BTO Europe

Ik was op zoek naar een vervanger voor mijn Dell. Daartoe ben ik eerst weer bij Dell gaan kijken maar omdat het onmogelijk is om daar een goede laptop te krijgen met specs naar mijn wens zonder 3x de winkelprijs te betalen voor onderdelen ben ik verder gaan zoeken.

Na verder zoeken op 'zelf laptop samenstellen' kwam ik uit bij BTO.
Zij hadden wel een systeem waar ik veel mogelijkheden bij zag. Ik wilde echter zelf een SSD en geheugen naar eigen keuze in stoppen en zij gaven mij aan dat het geen invloed zou hebben op de garantie, dit in tegenstelling tot DELL.

Ik heb uiteindelijk de 17cl47 besteld vanwege de GPU (HD7970) die erin zat. Hierover zal ik nog een review plaatsen, maar na een dag installeren, configureren en uitproberen kan ik al een tipje van de sluier lichten: het is een prachtmachine!

Ik heb een aantal keer gebeld met vragen afgelopen maandag en iedere keer werd ik vriendelijk en geduldig te woord gestaan. Uiteindelijk heb ik dan ook de knoop doorgehakt en heb ik hem maandagmiddag besteld.

2 dagen later was hij al klaar! Ook hier petje af! De offerte van DELL vertelde mij dat ik marliefst 6 weken zou moeten wachten en hier kan het gewoon binnen 2 dagen.

Ik heb geen oordeel over de verzending omdat ik hem zelf heb opgehaald.

Hoewel ze het klaarblijkelijk druk hebben (bij afhaal ging de telefoon praktisch continu) werd ik geduldig te woord gestaan en kreeg ik antwoord op al mijn resterende vragen.

Toen ik eenmaal thuis de SSD erin wilde zetten kon ik in eerste instantie de 2e bay niet vinden om de HDD terug te plaatsen. Even gebeld en wederom werd de tijd genomen om mij uit te leggen waar de bay zat en hoe ik er moest komen. De uitleg klopte tot op de laatste schroef nauwkeurig.

Tevens was mijn verzoek om de twee bijgeleverde SODIMMS op de moeilijk bereikbare plek achter het toetsenbord te plaatsen gehonoreerd.

Mijn eerste ervaring met BTO is dus zeer goed. Ik krijg de indruk dat deze mannen net zoals ik van computers houden en gewoon een goed product willen neerzetten.

Vooralsnog lijkt het erop dat dat gelukt is, maar de review van de laptop zelf komt na een paar weken van gebruik.

Scorekaart voor BTO Europe