Gebruikers over webshop MediaMarkt Outlet
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenMonitor gekocht, maar die was bij ontvangst al niet meer nodig. Ongeopend teruggestuurd. Op 30 januari door Mediamarkt ontvangen. Geld pas weer op de rekening op 7 maart. Waardeloos dus.
VerzendingIn originele doos verpakt. Verder niks op aan te merken, want niet geopend.
KlantenserviceBeetje heen en weer gemaild waar de terugbetaling bleef. Dan wordt wel duidelijk wat voor complete chaos het daar moet zijn. Terwijl het ene bericht aangaf dat terugbetaling binnen 2-5 werkdagen zou plaatsvinden (quid non), kwam het volgende bericht met de mededeling die daar strijdig mee was.
AlgemeenIk heb een tcl85c845 tv gekocht. Tv zou een gerepareerd model zijn en verder in orde. . Scherm was open en vol krassen. Mediamarkt belooft nieuw scherm en TCL reparatieservice zegt niet mee te willen werken. Tv moet ik daarna eerst terug sturen met de post (was toen nog binnen 14 dagen bedenktermijn) na aandringen zou iemand langs komen en ophalen. Maar ik heb geen doos dus hoe gaat dit dan. Bij het sturen van berichten krijg ik standaard berichten terug. Ben bang dat bij controle de schuld bij mij geplaatst zou worden en ik geld en tv kwijt ben. Dus besloten om de tv met krassen op het scherm te houden voor ruim €1600 dus opgelicht. Deze praktijken zouden niet mogen gebeuren. Maar wie helpt je en waar kun je naartoe? Ik schrijf deze review om andere te helpen om alleen nieuwe producten te kopen via mediamarkt of nog beter koop het ergens anders! De omschrijving op hun website klopt niet en let goed op alle fotos van open doos producten zijn de beschermingen van af. Alle tvs hebben geen schermprotectie meer en zijn dus zeker beschadigd! Koop dan liever op marktplaats, dan kan ik het product eerst zien en testen.
VerzendingBij aankomst was de doos helemaal stuk en tv scherm beschadig.
De bezorgen zet de tv netjes binnen maar wel met enig geweld en dat met een kapotte doos beloofde al niet veel goeds
AlgemeenAirpods Pro gekocht met volgens de website alleen een geopende verpakking. Ik verwachtte dus eigenlijk ongebruikte oordopjes in een verpakking waarvan alleen het folie ontbrak. Verzending was snel, volgende dag al in huis!
Toen opende ik de verpakking (die zwaar beschadigd was) en zag dat de case van de dopjes duidelijk gebruikt was. Oke, niet nieuw dus. Ik open de case en er zitten allemaal pluisjes op en oorsmeer. Ja echt, ze waren dus niet alleen geopend maar ook gebruikt. Wat raar is want ze zouden vanwege hygiene niet zomaar retour mogen.. Vervelend, maar ik dacht er zitten meer siliconen dopjes bij de airpods, die zullen vast niet gebruikt zijn. Dus wel. Ook helemaal onder het oorsmeer.
Contact opgenomen met de klantenservice via de chat functie op de website. Wat zijn die ongelofelijk traag met reageren. Steeds 15 minuten tussen de reacties terwijl ik zelf direct reageerde. De oordopjes konden wel retour. Wat prima is, maar voor mij geen ideale oplossing aangezien de dopjes via de normale mediamarkt website niet meer leverbaar zijn.
Ik eindig dus met lege handen.
Als ik had geweten dat ik zwaar gebruikte oordopjes zou ontvangen, dan had ik ze natuurlijk nooit gekocht. Ik heb ze nog wel even gekoppeld aan mjin MacBook om te kijken wat voorn instellingen er mogelijk waren. Toen kreeg ik ook de naam te zien van wie ze waren geweest. Niet helemaal veilig als het gaat om privacy dus. Maar Robin... Dat jij je oordopjes in deze staat nog terug durfde te sturen... Ik zou me persoonlijk kapot schamen. Je achternaam hou ik voor me.
