Gebruikers over webshop Gistron
Review toevoegenMijn oog viel op de Q9650 Intel Quad Core CPU voor een gunstige prijs. Ik heb op de website gekeken of de processor voorradig was en omdat ik wel eens eerder bij Gistron producten had gekocht gelijk een bestelling geplaatst.
Direct betaald via iDeal voor € 274,90 + € 5 verzendkosten.
Vervolgens zag ik dat de processor snel niet meer op voorraad was. Na enige dagen kreeg ik een mailtje van Gistron dat de processor niet meer leverbaar was voor de prijs waarvoor ik hem gekocht had. De nieuwe prijs werd € 319,90 - dat is € 45 verschil terwijl deze processor wereldwijd door Intel in prijs werd verlaagd op de maandag voor mijn bestelling.
Gistron weet te melden dat de leverancier de processor niet meer voor de oude prijs kon leveren terwijl de processor wel degelijk bij Gistron op voorraad was ten tijde van mijn bestelling!
Prijsschommelingen zijn nu eenmaal risico van het vak in de computerwereld. Ik durf te beweren dat als een klant de processor in een omgekeerde situatie zou bestellen voor €319 en de leverancier de prijs verlaagd naar €279 de klant nog steeds €319 zou betalen en Gistron de winst zelf opstrijkt.
Daarom vind ik het zeer flauw om een gesloten koop op deze wijze te ontbinden.
Ik zal hier in ieder geval geen onderdelen meer aanschaffen.
Welke verzending? .. Was dat maar het geval.
KlantenserviceDan de afhandeling van de terugbetaling. Het kostte me welgeteld 3 mailtjes om mijn rekening nummer bekend te maken bij Gistron en dan nog heb ik de betaling pas op 10 februari ontvangen. Bijna een maand na "aankoop" van de processor dus.
Overzichtelijke site, met een juiste voorraad indicatie waar ik veel waarde aan hecht. Na de bestelling snel een bevestigings mailtje, en aan het einde van de dag een verzendbevestiging. Wat ik handig vondt was dat het track en trace nummer netjes in een link verwerkt was, zodat je zelf niet alle gegevens hoeft in te vullen.
VerzendingVerzending was zeer goed: bruine doos, met daarin veel piepschuim dingetjes.
Klantenserviceniet nodig gehad.
Overzichtelijke website. Voorraad indicator werkt goed. Snelle levering Zondagnacht weer een bestelling geplaatst, meteen een orderbevestiging binnen, maandagavond een verzendbevestiging gehad en dinsdag in huis.
Bestel hier vaak. Misschien niet de allergoedkoopste, maar wel goedkoop
Zoals al gezegd. Zeer snelle levering. Tot nu toe steeds de volgende dag na bestelling alles binnen. Spullen zitten goed verpakt in piepschuim /of luchtzakken
KlantenserviceTot nu toe een 2 keer in 3 jaar gebruik moeten maken van een RMA. (ik bestel op jaarbasis +/- 20 keer bij hun)
Enige nadeel is de verzendkosten. Je betaald beide kosten, waardoor je goed moet nadenken of een onderdeel van onder de € 30,00 het wel waard is
RMA steeds goed opgepakt