Gebruikers over webshop Trowaa
Review toevoegen24 juni product besteld, daarna nooit iets geleverd.Helft van aankoopbedrag nog steeds kwijt na ruim twee maanden.
VerzendingDiverse mailes gestuurd met vraag wanneer het product verzonden wordt. Steeds smoesjes en beloftes dat het binnen enkele werkdagen verzonden wordt. Na 14 dagen uiteindelijk bestelling geannuleerd.
KlantenserviceConstant moeten vragen wanneer geld gestort wordt. Na ruim een maand helft van bedrag teruggestort. Nu een kleine maand verder nog steeds niet de andere helft mogen ontvangen.
Volgens eigen zeggen doordat ze simpelweg in geldnood zitten. Website geeft inmiddels aan dat je niks meer kan bestellen. Waarschijnlijk dat ik het geld kwijt ben. Of ze zijn behoorlijk incompetent op zakelijk gebied, of er wordt een smerig spelletje gespeeld met de geldstromen.
I.i.g. schandalig dat zo'n webshop zo lang dit spel mag spelen in Nederland.
Op 28 juni besteld (levering volgende dag volgens site) na herhaaldelijk navragen steeds smoesje waarom niet geleverd kon worden. Order geannuleerd, geld zou na 30 dagen terug gestort worder, Na paar keer mailen en een klacht bij qshops.org is de helft van het bedrag terug gestort. De keurmerk organisatie is nu betrokken bij de afhandeling.
VerzendingProduct nooit geleverd, geld nog niet terug.
KlantenserviceAlhhoewel er redelijk snel op de mail wordt gereageerd, heb je niks aan de antwoorden. Men houdt zich niet aan de genoemde termijnen.
bestelling is nooit geleverd, op de site wordt aangeven vandaag besteld is morgen in huis. Na enkele dagen vragen om levering. Wordt elke keer gemeld dat binnen een paar dagen de zending wordt geleverd, helaas nog steeds niet geleverd.
KlantenserviceInfo die wordt gegeven klopt niet, na annulering op 30-7 wordt dood leuk verteld dat ik nog 30 dagen op mijn geld moet wachten. Totaal 60 dagen mijn geld kwijt en de vraag of ik dat ooit terug krijg
Geachte op 29/06 bestelde ik een Samsung Galaxy S2 Plus i9105 Grey bij deze firma ik betaalde de som en kreeg daarna een order bevestiging. Na 4 dagen niets gehoord mailde ik zelf en kreeg een mail terug dat hij uitverkocht was en op 10/07 terug een levering bij hun binnen kwam. Heb herhaaldelijk gemaild en heb vandaag gevraagd of als hij op 15/07 niet binnen kwam mijn geld wil terug storten en kreeg weer een vriendelijke mail terug dat in orde ging komen. Ik ben het beu en heb geen vertrouwen niet meer in deze zaak.. Nu hebben ze beloofd dat het geld na 30 dagen na annulering is gebeurd op 15/07 dus mijn geld ten laatste op 15/08 op mijn rekening moet staan
Verzendingis geen gebeurt door anulering
Klantenserviceze verzinnen altijd smoesje. Ik denk dat we beter allemaal een klacht indienen aan de politie en eventueel een gezamenlijke klacht van maken. Alle gedupeerden mogen hier op reageren
Netjes een bestelnummer ontvangen, echter onder je naam is niet meer in te loggen op de site.
Telefonisch niet te bereiken, e-mail wordt slecht op gereageerd.
Toestel is niet geleverd en geld is nog steeds niet retour.
Klacht ingediend bij paypal
Niets ontvangen en geld is nog niet terug gestort.
KlantenserviceTelefonisch niet te bereiken (06 nummer met volle mailbox)
Mail wordt mondjes maat beantwoord
Er is beloofd geld terug te storten, is nog steeds niet gebeurd.
Ik heb een samsung s3 mini besteld op 22-06-13. Tot 3x toe is mij toegezegd dat de bestelling na een aantal werkdagen bezorgd zou worden. Na de 3e keer, zonder resultaat, heb ik weer gemaild en kreeg ik als antwoord dat er geen voorraad was. Dus heb ik de bestelling op 3-7 geannuleerd. Ik kreeg als reactie dat de automatische terugbetaling maximaal 14 dagen zou duren. Mijn bestelstatus staat echter nog steeds op bestelling verwerken en niet op geannuleerd. Ik word dus gewoon aan het lijntje gehouden. Ik ben nu meer dan 14 dagen verder en nog geen geld. Nu hebben ze het erover dat er onderbezetting is. Maar het is toch een automatische terugbetaling?????
VerzendingGeen verzending dus. Na eerst een dikke week aan het lijntje gehouden te zijn, dan de melding dat het product niet op voorraad is.
Zeer slechte shop, ze leveren alleen buitenlands materiaal, mijn HTC one X was bijvoorbeeld geleverd met Engelse instellingen, Engels doosje en Engelse oplaadstekker. Ze sturen geen facturen en doen niet aan contact met de klant.
VerzendingDe verzending was veel te laat en er zijn geen facturen beschikbaar.
KlantenserviceGeen enkel contact met de klant, zelfs niet als je zelf degen bent die contact opneemt.
Website is duidelijk en aankopen gaan ook vlot.
trowaa is ook goedkoper dan de Concurentie
Wij hebben uiteindelijk anderhalve week gewacht op onze smartphone. blijkt dat trowaa.nl wel betrouwbaar is
geweest naar ons toe, maar geduld is geboden.
Nog een minpunt is dat de lader niet Euro is.
Per e-mail goed bereikbaar, de vaste lijn doet het echter niet.
Er circuleert een mobiele nummer die wel te bereiken is.
trowaa.nl heeft ook voor een passende tegemoetkoming gezorgd voor het wachten welke wij wel apprecieren.
Ik was op zoek naar een SGS3. Bij trowaa vond ik deze het goedkoopst. Ik besloot nog even een paar dagen te wachten, wellicht goedkoper bij een ander toch nog. Toen toch de knoop doorgehakt. Ik heb de man opgebeld, want de telefoon stond niet meer op de site. Ik kreeg te horen dat hij er nog maar een paar had, dus hij zou de telefoon eventjes online zetten, dan kon ik gelijk het toestel bestellen en zou de telefoon de dag later bezorgd worden.
Nadat ik via iDeal had betaald, ging ik op internet kijken of er nog reviews waren. Ik schrok me kapot van alle negatieve reacties.
Ik wilde gelijk mijn bestelling annuleren, maar ik kreeg geen gehoor. Ik heb met de bank en met de politie gebeld: pas na 30 dagen kan er wat met je aangifte gedaan worden. En de bank mag pas actie ondernemen na 3 aangiftes..
Ik besloot de bestelling maar af te wachten..
Ik heb geluk gehad, lijkt. Ik heb twee dagen later (had op vrijdag besteld) mijn telefoon gekregen. Prima geseald e.d.
Kennelijk gaat het dus wel één van de 10 keer goed..
Maar dit hoort niet zo. Het contact is zo matig en het overgrote deel van de reviews ook. Ik zal nooit weer bij trowaa bestellen. Volgende keer betaal ik wel meer voor mijn product, als ik maar meer zekerheid heb.
Vrijdag besteld, maandag in huis. Eén dag later dan beloofd.
KlantenserviceEr is geen aftersales geweest. Nadat ik meerdere malen gebeld had om de bestelling te annuleren (niet gelukt, geen gehoor) heb ik geen contact meer gehad met het bedrijf.
De site beloofd een snelle verzending. Helaas Ben ik in de goedkope prijzen getrapt. Op zaterdag bestelling geplaatst. Direct na betaling een bevestiging ontvangen. De maandag erop een email dat de bestelling is verzonden en 2-4 duurt. De vrijdag erop nog niets ontvangen. Via mail wordt verteld dat de dinsdag daarop de bestellingen pas binnen komen op kantoor maar dat dit niet kan worden gegarandeerd. Direct gepoogd de bestelling te annuleren. Na veel heen en weer gemaild (oa over de terugstortend van het bedrag), wordt beloofd dat afgelopen maandag de annulering zou worden verwerkt en het bedrag binnen 1-2 dagen op mijn rekening zou staan. Nu, 3 dagen later nog steeds geen geld. De mensen van trowaa hebben het nu ineens weer over de algemene voorwaarden. Echter heb ik ze schriftelijk laten bevestigen dat de bestelling direct zou worden geannuleerd. Hier zal nog heel veel tijd in gaan zitten!
VerzendingGeen verzending! En retour van geld is een drama!
KlantenserviceTrowaa biedt Lage prijzen en een snelle verzending. Echter is er geen verzending! Niet bestellen!
De site is makkelijk te doorzoeken en bestellen en betalen gaat ook goed, maar.....................
daarna gaat het mis
er was geen verzending , voorraad was op ?
KlantenserviceGeen informatie over afhandeling, na 4 weken eindelijk mijn geld terug gekregen na herhaalde verzoeken van mijn kant.