Zelf zal ik niet snel meer iets via de outlet bestellen. Behalve als ik weet dat ik het niet erg vindt dat het echt heel erg tweede hands is.
Verzending was snel. Doos was alleen veeeeeeel te groot voor wat ik bestelde.
KlantenserviceReageren enorm traag en niet heel behulpzaam. Als enige oplossing dat het product retour kan. Terwijl ik het liefst een vervangend product oid. had gewild. Of dat ze hadden aangeboden nieuwe oordopjes te sturen vanuit een winkel locatie omdat ze online niet meer leverbaar zijn (met uiteraard bijbetaling van mijn kant)
Bij het pakketje zat een retourformulier waar verschillende retour opties op stonden. Waaronder, het pakketje terug sturen, of naar een Mediamarkt winkel brengen. Dat laatste heb ik gedaan. Ik ben met de Airpods Pro en mijn retourformulier naar de winkel gegaan en ze wisten niet wat ze er mee moesten. Ze namen wel retourneringen van de outlet aan, maar konden mij geen bevestiging hiervan geven want het outlet systeem en het reguliere systeem werken niet samen(?). Na enig aandringen was het enige wat zij mij konden bieden, een kopie van het ingevulde retourformulier met daarop de datum en de naam van de medewerker die mij heeft geholpen. De oordopjes zouden dan de volgende dag naar het retourcentrum gaan en ik zou dan binnen 3 dagen mijn geld terug krijgen.
Inmiddels zijn we 2 weken verder, heb ik geen bevestiging ontvangen dat ik überhaupt ooit iets retour heb gedaan en mijn geld heb ik ook nog niet terug. Wel heb ik tussendoor 2 keer contact gezocht met de klantenservice. De eerste persoon probeerde niet eens te helpen en vertelde alleen maar dat ze niks ontvangen hebben. De tweede persoon wou een foto van mijn retourformulier en zette het incident door naar de locatie waar ik de oordopjes heb afgegeven. Ik zou binnen 48 uur een reactie krijgen, inmiddels zit die 48 uur er op en heb ik nog geen reactie ontvangen.
Wel is het belangrijk om te weten dat de klantenservice via de 'normale' Mediamarkt winkel gaat. Ik zal dan ook als dit opgelost is een kopie van deze review bij de normale Mediamarkt winkel zetten zodat mijn ervaring niet alleen vindbaar is via de outlet shop pagina.
AlgemeenHet bezorgen can een wasmachine ging zeer lomp waardoor twee deuren zijn beschadigd. Mediamarkt lost het niet op maar stuurt het naar de bezorg dient die zij gebruiken. Het antwoord is: wij zijn niet in de woning geweest. Ik zit met een kapotte deur en mediamarkt ontkent de schade. Wat een flut bedrijf. Ik laat nooit meer iets bezorgen door hun . BAH!!!
VerzendingGeen respons van mediamarkt. Forst logística, de bezorgdiensten, zegt gewoon dat ze niet eens binnen zijn geweest. Ik zit met een kapotte deur door jullie medewerkers beschadigd en dan zo n antwoord?!! Schandalig!!!
KlantenserviceNiet geholpen gewoon afgescheept met de bezorgdienst van hun dorst logística. Deze zegt niet ons probleem en wij hebben niets gedaan. Belachelijk! De klantenservice van mediamarkt laat het daarbij.
AlgemeenDe beoordeling omvat ruwweg drie delen: de aankoop van witgoed, verzending en service bij problemen. Ik heb na een eerdere slechte ervaring de Outlet een nieuwe kans gegeven, omdat ik hoopte dat dat slechts een uitschieter was. In principe verliep alles precies zoals de eerste keer. Zodra de bezorging via First Logistics wordt afgehandeld, loopt alles in het honderd: onjuiste bezorgdatum, feitelijke onwaarheden in de communicatie, deels slechte klantenservice en een onnodig lange wachttijd voor het geld terug is.
Klantenservice verloopt via reguliere kanalen van de Mediamarkt, en als je ordernummer niet door het geautomatiseerde systeem wordt geaccepteerd, moet je maar afwachten wanneer je klacht wordt opgepikt door een echte persoon.
