Gebruikers over webshop Steam
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSteam is altijd goed: overzichtelijke winkel, prima zoekfunctie en middels Paypal is het altijd makkelijk om te betalen ^^
KlantenserviceMeerdere keren om hulp moeten vragen dat altijd vrij snel en duidelijk afgehandeld wordt ^^
AlgemeenJe hoeft niet meer naar de winkel en je hebt een online library. Alles is digitaal dus je hebt geen kasten vol met cdtjes meer liggen.
Steam is meer dan een winkel, het is meteen ook een platform voor gamers.
Mocht je een game of programma kopen en het werkt achteraf niet is het meestal gewoon mogelijk je geld terug te krijgen.
AlgemeenReview van nog een aankoop via Steam. Zelfde verhaal eigenlijk. Helemaal prima. Betalingen en updates, alles er op en er aan.
AlgemeenGaat altijd prima. Alles in de winkelmand en betalen. Veel betaalmogelijkheden. Downloadsnelheid ook prima. De Steam software mag wel eens een overhaul hebben, het is het gewoon niet meer in 2018.
AlgemeenSteam! Een gewaardeerde 'source for games'! Het downloaden gaat, in mijn geval, meestal met 6.5MB/s en dat is toch een vereiste als er games van rond de 50GB gedownload moeten worden. Tip: wacht op aanbiedingen! Scheelt al snel 25-85% ^_^
Bestelling en eerste opvolging waren prima, echter begonnen toen de problemen. Ik heb zelf hiervoor nog nooit iets bij de Steam store besteld, maar het schijnt dat het aanschaffen van de digitale games vrij soepel verloopt via het platform. Vandaar een kleine voordeel van de twijfel met 2 sterren.
VerzendingMijn bestelling van hardware is niet geleverd, vervolgens is het veel gedoe om iets gedaan te krijgen met de klantenservice (zeer inflexibel), zie ook kopje klantenservice. Eindresultaat: geen levering.
(Ik kon helaas geen levering/niet geleverd hieronder niet selecteren).
De problemen ontstonden toen DHL niet in staat bleek te zijn om het pakketje bij mij thuis af te leveren. Het pakketje is toen teruggekomen bij het distributiecentrum van DHL waarna Steam actie moest ondernemen als de afzender van het pakketje.
Vervolgens heeft de Steam het pakketje naar zichzelf laten terugsturen terwijl mijn verzoek was om het nogmaals bij mij aan te laten bieden. Geen probleem zou je normaal gesproken denken: een normale webwinkel kan het pakketje dan nogmaals versturen of je helpen een nieuwe order aan te maken met dezelfde korting als dat je eerder genoten hebt. Bij Steam is beide niet het geval, zoals te zien is op de in afbeeldingen toegevoegde berichtenwisseling met de Steam support.
Wat mij betreft is de support die Steam mij heeft geleverd ver onder de maat die het zou moeten zijn en werkt men totaal niet toe naar een oplossing die wenselijk is. Bezin je dus mocht je van plan zijn om hardware tijdens een sale bij hun aan te schaffen!
Uitstekend platform waar je makkelijk games kunt aanschaffen en installeren. In-home streaming werkt ook erg fijn, zodat games op je game pc kunt streamen naar bijvoorbeeld een laptop.
Klachten/problemen worden doorgaans ook snel opgelost door de klantenservice.