Gebruikers over webshop MediaMarkt.be
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenOp de valreep bij MediaMarkt nog een bestelling online kunnen plaatsen voor een wasmachine (Samsung WW11BB704AGBS2) die op voorraad was, in de solden (749 EUR) en met 200 EUR cashback via Samsung = 549 EUR. Na 2 dagen niets meer gehoord te hebben zelf maar gebeld, ze gingen kijken waar de wasmachine zat. 5 minuten later krijg ik plots een mail met "bestelling geannuleerd" omdat het apparaat dan toch niet meer voorradig bleek te zijn, zonder verdere uitleg. Het identieke apparaat staat nu ineens voor 949 EUR op hun website!!. Ik heb mijn geld trouwens ook nog niet teruggekregen (2 dagen geleden)
KlantenserviceMedewerker was vriendelijk al kon hij mij niet direct gedetailleerde en exacte info geven, moest het allemaal "gaan nakijken"
AlgemeenBestelling geplaatst voor een wasmachine begin van de maand.
Levering ingepland midden van de maand.
Product wordt zonder enige uitleg retour gestuurd 10 minuten voor de ingeplande afspraak, na 4x bellen een week later krijg ik een nieuwe datum ingepland zonder enige keuze die niet past voor mij.
Bij bellen naar leverdienst krijg ik de melding dat indien ik wil verplaatsen nog een week langer zal moeten wachten.
4x moeten bellen naar Mediamarkt
2x naar de leverdienst.
Steeds van kastje naar de muur gestuurd.
Algemeen2 artikels besteld.
na 4 dagen krijg ik een melding dat er een artikel terug betaald wordt omwille ik hier niet tevreden van ben???
Terwijl ik nog niets ontvangen heb.
Het andere artikel is zelfs nog niet verzonden...
Waar blijven de artikelen?
En waarom is er 1 artikel geannuleerd?
Wat loopt er fout bij jullie?
AlgemeenBestellen van een PS5 controller om 18u22. De prijs ligt marktconform en men beloofd "besteld voor 22u00 dag erna geleverd". Helaas is dat niet waar. Pas de dag erna om 10u13 wordt het aangemeld. De winke lvan Turhout is verantwoordelijk. Het heeft dus geen zin om hier iets te bestellen en op tijd te ontvangen; Volgende keer gewoon terug met Amazon prime. Zelfde prijs maar levering soms zelfde dag nog.
VerzendingVoor 22u00 besteld en morgen thuis....hahaha niet dus. Komen hun beloftes niet na en zijn traag in verzenden.
AlgemeenOp cyber monday 2022 op Pricewatch een mooie prijs gevonden voor een Lenovo laptop bij Media Markt België (€699 in plaats van €848). Online profiel aangemaakt op mediamarkt.be en voorraad gecheckt: er was nog een beperkte voorraad in de winkel in Zwijnaarde (Gent). Meteen besteld en betaald voor afhaling in de winkel. Precies 30 minuten later een e-mail ontvangen dat de bestelling klaar lag in de winkel. Afhaling een half uurtje later ging heel vlot. Een dag later stond de prijs al terug op €848.
KlantenserviceAfhaalbalie in de Media Markt afdeling in Zwijnaarde is meteen rechts aan de ingang van de winkel. Toen het aan onze beurt was hadden ze binnen de minuut onze bestelling gevonden en die hebben we meteen overhandigd gekregen na ondertekening documentje ter bevestiging van de ontvangst.
AlgemeenHeadset besteld, dewelke te klein blijkt voor een normaal hoofd. Mediamarkt steekt kop in het zand en weigert het toestel terug te nemen (verschuilen zich achter aankoop vw, 0 ownership).
VerzendingHet product is op tijd verzonden, goed verpakt, geen klachten hierover.
KlantenserviceReageren snel, maar voelen zich onaantastbaar en nemen geen ownership ivm problemen.
AlgemeenHad bij Mediamarkt Roeselare een bluetooth speler gekocht voor de autoradio en het USB-kabeltje was ineen gedeukt. Had het in de auto open gedaan en 5min nadat ik dit gekocht had terug geweest. Maar dit mocht niet verwisselt worden. Ik had volgens de persoon aan de balie van de wisselstukken dit zelf gedaan. Schandalig gedrag! Ik koop er nooit nog iets als men zo de klanten behandeld! Dienst na verkoop laat enorm te wensen over!!! Geen beetje menselijkheid of begrip!
