Gebruikers over webshop MediaMarkt.be
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenGrootste troef van mediamarkt is hun grote aanbod, minpunten zijn de klantenservice en de expertise van het personeel is ook behoorlijk laag.
Korte toelichting hierbij: ik vroeg om een vga kabel en de man kwam terug met een hdmi.
Nog een leuk weetje voor iedereen die van plan is om hier iets te kopen, ik heb al heel vaak gehad dat hetzelfde product in mediamarkt Nederland veel goedkoper is, neem daar dus eerst een kijkje want ze willen het verschil (binnen hun eigen keten!) niet terugbetalen.
Verzending is gratis en op tijd, niks op aan te merken.
KlantenserviceIk heb een paar jaar terug een computer onder garantie binnengebracht waarvan de ventilator van de grafische kaart kapot was. Eerst begon de man van de klantenservice een half uur lang me te wijzen op elk klein beetje stof in de computer en daarna zei hij dat hij hem naar schimmel vond stinken. Ik heb nog nooit zo'n zielige poging gezien om de schuld op mij te steken, mijn computer staat droog en stofvrij. Drie weken later eindelijk een sms gekregen dat hij klaar was, eenmaal in de winkel vertelt de man van de serivce dat ze de volledige grafische kaart hebben vervangen en al het geheugen hebben gewist.
Nu, ik weet niet wat ze allemaal gedaan hebben maar de computer crashte na 10 seconden en ik heb hem dan maar naar een expert gebracht die mij wist te vertellen dat de service van mediamarkt de processor zodanig beschadigd hebben dat de computer onbruikbaar is geworden.
De volgende keer koop ik wel zelf een ventilator en schroef hem er op, dat is een stuk goedkoper dan een nieuwe computer te moeten betalen.
AlgemeenDe website werkt soepel, maar is een beetje te schreeuwerig. Zoeken naar een product lukt goed, de filters zijn meestal relevant en je kan makkelijk tussen categoriëen en zoektermen springen. De filters zijn echter wel karig, bvb een filter voor schermtype van een smartphone ontbreekt, ook bij de details vind je het niet terug. Daarentegen heb je wel een stralingswaarde filter, die vind ik zelfs niet tussen de filters op tweakers. Lijkt me iets belgisch dus op de .nl site gaan kijken en ja hoor daar staan 2x zoveel filters bij een smartphone, wel nog geen schermtype. Betalingsfaciliteiten & communicatie zijn prima geregeld.
KlantenserviceBij deze keten best niet online bestellen en gaan afhalen in een winkel. De (piepjonge) verkopers zijn hier duidelijk niet op getraind. Het kostte me een uur aan het onthaal en nog een uur aan de afhaalbalie. De klantenservice krijgt een voldoende enkel en alleen omdat men beleefd en correct naar mij toe bleef (onder elkaar was dat heel wat minder)
AlgemeenGewoon goed, heb via overschrijving betaald en geld ging er direct van en ik kreeg enkele uren later mail dat bestelling verwerkt & verzonden was.
Ik heb op 13/12/2017 besteld rond 21.00 op hun webshop, en heb het pakketje gehad de volgende dag rond 11.00. Zeer snel dus.
NOOT: ik woon in Brugge en het is MediaMarkt.be , verzonden uit Brussel, dus afstand is niet super ver. Toch sterk dat ze hun belofte van volgende dag levering waarmaken.
AlgemeenLang wachten op bestelling. alles goed verlopen, stevig verpakt. Prijs was normaal. Het had een tracking nummer. Bekendste Betaalmogelijkheden
Verzendingalles verliep goed. Heeft 26 dagen geduurd na bestselling tot ik het product heb gekregen.
AlgemeenCall of duty WWII voor ps4 gepre-orderd. Geen pre-order versie gekregen; en dus ook geen pre-order ingame voordelen.... Dit was voor mij de enige reden om een pre-order te plaatsen, zeer jammer dus.
Helaas weer een aktie/aanbieding waarvan het produkt niet op voorraad is.
Komt helaas vaker voor. Na eerste bezoek in winkel naar huis gegaan.
Daarna geprobeerd het artikel online te bestellen. Volgens site op voorraad in Antwerpen. Verkoper uit Antwerpen belde dat hij deze niet meer kon vinden.
Blijkt dat site aangeeft om het artikel eventueel thuis te laten bezorgen en dat dit af te spreken is met een verkoper in de winkel. Vanuit de telefonische klantenservice werd dit geweigerd. Nogmaals naar een van de winkels teruggegaan om dit te kunnen regelen. Ook ter plaatse in de winkel werd dit geweigerd. Artikel was niet meer in de webshop op voorraad, nog wel volop in andere winkels van mediamarkt te verkrijgen. Helaas ook niet goed verder geholpen
Helaas weer een aktie/aanbieding waarvan het produkt niet op voorraad is.
Komt helaas vaker voor. Na eerste bezoek in winkel naar huis gegaan.
Daarna geprobeerd het artikel online te bestellen. Volgens website op voorraad in Antwerpen. Verkoper uit Antwerpen belde dat hij deze niet meer kon vinden/op voorraad had.
Later blijkt dat site aangeeft om het artikel eventueel thuis te laten bezorgen en dat dit af te spreken is met een verkoper in de winkel. Vanuit de telefonische klantenservice werd dit geweigerd. Nogmaals naar een van de winkels teruggegaan om dit te proberen regelen. Ook ter plaatse in de winkel werd dit geweigerd. Artikel was niet meer in de webshop op voorraad, nog wel volop in andere winkels van mediamarkt te verkrijgen. Helaas ook niet goed verder geholpen
Ik ga voor Media Markt altijd naar een fysieke winkel. Altijd de online prijs met de winkelprijs vergelijken en indien online goedkoper voor je naar de kassa gaat vragen om die prijs te krijgen, de minder geïnformeerden betalen teveel. Altijd op voorhand kijken of de winkel waar je gaat het product op stock heeft. Ook steeds een papieren kasticket vragen want als je een elektronisch ticket hebt en de prijs verandert tussen aankoop en defect heb je pech of geluk... ik had pech...
