Dobeno

Gebruikers over webshop Dobeno

Via bol.com artikelen conform afspraak geleverd. Maar retour niet verwerkt. Geen reactie van de klantenservice van Dobeno ondanks herhaalde verzoeken.

Op tijd en goed verpakt

Twee keer via bol.com een luchtbed besteld. Het eerste was lek dus retour gezonden. Deze retour is goed verwerkt. Het tweede luchtbed had een gek gaatje op de bovenkant. Was niet lek maar zag er vreemd uit. Tot 4 maal toe via Bol.com Dobena gemaild. Geen antwoord. Uiteindelijk via Bol.com klantenservice het antwoord gekregen dat dit zo hoorde. Had er geen vertrouwen meer in dus luchtbed retour gezonden. Retour was op woensdag bezorgd met post.nl en een week later op donderdag nog niet verwerkt. Het bedrijf Dobeno had aangegeven dat ik het luchtbed alsnog had behouden.Hierdoor kreeg ik steeds betalingsherinneringen.Via de klantenservice van Bol.com geregeld dat alles werd gecorrigeerd. Nooit meer iets van Dobeno gehoord. Individuele klant is kennelijk niet belangrijk.

Aankoop via Bol.com. Uiteraard is dat verlopen zoals dat hoort. Product uitgekozen, besteld en betaald met cadeaukaarten en een kleine bijbetaling.

Bestelling kwam netjes op tijd binnen (beetje later op de middag dan aangegeven maar dat zal vooral aan de pakketbezorger hebben gelegen). Om de doos van het product zat zwart plastic gewikkeld (dat waarmee je ook lading op pallets kunt omrollen) met een adres etiket.

Artikel incompleet geleverd. In plaats van naleveren werd ik naar hun leverancier verwezen. Uiteraard is dat niet toegestaan en ben ik niet akkoord gegaan.
Toen ik ze mailde dat het artikel niet conform was en dat zij me moesten helpen, kreeg ik opnieuw de reactie dat ik het alleen via de leverancier kon oplossen.
Na mijn reactie daarop bleef het stil, totdat ik Bol.com benaderde. Uiteindelijk is Bol.com nu voor me bezig het op te lossen.

Dobeno is erg duidelijk geweest, voor support bij incomplete levering of voor garantie -> meld je maar bij de fabrikant. In hun AV staan uiteraard wel de juiste bepalingen maar ik vermoed dat de klantenservice hun eigen AV niet kent en zeker niet op de hoogte is van wat de wet in Nederland voorschrijft.

Mijn vertrouwen in deze winkel is helaas verdwenen. Ik ben erg blij met de toezegging dat ik mag terugsturen en dat ik mijn geld terug krijg.

Scorekaart voor Dobeno