F-Mobile

Gebruikers over webshop F-Mobile

Betreft Galaxy S7. Veel goedkoper dan de webshops hier in Nederland. Betaling verliep simpel, via Ideal. Geen extra transactie of verzendkosten.

Levering was op tijd. Bezorging binnen een dag is geadverteerd. Bezorging verloopt via DPD. DPD bezorgt in Nederland (in principe) niet op Zaterdag, dus een bestelling geplaatst op vrijdagmiddag, bezorgd op de maandagmiddag is gewoon erg vlot.

Punt aftrek heeft de volgende reden: was niet thuis en pakketje was afgeleverd bij de buren. Nu heb ik prima buren, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen dat een pakje van circa 600e bij de buren wordt afgeleverd, en dat er geen handtekening vereist is. Erg vreemd.

De verloop van mijn bestelling liep erg slecht.

De regeling van f-mobile is voor 18:00 besteld morgen in huis, ook op zaterdag (zie onderaan de pagina)

Mijn bestelling was gedaan op donderdag 02-06 18:09. Dit was niet voor 18:00 dus ik had niet verwacht dat de telefoon op vrijdag binnen zou komen. De mobiel was echter wel op voorraad, ik ging er dus vanuit dat ik de S7 op zaterdag binnen zou krijgen. Dit was helaas niet het geval.

(Wanneer de bestelling op werkdagen voor 18 uur bij ons binnen is, sturen we dezelfde dag nog uw toestel op. Wij leveren ook op zaterdag.)

Besteld op donderdag 02/06 18:09.
Dus de S7 zou op uiterlijk zaterdag 04/06 aan moeten komen.

Ik heb hem ondertussen op maandag 06/06 16:15 binnen gekregen. Dit is niet zo'n groot probleem maar als f-mobile had aangegeven dat de S7 pas op maandag afgeleverd zou worden had ik er rekening mee kunnen houden. Ik ben dus de zaterdag thuis gebleven omdat ik had verwacht dat die dan binnen zou komen.

Ik kreeg op 04/06 het bericht dat mijn bestelling was verzonden, hierin stond dat ik nog een bericht kreeg met een Track&Trace code, deze heb ik ook niet binnen gekregen.

Omdat ik vond dat het allemaal niet zo goed verliep had ik contact opgenomen met de klantenservice. Ik heb hier geen reactie op gekregen.

Vandaag (06/06) heb ik nogmaals een bericht gestuurd in de ochtend met de vraag wanneer ik de telefoon binnen zou krijgen. Ik kreeg pas antwoord toen ik de telefoon als binnen had.

Al jaren vaste klant bij f-mobile. Producten aan zeer scherpe prijzen waarbij de afhandeling steeds uitstekend verloopt. Bij vragen ook steeds zeer snelle reactie van klantendienst. Top!

Pakjes kwamen steeds snel toe, zeer correcte levering.

Een klantendienst waar je op kan rekenen!

Duidelijke website. Snel en overzichtelijk bestellen +
Afrekenen. Heb betaald met visa. Kwam wel kleine kost bij maar das meestal bij webshops. Algemeen zeer tevreden. Dag erna keurig op tijd geleverd aan huis...

iphone 6 besteld via de webshop en sanderendaags al thuis geleverd. Alles zeer goed verpakt
met bubble plastic. Factuurtje keurig per mail ontvangen in pdf.
Goede duidelijke website met mooie kleuren. Snel antwoord via mail. Aanrader!!

Ik ben erg tevreden over de Samsung Galaxy S4 die ik besteld heb bij F-MOBILE. Het product is precies zoals het op de site stond en werkt naar behoren. De levering was prima (donderdag besteld, vrijdag in huis), het enige nadeel was dat de gebruiksaanwijzing in Duits was, dit vond ik nogal apart, maar gelukkig had ik deze toch niet echt nodig. Naast de telefoon had ik ook een beschermend glas besteld, hier zat helaas in barst in toen deze aankwam. Toen gemaild en ze stuurde me een mail terug dat ze meteen een nieuwe zouden opsturen.

Telefoon bezorging was prima, volgende dag al meteen in huis. Beschermend glas had een barst, kreeg een nieuwe geleverd enkele dagen later.

Perfect. Goede communicatie. En bij probleempje werd er snel een zeer klantvriendelijke oplossing voorgesteld. Aanrader!!

