunnen nagaan was de chat niet geheel gelukkig verlopen, waarvoor onze oprechte excuses. Bij nieuwe producten kunnen particuliere klanten zich beroepen op de wettelijke garantie van 2 jaar, ondanks dat bij sommige producten de fabrieksgarantie slechts 1 jaar is. Bij refurbished of koopjeshoek producten gelden afwijkende condities en verloopt de garantie in dit geval zelfs niet via de fabrikant (Apple). Bij de zogenaamde "Apple Approved Select" producten, betreft het hierbij refurbished producten waarop vanuit 4Launch 1 jaar garantie afgegeven wordt voor de budget en de standard versies en op de one versies zelfs 3 jaar. Bij de productomschrijving staat dit overigens ook zodanig aangegeven. Wij hopen op deze manier alsnog meer duidelijkheid verstrekt te hebben.

4Launch - Customer Support

Scorekaart voor 4Launch