EG Computer Specialisten

Gebruikers over webshop EG Computer Specialisten

Nieuwe PC besteld in MAART 2016. Offertetraject ging moeizaam. Meerdere keren voor moeten bellen en emailen. Uiteindelijk toch goed gekomen, maar wel storend. PC goed geleverd. Pas achteraf betaald nadat was geleverd en de gebouwde PC door mij was getest. LET OP: dit was dus VOORDAT het faillissement was uitgesproken in MEI 2016!

Verzending is prima verlopen. Goed ingepakt en netjes geleverd. Bij het controleren van de PC zat alleen 1 van de 2 processor ventilatortjes los (kwam zeker door het transport dat deze los zat). Netjes per email afgehandeld hoe ik deze juist moest monteren. Verder prima gegaan.

Qua communicatie ging het wat minder goed. Offerte traject ging moeizaam. Receptioniste beloofde dat ik werd teruggebeld (wat niet gebeurde). Eenmaal met het technisch personeel aan de telefoon ging het wel goed. Goede tips gekregen en erg behulpzaam (het kan dus wel!). Al met al wel wat puntjes voor verbetering vatbaar, maar zeker geen slechte service. Klantenservice krijgt van mij net een voldoende.

Spullen worden niet geleverd terwijl aangegeven word het op voorraad te hebben. Op het verzoek de bestelling te annuleren en het geld terug over te maken, word niet gereageerd. Hun webshop is ook al dagen uit de lucht dus kan maar zo dat er meer aan de hand is.

Update: De webshop is weer online.
Update2: En ja hoor failiet

Geen levering, geen reactie op status, geen geld terug. Waardeloos is dan nog een goed woord, het is meer een negatieve waarde.

Bellen niet terug en geven geen reactie op mail. Ik mag hopen dat ik ze niet nodig heb voor de garantie.

Bestelling ging gemakkelijk, ik kreeg genoeg informatie rondom mijn order en op tijd een bericht over de levering. Bestelde de laptop op een zaterdag, kreeg mijn laptop op dinsdag dus mijn bestelling is binnen een werkdag behandeld en verwerkt, zoals beloofd.

Betaling verliep prima, wel kwam ik er bij ontvangst pas achter dat er 2 kabels meegeleverd zijn waardoor het niet nodig was om een extra HDMI kabel aan te schaffen. De site van EGCS gaf een verkeerde kabellengte aan, 1.5 ipv 2.5 meter (in mijn voordeel).

Levering binnen 24h beloofd, dit werd echter 5 dagen. Ik ontving geen bericht en hoorde pas na zelf bellen dat er "iets mis was gegaan" (geen verklaring wat) en de belofte om alsnog snel op te sturen werd niet nakomen. Er zou ook contact met me worden opgenomen maar dat gebeurde helaas ook niet. Uiteindelijk het scherm wel in goede orde ontvangen. Volgende keer paar dagen extra incalculeren dus.

Zie punt van levering. Men was bereidwillig te luisteren en beleefd, maar kwam de belofte om contact met me op te nemen en het scherm alsnog snel op te sturen niet na.

Bestellen op de website was makkelijk en zo gebeurd. Verder weinig over te zeggen. Bij EG uitgekomen omdat deze shop een van de goedkopere leveranciers was voor het gekozen product.

Keurig dezelfde dag van bestelling verzonden, met een voor mij onbekende vervoerder 'Packs'. Goed verpakt verder, product op tijd en zonder schade aangekomen. Netjes in een omdoos waardoor van buitenaf niet te zien was wat verstuurd werd.

Vrij snel nadat ik het product uitgepakt had kwam ik tot de conclusie dat deze niet aan mijn verwachtingen voldeed, daarom retour. Dit gemeld bij EG, en na een dag radiostilte retourinstructies ontvangen.

Na het retourzenden bleef het verder stil waardoor ik geen idee had hoe het met de retour stond, ondanks dat ik via de track&trace kon zien dat deze al een werkweek geleden bezorgd was.

Vervolgens maar eens geinformeerd hoe het ermee stond. Geen reactie.
Twee dagen en een herinneringsmailtje later kreeg ik eindelijk de bevestiging dat de bestelling retour was ontvangen en dat het geld retour zou komen. De dag erna stond het er ook op.

Tip aan EG: laat tussentijds even wat weten, voorkomt een hoop irritatie als je 9 dagen maar niks hoort.

