Ik heb een Raspberry PI2 besteld in de webshop. Betaald via Paypal. Ik bestelde op vrijdag en omdat de webshop adverteert met "voor 16:00 uur besteld, morgen in huis", gekozen voor verzending via PostNL. In het bestelproces werd namelijk netjes aangegeven dat verzending via GLS gratis is, maar dat zij niet op zaterdag leveren. PostNL kost 2,95 euro, maar die bezorgen wel op zaterdag. Ondanks mijn keuze, is mijn pakket niet op zaterdag bezorgd. Ik heb de verzendkosten daarom onterecht betaald.
VerzendingIk heb betaald voor verzending op zaterdag door PostNL, maar het pakket is helemaal niet op tijd bij PostNL aangeboden. Ik heb betaald voor een service die men niet levert.
KlantenserviceEen klacht bij SOS Solutions leert mij dat ze op alle mogelijke manieren proberen om mij de schuld in de schoenen te schuiven. Eerst is geen adres van mij bekend, terwijl ik mijn adres in het bestelformulier heb ingevuld (dit is nota bene verplicht) en bovendien in Paypal staat. Vervolgens storten ze de verzendkosten niet terug, omdat het pakket gewoon op de post is gegaan. Ja hallo! Dat doen jullie gratis voor alle overige verzendingen die ook op dinsdag pas worden bezorgd. En daarna krijg ik te horen dat het niet mogelijk is om geld terug te storten. Na drie e-mails waarin de schuld volledig bij mij werd gelegd en geen poging werd ondernomen mijn klacht op te lossen, heb ik de Thuiswinkel.org verzocht om bemiddeling. Maar na één telefoontje, kreeg ik te horen dat de webwinkel bij zijn standpunt blijft en ik maar een klacht moest indienen bij de Geschillencommissie. Wel ben ik dan eerst klachtengeld verschuldigd à 27,50 euro!
Conclusie: Slechte communicatie, te late verzending, totaal geen klachtoplossing en een keurmerk waar je geen zak aan hebt.