Gebruikers over webshop Headphonehome.nl
Review toevoegenNa wat rond te hebben gekeken besloten de SONY MDR-10RCb bij Headphonehome.nl te kopen ondanks dat ik hier op tweakers een aantal negatieve reviews had gelezen. Headphonehome.nl was gewoon de goedkoopste aanbieder dus heb daarom de gok genomen. Het bestellen op de website gaat makkelijk zoals overal tegenwoordig. Betaling was snel afgerond via iDeal en ik had ook snel een bestelbevestiging.
VerzendingTe laat verzonden.
Op de site wordt heel groot geadverteerd dat wanneer je voor 15:00uur besteld je pakketje morgen in huis is. Ik heb echter de volgende dag zelf moeten bellen naar het bedrijf waarom ik geen verzendbevestiging had ontvangen. Ik belde het contact nummer op de website en kwam bij Obbinnk terecht waar ze mij niet konden helpen en zouden mij doorverbinden met de juiste persoon. Waarom ze niet direct het juiste nummer op de site zetten is mij een raadsel.
Slappe smoesjes.
Ik kreeg een man aan de telefoon die (wazig) wist te vertellen dat het exemplaar op voorraad beschadigd was en dat ze die terug gingen sturen naar Sony en dat er hard aan gewerkt werd een nette versie te regelen en verzenden. De persoon aan de telefoon zou mij later dezelfde middag nog terugbellen om te vertellen of de headphone verzonden was echter heb ik (natuurlijk..) zelf weer dat initiatief moeten nemen en terug moeten bellen. Ik kreeg dezelfde persoon weer aan de telefoon die tot mijn grote verbazing als eerste een reactie gaf dat hij mij nog nooit gesproken had tot ik verder de situatie uitlegde en de door heb gemaakte beloftes quote. Ik raakte onderhand zeer geirriteerd omdat hij toen ineens met allemaal smoesjes kwam dat het maar druk was en dat ik de headphone misschien zaterdag ging ontvangen (ik belde woensdag). Ik heb aangegeven simpelweg gewoon op de hoogte gehouden te willen worden en dat ik dan maar geduldig afwacht wanneer de headphone binnen zou komen.
Vrijdag was het dan eindelijk zover. Ik heb toen eindelijk de verzendbevestiging gekregen waarin stond dat de headphone zaterdag bezorgt ging worden. Toen stond zaterdagmiddag inderdaad postNL op de stoep met een bijzonder pakketje.
Headphonehome.nl verstuurd hun dure hoofdtelefoons in plastic zakjes! (what the ****?!!) Toen ik het plastic opende kwam ik er ook nog is achter dat de verpakking al geopend was omdat er geen seal te vinden was en dat 1 van de 2 kabeltjes er los in zat. Dit was allemaal zeer teleurstellend omdat ik al zoveel energie erin had gestoken om te achterhalen waarom de verzending vertraagd was en in eerste instantie te horen dat het om een geopende/beschadigde verpakking ging. Mijn conclusie hier is dat ze die uiteindelijk maar gewoon naar mij hebben gestuurd in plaats van naar Sony...
Hoe dan ook... Ik heb de headphone voorzichtig uitgebreid onderzocht en ben tot de conclusie gekomen dat er verder niets aan de hand was. Kon geen gebruikers sporen vinden dus heb daarom ook besloten dit bedrijf verder geen aandacht meer te geven. Het is het simpelweg NIET WAARD!
Service & Meedenken
Ik wilde een Beyerdynamic DT-990 koptelefoon aanschaffen van 250 ohm, waar er ook versies zijn van 32 en 600 ohm. De medewerker die ik telefonisch sprak vroeg waar ik de koptelefoon voor wilde gebruiken en waarom ik specifiek voor dit model, inclusief 250 ohm koos. Na mijn uitleg onderschreef hij mijn keuze, maar vroeg nog wel een keer extra of ik de koptelefoon ook wilde gebruiken in ruimtes met andere mensen, omdat de open koptelefoon omgevingsgeluid niet uitsluit maar ook anderen kan laten meegenieten. Hoewel ik overwegend mijn research doe voordat ik een produkt aanschaf vind ik dit soort meedenken professioneel en ben hier dan ook blij mee!