Monitor besteld die op verzoek is getest op BLB door de technische dienst. Dit verliep verder zonder problemen maar wel in totale stilte. Monitor ontvangen, geen pixel defecten of merkbare BLB aanwezig, wat erg fijn is gezien het model hier vaak last van heeft.

Enige minpuntje: laat het mensen weten als hun verzoek is ontvangen en wordt behandeld ipv radio stilte te houden. Op een verzoek ingaan is iets positiefs, laat het weten want het komt goed over.

Component besteld, betaald en geleverd gekregen.

Simpel, eenvoudig, zakelijk en precies zoals het hoort

Winkelen zoals het altijd zou moeten.

Goed ingepakt, en op tijd geleverd

Zakelijk -> bestellen, betalen en leveren, precies zoals het moet.

alles verliep goed maar had dubbel mijn huisnummer vermeld heb een mialtje gestuurd om 9 uur savonds en toen rond 10 uur smorgens een mailtje terug dat het aangepast is. jammer dat volgende dag levering allen pas geld als de order voor 15.30 geplaatst is.

verliep zoals het hoord

snelle reactie als je kijkt naar kantoortijden.

Bestelproces ging makkelijk en videokaart is snel geleverd. Helaas geld niet terug binnen de wettelijke termijn en zelfs helemaal geen reactie meer op mijn mails.

Verzending binnen beloofde termijn en goed verpakt.

Videokaart terug gestuurd aangezien deze niet in mijn behuizing paste. Eerste mail contact was gewoon goed. Nu al 2 weken en 2 reminders verder en geen geld terug of enige reactie....

Perfecte service van Dhr Bas, ik miste een kabeltje en ik kreeg hem zonder moeite en gedoe opgestuurd.

Erg bedankt!

Mijn RMA zending voor een WD 3Tb disk loopt nu al 20 dagen, lijkt me een kwestie van SMART uitlezen en retour fabriek toch? Een week geleden nog even gebeld, ze zijn er mee bezig.
Vandaag mail ontvangen:

Beste Mr Robot,

Uw HDD staat nog aan een test programma.
De 1e test programma gaf namelijk aan dat uw schijf gewoon in orde is.
Wij verwachten vandaag meer te weten over de 2e test.

Meneer Repareer
Verkoop Adviseur

2 dagen later netjes opgebeld, ik krijg een nieuwe disk retour. Duurde allemaal wat lang, maar goede oplossing.

Makkelijk bestellen en betalen. Enige eventuele minpunt is dat je een account moet aanmaken om te kunnen bestellen, maar daar heb ik geen problemen mee.

Verzending in een nette doos. Zonder beschadiging aangekomen. Ook binnen de aangegeven termijn.

Meestal bestel ik bij {naam concurrent verwijderd} alleen zag ik het zelfde product op deze site en er stond morgen in huis voor 16:00uur besteld terwijl erop {naam concurrent verwijderd} stond 5-7 werk dagen.

Ik moest een week wachten op mijn bestelling terwijl ik netjes rond 12 uur had besteld, op de site staat 'voor 16:00uur besteld, morgen in huis'

ik heb een mail gestuurd waar ik 2 dagen op moest wachten voor een antwoord, waarin stond dat er 'iets' fouts is gegaan. Ze kwamen niet met een oplossing, alleen dat ik langer moest wachten en ook niks van een compensatie. Voortaan bestel ik ergens anders!

Normaal koop ik mijn producten bij Azerty en Afuture. Het product wat ik wilde bestellen, de be quiet! Pure Rock!, was echter een paar euro goedkoper bij EG Computerspecialisten en zou binnen een dag geleverd kunnen worden. Helaas lukte het hen niet om mij mijn product snel te geven en deden ze er in totaal 8 dagen over, in plaats van 1. Ook irriteerde ik mij zeer aan de website, omdat ik telkens geforceerd werd opnieuw in te loggen.

De volgende keer zal ik dus bij Azerty/Afuture blijven. Waar een product bij deze twee webwinkels niet op voorraad is en bij EG Computerspecialisten wel, kunnen ze het alsnog veel sneller bij je thuisbrengen.

Mijn product zou op 22 december binnenkomen. Dit duurde echter 7 dagen langer, ik heb vandaag pas het product binnengekregen.

