Teleparts24

Gebruikers over webshop Teleparts24

Duidelijke website en ik ben goed op de hoogte gehouden van de order status. Ik had een Samsung Galaxy S4 i9505 besteld en kwam erachter dat ik de i9500 had gekregen. Dus goed opletten wat je krijgt als het model van belang is voor je.

Ik had de bestelling woensdag na 5 uur besteld en verwachtte het pakket dus vrijdag. Het pakket was netjes vrijdag afgeleverd. Wat me opviel was dat het pakket vanuit een andere webshop verzonden werd. Het bleek dat als de voorraad op is dat ze een andere webshop inschakelen om alsnog de levertijd te halen, wat opzich wel netjes is.

Ik had een e-mail verzonden over het verkeerd geleverde model en kreeg daar snel een reactie op. Ze waren daarvan op de hoogte en eventuele garantie voor dit model zal geen probleem vormen. Ik kreeg ook de keus om het toestel om te ruilen. Ik heb er voor gekozen om het toestel te houden. Na het uitpakken had ik gelijk een screenprotector erop geplakt en mijn simkaart verkleint. Daarbij had ik het halve toestel al ingericht voordat ik een reboot deed en er pas achter kwam. Op de factuur stond namelijk model i9505 met een handgetekend vinkje erbij en verder niet meer op het model nummer gelet. Zo ver ik weet is de i9500 iets minder batterij zuinig, maar daar kan ik wel mee leven.

Ondanks de aparte feitjes, zoals een 06-nummer en een appartementen adres, toch hier besteld vanwege de prijs van de Samsung Galaxy S4. Site is duidelijk, helaas jammer dat ze geen accessoires verkopen, daarom 4 sterren in plaats van 5.

Zondag besteld, maandag verzonden, dinsdag in huis. Prima verpakt met factuur in de doos. Niets aan op te merken.

Nadat ik mijn SGS4 opstartte kwam ik er achter dat het de Octo-core versie was, ik had de quad-core versie besteld. Ik heb de volgende dag gebeld, nadat ik een aantal keer heb geprobeerd kreeg ik iemand aan de lijn. Die begreep de fout, en ondanks dat ik de doos van de S4 al open had gemaakt mocht ik hem dezelfde dag nog ruilen. Ik mocht kiezen of ik het via de post of in persoon deed. Ik heb er voor gekozen om even naar Beverwijk te rijden en de telefoon om te wisselen. Top service!

Galaxy Note 2 (16GB Titanium) gekocht. Overzichtelijke site, helder informatie.
Kreeg (zoals veel gemeld bij de site) inderdaad een toestel met italiaanse voor-instelling. Maar dit is uiteraard zeer gemakkelijk op het 1e scherm aan te passen en vanaf dat moment merk je er nooit meer wat van. Daarnaast geven vrijwel alle gangbare merken global support, dus geen punt.

Op de site geadverteerd met voor 17:00 besteld, volgende dag in huis. \'s avonds besteld, netjes volgende dag verzekerd verstuurd en mail met track-en-trace. Keurig op tijd bezorgd.
Verpakking was uitstekend: orginele verzegelde verpakking in een extra doos met voldoende schuimvlokken.

Na 4 dagen kwam ik er achter dat de camera defect was: stof op de sensor of een defecte sensor. Samsung gebeld, die zeiden dat het een DOA was en dat ik de winkel moest benaderen.
Dat heb ik vervolgens gedaan en er werd op alle mails binnen 48 uur netjes gereageerd. Daarnaast tweemaal met een vraag gebeld en de telefoontjes werden keurig beantwoord.
Telefoon teruggestuurd en zonder probleem binnen enkele dagen een nieuwe toegestuurd gekregen (ook weer met extra doos en schuimvlokken) . Helemaal top, kunnen veel webwinkels nog van leren.

De website ervaar ik als overzichtelijk en intuïtief. De reden waarom het voor mij geen hogere score krijgt dan een acht, is het geen aanbod hebben van aanvullende accessoires.

De verzending was prima op tijd. Op de website stond de telefoon vermeld als voorradig. De bestelling was gedaan voor 17:00u \'s middags, dus naar Teleparts24 zeggen zou ik het de volgende moeten ontvangen. Die verwachting is waargemaakt.

