Gebruikers over webshop Computer Planet
Review toevoegenVolgens mij zijn Zaandam en Leiden ook dicht
zie de site voor details
Let op: de vestiging van Computer Planet in Alkmaar is opgeheven. Daar kwam ik achter toen ik met een defecte videokaart binnen de garantieperiode voor een dichte deur kwam te staan.
De garantie-afhandelingen gaan nu via een vestiging in Zaandam, en zelf naar deze vestiging toegaan is de enige manier om wat gedaan te krijgen.
Ik heb hier van de week een NEC 3520 besteld via internet. De site valt een beetje tegen, maar verder is alles 100% in orde. Kreeg meteen via de mail een orderbevestiging met track&trace nummer en de volgende dag stond de postbode op de stoep met een goed en stevig verpakte doos. Echt top service!!!
Ik koop soms wat bij Computer Planet bij Zaandam als ik snel wat nodig heb. Gezien ik webhosting doe werk ik veel met rackmount systemen, dus ik vroeg een keer of ze ook 19" computers konden leveren (why not, als ze er winst mee kunnen maken moet dat kunnen toch?). Toen hadden ze iets over monitoren
Technische kennis is niet fantastisch, maar mensen zijn wel aardig verder ... en tja, als je een onderdeel ergens koopt boeit het niet waar je dat doet, op de prijs na misschien.
ik kom hier weleens wat zooi halen, ook voor vrienden.
eind vorige week nog een Nec fikkertje gehaald, een 3520 trouwens.
had een vraag over bitsetting (ivm XboX) en volgens hun ging dat gewoon met deze brander en nero.
moest ffies zeggen dat ik em op de site goedkoper had zien staan en ze passen dat bonnetje aan, ik heb gewoon 60€ betaald
dit was trouwens in filiaal leiden, kweet nie hoe ze in andere zaken zijn
Zag op de website een nec 3520 brander voor 60 eur, ging naar hun shop in haarlem en daar mocht ik hem alleen hebben voor EUR 75. Na wat gemailt te hebben met verkoop@computerland.nl ligt deze voor mij klaar in haarlem voor 60 eur
Laatst een router gekocht bij computerplanet zaandam. Werd eerst met een verkeerd apparaat opgezadeld en de afhandeling van een aantal vragen van mij verliep naar mijn mening iets te gehaast (ik had het idee dat de technische kennis niet echt hoog was).
Ben later met het verkeerde apparaat teruggegaan en heb deze omgeruild voor de goede (dit ging allemaal netjes).
Als ik iets in de buurt wil kopen ga ik bijna altijd naar hun in Haarlem. Het is gewoon echt een zeer goede zaak die weten wat service is.
Laatst daar een Ati Radeon 9800Pro gekocht maar was helaas kapot gegaan. Omdat ze hem niet meer hadden kregen we gewoon de nieuwprijs terug (terwijl de kaart ondertussen goedkoper is geworden)! Ook dingen dik na de garantie periode zijn ze bereid hem voor je te RMA'en op hun kosten. Voor de rest zijn de mederwerkers vriendelijk en hebben er verstand van.
De prijzen ook meestal niet zo hoog. Wat me wel opvalt is dat het altijd zeer rustig is in hun zaak. Waarschijnlijk omdat ze geen reclame maken (ja, in de zondags krant staat een klein stukje).
Deze zaak raad ik cker aan, vooral als je opzoek bent naar service!
PS. Alleen jammer dat hun assortiment niet zo groot is en hun site nog niet werkt.
Ik koop hier ook heel vaak dingen bij de ComputerPlanet (Haarlem), en ik vind het een erg fijne winkel. Er staat bijvoorbeeld bijna nooit iemand voor je in de winkel, je wordt gelijk geholpen. Dit vind ik erg fijn. We hebben hier dus ook een MyCom, en daar duurt het dus ongeveer een half uur voordat je aan de beurt bent. De technische kennis van sommige mensen zit niet echt hoog, maar andere weten er wel degelijk wat vanaf. Een bepaalde verkoper wist niet wat een molex stekker was, dat vind ik toch eigenlijk niet kunnen.
Toen ik er mijn computer had gekocht, (zelf in elkaar gezet), Kreeg ik ook fijn een nieuw mobo nadat mijn computer na een dag een STOP-error kreeg. Gelijk de lampjes van mijn HD en Power achter het mainboard gedaan, en de voeding ook getie-wrapped. wel 30 euro moeten betalen voor de onderzoekskosten, want we wisten nog niet wat er stuk was, maar dat is normaal denk ik.