Nogmaals: ik bestel eerder via de outlet en reguliere (TNT bezorgde) bestellingen verlopen normaal prima: Alleen als bezorgingen via First Logistics heb ik een reden om elders mijn heil te zoeken.
Specifiek een bezorgdatum op zaterdag gekozen, maar de mail van First Logistics bevestigde een bezorging op vrijdag. Aan mijn beoordeling valt al te raden dat er niets aankwam. Misschien dan toch maar zaterdag? 2 uur na het aangekondigde tijdsvak werd ik gebeld dat de bezorger voor de deur stond. (Zou een kwartier vantevoren moeten zijn.)
De bezorging heb ik geweigerd (vanwege behandeling van het pakket en op grond van de staat van het product bij de eerdere aankoop), en 's avonds een leuk mailtje gekregen dat het pakket afgeleverd was. Voor de bezorger aankwam, had ik de Mediamarkt al aangegeven dat ik de aankoop annuleerde.
Ruim 2 weken later kwam er vanuit het niets een mailtje dat er een nieuwe poging tot bezorging zou plaatsvinden. Om precies te zijn 3 uur na ontvangst van het mailtje.
Klantenservice voor de outlet verloopt via de "gewone" Mediamarkt-kanalen. Als je een afwijkende ordernummer hebt, kun je dus niets met de geautomatiseerde afhandeling beginnen, en moet je hopen op een menselijke medewerker (Twitter) of zelf bellen naar de klantenservice. Eerste poging na lang wachten mislukte doordat de medewerker doodleuk de verbinding verbrak. Vreemd genoeg was het een bekende stem (raffelt snel en onduidelijk zijn naam af, en kan het probleem niet alleen oplossen en het "foutje" gebeurt wel heel erg vaak bij hem), en moest ik het proces opnieuw doorlopen. Alle latere contacten verliepen daarna eigenlijk vlekkeloos en ZIJ (overwegend dames) verdienen echt een pluim voor de omgang met een heel erg boze klant.
Mocht die duiker niet al die tijd werkzaam zijn gebleven (ik neem aan dat hij veel telefoontjes afhandelt in de 2 jaar dat ik hem soms aan de lijn krijg), dan had de klantenservice over de telefoon een "UITSTEKEND" als oordeel verdiend.
Zelfs de 1e annulering/weigering mislukte (als ik het goed begrepen had), doordat het pakket niet werd teruggebracht naar het magazijn, maar bleef liggen bij de vervoerder/bezorgdienst. De klantenservice medewerker van de Mediamarkt pikte dit prima op en 5 dagen later had ik dan eindelijk mijn geld terug op de rekening.
AlgemeenBestelling geplaatst, maar tijdens de betaling bleek het niet op voorraad. Uiteindelijk een andere versie besteld, maar de levering door FirstLogistics is dramatisch, geen updates gedurende dag. Einde v/d dag kreeg ik een bericht dat men het die dag niet meer ging leveren. Want of ik had het verplaatst of het stond niet in het pakhuis (beide nvt). Drie dagen later was het volgende levermoment pas weer mogelijk. Voor mij genoeg redenen om de bestelling te annuleren en ergens anders te kopen.
VerzendingFirstLogistics geeft een tijd indiciatie die niet klopt. Zouden komen tussen 16:00 en 19:00, maar om 20:40 kreeg ik de mail dat het vandaag niet meer ging lukken. Alternatief was drie later pas.
KlantenserviceStandaard antwoorden en kunnen meestal niet echt helpen. Annuleren is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk, maar moet de bestelling weigeren aan de deur.
AlgemeenZe leverde de TV incompleet, zonder voet. Nabestellen duurt 2-3 weken. De TV was ook geleverd zonder hoes.
VerzendingDe leverdatum lag te ver in de toekomst en kon niet worden gewijzigd.