Prijs / Concurrerend
Vanuit de pricewatch waren er twee shops die deze koptelefoon substantieel goedkoper aanboden dan de adviesprijs. Omdat ik op de website van een concurrent van Headphonehome.nl een review aantrof van een DT-990 pro, wat een andere (en goedkopere) versie is zocht ik telefonisch contact om te achterhalen of ze wel het juiste product in de pricewatch gelinkt hadden. Dit bleek bij de concurrent niet het geval te zijn. Bij Headphonehome wisten ze het niet zeker, maar op basis van de administratie zou het 99% zeker wel de juiste zijn. De medewerker die mij telefonisch te woord stond gaf aan dat hij het voor de zekerheid even zou laten nakijken in het magazijn om mij hier vervolgens over terug te bellen. Binnen 10 minuten werd ik teruggebeld met de bevestiging dat het geen "pro" was, maar de versie die ik zocht.
Informatief
De website van Headphonehome is niet de meest uitgebreide en informatie over een specifiek product bevat soms ook kleine foutjes. In mijn geval merkte ik, terwijl ik met de medewerker aan de telefoon was, dat in de omschrijving van het product stond dat er een kabel van 150 cm meegeleverd werd, terwijl de informatie van de fabrikant sprak over een 300 cm kabel. De medewerker draaide er niet omheen en gaf toe dat dit niet klopte en aangepast zou moeten worden. Dit laatste maakt dan ook dat ik geen uitstekend geef.
Headshophome garandeert levering de volgende dag als je voor 15:00 uur bestelt. Het was ondertussen na 16:00, maar omdat de medewerker begrepen had dat ik deze graag wilde afnemen had hij bij het nagaan of het geen "pro" versie was al opdracht gegeven om de hoofdtelefoon voor te bereiden voor verzending, zodat deze toch nog de volgende dag afgeleverd zou worden. Van bestelling tot betaling iets meer dan 24 uur uiteindelijk, maar netjes door Post NL verzekerd afgeleverd na 17:30 (dus geen vrije dag opnemen om product te ontvangen). Helemaal top!
Een prima bereikbare klantenservice en strakke site, maar dat mocht in mijn geval niet baten.
VerzendingIk heb hier oordopjes besteld waar een aangegeven levertermijn stond van 1 dag (voor 16:00 besteld, volgende dag in huis). Ik ben inmiddels 8 dagen verder en ik heb zelf contact op moeten nemen met headphonehome.nl. Daaruit bleek dat de oordoppen niet op voorraad zijn, ik word na het weekend teruggebeld.
KlantenserviceErg beroerd naar mijn mening. Het kan natuurlijk best gebeuren dat er om één of andere reden een verkeerde voorraad wordt weergegeven op de website, maar dat je vervolgens gewoon niets van je laat horen en pas uitlegd wat er aan de hand is als de klant zelf moet gaan bellen na 8 dagen, dan ben je gewoon slecht bezig naar mijn mening.
Zeer oud product K701 besteld, werd keurig nog even gebeld dat zij vanwege de ouderdom even de verpakking hadden opengemaakt om te kijken of alles nog in goede staat was.
VerzendingDe verpakking was goed opnieuw verpakt en voor het eerst klopte de levertijd van de leverancier (2-5 dagen), wat bij andere webshops vaak langer duurt
Klantenservicefacturen zijn in te zien online en je ontvangt er één op papier bij het product. Geen mails om reviews te geven, wat misschien mierenneukerig is maar ik vind het wel fijn.
De reden dat ik hier in-ear oordopjes ging kopen was vanwege de levertijd. De volgende dag zou ik het in huis moeten hebben, rond 23:00 besteld en na 2 dagen kreeg ik een mail dat de zwarte op waren, terwijl op de website stond dat ze in voorraad waren.
Dit kan gebeuren..
Ik kreeg te horen dat ze wel de zilveren op voorraad hebben, en of ik die wou bestellen. Dit was voor mij prima dan had ik ze de volgende dag, en optijd voor de verjaardag.
Na 1,5 dag bel ik ze op waarom ik nog niks ontvangen heb. Aan de telefoon wordt verteld dat de oordopjes niet voorradig in hun magazijn liggen maar wel bij de leverancier, en dat ik ze over 2 dagen pas kan ontvangen.
Zoals hierboven vermeld, zeer slecht! 5 dagen gewacht op iets wat de volgende dag binnen had moeten zijn.
KlantenserviceSlecht! Na aan de telefoon uit te leggen dat ik een verjaardag had en door deze vertraging zonder cadeau naar de verjaardag moest, kon ze verder niks voor mij doen. 2 dagen wachten was de enige optie voor mij.