Chicon Computers

Jaren geleden had ik al een complete PC bij chicon gekocht wat allemaal uitstekend werd afgehandeld, uit tevredenheid ben ik terug blijven komen, o.a. voor nieuwe videokaarten.

Ze hebben een kleine winkel, maar een groot aanbod van goede kwaliteit producten. Ik vind het belangrijk om bij winkels langs te kunnen gaan i.t.t. online aankopen, omdat ik dan direct mijn spullen in bezit heb en eventueel direct extra informatie kan vragen en dat is bij hen gewoon mogelijk. De service is er altijd uitstekend. Uiteraard zijn de prijzen ook gewoon goed en de locatie is ook erg makkelijk voor mensen rond Delft die wel eens naar de Makro gaan, omdat ze er direct naast zitten.

De aftersales is enorm goed en een belangrijk punt in mijn review. Ik heb namelijk twee keer een defecte videokaart moeten retourneren bij ze (een nvidia 7900 en 8800gts). Ik kon gewoon een leen kaart meekrijgen zodat ik m'n computer kon blijven gebruiken, wat ik een absolute plus vindt, en ik werd meteen gebeld zodra de kaart klaar was.

De tweede defecte kaart die ik bij ze langsbracht was het meest bijzonder. De situatie was wat erg apart verlopen. Toen ik de tweede kaart terugbracht kocht ik ook meteen een nieuwe kaart, omdat ik nvidia niet echt meer vertrouwde in mijn systeem. Ik ging er vanuit dat ik mijn oude kaart wel door kon verkopen, of eventueel geld terug kon krijgen zodra deze door terug kwam van reparatie. Ondertussen kon ik dus gewoon blijven spelen en mede hierdoor en omdat ik ook de bon kwijt was, ben ik uiteindelijk helemaal vergeten dat deze kaart er nog ter reparatie lag. Chicon had dan toevallig ook een foutje in het systeem gemaakt, waardoor ze dachten dat het al afgehandeld was. Het was dus van beide kanten vergeten.

Ondertussen, 5 jaar later, kwam ik de bon ineens weer tegen na het doorspitten van oude papieren. Omdat het toch om een indertijd dure kaart ging ben ik op goed geluk ermee langsgegaan, nieuwsgierig wat er nou gebeurd was, en hopend of er toch nog iets terug te krijgen was van die oude kaart, die ondertussen waarschijnlijk niet veel meer waard zou zijn.

Tot mijn grote verbazing deden ze, op een (begrijpelijke) grondige controle na, niet moeilijk over deze 5 jaar oude retour bon. Mijn kaart was er niet meer, maar ik kon gewoon een hele goeide videokaart (XFX 5970) krijgen met korting t.w.v. de volledige nieuwprijs van m'n oude kaart. Een geweldige aanbieding die ik buitengewoon netjes vind van ze! Helaas was het restbedrag nog steeds iets te hoog voor me, maar ik kon gelukkig ook een HD krijgen t.w.v. ongeveer de huidige nieuwwaarde (dus niet dagwaarde!) van de 8800gts.

Al met al geweldige service dus en ongelofelijk netjes van ze dat ze dit na al die tijd ter compensatie wilde geven. Niets dan lof voor de service van deze winkel dus! Ik ben buitengewoon tevreden!

Scorekaart voor Chicon Computers