AlgemeenJe kunt in de outlet sectie van de mediamarkt uitstekende deals scoren. Heb hier al meermaals zgan producten gevonden tegen een mooie korting. De producten komen soms in een iets wat beschadigde orignele verpakking (wel in een mediamarkt omdoos), maar 'who cares' aangezien dit vaak direct weggaat.
Heb nog nooit op of aanmerkingen gehad over de producten aangezien ik tot op heden nog geen (onbeschreven) beschadigingen heb gevonden.
Verzenden is daarboven op zviw kostenloos, uitstekend!
Prima verpakt in een niet veel grotere omdoos. Zit retourformulier en label ingesloten mocht het product niet bevallen. Verzending is prima gecommuniceerd en snel verstuurd.
Algemeenmakkelijk te bestellen, jammer dat er geen combi bestelling met gewone mediamark webshop mogelijk is.
Verzendingkeurig op tijd, zoals gevraagd.
AlgemeenMediamarkt outlet werkt snel, is goedkoop en levert op tijd hun spullen. Alles wat ik hier gekocht heb is prima in orde.
VerzendingDe aflevertijd die de outlet belooft bij het bestellen, maken ze waar.
AlgemeenLG OLED65B9 gekocht. Omschrijving op de site kwam overeen met het uiteindelijk geleverde product, alleen de doos was open geweest. Beschermfolie op voor en achterkant aanwezig en remote was ook nog ingepakt.
Een werkelijk schitterende TV qua beeld en design. Had hiervoor al een OLED (Philips 55POS9002/12) maar dit ziet allemaal er gek genoeg nét even wat beter uit, 65” is fantastisch, als je er enigszins de ruimte voor hebt dóén!
Aflevering was ook netjes, geen rare fratsen met het uitladen en het neerzetten.
Algemeenhet product is snel geleverd in een goede conditie. 1 ding werkte niet zoals verwacht en daarvoor contact gehad met de klantenservice. Met een spoedige reactie zijn ze met een voorstel gekomen om een gedeelte terug te betalen aan mij
Verzendinggoed bezorgd in beloofde tijd
Klantenserviceprobleem met stuur. 1 knop werkte niet na behoren. na contact met de klantenservice een teruggave van een gedeelte van de prijs teruggekregen
AlgemeenWasmachine besteld om 30 dagen later te laten bezorgen. 1 week later zag ik een nog betere aanbieding, waardoor in mijn order had gecancelled. Uiteindelijk was de aanbieding weg voor ik hem kon bestellen (letterlijk 15 minuten later), waardoor ik mijn originele bestelling toch door wilde laten gaan.
Dit heb ik telefonisch bevestigd met de Mediamarkt. 1 dag voor de bezorgdatum nog iemand gesproken via Facebook die bevestigde dat mijn bestelling de volgende dag kwam. Via de pakketbezorger nog een bevestiging gekregen via de mail met een tijdsvak.
Volgende dag kwam er niks. In 1 week tijd heb ik de Mediamarkt meerdere keren gemaild, gebeld en elke keer wist men "niks". Ze hadden zogenaamd ook geen telefoonnummer van de pakketbezorger.
Uiteindelijk een bericht verstuurd naar de pakketbezorger via hun website en direct met hen in contact gekomen. Blijkbaar stond de bestelling niet klaar waardoor ze hem niet konden bezorgen. Uiteindelijk is het door de pakketbezorger goed opgelost, Mediamarkt heeft daar niet veel aan bijgedragen.
Volgende keer toch maar €40 meer uitgeven bij een andere winkel, scheelt een hoop gezeik.
Pakket kwam niet aan, Mediamarkt kon niet laten weten wat er fout was gegaan.
KlantenserviceMediamarkt had echt geen nuttige informatie. Erg teleurstellend, in het verleden had ik hier betere ervaringen mee.