Dit is de 2de maal dat ik een toestel aankoop bij f-mobile.
Deze keer voor mijn vriendin. Het betreft een iphone 5S 16GB silver.
Ik ben weer zeer tevreden over het bestelproces. Ik werd gevraagd in de winkel van f-mobile om een feedbackje achter te laten. Ik moest er langs gaan voor een garantie geval van mijn toestel en zo heb ik ook de naservice kunnen ontdekken. Alles verliep goed en vlot, had men toestel terug binnen de 10 dagen. Er werd goed gecommuniceerd met mail en SMS wanneer men toestel terug was. Ik heb al vele vrienden doorgestuurd naar f-mobile en zal dit blijven doen.

Hier op 9-7-2015 een telefoon besteld.
Vond de site redelijk overzichtelijk, wel een groot nadeel is dat je een percentage van het bedrag bij moet betalen bij sommige betaal methodes.

Je word netjes op de hoogte gehouden van je bestelling kan hier ook niks aan opmerken.

De telefoon zat goed verpakt in een doos, na het open maken viel direct op dat de doos van de telefoon zelf op een slordige manier was geopend namelijk gewoon open gescheurd.

Op de site gaven ze aan dat zij de screenprotector er op konden plakken (vandaar dat de doos al open was) omdat ik dit zelf nooit goed heb kunnen doen gevraagd of zij dit konden doen. Helaas konden ze het net zo goed als mijn vorige pogingen, stofdeeltjes en lucht eronder.

Ik heb hierover contact gehad, zij zouden een Beschermend glas ter vervanging opsturen helaas tot op heden nog niks ontvangen of hier iets over gehoord. Vandaar de slechte algemene beoordeling op dit moment.

Snelle levering, alleen raar dat een toestel gewoon bij de buren wordt gedumpt zonder dat daarvoor getekend hoeft te worden.

1e keer gebeld ivm de screenprotector werd snel geholpen.
Pogingen daarna kreeg ik telkens te horen dat ze dicht waren tijdens de openingstijden die op de site staan

Update 20-7-15:
Via mail contact gehad voor een update over de screen protector, kreeg te horen dat ze verlof waren helaas komen ze hiermee de telefonische afspraak niet na.

Update 3-8-15:
Ondtussen 3X gemaild heb hier maar 1 reactie op gekregen met de vraag of zij een nieuwe konden sturen, helaas na 3 weken heb ik hier geen gebruik meer voor dus terug gemaild dat ik graag mijn geld terug wil. Helaas heb ik hier geen reactie op gehad.

Samenvatting:
- Gaan slecht om met spullen
- Slecht communicatie ( geen reactie terug, je moet er zelf achteraan mailen )
- Komen afspraken niet na

Enige positieve was dat de verzending snel ging.

Bij het kopje Klantenservice staat een uitgebreide uitleg. Van mijn ervaring met deze webshop. (geen aanrader)

Moest zelf de verzendkosten betalen. Duurde lang voordat ze het pakje terug hadden.

Reageren sloom. Openingstijden voor luie mensen. Na het ontdekken van een productiefout. Moest ik het apparaat terug sturen naar F-Mobile. Vervolgens moest ik 2 weken wachten, voordat ik het apparaat terug had.
Bij een andere webshop na gevraagd, met het volgende antwoord als er binnen 7 dagen iets met het toestel aan de hand is krijg je van ons gelijk een nieuwe.

Vind het erg jammer dat deze webshop zoon slechte service bied.

Ik heb een Sony Xperia Z3 Compact 16GB Black bij f-mobile.be besteld.

Het was even opletten welke producten tweedehands waren en welke nieuw. Er staat dat tweedehands producten een sterretje in de beschrijving en een tabje "tweedehands" krijgen, maar ik heb ook producten zonder sterretje en met "tweedehands" tab gezien.

Verder ging het bestellen zo gemakkelijk als op de meeste websites.

Van de claim "In voorraad! Voor 18u besteld, morgen in huis! Ook zaterdag levering!" klopt helemaal niets. Ik had om 12:00 besteld op vrijdag 13 maart, tot op maandag 23 maart heeft mijn bestelling op "in behandeling" gestaan en op 24 maart is hij bezorgd. Een track en trace code heb ik nooit gehad.

