Gebruikers over webshop Lenovoshop
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHier absoluut nooit iets bestellen. Tot mijn spijt heb ik vooraf niet gekeken op Trustpilot.
Bij het bestellen ging het via de website al enorm stroef, zodat werd het adres verkeerd vooraf ingevuld. Handmatig aangepast en besteld.
Nu blijkt er geen geen huisnummer te zijn ingevuld. Lenovo zegt dat het niet is ingevuld, ik zeg van wel omdat alle velden verplicht waren om in te vullen.
Los van wie zijn schuld het is, er wordt blijkbaar niets gecontroleerd bij Lenovo en het pakketje wordt verzonden zonder huisnummer (en DHL accepteert het gewoon). Als ik vervolgens bel dan wordt ik door de helpdesk echt schandalig geholpen. Ze doen geen enkele moeite, ze zeggen gewoon het is uw probleem. Ze laten je niet uitpraten en herhalen hun verhaaltje dat het mijn probleem.
Echt ik voel me nog nooit zo schandalig behandeld. Voor eerst in mijn leven ben ik kwaad geworden richting een helpdesk
AlgemeenDe bestelling van de Moto G6 ging zoals verwacht soepel, betaling via I deal ging ook goed.
VerzendingDe levering was op tijd, via de email op de hoogte gehouden van het proces zoals het hoort.
KlantenserviceDe service leek in het begin goed, het toestel ging terug voor reparatie en werd ook op tijd weer teruggestuurd. Het probleem met de telefoon is nog niet opgelost, maar nu komt Lenovo helaas niet over de brug met een oplossing, het blijft bij mooie woorden.
AlgemeenStond op het punt om een S540 laptop te bestellen toen er een popup tevoorschijn kwam. Of ik in ruil voor 10% korting me wilde aanmelden voor de nieuwsbrief. Nou, dat wilde ik wel natuurlijk! Kreeg via de mail de kortingscode die ik tijdens het afrekenen wilde toepassen. Na 2 uur en tig keer de melding dat de code niet geldig was, was ik het echt zat. 2 dagen later toch maar de klantenservice gebeld. Beetje ongeinteresseerd werd me verteld dat de laptop toen al waarschijnlijk was uitverkocht en dat daardoor de code niet werkte. Beetje raar want hij zat wel gewoon in mijn winkelmandje. Nu staat dezelfde laptop weer als beschikbaar....voor €100,- duurder. Dus als je in de zeik wilt worden genomen moet je gewoon wat (proberen te) bestellen op de site van Lenovo. Succes!
AlgemeenThinkpad E595 besteld. De eigen Lenovo shop is het goedkoopst met de juiste code. Bestellen gaat snel en binnen 2 dagen in huis.
De site is prima, maar alle verdere communicatie via email is rommelig omdat de Lenovostore blijkbaar een shopfront is van een andere partij die de werkelijke levering doet. je doet dus eigenlijk zaken met DigitalRiver.
KlantenserviceDe Lenovo klantenservice reageert zeer verbaasd over het feit dat de OneLink pro Dock issues heeft met Dell Schermen en weigert de dock terug te nemen na vervanging, omdat het werkt volgens de specificaties. De specificaties geven DisplayPort compatibility aan, maar dat het vervolgens niet werkt met schermen van een andere fabrikant zal ze worst wezen.
Om 15:00 een onderdeel voor mijn Lenovo laptop besteld via de Lenovo Online Shop. Na betaling middels ideal netjes een order bevestiging gekregen. Dag erna een verzend bevestiging.
VerzendingEen dag na het plaatsen van mijn bestelling is het onderdeel om 12:00 geleverd. Dit is dus binnen de 24 uur. Het pakket is uit Tilburg verstuurd.
KlantenserviceIk heb de help desk ook nog gebeld, deze zit volgens mij in Ierland want de dame had een engels accent, en is uitbesteed bij Digital River. Ik werd netjes te woord gestaan en mijn vraag beantwoord.
Viel erg veel te configureren, maar levertijd was lang. Betaling gaat via Luxemburg, voor ZZP'er erg onduidelijk, want factuur downloaden ging ook niet.
VerzendingDing heeft dagen in Polen en Duitsland gestaan. UPS komt ergens tussen 9:00 en 19:00 uur. Geen duidelijkheid qua tijd.
