Afuture

Bestellen is gemakkelijk, en gemaakte bestellingen worden redelijk snel verstuurd en goed verpakt. Ik vind de site een tikje chaotisch, met name zoeken naar intern geheugen werkt niet zo goed, maar gelukkig kun je via Pricewatch makkelijk bij het product komen :-). Mijn ervaring met de klantenservice is slecht.

Je wordt goed op de hoogte gehouden via e-mail en het product wordt gewoon netjes ingepakt.

Ik heb een beeldscherm met 3 'always on' pixels ontvangen, wat binnen de garantie valt (en terecht, het is bijzonder vervelend). Na invullen van een RMA verzoek kreeg ik een mailtje waarin stond dat de verzendkosten voor eigen rekening zijn (wat overigens ook in de algemene voorwaarden staat). Dit is echter tegen de wet, en ik vind het op zijn minst gezegd dubieus om de verzendkosten terug van een kapot product op de klant te (proberen te) verhalen. Na navraag kreeg ik te horen dat mijn verzendkosten wel vergoed zouden worden -- ze weten dus wel dat dat zo hoort, maar proberen het gewoon.

Na terugsturen van het beeldscherm (waar ik overigens wel direct netjes een mailtje van ontvangst van kreeg) duurde het een week voor verdere reactie. Vervolgens kreeg ik te horen dat ze maar een dode pixel konden vinden, en dat dit niet onder de garantie valt. Ik mocht wel het beeldscherm in laten nemen (wat een webshop natuurlijk ook verplicht is), waarop ik mijn aankoopbedrag terug zou krijgen, maar natuurlijk zonder de kosten die ik had gemaakt voor het terugzenden.

Gezien dat Afuture ook in eerste instantie moeilijk doet over verzendkosten, vind ik het twijfelachtig of ze daadwerkelijk maar een dode pixel gevonden hebben. Op mijn antwoord naar ze dat ik een foto van het beeldscherm met de kapotte pixels had, hebben ze niet gereageerd anders dan dat ik het aankoopbedrag zou terugkrijgen. De verzendkosten zijn natuurlijk maar ~6 euro, dus verdere discussie over hoeveel pixels het wel of niet doen is het niet waard.

Scorekaart voor Afuture