Overzichtelijke website, scherpe prijzen en snel contact per email! Ook in 2e instantie prima geholpen aan de telefoon. Zeer vriendelijk en verstand van zaken.

Op donderdag om 16.30 besteld, de volgende dag om 13.30 geleverd ! Dus levering binnen 24 uur!

Op basis van de reviewscore van deze webshop een Samsung Galaxi S3 Mini besteld. Deze shop kwam als één van de goedkoopsten naar voren. De website oogde overzichtelijk en degelijk.

Vermelde levering (de volgende dag indien voor 17:00 besteld) is absoluut waargemaakt. Het product was goed verpakt.

Prima site, nette prijs voor de Galaxy SIII. Stonden redelijk bovenaan in de pricewatch, laatste beoordeling al meer dan een maand oud. Toch besteld en is prima verlopen. Gekozen voor vooruitbetaling.
Duitse telefoon ontvangen maar dat is geen enkel bezwaar, taal is met één druk op de knop naar NL gezet.

Goed verpakt. Nette doos met schuimvlokken. Telefoon in originele verpakking.

Wegens een ongeluk met mijn vorige telefoon was ik op zoek naar een nieuwe Samsung Galaxy SIII mini. Deze kwam bij Teleparts24 als goedkoopste uit de bus, en de winkel had goede reviews gekregen op Tweakers. Dit was voor mij dan ook reden om bij deze winkel te bestellen.

De website is simplistisch, maar daar zit ook de kracht in dat alles makkelijk te vinden is. Binnen enkele minuten had ik dan ook de juiste telefoon in Pebble Blue te pakken. Aangezien ik enkele dagen niet thuis zou zijn heb ik eerst een mail gestuurd naar de klantenservice om te vragen of het mogelijk zou zijn om de telefoon later te versturen. Dit bleek geen enkel probleem, het is namelijk ook mogelijk om opmerkingen bij de bestelling te plaatsen.

Nu, op 18 februari heb ik mijn telefoon in ontvangst mogen nemen, en ik ben erg tevreden over de afhandeling. De klantenservice geeft snel antwoord via mail (al wekt het 06-nummer niet al te veel vertrouwen...), en geeft goed antwoord op de vragen.

Eigenlijk het enige punt wat ik aan te merken heb, zoals ook al bij andere reviews genoemd wordt is dat de telefoons standaard in een buitenlandse taal (in mijn geval hongaars) geleverd worden. Dit is makkelijk terug te zetten naar engels of nederlands, maar er wordt geen handleiding bij de telefoon geleverd die de gebruiker verteld hoe dit precies moet. Hou dus rekening met enig zoekwerk voor de telefoon in gebruik kan worden genomen.

De telefoon was goed verpakt in een neutraal bruin doosje (ong. 25cm bij 15cm), gevuld met piepschuim korrels om het kleinere doosje met de telefoon er in te beschermen. Verder was er (mede op mijn verzoek) een factuur bijgevoegd.

Nette website, geen extra kosten voor creditcard betaling en zeer snelle gratis verzending: top dus!

Vanwege de reviews over grijze import-telefoons met Russische of Poolse taalinstellingen heb ik uiteindelijk mijn bestelling bij Teleparts geannuleerd. Ondanks dat er op de website bij de omschrijving van de S3 die ik bestelde geen melding van dergelijk taalinstellingen of aparte lader stond, had ik voor een paar euro verschil geen zin in een eventueel import toestel.

Ze waren in eerste instantie telefonisch niet bereikbaar, maar ik werd snel teruggebeld en netjes te woord gestaan. Er werd totaal niet moeilijk gedaan en de bestelling (die reeds ingepakt was!) werd gewoon geannuleerd, zeer netjes en fijn contact.

Ik heb voor deze webshop gekozen omdat de Samsung Galaxy S Advance hier het goedkoopste aangeboden stond. De shop had nog niet veel reviews, maar de bestaande reviews waren in orde.

Het enige dat me tegen stak was een review die meldde dat de standaard ingestelde taal iets oost-europees was (import), maar dit leek me geen onoverkomelijk probleem.

Bij levering bleek inderdaad dat de telefoon op een taal met onbegrijpbare leestekens stond ingesteld. Omdat ik geen ervaring had met Android, was het even zoeken eer dat ik de taal heb kunnen omzetten (zeker omdat je eerst in een soort welkomst-menu terecht komt).
Na enkele dingen te hebben geprobeerd, ben ik er dan toch in geslaagd om het engels te selecteren.
Het was nuttig geweest moest er een A4-tje in de verpakking hebben gestoken met enkele visuele richtlijnen.

Hopelijk gaat mijn gsm nog jaren mee, maar ik zou hier zeker opnieuw bestellen, en dat lijkt me toch het belangrijkste;-).

Besteld om 21u30 op 19 december, op 21 december netjes in de bus. Stevig verpakt, niets op aan te merken.

(Enige puntje was onze koerier die het niet tot aan de deur heeft gebracht, maar gewoon in de bus heeft gestoken, en zelf getekend! We waren echter thuis op moment van levering. Dit heeft niets met teleparts24 te maken echter).

Ik was op zoek naar een nieuwe telefoon, wat uiteindelijk de Iphone 5 is geworden. Via de pricewatch kwam ik terecht bij Teleparts24. De algemene indruk is goed. De website ziet er verzorgd uit en alle informatie klopt.

Ik was echter een beetje wantrouwig door de lage prijzen en de winkel is telefonisch alleen bereikbaar via een 06 nummer. Daarnaast komt het adres uit bij een grote flat in amsterdam. De positieve reviews hier op Tweakers gaven mij voldoende vertrouwen om bij deze winkel te bestellen.

Achteraf gezien is het perfect verlopen. Snel antwoord op de mail en binnen één dag mijn bestelling in huis.

Binnen 24 uur correct geleverd door UPS. Pakket was goed verpakt.

Via de pricewatch kwam ik bij Teleparts24 terecht, omdat deze webshop de Samsung Galaxy S3 het goedkoopst kon leveren. Bovendien had deze webshop vergeleken met de andere goedkope webshops zeer goede beoordelingen. De website van Teleparts24 is zeer overzichtelijk en het afrekenen gaat gemakkelijk. Na het plaatsen van de bestelling kreeg ik meteen een ontvangstbevestiging.

Op de website staat: "Vóór 17:00 uur besteld, volgende dag in huis". Ik heb de telefoon op 22 november om 22.00 uur besteld en zoals beloofd is het pakketje op 24 november bezorgd. De telefoon was netjes en stevig ingepakt. De verzending is dus dik in orde.

Bij deze telefoon werd een aparte oplader geleverd, omdat de stekker in de verpakking, waar je een USB kabel op aan kunt sluiten, niet geschikt is voor Nederland. Helaas bleek de bijgeleverde oplader slecht te werken. De oplader maakte slecht contact met de telefoon en hij deed het alleen als ik het stekkertje wat bewoog. Ik heb daarom contact opgenomen met Teleparts24 en kreeg binnen 24 uur een reactie dat er een nieuwe oplader opgestuurd zou worden. Twee dagen later heb ik die netjes ontvangen, maar helaas deed die oplader helemaal niets. Teleparts heeft vervolgens weer een oplader verstuurd, maar ook die deed het niet goed. De derde keer heb ik een originele Samsung stekker voor de originele USB kabel ontvangen en die doet het perfect. Teleparts heeft mijn e-mails aldoor keurig binnen twee dagen beantwoord en de opladers zeer snel opgestuurd. De aftersales krijgt daarom van mij 5 sterren.

Was op zoek naar een Samsung Galaxy S3 na een vergelijkende test met de Iphone. Via Pricewatch 2 winkels met dezelfde laagste prijs. De ene heeft alleen maar slechte beoordelingen dus daar doe je geen zaken mee. Teleparts24 is vrij nieuw en gelet op de tot nu toe positieve reacties de stap maar gewaagd en 2 Galaxy S3's (blauw) aangeschaft.