AlgemeenPrima webshop, bestelling is snel geleverd. Assortiment is kleiner dan bijvoorbeeld coolblue, maar uiteindelijk kunnen vinden wat ik zocht
VerzendingBestelling werd erg snel, zoals beloofd geleverd.
AlgemeenEnkele zaken besteld, kan niet klagen. Alles netjes op tijd geleverd en goed op de hoogte gehouden van verzending.
AlgemeenDrie stopcontacten besteld die volgende dag zouden toekomen. Volgende dag kreeg ik een bericht dat 2 ervan geannuleerd zijn en die andere gewoon geleverd wordt. Dus verzendkosten voor 1 stopcontact betaald...
Kunnen ze niet eerst vragen of de hele bestelling geannuleerd moet worden?
AlgemeenVeel verschillende producten in het assortiment. Vriendelijke service. Producten testen in de winkel. Voldoende betaal mogelijkheden.
Verzendingmeestal 1-3 werkdagen
KlantenserviceBesteld product was niet meer leverbaar, ander product voorgesteld en een waardebon van €20,00 gekregen.
Algemeenomdat ik al een tijdje uit "het wereldje" was, had ik advies gevraagd in de winkel bij aankoop van mijn monitor, ik had voorkeur van 2 schermen, maar verkoper vond scherm a beter geschikt.... not dus, altijd naar uzelf luisteren
Verzendingproduct was zeker met zorg verpakt, maar prodiuct valt na dag 3 zomaar uit...
Klantenserviceklantenservice ook helemaal niet tevreden, gevraagd als ik met zekerheid het product kon terug brengen, maar daar hoorde ik enkel van "ga naar de winkel en je zal het wel zien..."
AlgemeenDe communicatie met de winkel verloopt zeer moeizaam.
Bellen kan, maar ze kunnen nooit een antwoord geven wanneer ik mijn bestelling kan verwachten.
Ondertussen wacht ik reeds 9 dagen op mijn bestelling die bij hen op stock was en is er nog geen zicht op wanneer ik die kan ontvangen.
De dienst die dit moet regelen kan ook niet door de klant gecontacteerd worden.
Na 9 dagen nog steeds geen bestelling ontvangen.
Ze zijn de bestelling verloren en ik moet nu wachten op de goodwill van hen tot ik een nieuwe toegestuurd krijg.
De wachttijden aan de telefoon vallen goed mee, maar uiteindelijk worden uw vragen niet met concrete antwoorden gevuld.
Algemeen4K Blu Ray box besteld aan een goede prijs. Levering was zeer snel en initieel tevreden over. Helaas is de case van 1 film flink beschadigd toegekomen (de 2 film set, 2 cases zaten in een bubblewrap). Contact met support was zeer snel maar ze hebben geen 4K cases beschikbaar dus iets anders overeengekomen maar geen reactie meer sindsdien (zie verder)
EDIT: Inmiddels afgesproken kortingsbon gekregen en mag de case als closed worden beschouwd. Ik geef 4 sterren aangezien alles zoals afgesproken is verlopen maar op vlak van communicatie moet het zeker beter.
De 2 4K film cases zaten in een cover met print. Dit zat vervolgens in een bubblewrap en werd in de brievenbus geplaatst. Alhoewel ik het relatief snel ontving was de case van 1 film volledig van onder beschadigd. (bodem ban beide helften ligt eraf, sluiting gaat niet goed.
KlantenserviceBij MM Be kon ik enkel gewone blauwe blu ray cases ophalen. Waarop ik uitleg gaf dat ik toch echt een 4K case wil voor mijn collectie. Uiteindelijk ben ik met de support dienst van MM via mail overeengekomen om een 5 euro waardebon te krijgen aangezien ik zelf lege 4K cases ging aankopen. Ik ontvang een mail waarin ze vragen of ze hetzelfde mailadres mogen gebruiken. Hierop antwoord ik positief maar sindsdien geen reactie of waardebon. (Heb in alle spam/trash etc gekeken, 2x gevraagd maar helaas). De mail waarop ze de waardebon hadden bevestigd was op 5 december. We zijn nu 15 dagen verder.
Uiteindelijk is het geen ramp maar vind het niet professioneel. Indien ik mijn code kreeg of in ieder geval reactie dan was deze review onnodig. Indien Mediamarkt alsnog terug komt op hun woorden zal ik de review aanpassen.
EDIT: Afspraken van Mediamarkt werden nagekomen. Is bij deze in Orde. Graag iets meer zorg aan communicatie bij tussentijdse vragen.
AlgemeenConstant ander personeel met weinig tot geen kennis.