Bij het uitpakken viel me op dat een deel van de sticker op de doos weggesneden was, precies waar in de volgende video "DEMO ONLY, NOT FOR SALE" staat: https://www.youtube.com/watch?v=lzjIOVxOVJo#t=71

In de doos ontbraken de headphones en screen protector en de oplader lijkt meer op een aliexpress item dan iets van Sony. Bij het opladen blijkt ook dat de charger de telefoon niet compleet opgeladen krijgt, waar een andere lader die ik heb (eveneens van 1A) er geen problemen mee heeft.

Na een klacht & vraag over de levertijd via het contactformulier op hun website op 16 maart kreeg ik terug "Als u deze nog niet ontvangen heeft, zal u deze morgen zeker ontvangen."

Op 21 maart heb ik gebeld om te informeren naar de status van mijn bestelling. De koerier zou het pakket op 20 maart opgehaald hebben bij de winkel, dus zou ik binnenkort via email van DPD een track en trace code moeten krijgen en maandag/dinsdag het pakket binnen moeten krijgen.

Op maandag 23 maart is de status van de bestelling veranderd naar "Bestelling verzonden" en kreeg ik het bericht:
"er is wat misgelopen met deze verzending. We hebben juist contact genomen met DPD. Uw pakket is bij hun intern blijven liggen in het Depot en is na mijn telefoon pas ingescant voor verdere verdeling. U zal uw pakket normaal morgen ontvangen."

Nadat bleek dat de screen protector en headphones misten en de oplader niet de juiste was en ook niet in staat was de telefoon op te laden, heb ik opnieuw mail gestuurd. Hetzelfde issue was blijkbaar met de hele partij en er werd mij verzocht de oplader terug te sturen, dan zouden ze mij de goede + headset sturen.

Na wat mailwisseling zijn we overeengekomen dat ze de juiste Sony oplader en headset toesturen en dat ik de oude lader niet hoefde te retourneren. Rond 2 april heb ik het pakketje met de juiste inhoud ontvangen.

Beste klant,

Mag ik even je bestelnummer zodat ik je hierover kan contacteren? We willen deze verkeerde levering graag met u bespreken en dit voor u rechtzetten.

Mvg,
F-MOBILE.be

Goedkoopste winkel voor Huawei P7 zwart.
5 maart toestel besteld.
10 maart gevraagd naar status: tijdelijk niet op voorraad. Binnen 5 dagen zou het weer op voorraad zijn.
19 maart: geen bericht noch toestel ontvangen.

Levering was op moment van aankoop volgens site binnen 2 dagen. Na 14 dagen staat op de site dat het toestel uit voorraad is.

Eerste mail op 10 maart is snel beantwoord. Inhoud van mail is niet opgevolgd door f-mobile.be.

Beste Mr. Jacobs,

Onze excuses voor de niet levering van uw product. De terugbetaling is wel snel verlopen nadat u deze heeft aangevraagd. In 99% van de gevallen is de voorraadstatus op onze website correct, maar in sommige gevallen loopt dat mis. Indien we een andere kleur voorradig hebben, stellen we deze voor aan de klant en anders een terugbetaling.

Mvg,
F-MOBILE.be

de website is hier en daar wat verwarrend. de prijzen zijn vaak wel de laagste van alle webshops. Bij de bestelling ging ik er vanuit een nederlands of belgische uitvoering te ontvangen, dit bleek een pools model. Hierover stond niets vermeld op de productpagina.

levering zou de volgende dag plaatsvinden maar heeft uiteindelijk meer dan tien dagen geduurd. enerzijds werd het pakket zelf veel te laat aangeboden bij de DPD, anderzijds heeft de DPD zelf traag geleverd.

na een aantal dagen via mail contact opgenomen om te vragen waarom het pakket maar niet verzonden werd. er werd kortaf gereageerd dat het ondertussen verzonden is.
Paar dagen later opnieuw contact opgenomen omdat het pakket in het tracking systeem van DPD bleef staan op iets van 'pakketgegevens zijn aangeboden aan DPD'. Ik zou spoedig teruggebeld worden met een antwoord, dat is niet gebeurd.
Een aantal dagen daarna opnieuw contact opgenomen via email, is nooit meer op gereageerd. Het pakket werd een dag later bezorgd.
Ik kreeg een pools model geleverd, poolse handleiding, poolse taal en regio installingen en een zwik poolse apps pre-installed. Hierover stond niets vermeld op de site. Dat vond ik erg slordig.

Een stuk goedkoper dan de Nederlandse concurrenten. Levering is wel traag, maar dat ligt aan de Belgische post. Ook kreeg ik in eerste instantie mijn gevraagde case niet meegeleverd met mijn telefoon. Na contact via e-mail kwam het hoesje een paar dagen later keurig binnen. Dus als je écht veel haast hebt, kun je beter zelf afhalen of ergens anders bestellen. Kun je even wachten is dit een goedkope en goede webwinkel.

Moet je de shop de lange levertijd aanrekenen? Ja en nee: nee omdat DPD geen onderdeel is van de webshop, maar ja omdat ze adverteren met een 24u levertijd, die in mijn geval 5x zo lang werd. Bovendien werd niet alles wat ik had besteld meteen geleverd. Het lijkt me eerlijk om te vermelden dat levering langer kan duren afhankelijk van het postorderbedrijf dat de levering afhandelt.

Het is slordig dat mijn cover niet meteen werd geleverd, maar dat zie ik door de vingers dankzij de prima afhandeling. Ik was bang dat ik de afwezigheid van de case (€14,95) moest slikken ivm telefoonkosten van het bellen naar België. Eén e-mail bleek echter voldoende om de zaak te regelen. Hulde.

Ik bestelde afgelopen zondag een Apple TV bij deze webwinkel, een stuk goedkoper dan in alle andere webshops in de pricewatch van Tweakers. Deze morgen, woensdagochtend, is alles geleverd. De verzending was direct klaargemaakt, maar de minder snelle levering ligt niet aan het bedrijf, maar aan de Belgische post. Ik zou hen dan ook aanraden een andere bezorger te zoeken.

Maar dat neemt niet weg dat ik zeer tevreden ben!

UPDATE: Zoals andere reviewers al vermeld hebben, zijn vele producten tweedehands. Controleer het serienummer van bijvoorbeeld Apple-producten op https://getsupport.apple....?PRKEYS=PF10&locale=nl_BE# om te zien of de Technische Support nog geldig is.

Zie de korte toelichting.

Deze webwinkel houdt de klanten goed op de hoogte wat betreft verzending en levering, verder heb ik niet echt contact gehad.

Beste Lodewijk,

bedankt voor uw feedback.
Ik wil graag wel duidelijk stellen dat ENKEL de producten in de rubriek '2dehands" effectief 2dehands toestellen zijn. Alle andere toestellen en accessoires aangeboden op F-MOBILE.be zijn 100% nieuwe producten met 2 jaar garantie. Nooit geactiveerd of uitgepakt. Laat dat duidelijk zijn. We willen hier geen misverstanden naar potentiële klanten!

Voor verdere vragen staan wij altijd ter uwer beschikking via mail, telefoon of in de winkel.

Met vriendelijke groeten,
Manuel Bogaerts
F-MOBILE.be

Beste mensen van f-mobile.

U vertelt beter geen onzin op dit forum: Na controle van het toestel en zijn unieke code van Apple bleek dat dit toestel niet meer in de garantie viel van Apple zelf. (https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do) Dit wil dus zeggen dat het toestel meer dan 2 jaar oud is. Ook was de doos al geopend én beschadigd. De Apple-TV lag ondersteboven in zijn verpakking. Iets wat niet zou gebeurd zijn bij een nieuw toestel.
De potentiële kopers geloven natuurlijk wat zij willen. Ik vertel puur objectief wat mijn ervaringen zijn met uw webwinkel, dus bij deze.

mvg

Wat mij betreft staan alle lichten op groen voor shoppen bij F-mobile :

1. Uitgebreid assortiment
2. Hele scherpe prijzen
3. Snelle levering
4. Goede orderbegeleiding

Meer heb ik niet te wensen!

Daags na de bestelling had de Post het pakketje al bij! Perfect!

Dit is inmiddels de zoveelste bestelling die ik bij F-Mobile plaats. Hier wordt weer bevestigd waarom ik er elke keer terug kom.
Alles gaat van bestelling tot ontvangst goed en heb gelukkig nog niet met de aftersales contact gehad, omdat er iets mis was met de bestelling of de gsm.
F-Mobile zal zeker een webshop zijn waar ik vaker bij kijk en bestel.
Ik durf dan ook F-Mobile een aanrader te noemen voor anderen.

De levering ging goed en heel vlot. Ook hier geen klachten van !

Telefonisch altijd zeer correct geholpen geweest, ook op e-mails wordt meteen geantwoord. Ben zeer tevreden over alle hulp tot nu toe.