AlgemeenOverzichtelijke website en snelle levering. Wij hadden een inbouw-oven en vaatwasser besteld. Uiteraard de toelichting en bijgeplaatste foto's gecheckt of evt. beschadigingen uit het zicht zaten. Echter na levering bleek eerst dat het handvat van de oven beschadigd was. Vervolgens bleek bij de vaatwasser de ophanging van het bovenste rek aan een kant afgebroken te zijn. Aangezien er dus met beide producten een probleem was, krijg ik sterk het idee dat ze de producten niet echt goed controleren voordat ze te koop worden aangeboden. Vervolgens meteen MediaMarkt-outlet gebeld, die boden aan of coulance of retournering. Voor retournering gekozen omdat ik er wel klaar mee was en bovendien geen zin heb om tegen een beschadigde oven aan te kijken in mijn nieuwe keuken. De mevrouw aan de lijn zei dat alles de volgende dag al opgehaald kon worden. Ik moest dan wel weer een dag vrij nemen van mijn werk maar toch maar gedaan want alles stond behoorlijk in de weg. Ik zou dan nog een bevestiging van de vervoerder ontvangen. Volgende dag in de loop van de ochtend nog steeds niks ontvangen. Vervolgens Mediamarkt weer gebeld en die zeiden dat er iets mis was gegaan en dat er dus niks opgehaald zou worden die dag. Inmiddels kwam de stoom echt uit mijn oren, want dat betekende dat ik dus nog een dag thuis kon blijven voor ze. Maar goed was niet anders, ik zou dan binnen 48 uur teruggebeld worden voor een ophaal-afspraak. En je raadt het al: ook dat is wederom niet gebeurd. Inmiddels is mijn geduld aardig op en ik weet wel dat ik bij zowel de MediaMarkt en de Mediamarkt-Outlet nooit meer iets zal kopen. Dit soort fratsen heb ik bij Coolblue nog nooit gehad. Dan maar iets meer betalen, maar dat is mij het zeker waard om dit soort frustratie/tijdverspilling te voorkomen.
VerzendingVerzending is op zich prima. Het gaat snel en ze leveren op de dag zoals beloofd. Chauffeurs komen alleen niet heel vriendelijk over.
KlantenserviceDe mevrouw en meneer die ik aan de telefoon heb gehad waren zeer vriendelijk, echter is de afhandeling van ons probleem/retourning echt dramatisch. Als een bedrijf fout op fout blijft stapelen en ook de klantenservice blijkbaar niet op orde heeft dan denk ik niet dat ze het lang uit geen houden tegenover bv. een Coolblue.
AlgemeenEen tv besteld met redelijke korting (20%) op de site wordt vermeld dat alleen de verpakking open is geweest. Echter bij aankomst blijkt de afstandbediening, handleiding, bouten voor montage te missen. Daarnaast was er een stuk kunststof van de poot afgebroken. Dit noem is toch echt niet alleen "verpakking is open geweest". Voor mij nooit meer.
VerzendingRedelijk vlotte zending, wel weinig keus in bezorgdagen en tijden.
KlantenserviceErg groot verschil in wie je te spreken krijgt. Ene persoon reageert erg behulpzaam, andere weer totaal niet.
AlgemeenIk heb er meerdere malen (zeker 10) wat besteld dus onderstaande is meer een samenvatting van mijn bevindingen.
Over het algemeen ben ik erg tevreden met de outlet producten. Uiteraard weet je dat er een mogelijk (licht) gebruikt product is geweest maar buiten een SSD (zie stukje klantenservice) heb ik alles altijd compleet en in nieuwstaat ontvangen. De foto's die geplaatst worden bij een beschadiging zijn ook altijd duidelijk genoeg om te besluiten of het acceptabel is of niet.
Verder is het bestellen is niet veel anders dan de mediamarkt webshop. Het enige nadeel is dat je mediamarkt tegoedbonnen hier niet kan gebruiken. Qua prijzen moet je wel altijd opletten, soms is het erg interessant maar het gebeurd ook wel eens dat het bepalen van een prijs niet lekker werkt, een nieuwer model in de normale webshop is soms goedkoper dan een ouder model in de outlet.
Over het algemeen prima in orde. Af en toe kan iets wel beter verpakt worden (weinig bescherming) maar vaak ook andersom, een overdaad aan verpakkingsmateriaal voor iets wat al vrijwel onverwoestbaar is. Van alle keren is het wel altijd keurig op tijd ontvangen en zonder schade.