In eerdere review gezien dat GSM in vreemde taal stond dus dat betekent dat de GSM's hoogst waarschijnlijk uit een oostblokland vandaan komen. Voor de werking maakt dat niets uit want de GSM is in ieder land hetzelfde zodra je de juiste taal hebt geselecteerd.

Ik heb het idee dat achter deze shop een klein bedrijfje zit maar de algemene indruk was in ieder geval zeer positief. Ik zou een nieuwe aankoop bij Teleparts24 zeker overwegen of een ander die om advies vraagt beslist op deze webwinkel wijzen.
Er is een tastbaar adres.

Men geeft aan: vóór 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Ik deed de bestelling een half uur na 17.00 uur op vrijdagmiddag dus verwachtte dinsdag pas de levering. (Zondag en maandag geen postbezorging)
Volgende morgen, 1 dag erna dus kwam de bestelling binnen. Goed passende kartonnen doos waarin 2 x een gesealde Galaxy S3 box. De Box zelf is al sterk genoeg om enig geweld van buitenaf te weren dus verpakking was in orde.
Levertijd en verzending dus dik in orde.

Beide GSM's startten nieuw op in russische lettertypes dus onleesbaar. (Kennelijk grijs import maar dat doet aan de werking niets af.)
Mail gezonden hoe dit op te lossen. Zelf 1 al met veel omwegen in het Nederlands gekregen maar de andere met hulp van de verkoper op supersimpele manier in Nederlandse taal gezet.
Mijn vraag per E-mail was de volgende dag reeds beantwoord.
Overigens werd mij zelfs een apart telefoonnummer gegeven om desnoods per telefoon de telefoon in de juiste taal te zetten. Prima service.

Op verdere aftersale heb ik nog niet hoeven rekenen omdat alles keurig werkte.

Dit is mijn eerste review en geeft mijn ervaring met Teleparts24 weer.
Ondanks een moeizame start vanwege technische problemen heb ik een positieve indruk van deze shop gekregen.
Na eerst een zeer slechte indruk te hebben gehad, staat deze nu op zeer goed. De wijze waarop er met problemen worden omgegaan zegt mij zeer veel over een bedrijf, en het ziet er tot nu toe goed uit.
Ik zou hier gerust weer bestellen.

Op basis van de pricewatch info heb ik op 26-11-2012 voor deze webshop gekozen. Prijs, levertijd en reputatie leek prima. Googlen leverde geen vreemde informatie op.

De webshop ziet er voldoende overzichtelijk uit en de bestelprocedure werkt goed. Ik heb met credit card betaald en kreeg netjes op het scherm een betaalbevestiging.
Vóór 17.00 besteld, dus ik zou de telefoon vandaag moeten ontvangen.

Ik verbaasde mij erover dat ik geen bevestiging per mail heb ontvangen. Daarom gisteravond maar een mail gestuurd via het contactformulier op de website. Ook hiervan geen bevestiging ontvangen.

Deze ochtend het telefoonnummer (GSM) op de website gebeld. Dit nummer bleek niet te kloppen, dus op keurmerk.info het juiste telefoonnummer gezocht en getracht te bellen. Ik kreeg geen gehoor, geen voicemail oid.
Volgens de credit card maatschappij was de betaling wel afgerond, dus de bestelling zou wel aangekomen moeten zijn.

Ik heb vervolgens een directe mail gestuurd met het verzoek tot ontbinden conform hun voorwaarden. Ik kreeg snel een bericht terug van twee medewerkers.
Vervolgens direct weer gebeld, nu wel iemand aan de lijn gekregen. Ik ben uitermate correct te woord gestaan en we hebben gekeken waar het mis zou kunnen zijn gegaan.

Het leek erop dat ze mijn gegevens niet in het systeem konden vinden. Verder speuren leverde op dat het pakketje wel dezelfde dag al was verstuurd en er zou al een track&trace nummer moeten zijn verstuurd naar mijn mailadres. Deze was bij mij niet aangekomen.
Track&trace opnieuw naar mij verstuurd, en nu was zichtbaar dat de levering vandaag zou gebeuren, dus binnen 24 uur na bestelling!

