Zeer goede en supersnelle afwikkeling van zaken: ik won telefonisch informatie in inzake de voorradigheid van de camera. Plaatste meteen daarna mijn order en buiten al mijn verwachtingen had ik hem de dag erna in mijn bezit. Sneller kan toch echt niet. Vanaf Urk naar het Limburgse Zuiden!
VerzendingNa zeer goede overwegingen, ik zocht een camera voor mijn (lange) wandelingen en reizen, ging ik voor de Canon G5X die nog zo nieuw is dat hij nu nog niet eens overal te verkrijgen is. Maar wel bij CameraNu. De camera heeft een geweldig overzichtelijke zoeker zodat ik vrijwel elke foto maak door de zoeker. Daardoor heb je de camera zeer stabiel in de hand en ben je nauw betrokken met je onderwerp. De instelmogelijkheden zijn echt super. Precies wat ik wil. Kleine lichte camera die tot alles in staat is. Door de uitgebreide manuele bedieningsmogelijkheden, die ook nog eens programmeerbaar zijn, kun je zeer snel de instellingen aanpassen zonder controle over het onderwerp te verliezen. En dat kun je eventueel ook nog middles het prachtige touch-display. Naast deze camera heb ik een Fujifilm X-T1 en steldde mijn verwachtingen op grond van de 1" sensor die de G5X heeft t.o.v. de APSC-sensor van de X-T1 vooraf naar beneden in. Inmiddels heb ik met de G5X 88 testfoto's mee gemaakt. Ben net terug van mijn tweede foto-sessie en kon niet wachten om de resultaten te bekijken. Ik test stuk voor stuk de kwaliteit en eigenschappen van de kamera. Vandaag stonden "structuren" op mijn programma waarbij het mij duidelijk gaat om de scherpte, doortekening, ruis, kleurechtheid, zonder ze te editeren. Het is al helemaal chique dat je de foto's zowel in RAW als in JPEG kan maken. Zo kun je optimaal vergelijken en kijken wat de camera ermee doet. Ik maakte tijdens mijn sessie ook een reeks dezelfde foto's die er uitsluitend op gericht zijn te kijken hoe het staat omtrent "ruis". Wanneer ik de beelden via Digital Photo Pro 4 van Canon bekijk ben ik zéér onder de indruk van de prestaties. Jammer dat ik ze hier niet kan laten zien want dat is wel zo overtuigend. Het ISO-bereik loopt van 100 - 12800. Ingesteld op Manueel heb ik over de gehele reeks foto's (RAW/JPEG) van het hetzelfde onderwerp, een berg rivierstenen, gemaakt. Geloof mij maar als ik zeg dat je je met die resltaten kan meten met veel duurdere kamera's uit het APSC en zelfs FF-formaat. Ook over de andere beelden uit mijn sessie ben ik heel tevreden. Zo maakte k een foto van 18 naast elkaar geparkeerde en exact dezelfde vrachtwagens. Datzelfde deed ik met 17 achter elkaar gekoppelde treinwagons. De detailldiepte is werkelijk geweldig. Natuurlijk, je kunt niet verwachten dat je met deze kamera A0 of nog groter met genoemde kamera's mag vergelijken. Maar tot op A2 en misschien A1 daag ik je uit. Deze kamera maakt zijn prestaties voor een alledagskamera meer dan waar. Toen ik de FujiX-T1 gekocht had dacht ik na een tijdje waarom met meer gewicht rondlopen als ik met die kamera zo'n resultaten haal. Nu bekruipt mij datzelfde gevoel weer en weet ik dat ik met de aankoop van deze G5X een perfecte kleine kamera erbij heb die mij blij stemt en die ik niet meer af wil staan. Voor degene die een toch nog iets kleinere kamera willen is de G7X denk ik ook perfect. Maar je mist dan wel die prachtige zoeker. Ik heb echter ook een min-puntje ondervonden. Wanneer ik de kamera aanleg activeer ik soms met de muis van mijn duim de menu-button. Maar dat is enkel een kwestie van gewenning of manier van vasthouden wijzigen. Doordat ik heel veel wandel is het tevens fijn dat ik de fotolocatie via wifi en smartphone kan koppelen. Over de accuduur kan ik nog niet veel zinnigs zeggen. Heb hem voor de tweede sessie voor de tweede keer opgeladen. Maar veel van de energie ging bij de eerste keer op vanwege het spelen met het menu en dat soort dingen. De koppeling naar mijn iPAD is super eenvoudig en doet hij heel goed. Daarbi is de Canon-App ok al de eenvoud zelf. Koppeling aan mijn Windows-laptop onder W10 gaat ook al als de gesmeerde bliksem.Ik heb er tevens een Hama Nashville tasje voor gekocht. Dat haalde ik bij MM omdat ik perse wilde passen of de kamera er mooi en veilig in gaat. Indien gewenst geef ik nog eens een update in het begin van het nieuwe jaar want dan heb ik hem ook intensief gebruikt.
KlantenserviceHad met CameraNu enkel contact voorafgaand aan mijn bestelling. Wilde zeker weten of de camera op voorraad was. Dat contact was zeer aangenaam en open hetgeen ik op prijs stel.