OTTO

Netgear WNDR4700 router besteld en bevestiging bestelling ontvangen; artikel was op voorraad. De (lage) prijs is telefonisch bevestigd.

Weken geen reactie.

Na zelf per e-mail contact te hebben opgenomen, reactie dat het artikel was uitverkocht. Verder geen uitleg, alleen een verwijzing naar otto.nl, waar de meest recente collectie te vinden zou zijn.

Weer een e-mail gestuurd, waarin ik mijn beklag doe over de gebrekkige communicatie middels een standaardreactie en aangeef dat ik betwijfel dat het (voorraad)artikel niet leverbaar is.

Daarop ontving ik een 'lege' reactie op mijn e-mail. Teruggekoppeld dat er niets in de reply stond. Toen een standaardreactie ontvangen, met daarin de melding dat mijn product niet op voorraad was en er geen exacte levertijd gegeven kon worden. Weer een e-mail gestuurd, met daarin de opmerking dat ik geen fatsoenlijk antwoord krijg en ik de onprofessionele gang van zaken zou uiten op de diverse review sites.

Geen reactie.

Vijf dagen later zelf op otto.nl bij 'Mijn OTTO' vernomen dat mijn aankoopbedrag zou worden teruggestort. Dit was niet gecommuniceerd. Bericht teruggestuurd dat dit niet volgens leverovereenkomst was en gevraagd wat hiervan de reden was. Vlak daarna nóg een e-mail gestuurd waarin ik heb aangegeven dat het product aan een aantal mensen werd uitgeleverd en aangegeven dat ik nog steeds mijn bestelling verwachtte.

Geen reactie.

Een dag later geconstateerd dat mijn aankoopbedrag inderdaad was teruggestort. E-mail gestuurd waarin ik vraag naar de klachtenprocedure. Daarnaast nogmaals het verzoek dat men een keer een echte reactie stuurt. Wederom gemeld dat ze mijn bevindingen gaan terugzien op review sites indien ze totaal geen moeite doen om te communiceren met hun klant. Fout kan gebeuren, geen probleem, maar meld dat dan.

Geen reactie.

De router is aan een aantal mensen uitgeleverd, een aantal heeft nooit reactie ontvangen en een aantal heeft standaardreacties ontvangen.

Conclusie: mijn slechtste ervaring ooit wat betreft service en communicatie van een webwinkel, na inmiddels honderden internetbestellingen. En dat in dit onlinetijdperk.

Product nooit geleverd.

Totaal geen communicatie, behalve standaard-mails. Ook nog een enqueteformulier ingevuld, met daarin het verzoek om de moeite te nemen om een gepaste reactie te geven op al mijn berichten. Geen reactie.

Overigens is mijn 'toon' te allen tijde netjes gebleven en keer op keer heb ik de kans geboden om de fout toe te geven, waarna het afgesloten had kunnen worden.

Aanvulling: uiteindelijk, na toch nog langer doorzetten, heb ik - net als vele anderen - toch een excuusmail mogen ontvangen en is de router voor de initiële prijs geleverd.

Jammer dat Thuiswinkel.org en de gezamenlijke doortastendheid van tweakers daaraan te pas diende te komen, maar toch opgelost.

Scorekaart voor OTTO