bol

In het kort: door cadeaukaart van 450€ veel spullen besteld, blijkbaar verkeerde waarde, moet alles retourneren of extra betalen, erkennen hun fout, maar geen enkele vorm van hulp van hun kant.

Ik heb drie bestellingen gedaan op 1,2 en 6 november met behulp van een cadeaukaart van 450€. De bestellingen heb ik alleen gedaan omdat er op de site stond dat ze vergoed zouden worden door de cadeaukaart. Ze zijn dezelfde week binnengekomen. Ik had tijdens deze bestellingen not wat artikelen geannuleerd, waarvan twee van de drie succesvol werden geannuleerd en de derde werd alsnog verstuurd 3 dagen na verzoek tot annulering. Het tegoed werd weer op de kaart gezet en onderaan de bestellingen en facturen stond dat de cadeaukaart dit allemaal heeft betaald.
Tot nu toe nog weinig problemen. Ik heb alles die week binnengekregen.

Maar... Tien dagen na de eerste levering kreeg ik een e-mail die zei dat de cadeaukaart die ik heb gebruikt, de verkeerde waarde was: 10€ in plaats van 450€. Ze vroegen me hierin alles te retourneren en alles wat ik zou willen houden, nog extra te moeten betalen ondanks dat de cadeaukaart dit in de eerste plaats had betaald. Ze verontschuldigden zich nog een keer en erkende dat het hun fout was.

Ik heb ze gemaild dat ik al twee artikelen weggegeven heb aan vrienden en dat ik de rest al in gebruik heb genomen. Maar liefst 12! dagen en een extra mail later kreeg ik een reactie, die niet voldoende antwoord gaf op mijn eerste mail. Hierin verschuldigden ze zich nog een keer en vroegen ze me alsnog alles te retourneren/betalen. Ondanks dat ik niet alles meer in mijn bezit heb en alles al heb betaald met de code. Nu moet ik die cadeaus terug gaan vragen of hen het bedrag aan mij te laten betalen.

Omdat het pakket zwaar en groot is (>10kg en ~70x50x40), kan ik deze niet lopend of met de fiets naar het postkantoor brengen. Ik heb Bol gevraagd om deze, aangezien het hun fout is waardoor ik in de eerste plaats dit allemaal besteld heb, het grote zware pakket op te halen. Als reactie kreeg ik een standaard mail met hoe ik iets kan retourneren via het postkantoor.

Ik moet het compleet zelf oplossen; geen enkele vorm van hulp is getoond, alleen dat ze hun excuses aanbieden. Ik heb zelf helemaal niks aan excuses, maar ik moet nog wel alles betalen/retourneren. Dit heeft mij onderhand al zeer veel moeite en tijd gekost en het zal nog wel meer dan een week duren, terwijl zij geen enkel initiatief tonen om mij te helpen.

Ik moet mijn vrienden om geld vragen waaraan ik een cadeau heb gegeven of het cadeau zelf terugvragen. Ik moet zelf alle artikelen waar ik niet voor extra wil betalen, retourneren bij een punt. Bol verzorgt de verzekering voor als het pakket verloren gaat of iets dergelijks.

Dus krijg je een cadeaukaart, wees bereid om alles terug te sturen of alles voor een tweede keer te betalen. Ze bieden geen andere uitweg en geen hulp om het pakket op te halen.

Ze hebben een artikel verzonden dat ik drie dagen daarvoor wilde annuleren.

Ze zijn vriendelijk, maar tonen geen initiatief voor het helpen van de klant als ze zelf iets fout doen. Ze reageren op mails met standaardantwoorden en geven niet voldoende antwoord op mails. Pas na twee keer mailen over hetzelfde, krijg je pas echt antwoord. Het lijkt alsof ze me proberen te negeren. Als ze alle bestellingen terug willen, door hun eigen fout. dan kunnen ze op zijn minst iets aanbieden om dit te doen in plaats van de oplossing aan mij over te laten en mij nog eens een extra bedrag laten betalen.

Ik had deze bestelling in de eerste plaats niet bij ze gedaan als ik die cadeaukaart van 450 euro niet gekregen had.

Ik ben zeer negatief over Bol en zal verder ook niks meer bij ze bestellen in de toekomst.

Hi Alaine,
Ik ben het met je eens dat we je tegemoet kunnen komen met een ophaalafspraak. Hiervoor moet je waarschijnlijk wel een dag thuisblijven. Als dit geen probleem is, kun je het bestelnummer doorgeven in een e-mail naar klantenservice@bol.com met een referentie naar deze website. Er neemt dan zo spoedig mogelijk iemand contact met je op om de afspraak in te plannen.
Groet, Margot van bol.com

Jammer genoeg heb ik al een familielid gevraagd mij te kunnen helpen om het pakket met de auto weg te brengen. Bedankt voor de reactie.

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk