Gebruikers over webshop Gistron
Review toevoegenIk krijg er iets voor terug (beloning)
Algemeenze geven altijd een gratis snoepje
en het was een lekker snoepje
dus daarom een 5 ster review
AlgemeenDeze winkel is er een met vast telefoonnummer, snel en accuraat verzonden. Laagste prijs van NL. Lage verzendkosten
VerzendingDinsdag bij Gistron een socket 1150 moederbord besteld. Die zijn inmiddels nog maar nauwelijks nieuw te koop, maar wel gelukkig bij deze winkel. Omdat ik weinig reviews kon vinden, had ik aanvankelijk mijn bedenkingen, maar omdat deze winkel al zo lang bestaat (in 2001 ook al eens wat gekocht) toch hier besteld, niet in de laatste plaats omdat ze wat dit product betreft de goedkoopste shop van NL zijn en ze een normaal vast telefoonnummer hebben waarop ze, zo merkte ik, makkelijk bereikbaar zijn. Later deze avond kreeg ik een mail met verzendbevestiging en een track en tracecode. Woensdag kwam het pakket met PostNL. Product was prima ingepakt met luchtkussentjes. Verzendkosten waren met 3,95 euro aan de lage kant. Moederbord inderdaad nog nieuw in verpakking met alle toebehoren.
Kortom deze hernieuwde kennismaking met Gistron was een goede ervaring!
erg slecht met de winkeliers , slecht garantie , moet je altijd met de merk contact opnemen, ze doen niets voor je
Verzendinggarantie moet je altijd contact met de merken, ze doen niets voor je
Alles wat ik nodig had hadden ze op voorraad. en werd de eerst volgende werkdag uitgeleverd.
VerzendingEen snelle en correcte levering, alles was goed verpakt.
Heb een paar machines prive overgenomen, en kreeg daarbij kopietjes van de facturen. Een van de moederborden ontwikkelt storing waarbij het OS voortdurend wel/niet aanwezigheid van een geluidsapparaat detecteert, wat uiteindelijk een crash wegens out-of-memory oplevert, dus stuur ik het op naar de leverancier op de factuur.
KlantenserviceStuurde bord op wegens hardwarefout naar gistron want die stonden op het kopietje factuur die ik bij de machine kreeg. Blijkt de factuur voor net een ander type moederbord te zijn (z77a-g45 ipv. -g43) wat op het kopietje slecht te zien is. Ze zijn vrij triomfantelijk dat ze dat toch net even gezien hebben. De meeste andere onderdelen in de machine komen overigens wel overeen, en waar niet heb ik kloppende facturen van een (veel behulpzamere) andere leverancier. Verder blijven ze moeilijk doen over een serienummer, alle suggesties dat er gewoon een serienummer op het bord staat negerend. Ook wordt er nog even over "vele namen waaronder gekocht kan zijn" gezeurd terwijl ik er precies eentje genoemd heb, die op de factuur. Een kennelijke vergissing dus, en wat slakken waarop zonodig zout gelegd moet worden.
Omdat ze duidelijk niet van plan zijn iets met garantie te doen verzoek ik dan maar het bord terug te sturen. Dit wordt simpelweg genegeerd. Pas bij aandringen worden eerst "verzendkosten" geeist alvorens mijn eigendom weer terug mag komen. Dit is "normaal" volgens gistron. De eerste reactie van anderen die ik het vraag is "diefstal".
Volgens mijn ervaringen met andere leveranciers is het ook niet normaal: Daar krijg je eigen danwel vervangende waar gewoon opgestuurd en zelfs je eigen verzendkosten terug. Deze ervaring zegt mij dat gistron precies het tegenovergestelde van coulance nastreeft. Waarvan akte dan maar.
Snelle levering.
Op het eerste gezicht een prima webshop.
Wij hebben met ons bedrijf 7 jaar zaken gedaan met Gistron. Hierbij was Gistron een van onze belangrijkste toeleveranciers voor computeronderdelen.
Verzending is normaliter snel geleverd.
KlantenserviceWil je snel een onderdeel hebben, dan is dit een perfecte webshop voor computer onderdelen.
After sales is een drama hier. Van het kastje naar de muur gestuurd worden en retour artikelen die nooit aankomen en spoorloos verdwenen zijn, ondanks ontvangstbevestiging vanuit de bezorgdienst.
Wij hebben dit en een aantal andere interne communicatieve problemen nu een aantal keren achter elkaar meegemaakt wat ons doen heeft besluiten te stoppen met de firma Gistron.
Voordat ik mijn moederbord bestelde eerst per mail informatie gevraagd die snel en keurig alle vragen werden beantwoord. (binnen 45 minuten) hierop bestelling geplaatst een moederbord MSI 1156 P55-GD85 S/R/GbL/USB3/ATX. Welke ik de volgende dag al ontving. Keurig verpakt.
VerzendingWas netjes verpakt in doos. Goed opgevuld zodat de de inhoud onbeschadigd uit de doos kon worden gehaald.
KlantenserviceIn juni kreeg ik problemen met het moederbord. Het begon vaag traag te reageren van de muis tot apparaten niet meer herkennen. Een clean install lukte niet goed steeds allerlei vagen opstart klachten. Hulp gezocht op forum van MSI. Omdat ik eerst dacht dat het in de drivers zat. Na mijn vakantie zeiden ze op het forum dat mijn moederbord waarschijnlijk defect was.
Ik heb deze naar Gistron als RMA gestuurd met uitgebreid alle klachten genoteerd. Men heeft dezelfde of volgende dag van ontvangst van mijn moederbord deze doorgestuurd naar msi.
Ik heb het moederbord op 25 juli verzonden. Een week later op 1 augustus kreeg ik een mail van Gistron dat mijn moederbord verzonden was welke op 2 augustus al door postnl werd aangeboden. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben zeer tevreden over Gistron. Vorig Jaar zelfde tijd van het jaar zelfde probleem gehad met My com en dat heeft bijna 1 maand geduurd voordat men het retourpakket hadden bekeken.
Zeer goede ervaring met Gistron
2X een pc besteld (losse onderdelen)
bleek het dat ik 1X verkeerd geheugen had besteld, en deze had ik al geopend.
Ik Gistron bellen, was geen probleem zeiden ze, ik kon langs komen en het werd omgewisseld.
Kreeg zelfs een vergoeding, terwijl het mijn fout was.
Bestel nu vaak bij gistron als ik wat nodig heb.
ze zijn een stuk goedkoper dan de rest.
Gistron is een aanrader.
Was niet op voorraad maar toch binnen 2 werkdagen geleverd
KlantenserviceAlles werd meteen omgeruild en ik kreeg zelfs een vergoeding voor de benzine kosten.
1 tip: bel naar gistron, gaat beter dan mail, via telefoon komt er meteen een oplossing. via mail duurt het 1 week.
echt een aanrader dus.
tot de volgende bestelling!!!!!!!!!!!
Mijn pc hier aardig goedkoop bij besteld, en ook opgehaald ( vesting vlak over de grens in Duitsland bij de autobaan ) wat gewoon goed ging, hierdoor ook geen verzending ervaring. Voor herhaling vatbaar.
KlantenserviceMijn router was stuk, ik heb hem gebracht en één dag later kreeg ik een nieuwer model wat ik dus ook weer kon ophalen, wel weer een minpuntje... Ook een beetje raar was dat ze de router gingen testen voordat ze hem opstuurden naar de fabriek maar omdat deze router kennelijk niet meer leverbaar was, kon ik de volgende dag een nieuwe ophalen.
Ik bestel redelijk vaak zakelijk producten bij deze firma. In November heb ik iets besteld maar ze hebben teveel verzendkosten berekend. Ik heb gevraag dit terug te storten. Helaas is het nu Maart en nog steeds niets. Ze hebben dit berekend met een rma factuur. Op de vraag op welk factuur dit stond heb ik nooit antwoord gehad. Na een klacht ingedient te hebben krijg ik geen reactie's op mijn email. Ook de telefoon wordt niet meer opgenmoen.
Ze hebben dus 4 euro excl. btw gestolen van mij.
DAT is gistron dus. Kleine zakelijke klanten hebben ze liever niet blijkbaar. Communicatie is heel overigens ook heel slecht omdat ik een week heb moeten wachten op iets wat niet is verstuurd.
Ik bestel zeer vaak bij deze winkel. Voor 98% met tevredenheid. Soms gaat er wel eens wat mis, maar dat is met alles zo.
Website is overzichtelijk, en voorraadindicatie klopt
Nu 2 harde schijven van 2 TB van Seagate en een setje powerline adapters.
Spul wat zeer degelijk ingepakt. Meer dan voldoende luchtzakjes gebruikt
KlantenserviceNog niet nodig gehad :-)
In het verleden een paar keer gebruik moeten maken van RMA. Dit is meestal tot tevredenheid opgelost. 1 keer kreeg ik kosten aan m'n broek wat ik niet redelijk vond. Echter omdat het om een bedrag van € 7,50 ging, vond ik het niet de moeite waard
Duidelijke website, voorraad indicatie klopte in mijn geval altijd.
Veel informatie over producten op de site zelf, meestal nog een link naar de fabrikant.
Bestellingen worden na enkele minuten via de mail gemeld.
De factuur volgt na een half uur (in mijn geval dan)
Verzendbericht word om 21:00 uur verstuurt.
Telefoon word snel opgenomen, en je wordt goed geholpen
Bij het product wordt een verwachte leveringsdatum vermeld welke meestal klopt. Bestellingen worden de volgende werkdag geleverd indien ze op voorraad zijn en voor 19:30 besteld.
Alles wordt goed verpakt en opgevuld met luchtkussentjes.
Track&Trace code wordt verstuurd om 21:00 uur in het verzendbericht.
Door in te loggen kan er RMA worden aangevraagd op de site, die wordt dan gecontroleerd en goedgekeurd. Je mag het product dan binnen 10 werkdagen opsturen. Als ze het ontvangen hebben en gecontroleerd hebben is het terug te vinden op het persoonlijke deel van de website. Hier krijg je geen mail of iets over, je moet zelf kijken wat er mee gebeurd. In mijn geval kreeg in na 3 dagen een verzendbericht dat het was omgewisseld en ik het binnen 24 kon verwachten. Persoonlijk had ik graag een bevestigings mail gehad op de dag dat ze het gecontroleerd hebben ,blijkbaar doen ze dit niet.
Bestel vaak bij deze toko, zo ook nu weer. Prijzen liggen goed. Website is overzichtelijk.
Volledig systeem besteld bestaande uit een Enermax Volcano kast, 4GB geheugen en AMD X4 640 proc etc.
Besteld om 19:45. Minuut later al een bevestigings mail gehad
De 15e 's avonds besteld, de 16e verstuurd. De 17e in huis
Pakket was goed verpakt. PC zat in de originele doos van de behuizing, welke op zijn beurt weer in een grotere doos met luchtzakken zat. Niets op aan te merken nu
Geen gebruik van hoeven maken
Aangezien ik hem heb afgehaald is er geen bestel/aflever datum.
Zodra je aankomt bij het afhaal kantoor ziet het er allemaal vervallen uit, ze nemen zelfs niet de moeite om iets te verven. Hun afsale service is zeer slecht, je moet de doos nog hebben, hij moet onbeschadigt zijn(de doos) en nog veel meer belachelijke eisen, en als er een product kapot gaat moet het eerst door hun worden uitgetest, dit zou 2 dagen duren( werd 4 dagen, en moest er zelf achteraan bellen anders had het nog langer geduurt)
De prijs is goed, maar elders heb je voor 10-15 euro meer wel hetzelfde product met een beter service. Ze kunnen je wel precies vertellen welk product het best bij je computer past, er is dus wel verstand van zaken! Ik betaal liever wat meer voor een goede service!
Ik heb hem afgehaald bij het gistron afhaal kantoor
KlantenserviceDe garantie word zeer slecht nageleefd, de doos moet onbeschadigd zijn, je moet er alle boekjes etc nog bij hebben, niet iedereen bewaart alle dozen als iets 1 jaar later kapot gaat... Ook moeten hun hem eerst uit testen, en vervolgens moet het worden opgestuurd, dus word hij dubbel getest, ze zeggen dat uit testen 2 dagen duurt maar dit kan 4-7 werkdagen in beslag nemen. Een slechte aftersale dus!
Prima website om te shoppen en betaling vertrouwd via ideal. Kreeg netjes status mails van de bestelling. Prijzen liggen gunstig. Dit is mijn tweede bestelling bij gistron en ben tevreden.
VerzendingBen zeer tevreden over de snelheid van het afhandelen van de order. Waar ik na drie weken van sallland.eu te horen kreeg dat het product niet meer leverbaar was, kreeg ik exact hetzelfde product het van gistron.nl netjes binnen twee dagen thuis bezorgd. (En nog 10e goedkoper ook.)
KlantenserviceHier heb ik tot op heden nog niet mee te maken gehad.
Algemeen oordeel is zeker een voldoende. Heb jaren met tevredenheid bij Gistron besteld. Duidelijke site die up to date is en een snelle levering van de producten.
Ik had ongeveer een jaar geleden een 3d-kaart besteld waarvan ze de verkeerde hadden geleverd. De aftersale viel hierbij tegen (lees verder bij de ervaringen).
Ruim een maand geleden een nieuw start systeem (dus moederbord, kast, voeding en processor). Het systeem werkte niet wederom problemen met de aftersale (lees wederom verder bij de ervaringen).
Al met al twijfels of ik nog een keer bij Gistron bestel, aangezien de aftersale een wrange nasmaak bevat.
