In augustus van dit jaar heb ik bij deze webshop Afuture.nl een videokaart besteld. Een gigabyte r9 390 G1 gaming. Levering, prijsstelling en webshop zijn in orde, maar daar is wat mij betreft ook alles mee gezegd. (Zie klantenservice voor een toelichting)
VerzendingVerzending is oke, geen bijzonderheden.
KlantenserviceSinds 2 maanden maakt deze videokaart namelijk een zeer hinderlijk piep en kraak geluid bij hoge frames per seconde. Maar laat je de kaart enkele minuten draaien onder deze belasting dan begint de kaart serieus te ratelen. Netjes een RMA aangevraagd. En de videokaart op eigen kosten retour gezonden. Nog netjes een ontvangst bericht per mail ontvangen. Na 1 week maar eens geïnformeerd naar de status van de RMA. Weer een week later na een mail van mijn zijde een mail met de opmerking geen defect. Na nog een mailwisseling over de manier van testen de opmerking van Afuture dat de videokaart uitvoerig getest is maar dat ´wanneer een grafische kaart 300+ frames per second genereert vrijwel elke grafische kaart een piepend geluid maakt, dit valt helaas niet onder een defect van het artikel´ Ik denk nog oke, zal wel aan mij liggen, zendt de kaart maar retour. Nu bij retour ontvangen van de videokaart blijken de klachten nog steeds aanwezig te zijn en zelfs verergert. Dit is dit mijn in ziens gewoonweg een defect van de videokaart en nog specifieker een van de koelventilatoren. Het lijkt mij dat Afuture dit dient op te lossen alvorens ik contact op neem met Gigabyte, maar ik heb de indruk dat dit niet gaat lukken via Afuture. Ik vraag mij af of deze videokaart wel door Afuture getest is, tevens vind ik dat een klantenservice sneller mag opereren dan dat ze in mijn geval hebben gedaan. Ik schrijf nooit een review en zie mezelf ook niet als een lastige klant, maar deze webshop dient zichzelf en zijn klanten een stuk serieuzer te nemen willen ze in de toekomst nog bestaansrecht hebben. Wellicht dat deze review daar iets aan bij draagt.