CampusShop.nl

Laptop gekocht bij campusshop. Geboden pro garantie is geweldig, tenzij er een probleem is zoals een component niet op voorraad. Dan krijg je ineens niets te horen, en moet je er zelf achteraan bellen.
Laptop 1x vervangen door campusshop zelf omdat het defecte component niet op voorraad zou zijn, en ze deze blijkbaar nodig hadden (ik had zoiets van neem dan op z'n minst een kijkje? Kan ook een draadje zijn die gewoon niet helemaal goed zit, maargoed), de nieuwe laptop was naar het verkeerde adres gestuurd, met de bewoners dit zelf opgelost om de laptop op te halen.
Met de vervangen laptop kan de garantie niet verlengt worden bij campusshop, campusshop vertelde dat ik dit bij de fabrikant moest doen, maar de fabrikant wijst weer naar campusshop.... Als ik vervolgens het serienummer bij de website van de fabrikant intoets, heb wel gewoon nieuwe garantie voor 2 jaar.
Jammergenoeg heeft de vervangende laptop ook nog eens gelijk een defect, het beeld flikkert steeds. Ik vond het erg raar dat toen ik via campusshop doorverbonden werd naar lenovo, lenovo ineens een stuk moeilijker deed over het inschakelen van een monteur, ik mocht geen windows updates installeren ofzo. Gelukkig heeft hij toch een monteur ingeschakeld toen ik vertelde dat ik zelfs flikkeringen in de bios heb gezien. Helaas kunnen ze op dit moment zelfs het nieuwste model niet repareren, en ik maar weer een nieuwe moest krijgen! Ik heb hierom een mailtje gestuurd, mailtje terug gehad, weer geantwoord dat ik meer mogelijkheden wilde (ik wou hem niet versturen via kiala), helaas werd op dat mailtje niet geantwoord. Toen ik de volgende dag 's avonds weer belde het verhaal uitgelegd aan iemand die er nog niks van af wist, ze heeft het ticket doorgenomen en gezien ik het niet eens was met het brengen naar een kiala punt, heeft ze geregeld dat ik de nieuwe laptop direct kon ophalen bij een paradigit winkel. Dit de volgende dag gedaan en deze laptop is helemaal in orde.

Klein zooitje op dit moment lijkt t met lenovo laptops, maar normaal gesproken hoort het natuurlijk een stuk soepeler te lopen... Als je bij campusshop besteld raad ik zeer zeker de pro garantie aan, want dan horen ze hem dan gewoon binnen enkele werkdagen te repareren voor je, en dat je een nieuwe laptop krijgt (niet eens een refurbished model in mijn geval) is dus zeker waar, dat je hem direct krijgt zitten wat haken en ogen aan (maar er is al meer mogelijk dan alleen via een kiala punt als je er om vraagt).

De klantenservice vind ik dus best slecht gezien ik nu wel 2uur aan belminuten kwijt ben volgens mij, ik geef ze toch een voldoende in het algemeen, omdat toen Lenovo geen vervangende laptop wilde/kon regelen, hun deze gelijk gingen regelen uit hun eigen voorraad, het ging om de gloed nieuwe versie dus daar ben ik natuurlijk harstikke blij mee. Als ik niet verhuist was ging het natuurlijk nog vlotter met het adres foutje. En dat ik een defecte laptop toegestuurd kreeg was natuurlijk gewoon pech. Wel is het fijn dat ik in een echte winkel terecht kon (bij paradigit) om hem in te ruilen, zodat ik zeker wist dat het niet weer fout ging in de verzending.
Als ze je nou ook nog eens zouden bellen wanneer er iets fout gaat, en daadwerkelijk gingen terugbellen wanneer we dit hadden afgesproken, zou het al een heel stuk beter zijn. Ook vind ik dat "direct een nieuwe laptop" er geregeld moet worden dat de laptops direct omgeruild kunnen worden op locatie, en niet eerst retour en pas daarna nieuwe verzenden, de monteur komt ook op locatie dus waarom dan niet iemand wanneer de monteur geen optie is?

eerste verzending ging prima.
Tweede verzending werd echter naar het verkeerde (oude/factuur) adres gestuurd, dit dubbel check je toch wel even goed?! Mijn oude laptop waar deze de vervanger voor was werd opgehaald, en dat was wel gewoon aan het juiste adres. Beetje raar dus om de vervangende laptop naar een ander adres te sturen?
Derde verzending gelukkig te weten ontkomen door de defecte vervangende laptop om te ruilen in een paradigit winkel.

Ze beantwoorden niet altijd de e-mail binnen een werkdag (terwijl andere mailtjes wel heel snel beantwoord kunnen worden lijkt het alsof ze sommige mailtjes gewoon *vergeten* te antwoorden).
Telefonisch stond ik altijd als eerste in de wachtrij te wachten, 's avonds neemden ze vaak wel wat vlotter op.
Telefoon gesprekken met campusshop waren altijd vriendelijk, maar bij reparaties wordt je altijd doorverbonden met lenovo. Lenovo gaat meestal ook prima alleen de laatste keer (met een nieuwe defecte laptop) deed hij wat moeilijk met het inschakelen van een monteur.
Binnen campusshop, zodra iets naar een andere collega moet gaan, en je bijvoorbeeld door hem dan terug gebeld of gemaild wordt, gaat dat vrijwel altijd fout, waardoor je er toch wel weer achteraan moet bellen om optijd een antwoord te krijgen.

Verder is het best vervelend dat bij een reparatie (in ieder geval bij een lenovo laptop), je eerst naar campusshop belt en dan naar de fabrikant wordt doorverbonden, op die manier mag je vaak 2x je verhaal uitleggen. Een direct nummer krijgen naar lenovo is helaas ook niet mogelijk.

Verder vond ik het vervelend dat de garantie niet gewoon gemakkelijk verlengt kan worden, en raar dat op de lenovo website wel een langere garantietermijn staat als ik het nieuwe serienummer intoets. Alleen dan natuurlijk geen speciale ' pro' garantie. Ik heb hierover contact opgenoment met lenovo op facebook (ze hebben geen mail adres) en ze zouden het gaan uitzoeken, of ik kan bellen hadden ze gezegt... Dit wacht ik dus nog even af.

Scorekaart voor CampusShop.nl