Klant is het product, luminus, orange, proximus etc zijn de echte mediamarkt klanten.
Iedereen is wel heel enthousiast om me een uitgebreide garantie aan te smeren, al de rest is een stuk minder prioritair.
Heel weinig kennis bij het personeel en het lijkt mij ook zeer snel te veranderen
Algemeenmeestal word je direct goed geholpen maar afhankelijk van de winkel moet je eerst een kwartier zoeken naar een nederlandstalige medewerker (of brak nederlands)
Verzendingik heb al meerdere producten uit media markt zoals keyboards, camera's, speakers,... en nog nooit problemen mee gehad
Klantenserviceeen keer een gsm moeten terugsturen onder garantie en heb hier zeker een week langer op moeten wachten dan gezegd was.
Algemeensnel geleverd, op factuur zonder BTW-nummer!
geen problemen ervaren, dus ook geen te melden punt (moest aan 15 woorden geraken, en heb er nu dus veel te veel)
AlgemeenOkey dus, ik heb verschillende objecten gekocht bij Mediamarkt,
Probleem 1: Ik ben helemaal van Zottegem naar Brugge moeten rijden voor mijn Iphone X
Probleem 2: Hun "beshcikbaarheid" is een pure leugen.
Ik check dagelijks tweakers voor men apple watch series 4. En die is altijd "beschikbaar" bij mediamarkt, terwijl op andere sites keurig staat: Pre-Order, staat hier, koop nu, maar als je klikt, nop: Bestel nu vooraf
Echt misleidend, lastig.
Retours sturen voor andere producten, is een echte ramp, niet aan beginnen (gouden tip: altijd je papieren ticket vragen, you will need it)
AlgemeenBeschrijving product klopt niet: Hoesje gekocht voor iPad 2018 waar uiteindelijk de pen niet in bleek te passen.
KlantenserviceWaardeloze service in de winkel.
Volgens het formuliertje bij de bestelling mogelijk om in de winkel het product te retourneren en het geld terug te krijgen. In de winkel heeft de klantenservice het product teruggenomen en mij vervolgens doodleuk vertelt dat ik alleen een waardebon of een ander product kon terugkrijgen. Ik ben dus voor niets naar de winkel gegaan, en moest dan daar weer het product 'kopen' en vervolgens telefonisch als retour aanmelden en naar een postpunt brengen.
De meneer in de winkel was ook zeer onvriendelijk en begon toen ik aankwam al te klagen 'dat het altijd hetzelfde was met mensen die online bestellen'.
Dus of de flyer die mee wordt gestuurd is incorrect, of heeft de meneer in de winkel tegen mij gelogen. In beide gevallen is dit absoluut waardeloze service.
De klantendienst heeft telefonisch ook geen enkele compensatie aangeboden en in de eerste plaats ook geen excuses.
AlgemeenGrootste troef van mediamarkt is hun grote aanbod, minpunten zijn de klantenservice en de expertise van het personeel is ook behoorlijk laag.
Korte toelichting hierbij: ik vroeg om een vga kabel en de man kwam terug met een hdmi.
Nog een leuk weetje voor iedereen die van plan is om hier iets te kopen, ik heb al heel vaak gehad dat hetzelfde product in mediamarkt Nederland veel goedkoper is, neem daar dus eerst een kijkje want ze willen het verschil (binnen hun eigen keten!) niet terugbetalen.
Verzending is gratis en op tijd, niks op aan te merken.
KlantenserviceIk heb een paar jaar terug een computer onder garantie binnengebracht waarvan de ventilator van de grafische kaart kapot was. Eerst begon de man van de klantenservice een half uur lang me te wijzen op elk klein beetje stof in de computer en daarna zei hij dat hij hem naar schimmel vond stinken. Ik heb nog nooit zo'n zielige poging gezien om de schuld op mij te steken, mijn computer staat droog en stofvrij. Drie weken later eindelijk een sms gekregen dat hij klaar was, eenmaal in de winkel vertelt de man van de serivce dat ze de volledige grafische kaart hebben vervangen en al het geheugen hebben gewist.
Nu, ik weet niet wat ze allemaal gedaan hebben maar de computer crashte na 10 seconden en ik heb hem dan maar naar een expert gebracht die mij wist te vertellen dat de service van mediamarkt de processor zodanig beschadigd hebben dat de computer onbruikbaar is geworden.
De volgende keer koop ik wel zelf een ventilator en schroef hem er op, dat is een stuk goedkoper dan een nieuwe computer te moeten betalen.