Super service! Heel vlot kunnen bestellen en men gsm werd dag nadien geleverd. Paar keertjes gebeld met vragen, werd keurig op geantwoord. Vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te raden webwinkel.

Donderdag om 16u bestelling geplaatst. Vrijdag was het toestel al bij mij!!

Goede bereikbaarheid, duidelijk antwoord op vragen.

Ik ben langs gegaan bij hun servicepoint in Genk voor de aankoop van een Sony Z3, omdat ik nog steeds aan het twijfelen was tussen de grote - en compact versie.
Ik heb in hun winkel beide toestellen even mogen bekijken en ben dan toch voor de grote versie gegaan.
De uitleg die ik van hen kreeg , was correct en duidelijk.
De service die ik bij hen kreeg, was meer dan in orde, de data van mijn oude smartphone werd kosteloos overgezet, zodat ik kon buiten wandelen met een nieuwe gebruiksklare smartphone.
De prijs die ik voor de smartphone betaalde, was de vermelde website prijs, dus ook dit was correct.
Aankopen bij F-mobile was voor mij een aangename ervaring, alles verliep zoals het hoort.
Mijn volgende aankopen zal ik zeker dan ook hen doen, en gurf hen dan ook aan te bevelen.

Ikzelf ben mijn toestel gaan afhalen in hun servicepoint, wel had ik eerst telefonisch contact met hen opgenomen of het betrokken toestel zeker wel op voorraad was. Dit klopte ook, zodat ik niet voor niets tot Genk gereden was.
Correcte communicatie !!

Dit was mijn eerste aankoop in een winkel waarbij mijn data kosteloos naar mijn nieuwe smartphone werd overgezet. Een Service waar anderen nog iets van kunnen leren ! Ik ben hier dan ook zeer tevreden over.

Gekozen voor F-Mobile omwille van beschikbaarheid toestel, prijs en mogelijkheid tot fysiek aanspreekpunt (wel enige afstand van woonplaats). Bestelling verliep vlot, maar de beloofde levertermijn wordt niet gerespecteerd. Dit geeft mij niet veel vertrouwen in deze shop, die ik dan hopelijk niet meer nodig heb voor after-sales. Fingers crossed dat de kwaliteit van het gekochte stuk (HTC One M8) voldoende is en niet hoeft teruggestuurd te worden.
F-mobile zal bij een volgende aankoop niet mijn eerste keuze zijn!

Hoewel men belooft op de website dat een bestelling voor 17u (op een werkdag) de volgende werkdag wordt geleverd, is dit niet mijn ervaring. Levering zal nu pas na het weekend plaatsvinden. Na telefonische contactname wordt hier onverschillig op gereageerd. Maak dan geen beloftes op de website!

Hierbij onze eerste ervaring met de webshop van F-Mobile te Zonhoven:

F-Mobile maakt zich graag bekend als de goedkoopste webshop voor GSM's van België. Een Samsung Galaxy Ace werd er inderdaad goedkoper aangeboden. Maar het geleverde toestel bleek een tweedehands toestel. Dat het een tweedehands toestel betrof, werd niet vermeld op de webshop noch op de bestelnota.
Men had daarenboven zelfs geen moeite gedaan om de berichten en de foto's van de vorige eigenaar te wissen.
Bijkomend kan vermeld worden dat de luxe-case, expliciet vermeld op de bestelnota, een siliconen case bleek te zijn die alleen de achterzijde beschermt.

Met deze ervaringen is mijn inziens de betrouwbaarheid van F-Mobile als webshop onbestaande.

Het toestel werd op tijd geleverd maar bij de bestelprocedure kon alleen geopteerd worden voor een remboursbetaling aan de postbode (+ 5 euro extra) en dit ondanks de aanwezigheid van het logo van Maestro en van Mastercard op de website van F-Mobile. Totale verzendingskosten bedroegen dus al 15 euro.

Wij hebben F-Mobile per mail gecontacteerd omtrent voorgaande. Met geen enkele reactie vanwege F-Mobile tot gevolg.

Beste Electrom,

Alle producten die wij verkopen zijn 100% nieuw in gesloten doos met 2 jaar garantie. Tenzij anders vermeld of tenzij geplaatst in de rubriek "2DEHANDS TOESTELLEN". Bovendien geven wij de klant de kans om zijn toestel binnen de 14 dagen te retourneren voor een terugbetaling.

Met vriendelijke groeten,

Scorekaart voor F-Mobile