KlantenserviceHeb helaas 2 keer iets terug moeten sturen. 1e keer, ruim een jaar geleden was een SSD van 250GB waar al ruim 20TB op was geschreven. Dat zie ik niet als 'verpakking is open geweest' of 'lichte gebruik sporen'. Een 2e keer was het product niet 100% naar mijn mening. Hoe dan ook terug sturen (of naar de winkel brengen) werkt probleemloos. Beide keren zeer snel bericht dat het retour ontvangen was en enkele dagen later ook teruggestort.
Ik heb niet direct contact gehad met de klantenservice zelf maar wel gebruik gemaakt van mijn retour recht. Naar mijn mening hoort de afronding hier van wel op deze plek. Mijn ervaringen zijn dus uitstekend maar dekken bij lange na niet een gehele service ervaring.
AlgemeenDit is in feite Mediamarkt.nl. Ik heb hier een Peaq laptop gekocht, met 3 jaar garantie. Na 2,5 jaar kreeg ik problemen met het scherm. Verkleuring, lijnen en ghosting. Bij opstartscherm was nog een "ghost" te zien van de laatste weergaves alvorens afsluiten. Alsof het "ingebrand" was. Via HDMI is de weergave wel goed.
Opsturen kon gratis via antwoordnummer. Netjes ontvangstbevestiging gekregen. Helaas toen begon de ellende. Ik kreeg bericht via Medion-reparatie bedrijf. Deze verzorgt reparaties van Medion, Lenovo en Peaq.
Zij beweerden onterecht dat er 2 jaar garantie was. Dit heb ik kunnen weerleggen. Verder beweerde zij dat er vochtschade was. Dit bewezen zij met foto's. Op de foto's is nergens iets te zien van vochtschade. Ik weet exact wat er met de laptop is gebeurt. Ik heb geen huisdieren en er is niemand anders in de buurt geweest van de laptop. Er is absoluut geen sprake van vochtschade.
Verder zou alles vervangen moeten worden, behalve het touchpad. kosten: 420 euro. Nieuwprijs was 399. Ik ben zelf technicus en reparateur en weet gewoon dat er slechts 1 onderdeel defect is. De rest mankeert niets aan.
Mediamarkt reageert behoorlijk bot en afentoe zelfs niet.
Gelukkig heeft "Kassa" op 15-9-2018 aandacht besteed aan dit soort praktijken.
Ik ben nu nog steeds bezig om mijn gelijk te halen.
Kortom: Doffe ellende met dit bedrijf. Voor mij nooit meer Mediamarkt!!!!
Hierboven heb ik al beschreven hoe slecht men omgaat met klanten en klachten. Absoluut waardeloos!!
Update: Na heel wat e-mails (22 stuks) en enkele malen contact via Facebook, eindelijk gelijk gekregen. Ik heb de koop ontbonden op grond van het feit dat er binnen garantie-termijn geen reparatie binnen redelijke termijn heeft plaatsgevonden.
Alles leek in orde, totdat er weer gezeur kwam: Ze zouden de laptop niet retour ontvangen hebben. Ook dit kon ik weerleggen met verzendbewijs. Vervolgens beweerden ze dat er slechts 2 jaar garantie op zat. Ik zou maar 60 euro terug krijgen. Ook dit weer kunnen weerleggen. Via hun website garantie-app was te zien dat er wel degelijk 3 jaar garantie op zat.
Uiteindelijk volledig bedrag terug-ontvangen en excuses met 25 euro tegoedbon.
De hoeveelheid tijd en energie plus ergernis wegen niet op tegen de uiteindelijke terugbetaling en tegoedbon.
Men heeft gewoon ordinair getracht mij te ontmoedigen en op te lichten.
Niet alleen MediaMarkt, maar ook Peaq en Zesgoes reparatiecentrum (Peaq, Lenovo en Medion) zijn zwaar de fout ingegaan. (Bewust, zie uitzending Kassa).