Ervaring betreft RMA verzoek van een kapotte XFX 7970 die ik 1.5 jaar eerder had gekocht, niet de aankoop hiervan en andere onderdelen.
Site is redelijk overzichtelijk. Zou echter voorkeur hebben voor een optie waar je alle producten in 1 view kan hebben, en vervolgens fatsoenlijke filter opties hebt. Zeg maar zoals de Pricewatch zelf. Verder geen heel groot probleem omdat ik doorgaans toch doorklik uit de Pricewatch.
Stukje waar ik RMA kon aanvragen leek een foutje in te zitten waardoor ik in een eeuwige loop terecht kwam en geen RMA kon aanvragen. Dat dus maar via mail gedaan, wat overigens verder prima werd afgehandeld.
Vervangend product werd geleverd in doos met opvulpapier, allemaal netjes verpakt verder. Had vooraf wat zorgen omdat SI Computers DPD voor bezorging gebruikt en ik nogal wat horrorverhalen hierover tegenkwam op het internet. In mijn geval (Rotterdam) werd pakketje echter netjes bezorgd binnen vooraf aangegeven window van een uur, dus geen problemen.
KlantenserviceZoals bovengenoemd had ik wat issues met het aanvragen met de RMA door een bug op de site. Via email toen 's avonds toen maar uitleg met details en ordernummer gestuurd. Kreeg de volgende ochtend netjes antwoord via email met goedkeuring RMA en verdere instructies.
Pakket opgestuurd, en ook kunnen zien aan status op site dat dit idd was aangekomen. Vervolgens ongeveer 2 weken radiostilte, wat misschien enigszins aan de lange kant was; eerste keer echter dat ik een non-DoA RMA had op componenten (dus kan dat dit gebruikelijk is), en had nog een vervangende kaart liggen, dus was op zich niet zo'n punt.
Gister email ontvangen van de klantenservice met uitleg dat kaart niet meer repareerbaar is, en dat deze ook niet meer leverbaar is. (Logisch, een 7970) Als vervangend product was een VTX3D 280X gekozen. Weliswaar is VTX3D een iets minder gerenommeerd merk dan XFX, maar aan de andere kant was hier ook sprake van een kleine upgrade naar een 280X, dus dat was mijns inziens een redelijke keuze. (Tevens zal de voorraad van R9 2xx kaarten ook aan het slinken zijn inmiddels) Kaart werd na bevestigen adres dezelfde dag nog opgestuurd en is vandaag bezorgd.
Al met al misschien geen compleet perfecte ervaring, maar overall zeker een positieve indruk, en tevreden over de gehele afhandeling.