Producten die ik de afgelopen jaren kocht bij Media Markt:
https://tweakers.net/pric.../logitech-z200-zwart.html => prijs in de winkel (Innovation BXL) was 4 euro meer dan online
https://tweakers.net/pric...t-wired-keyboard-600.html => Médiacité Luik
https://tweakers.net/pric...ine-32gb-transparant.html => Innovation BXL
https://tweakers.net/pric...teelseries-qck-heavy.html => Saint-Lambert Luik
https://tweakers.net/pric...ries-rival-300-zwart.html => na drie dagen defect, ingeruild voor waardebon, 5 euro verloren door elektronisch kasticket op eid (Saint-Lambert Luik)
De klantenservice is miserabel:
Eerst moet je minstens een uur wachten, ben je nog niet vertrokken dan wordt er met allerlei foefjes zoals oneerlijke regeltjes geprobeerd om je onverrichterzake te laten afdruipen. Wanneer je voet bij stuk blijft houden krijg je uiteindelijk in het beste geval een waardebon voor hun winkel waardoor je verplicht eenzelfde (meestal hoger) bedrag aldaar moet besteden en van slapend geld wordt niemand blij.
Beste draadloze headset die ik ooit heb geprobeerd! Logitech G933. 154 EUR betaald terwijl deze op de site van Logitech staat aan 229... uh bedankt! Buiten de lelijke led kleuren. Smaken en kleuren die je gelukkig kunt uitschakelen en er nog batterijduur mee wint ook.
Bij problemen met mijn logitech altijd al een omruiling gekregen. Daarom opnieuw logitech bij mediamarkt gekozen. Geen klachten!
Bestelling geplaatst voor nieuwe playstation slim en dag nadien afgehaald in winkel. Duidelijke afspraken en altijd garantie op laagste prijs!
VerzendingDag zelf nog bericht gekregen dat het klaar stond voor afhaling.
KlantenserviceStaan steeds klaar voor een woordje uitleg. Hier wordt je nog geholpen door mensen en niet door 'verkopers'. Chapeau! (een vast klant ;-))
Toestel aan scherpe prijs online promoten maar niet in staat te leveren!! Zowel online als in de winkel niet in voorraad!
Bestellen en leveren ging prima, maar bij het terugsturen lijkt Mediamarkt zich onder de het retourrecht uit te willen draaien..
VerzendingZaterdag besteld en maandag in huis, complimenten.
KlantenserviceDe Microsoft Wireless Display Adapter bleek niet te werken in mijn setup, dus wil ik gebruik maken van mijn retourrecht.
Klantenservice wil geen herroepingsformulier sturen en verwijst naar de algemene voorwaarden die waarin staat dat goederen die terug verzonden worden ongeopend en ongebruikt moeten zijn.
Dat lijkt me niet overeenstemming met het wettelijke recht van retour. Wordt vervolgd...
Wie heeft er ervaring met deze club wat terugsturen betreft? Ik heb er bij andere leveranciers nog nooit problemen mee gehad.
Mijn product dat in de winkel duurder was werd netjes uit stock gehaald aan de websiteprijs, de andere minder geïnformeerde mensen mochten meer blijven betalen. Bedankt voor de informatie tweakers.
Koopje gevonden met BTW actie. LG 55LB730V voor maar 660,33 EUR! (bijna de helft van gemiddelde prijs op andere websites) Na wat research meteen overgegaan tot aankoop. Betalen ging makkelijk via de meest gebruikte methodes. (Paypal, kredietkaart,...) Zelf betaal ik met Maestro (bancontact/pin)
VerzendingVerzending liet even op zich wachten. Via de website stond 2-3 dagen levertermijn. In realiteit bleek dit een week te zijn. Niettemin zeer tevreden over de effectieve levering. Sms bericht avond voordien met indicatie van het uur van levering én een sms de dag zelf een half uur voor levering. allemaal mooi op tijd en dat is makkelijk als je niet een hele dag thuis wil zitten wachten!
Omdat de levering iets langer duurde dan werd beloofd heb ik contact gehad met de klantenservice. De dag nadien werd ik opgebeld om een afspraak te maken voor de levering. En zoals reeds vermeld werd alles netjes op tijd geleverd... TV staat nu te pronken in onze woonkamer! Beste koop van dit jaar tot nog toe...
Over het algemeen een slechte ervaring, vooral op gebied van communicatie en aftersales.
Bestellen verloopt prima, na enkele minuten en bevestigingsmail en betalen via PayPal is een handige optie. Blijkbaar kan je ook geen bestellingen annuleren, wat vrij jammer is.
De verzending is jammer genoeg vrij slecht. Een pre-order met een releasedatum wordt niet gehaald. Ik heb mijn pakket slechts enkele dagen later binnen, een serieuze vertraging dus, zonder enige berichtgeving. Communicatie is belangrijk, maar dat is duidelijk niet hun sterkste punt. Ook worden producten met een verschillende releasedatum niet apart verzonden.
KlantenserviceContact opnemen verloopt ook erg moeilijk. Slechts de helft van m'n tweets worden beantwoorden en de meeste worden gewoon niet opgevolgd. Via het contactformulier wordt een antwoord in twee werkdagen beloofd, maar heb daar nooit iets van teruggehoord.
Kortom, Media Markt Online België is zeker geen aanrader wat betreft service en verzending.