Een paar maanden terug heb ik een gaming PC besteld bij Computer-Bestel, netjes op tijd geleverd. Ik meteen aan de slag, om snel teleurgesteld te worden over de traagheid en de enorme herrie die de PC maakte. Na lang bezig te zijn met windows7-updates (die duurden eindeloos) kon ik eindelijk mijn nieuw gekochte Witcher3 starten. Toen viel de PC na een paar minuten uit. Dit gebeurde meerdere malen, waarna ik Computer Bestel heb gebeld. Er werd een teamviewer afspraak gemaakt voor de volgende dag, maar helaas kwam niemand opdagen. Ik de dag erna weer gebeld, opnieuw een teamviewer afspraak gemaakt. Na een korte stress-test viel de PC direct uit, waarna ik werd verzocht de PC ter reparatie terug te sturen. Na een week niks te horen heb ik gebeld, de PC was inmiddels binnen en zou zsm gerepareerd worden. Uiteindelijk heb ik nog een week of twee moeten wachten voordat het teruggestuurd werd; het moederbord bleek kapot te zijn. Vol goede moed ben ik weer met de PC aan de slag gegaan, om erachter te komen dat vrijwel alle spellen hopeloos traag zijn. De herrie is gelukkig wel weg, ik heb gevraagd of er bij de reparatie ook een betere koeler bijgezet kon worden. Na lang zoeken kwam ik erachter dat de performance problemen waarschijnlijk ligt aan de combinatie van de AMD-FX 6300 processor en de NVIDIA GTX970 grafische kaart (zie http://forums.evga.com/My...ing-low-FPS-m2233643.aspx). Als ik de computer in diagnostische modus start, en vervolgens weer herstart, zijn er geen problemen (geen idee waarom). Dit is wellicht een uitzonderlijk probleem dat ik Computer-Bestel niet kwalijk kan nemen, maar feit blijft dat mij (ook na de reparatie) een slecht functionerende PC is geleverd. De reden dat ik voor een game PC op bestelling heb gekozen is dat ik juist dit soort problemen wilde voorkomen, de experts zouden moeten weten wat wel en wat niet goed samen werkt. Ten slotte bleek gisteren dat de cardreader helemaal niet is vastgeschroefd, bij het eerste gebruik schoof deze naar achteren de PC in. Ik heb geen schroefjes meegeleverd gekregen, dus erg slordig en irritant. Deze irritatie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik toch nog een review ging schrijven.
Al met al ben ik vele uren met alle problemen bezig geweest en heb ik uiteindelijk nog steeds niet een echt goed functionerende PC.
De PC was kapot bij aankomst; na bellen met de klantenservice een teamviewer afspraak gemaakt waar niemand kwam opdagen. Daarnaast duurde de reparatie een paar weken.
Beste johanbeekhuizen,
Na het lezen van uw review kwam ik tot de conclusie dat de PC in de staat zoals die nu is niet functioneert na behoren. Dat is erg vervelend en daarvoor onze excuses!
Computer-Bestel.nl zet zich in voor kwaliteit producten met een goede service. De door uw samengestelde PC wordt bij ons vrij regelmatig besteld. Uit testen komt ook steeds naar voren dat de combi van deze processor en videokaart een goede gebalanceerde keuze is. Wellicht is er dus toch ergens een software- of hardwarematig probleem(instelling) die moet worden opgelost.
Helaas hebben wij sinds de reparatie niks meer van u vernomen en zoals u weet kunnen wij niet eerder actie ondernemen dan daar aanleiding tot is. Ik zou u dan ook willen vragen om contact op te nemen met onze klantenservice(mail/telefoon), zodat wij samen dit probleem kunnen oplossen.
Johan Oosterhuis
Computer-Bestel.nl
Bedankt voor de reactie, ik zal contact opnemen om een afspraak te maken zodat de performance problemen echt opgelost kunnen worden.
Inmiddels ben ik goed geholpen door Computer-bestel. De computer draait nu prima, de review is dan ook aangepast.
Voor de volledigheid van deze review:
Het omschreven probleem werd software matig veroorzaakt. Door het updaten van de software, drivers en de bios was het probleem opgelost.
Mocht jij dus net als Johan Beekhuizen problemen ondervinden met je PC? Twijfel dan niet en neem telefonisch dan wel via mail contact op met onze klantenservice waarna wij er alles aan zullen doen om het probleem samen met jouw op te lossen!
Johan Oosterhuis
Computer-Bestel.nl