Op de site staat netjes aangegeven tot hoelaat je kunt bestellen zodat het de volgende dag leverbaar is. Dit komen ze ook na (tenzij het natuurlijk niet leverbaar is). Voor betalen met Ideal geldt een standaard voor de verzendkosten van 5 euro.
KlantenserviceAftersales heb ik nu twee keer een slechte ervaring mee gehad.
De eerste keer hadden ze een verkeerde 3d-kaart opgestuurd. De juiste stond wel op de factuur en ook bij hun in het systeem. Hierdoor geloofden ze mij niet dat ze de verkeerde hadden opgestuurd. Na vaak bellen en uiteindelijk terugsturen, hebben ze uiteindelijk de goede opgestuurd.
De laatste keer een opstart systeem, dus een kast, moederbord, processor en een voeding. Na het in me kaar zetten kreeg ik het syteem niet aan de praat (geheugen was nog van mijzelf en van te voren uitgebreid getest met Memtest; hierin geen errors). Met een kameraad hebben we twee verschillende configuraties (dus 2 systemen met verschillende processoren en verschillend geheugen) in me kaar gezet. Het moederbord leek naar ons idee defect. Na terug sturen (verzendkosten 7,50 euro) kreeg ik hetzelfde moederbord weer terug, volgens Gistron was deze niet defect (verder zonder enige notitie). Na wederom twee verschillende configuraties te hebben opgezet bleven wij hetzelfde probleem houden.
Van Gistron moesten we het hele pakket terug sturen. Het koste mij weer verzendkosten (20 euro) plus de RMA kosten van 30 euro!
Na een week nog steeds geen reactie gehad te hebben kreeg ik van hun te horen dat het systeem nog niet aangekomen was. Terwijl volgens de TNT wel alles afgeleverd was.... De dag erna heb ik wederom gebeld en alles was geleverd en al doorgezocht (vreemd). Uiteindelijk bleek het volgens hun de processor te zijn (die bij ons in het back-up systeem wel goed werkte).
Samengevat; enigzins teleurgesteld in de aftersale, had het idee niet echt serieus te worden genomen aan de telefoon. De verzend en RMA kosten waren voor mij (de uiteindelijke vervangen processor dan niet). Geen beschijving van hun testen bij het eerste defect en een raar verhaal over de niet of wel ontvangen verzending.
De DVD-drive van de laptop van het vriendinnetje was kapot, dus daar moest een nieuwe in. Gistron was een van de goedkopere en had bovendien lekker lage verzendkosten. Bestellen was zo gebeurd via de overzichtelijke website (met goede voorraadstatus, die me nog nooit heeft teleurgesteld) en na betaling met iDeal (zonder extra kosten) kreeg ik meteen een bevestiging. Die avond nog een verzendbevestiging met track&trace-code en de volgende dag stond er thuis een pakketje voor me klaar.
VerzendingLage verzendkosten, goed verpakt, track&trace en snelle verzending. Uitstekend.
De website is prettig om te navigeren. De informatie was nagenoeg correct Ik had een Cat6e netwerkwandcontactdoos besteld. Cat6e bestaat (nog?) niet, dus ik verwachtte een cat6 doos te ontvangen. Dat is ook gebeurd. Verder bestaat de mogelijkheid om zonder extra kosten met iDeal te betalen, hetgeen ik erg prettig vind.
VerzendingBij voorraadartikelen bestaat de mogelijkheid om de volgende dag te leveren, mits voor een bepaald tijdstip besteld en met iDeal betaald. Mijn bestelling was voorradig en ik was aangenaam verrast om inderdaad de volgende dag mijn bestelling te ontvangen. Voor Track&Trace wordt een rechtstreekse link gebruikt in de e-mail. Netjes!
Voor de zoveelste maal besteld bij Gistron.
Werbsite is overzichtelijk
Dit keer een MSI notebook EX720-012NL zwart. en een 7 poorts hubje. Redelijk scherpe prijzen. Paar uur na bestelling een bevestigingsmailtje ontvangen dat verzending dezelfde dag nog verstuurd zou wrden
Voorraad indicator klopte
laptop zat in z'n fabrieksverpakking, welke weer in een grote doos met extra beschermingsmaterialen zat
Bestel hier zeer vaak. In februari al weer 2 bestellingen gedaan.
Shop is overzichtelijk. Voorraadindicator klopt tot nu toe steeds.
2 keer gehad dat product niet op voorraad was, maar werd meteen gebeld hierover.
Afgelopen zondagnacht weer een bestelling gedaan, en dinsdagmiddag stond de firma tnt weer op de stoep.
In een ruime stevige doos verpakt, gevuld met piepschuim
KlantenserviceLaatste tijd geen gebruik van hoeven maken