Op zondagavond in de webshop een Thinkpad T540P in de sale gekocht. Er waren er nog 87 op voorraad op het moment van het plaatsen van de bestelling. Het bestelproces afgerond en betaald. Per ommegaande ontving ik een mail van Lenovo waarin de bestelling werd bevestigd en werd aangegeven dat het product binnen 3 werkdagen zou worden verzonden. Donderdag na 5 uur ontving ik een annulering (na 4! dagen). Het product was niet meer op voorraad. Inmiddels heb ik contact gehad met Lenovo, zowel per mail als telefonisch, en het wachten is nu op een mail van Lenovo aan de hand waarvan het door mij betaalde aankoopbedrag wordt teruggestort.
Het proces om te komen tot terugbetaling vind ik onvoldoende. Eerst krijg je bericht dat de bestelling is geannuleerd. Dit bericht moet je bevestigen. Dit heb ik inmiddels gedaan. Dan is het weer wachten op een e-mail van Lenovo waarin wordt gevraagd op welk rekeningnummer het bedrag wordt teruggestuurd. Ik heb donderdagavond gereageerd richting Lenovo en deze e-mail is na een volle werkdag nog steeds niet ontvangen, dit kan tot en met maandag duren (=4 dagen) begreep ik van de klantenservice. Pas nadat je op die mail hebt gereageerd, wordt de terugbetaling in gang gezet. Dit wordt nog een vervolg op deze review.
Als gebaar van goede wil biedt Lenovo een korting van 5% over een volgende bestelling aan. Liever had ik een alternatief aanbod ontvangen (evt. met geringe bijbetaling) of mijn geld teruggekregen binnen 24 uur na annulering.
Het hele proces geeft mij niet het gevoel te doen te hebben met een betrouwbare webshop. Dat is erg jammer, want het product zelf heeft een prima reputatie als het gaat om kwaliteit. Diezelfde kwaliteit verwacht je dan ook terug in de webshop van de producent.
@ update: Na een aantal telefoontjes en mail, heb ik na ruim anderhalve week het betaalde aankoopbedrag retour gekregen.
Niet bepaald vriendelijk te noemen. Engelstalig. Waarschijnlijk hebben ze meer slecht-nieuws-gesprekken gevoerd toen ik contact met ze kreeg, want ik hoorde een duidelijk zucht.
Goede prijs, maar slechte service bij problemen. Tevens ook veel latere verzending dan eerst is aangegeven
VerzendingVeel latere verzenddatum dan was beschreven. Je wordt wel regelmatig op de hoogte gehouden als de datum verplaatst is.
KlantenserviceKlantenservice van Lenovo is zeer onprofessioneel en beledigend. Er is inmiddels beterschap beloofd.
De website is overzichtelijk en netjes. De gegeven productinformatie was gedetailleerd en de galerij was ook ruim voldoende. Het bestellen ging gemakkelijk en was binnen 5 minuten gebeurd. Dit was inclusief het registreren van een account.
KlantenserviceOver de verzending heb ik geen oordeel, want mijn order is door Lenovo geannuleerd. Dit kwam doordat het product dat ik besteld had niet meer leverbaar was.
Eerst was alles prima in orde, mijn factuur vertelde me dat de laptop verzonden was. Onderaan de factuur stond dat ik een bevestigings-e-mail zou krijgen zodra mijn product verzonden zou worden. Deze had ik niet gekregen dus ik stuurde een mailtje naar Lenovo's Service. Deze antwoordde binnen 2 uur en vertelde mij dat mijn product klaargezet was voor verzending maar dat het product nog niet verzonden was. Prima, vlot gereageerd en een duidelijk antwoord.
Ik kreeg die dag geen bevestiging over de verzending, noch de volgende dag. De 3e dag mijn factuur gecontroleerd en toen bleek die geannuleerd te zijn. Ik begon opnieuw aan een mailtje, om te vragen waarom dit gebeurd was. Terwijl ik met het mailtje bezig was werd ik gebeld door Lenovo dat mijn order geannuleerd was, en dat mijn geld weer overgemaakt werd. Dit was omdat mijn product niet meer beschikbaar was. Na wat gebabbel vertelde de vrouw aan de andere kant van de lijn mij dat een andere klant hetzelfde product een halve seconde eerder had gekocht. Dit zou best kunnen kloppen, aangezien de laptop niet meer beschikbaar was zodra ik mijn bestelling had gedaan. Normaal zouden niet 2 klanten tegelijk dezelfde bestelling kunnen doen, maar dit was te wijten aan de latency (ping/lag).
Ik zat dus zonder laptop, maar mij werden een paar alternatieven aangeboden (MEDION).
Ik vind het erg netjes van Lenovo dat de klantenservice zo snel is, en dat ik direct word gebeld zodra er iets is veranderd. Goede service.
Helaas dat ik de dupe ben van een niet te voorkomen probleem: Ping.