Ik heb de laatste 3 jaren gemiddeld 15 tot 20 transactie per jaar via Amazon gedaan. Prakties alle transakties verliepen keurig volgens de aangegeven bevestigingen. Heel vaak waren leveringen eerder ontvangen dan aangegeven. Ook de leveringen van derden verliepen prima. De kwaliteit van met name kleine computerzaken was verrassend goed, alsook de sortering. Het betrof ook vaak zaken die je in Nederland weinig of niet zag. Het enige minpuntje is het feit dat ik geen duitse e-boeken kan kopen. Gewone boeken wel maar E-boeken niet (onderonsje van de boeken uitgevers) In Nederland zijn die boeken echter ook niet te koop als e-boek. Engelse e-boeken zijn b.v via Amazon.com wel gewoon te koop. Lang leve de EEG! Betaling gaat wel meestal via credit-card. Ik maak veel gebruik van een, waar vooraf op gestort moet worden, maar ik gebruik ook wel een gewone. Ik heb tot nu toe met geen van de produkten een probleem gehad.
VerzendingGoed en niet uitstekend, want DHL is administratief nog wel eens slordig. Terwijl de bezorgers MEESTAL er alles aan doen om de zaak goed te laten verlopen, worden er vreemde fouten op de website van DHL gemaakt en bij het ophalen, waardoor zendingen soms moeilijk te traceren zijn. Soms krijg je een mail - Kom tussen 14 en 18 uur en dan staan ze om 10 uur op de stoep? Bovendien houdt DHL er 3 verschillende track en trace mogelijkheden op na..............Via post NL verloopt de zaak echter prima.
KlantenserviceAl er iets fout gaat, b.v. een zending via DHL verdwijnt, is mij in 3 jaar dus 2 keer overkomen, heb je de keus het opnieuw uitgeleverd te krijgen (het geen dan verassend snel gaat) of je geld terug te ontvangen. De reactie is meestal snel, soms wordt er zelfs gebeld, maar ook de e-mail reacties zijn snel. Ik heb verder geen enkel probleem met het functioneren van een van de produkten gehad, waarbij o.a. hard disks, waren, een super groot LG beeldcherm, switches van 9 tot 24 poorten, maar ook usb kabels en handige usb3 poortuitbreidingen met netwerk aansluiting zodat je 2 netwerken kunt benaderen, handig bij instellen van netwerk zaken. Boeken, sportschoenen, cat 6 koppelingen, handige inbouw behuizingen, waarin je een sata disk van buiten kunt inschuiven en weer ontkoppelen. Voedingen en nog een hele boel zaken meer. De verzending duurt soms iets langer dan in Nederland, maar is bij handig kopen gratis.