Na 2 dagen wachten op een product wat maar niet binnenkwam besloot ik eens een mail te sturen naar de klantenservice. Het kostte de winkel ook meerdere dagen om hierop te antwoorden. Ik vroeg hen waarom ik mijn product nog niet had, waarop zij antwoordden dat er 'iets' mis was gegaan zonder te zeggen wat er precies fout ging. Daarna lukte het de winkel opeens wel om het product binnen een dag bij mij te krijgen.

geachte heer van Dam,

Onze excuses voor het feit dat uw order wat verlaat is geleverd .
Uw heeft uw order op zondagmiddag de 20e geplaatst, het artikel was op voorraad en had de 22e bij u geleverd moeten worden.
Helaas is er bij ons een fout gemaakt waardoor uw order niet verder verwerkt is, er is alleen een orderbevestiging gestuurd.

U heeft daarop op kerstavond ( 24 december ) om 18.13 uur een email gestuurd met de vraag wat er met uw order aan de hand is.

Zoals veel bedrijven zijn we kerstavond, eerste- en tweede kerstdag en de zondag daarop gesloten geweest.
Helaas hebben we uw mail pas op maandag de 28e kunnen behandelen.

Als reactie op uw mail hebben we aangegeven dat we inderdaad een fout hebben gemaakt, we hebben daarvoor onze excuses aangeboden en aangegeven dat het artikel alsnog die dag verzonden zou worden ( wat dus ook gebeurd is . )

Dat betekend dus dat we binnen 1 werkdag ( binnen 3 uur ) uw klacht opgepakt hebben en de fout hersteld hebben..

Bij ons werken we nog steeds met mensen, en daar worden ook best eens fouten gemaakt.
Ik daag u met alle plezier uit onze levertijd/service nog eens te proberen

Zocht een Blu-ray brander. Zij hadden er volgens de website één in voorraad, anderen niet. Prijs was niet de goedkoopste maar wel OK. De volgende dag in huis. Kortom Prima dus!!

Ik bestelde rond kersttijd, 's avonds laat en de volgende dag ontving ik het product al. Snelle levering via postNL

Ze doen wat ze moeten doen, nl, hanteren de goede prijs (al vind ik de algemene prijs van SSD schijven niet realistisch) , klant goed informeren en het product snel afleveren.

Na 1 werkdag keurig geleverd in een goede omverpakking.

regelmatige statusupdates via mail

woensdag nieuwe videokaart gekocht MSI GeForce GTX 750 Ti 2GB GAMING was ik zeer blij mee de prijs stond mij best aan perfect geregeld

woensdag morgen besteld donderdagmorgen al thuis perfect wat een snelheid

Ik de kaart geplaatst maar het wou mij niet lukken iets klopte er niet ik gebeld, ik mocht wel even langs komen, hebben er naar gekeken de voeding was niet geschikt voor de kaart, moest nog wat geïnstalleerd worden en dat was het.
alles is tot in de puntjes geregeld, moest een paar euro bijleggen voor de voeding wat natuurlijk normaal is, de rest was service toppers egcs

De bestelling op de website was makkelijk gedaan. de website is overzichtelijk en alles is makkelijk te vinden. van zoeken tot daadwerkelijk bestellen tot levering vindt ik dat ik netjes ben behandelt ook door de klantenservice!

Verpakking was goed opgevuld met luchtzakken en de bestelling zat goed "vast" in de doos. alleen wel jammer van het Logitech logo aan de zijkant. is maar een tip om blanco dozen te gebruiken.

Helaas had ik iets te snel besteld! ik moest namelijk een 16x giga switch hebben maar bleek bij ontvangst om een 10/100 te gaan, ik heb hierover gebeld en het was geen enkel probleem om de apparaten retour te zenden. ik kreeg duidelijke uitleg met hoe en wat! top!

De bestelling van mijn nieuwe videokaart via de webshop van EG verliep zonder problemen. Ik kon goed vinden wat ik zocht en de betaling verliep prima via iDeal.

De verkoper belde mij vrij direct na de bestelling op om te waarschuwen dat de bezorging op de zaterdag niet altijd op tijd was met de bezorgservice die zij gebruiken (UPS in dit geval).

Omdat ik juist in een verhuizing zat heb ik er toen voor gekozen de bezorging op de maandag te laten plaatsvinden op mijn nieuwe adres in plaats van het oude.

Dit verliep geheel volgens planning. Uitstekende service van de EG.

Het telefoontje over de eventueel problematische bezorging op de zaterdag vond ik zeer attent. Erg goede service.

Scorekaart voor EG Computer Specialisten