Het lijkt er mijns inziens op dat het mailsysteem achter de website niet functioneerde en dat de websitebeheerder een typefout in het telefoonnummer had gemaakt. Verdere directe mailwisseling was snel en correct, komt dus professioneel over.

Er zat enkel een Poolse handleiding bij, maar RTFM bestaat niet voor niets als uitdrukking, plus dat dit mijn 2e SGS2 is en ik het ook niet nodig heb, is dit geen probleem.

Bestelling is dezelfde dag van bestellen verzonden via Post.nl.
Een track&trace nummer is voorhanden, dus de bestelling is ook te volgen en zou binnen 24 uur na bestellen moeten plaatsvinden.
De GSM is netjes op tijd bezorgd, verpakt in een ruimer doosje gevuld met papieren proppen. De doos zag eruit of het al wat te lijden heeft gehad, dus de verpakking zou iets beter kunnen denk ik. Daarentegen de inhoud zag er goed uit.

Tot nu toe heb ik uitgebreider ervaring opgedaan met de webshop, waarbij zij in hun communicatie correct en vriendelijk waren en snel op mails reageerden.
Ondanks de aanloopproblemen een positieve beoordeling. Ik hoop verder uiteraard geen aanspraak te hoeven maken op garantie.

Duidelijke website en bijna de beste prijs, maar de ander aanbieder had veel slechte reviews. Voor die hele euro heb ik besloten het bij teleparts te bestellen.
Het voordeel was ook dat ik zonder extra kosten met creditcard kon betalen.

Bij ontvangst geen bijzonderheden tav de telefoon alle seals van het doosje van de mobiele telefoon zaten nog dicht. Er zat wel een losse lader bij, in de verpakking van de telefoon zelf zat een buitenlands stekker.
Aan het ordernummer te zien zijn ze (zoals ook bij andere reviews werd opgemerkt) een nieuw bedrijf.

Track en trace werkte goed. Ik wilde het pakketje op mijn werk ontvangen en een paar dagen later ivm een cursus. Het pakketje is keurig op de door mij aangevraagde dag binnen gekomen op mijn werk.
Het verpakken is een redelijk stevig doosje met opvulling zodat de telefoon niet kon schuiven, verder geen bijzonderheden.

23-11
Helaas werkt de Europees bijgeleverde oplader niet, via de usb gaat het opladen wel. Dus aan de telefoon ligt het niet. Ik heb een mail verzonden of ik een nieuwe oplader kan krijgen. Ik wacht de reactie even af en dan kKijken of ze ook 5 sterren voor de aftersales krijgen....
1-12
Na mijn email van 23-11 op dezelfde dag antwoord gekregen. Niets hoefde retour en ik kreeg een nieuwe oplader opgestuurd. Deze heb na een week ontvangen. Dus wat mij betreft prima aftersales.

Shop kwam als goedkoopste uit de pricewatch, maar had geen reviews. Dus wat nader onderzoek gedaan, en het leek erop dat dit echt gewoon een nieuwe shop is. Dus gokje genomen en bestelling geplaatst.

Vrijdagavond besteld (na 17:00), dinsdagmiddag de bestelling in goede staat ontvangen. Zoals beloofd dus. Op een vraag per e-mail werd helder en tijdig gereageerd. Niets op aan te merken.

Bestelling is bij de buren afgeleverd, wat ik prettig vind aangezien ik zelden binnen kantooruren thuis ben. Verpakking en inhoud waren in orde.

Ik kwam bij deze shop uit als best geprijsd voor de Samsung Ace plus telefoon . Website ziet er netjes uit en ik kon snel vinden wat ik nodig had.
Ik heb een email verstuurd om te vragen of dat ik de telefoon op zaterdag kon ontvangen als ik hem vrijdag zou bestellen, nou dat kon doorgaan in het weekend. Bestelling geplaatst en betaald met Visa. Bevestiging per email etc. en de bestelling zaterdagmiddag geleverd gekregen. Verder geen opmerkingen.

De verzending beoordeel ik als goed. Had van mij wat steviger ingepakt kunnen worden . Afhandeling was voor de rest voldoende.

Scorekaart voor Teleparts24