Redhound

Pas op dat je bij Redhound niet per ongeluk het vakje 'zakelijk' aanklikt tijdens het afronden van je bestelling, want je verliest bij Redhound meteen de bescherming van het "consumenten"recht, wat inhoud dat het retourbeleid van "14 dagen niet goed geld terug garantie" - waar Redhound mee adverteert - niet opgaat. Deze email heb ik ze daarop gestuurd, waarop Redhound verwijst naar de kleine lettertjes:

"Aangezien u wezenlijk onderscheid maakt in retourbeleid voor zakelijk gebruik en voor prive-gebruik ten nadele van de [zakelijke] klant, is het ook aan u om naar het zakelijk dan wel privegebruik te vragen tijdens het bestelproces.

Los hiervan getuigt het niet van enig verantwoordelijkheidsbesef naar uw zakelijke klanten toe. Begrijpt u wellicht de gedachte achter het consumentenrecht niet: Dat mensen een product pas kunnen beoordelen als ze het product in hun handen hebben? [...]

Betalen zij [klanten die zakelijke aankopen doen] voor dezelfde producten niet dezelfde prijzen? Dan hoort daar ook dezelfde service bij."

De emailcorrespondentie met Redhound verliep vlot, maar verwijzen naar de kleine lettertjes is niet klantvriendelijk als het om iets gaat dat naar alle redelijkheid en billijkheid niet correct is: Naar mijn mening past het niet breed uit te adverteren met de 14 dagen niet goed geld terug garantie, als dit niet geldt voor mensen die de aankoop als 'zakelijk' hebben aangemerkt.
Het zou Redhound passen die onduidelijkheid ook toe te geven in de aftersales.

Dit was hun reactie op mijn email:

"Bedankt voor uw bericht en reactie.
Al deze informatie staat op onze website vermeld, ook geeft u aan in de checkout of het om een particuliere of zakelijke bestelling gaat."

Beste heer / mevrouw,

Bedankt voor uw review.
Wij bij Redhound.nl gaan erg coulant om met retouren, zowel zakelijk gezien als particuliere klanten van Redhound. U heeft het over consumenten recht, dit recht gaat inderdaad over het recht van consumenten, zoals het woord al aangeeft.
Zakelijk klanten van Redhound hebben bij ons hetzelfde recht en mogen bestellingen of producten zonder opgaaf van reden retour sturen binnen 14 dagen.
Dit ter informatie.

Redhound | Klantenservice