De prijzen zijn meestal lager dan andere winkels in de buurt, dus dat is ook gelijk een rede om het daar te halen, maar vergeleken met internet winkels zijn ze nog redelijk duur. Het assortiment is ook niet reuzegroot, maar het is een fijn winkeltje om te komen.
ik koop al een aantal jaren hier (Leiden) systemen voor vrienden en kennissen, en voor mijn eigens systemen af en toe wat hardware.
Over het algemeen zeer tevreden. Vaak hebben ze goede spullen voor lage prijzen. maar af en toe zijn bepaalde items niet op voorraad...
(er zijn wel goedkopere leveranciers, maar comp.planet, ligt hier om de hoek, dus die verzendkosten zijn er niet)
Met een van mijn laatste aankopen (kerst 2003) ging het mis, de cd-rom drive weigerde data cd's te lezen. Ik langs gegaan met cd-rom drive, en werd na uitleg van het probleem direct voorzien van een nieuwe, zonder dat de oude getest was....
de nieuwe hangt nu keurig te spinnen,
volgende keer als ik snel iets nodig heb ga ik het weer daar afhalen.
ik heb hier een paar maanden geleden ene lite-on cd brander gekocht die na het branden van 10 cd's al helemaal niks meer deed. Ik terug gegaan naar de winkel en gezegd dat hij het niet meer deed, ik had helaas het bonnetje niet meer dus nu moet ik 8 weken wachten totdat ik hem misschien is terug krijg. Dit kan ik opzich wel begrijpen ik vind het alleen een beetje lang duren, maar dat is natuurlijk niet helemala hun schuld.
Wat me wel irriteerde was dat een andere verkoper in de winkel die mij niet aan het helpen was gewoon lachend langs liep en zeggend dat ik dat ding toch helemaal niet meer kon ruilen ? hij liep er ook bij alsof hij vond dat ik niet moest zeiken voor zo'n goedkoop ding
dit vond ik zeker irritant en respectloos want hij stond me eigelijk gewoon voor lul te zetten midden in die winkel
technische kennis vind ik, van wat ik ervan gezien heb ook niet zo hoog. bv als ik zeg dat me cd brander helemaal niks meer doet, moeten hun dan persee 10x vragen wat ie nog WEL doet?
prijzen zijn ook veel te hoog. zo vragen ze nog meer dan 400 euro voor een radeon 9700 pro terwijl die bij computerland 200 meter vederop een radeon 9800 pro voor 400 kan kopen
veder is het een aardige winkel, en ook handig als je wat kleinere spullen moet hebben. maar ik vind dat er nog wel wat verbetert kan worden met name de klantvriendelijkheid.
Nog een tweede reactie wat misschien wel de moeite waard is:
Onlangs heb ik bij Computer Planet een Coolermaster Aero 7 gekocht. Na een kleine maand kreeg ik te horen dat coolermaster deze producten terug wilde hebben vanwege een productiefout. Ik met dit verhaal naar CP en daar werd gezegd dat het probleem bekend was.
Het mooie, binnen een uur was ik weer thuis met een nieuwe Aero 7, nu een plus.
Kortom wat mij betreft mag de service nog wel een puntje hoger!
Ik kom al een aantal jaren bij Computer Planet. Ik heb 1 keer een kapot moederbord gehad (door eigen fout). Deze werd netjes vervangen voor een andere.
Het personeel weet je alles goed uit te leggen dus ook daar zal het niet aan liggen. We wachten alleen op de nieuwe website, dan wordt het eindelijk vanaf thuis spulletjes bestellen.
Ik kom zeer regelmatig bij deze winkel (filiaal in Leiden), maar alleen omdat hij om de hoek zit. In de loop der jaren heb ik hier heel veel spullen gehaald, variërend van inktcartridges tot en met een compleet systeem. Het prijspeil is niet absurd hoog, maar goedkoper is het elders wel te verkrijgen. Wat ik zeer jammer vind, is het niveau van de medewerkers. Ze weten het fijne er net niet vanaf. Dat zou op zich niet eens zo erg zijn, ware het niet dat ze dat niet toegeven en je soms opzadelen met halve waarheden. Zeg dan niks als je het niet weet. Hun houding van "alle klanten zijn dom en weten niks" stoort me ook. Dit geldt overigens niet voor alle medewerkers. Ik heb 1 keer te maken gehad met een defect artikel. Op zich werd het uiteindelijk wel keurig omgeruild, maar ze moesten het eerst naar de fabriek sturen, voordat ik een vervangend exemplaar kreeg. Dat duurde dus een week. Veel te lang. Als ze echt service hadden, hadden ze me tijdelijk een vervangend exemplaar gegeven. Ik zal hier toch wel terugkomen (ze zitten gewoon te dichtbij) en dan zal ik wel mijn oren dichthouden voor hun adviesen (ik heb gelukkig zelf voldoende kennis).