Web site ziet er goed uit, was op zoek naar een Note 2 en bij Trowaa was deze het geodkoopste. er werd geen levertijd aangegeven Ik had ook geen haast dus besteld.
---
Al met al kan ik geen negatieve punten over Trowaa geven, de levertijd was niet opgegeven, dat wist ik, dat het een paar dagen ging duren was te verwachten en dat het nog langer duurde was mijn eigen schuld, ik was vrij en had mijn werk adres opgegeven als aflever adres.
Snelle communicatie, prima te woord gestaan en inderdaad de eerste belofte dat hij dinsdag op de post zou gaan werd uiteindelijk donderdag.
nadat ik op vrijdag de Note 2 had besteld heb ik maandags een mail gestuurd wanneer ik deze note kon verwachten. er werd snel gereageerd, deze Note was op dinsdag zou er een nieuwe levering komen. dinsdag geen bericht gekregen dat de note onderweg was woensda weer gereageerd. weer snel reactie met excuus, de Note 2 ging donderdag weg.
Veel slechte reacties gezien op deze en andere sites dus ik begon sterkt te twijfelen. heb erover gemailed met Trowaa, deze berichte mij dat ondertussen alles is afgehandeld maar dat de meeste negatieve recensies niet wordn verwijderd of dat men de tijd neemt om een positieve recentie te schrijven.
Ok ik wacht dus af. Vrijdag was ik niet aanwezig om het pakket te ontvangen maar het werd volgens de track en trace wel bezorgt op mijn werk adres.
Helaas kwam het pinkster weekend eroverheen maar woensdag was het dan zover, het pakje lag op mijn buro, geod verpakt, na openen zat de Note 2 erin, de doos nieuw en verzegeld.
onbetrouwbaar, verzinnen constant smoesjes om tijd te rekken. Eerst de feestdagen, dan heeft paypal het geld niet vrijgegeven, dan de drukte enz enz enz
Verzendingnog niet ontvangen. heb een claim ingediend via paypal. Zij hebben de verkoper een ultimatum gesteld tot 17 mei. Bij verzending krijgt de verkoper het geld, bij geen verzending krijg ik het terug. Heb dit gemeld bij trowaa. Ze boden excuus aan en zeiden dat ze direct zouden verzenden. Echter nog steeds geen track en trace code
Klantenserviceonbereikbaar op hun vaste nummer en mobiel. Via email wordt soms wel gereageerd, maar alleen maar geruststellende woorden om zo veel mogelijk tijd te rekken
er wordt niet op mail gereageerd. telefoon vaste nummer is niet in gebruik. mobiel wordt niet opgenomen omdat de box vol is. geld wordt op rekening 654880735 van stichting Sisow overgemaakt. dit is een andere rekening dat bij de KVK staat vermeld 69855786. door deze zaken is het vertrouwen minimaal dat het goed zou komen. ik heb hun per mail aangeschreven, dhr. Jurgen Vermeer, dat ik stappen onderneem en alle consumenten organisatie`s als ook via de verschillende media de gang van zaken zal doorgeven. dit heeft schijnbaar indruk gemaakt want donderdag kreeg ik het tablet toegestuurd. het Qshopskeurmerkt heb ik ook aangeschreven en de klacht doorgegeven. ik zal er nooit geen zaken meer mee doen.
Ik ben bij deze firma gekomen omdat ze adverteerde via bol.com en hele scherpe prijzen hadden en ook de levertijd was lekker snel.
Ik had een samsung galaxy note 2 besteld.
Ik bestelde hem vrijdag avond om 4 voor 9 en er stond voor 9 besteld is morgen in huis. Naja dat het niet met zekerheid zou lukken begreep ik natuurlijk. Zeker aangezien het geen doordeweekse dag was.
Dus ik verwachte eigenlijk dat ik hem dan maandag of dinsdag wel binnen zou krijgen.
Nadat ik dinsdag nog niets ontvangen en daarom op internet ging kijken kwam ik op deze webpagina uit die helemaal vol staat met slechte reviews waardoor ik erg zenuwachtig werd.
Daarom dacht ik ik stuur een mail naar het adres dat is op gegeven via bol.com. Binnen 3 uur kreeg ik een mail terug dat mijn telefoon dinsdag pas bij hún binnen zou komen en dat ze hem dinsdag of woensdag dan zouden versturen naar mij en ook mij een track en trace nummer zouden toesturen. Ik heb helaas geen mail gehad met het track en trace nummer dus daarom heb ik contact op genomen met bol.com dat ik graag mijn bestelling wilde annuleren.
Ik zat vol zenuwen met gedachten dat ik de telefoon nooit zou krijgen omdat ik op deze webpagina vele dingen las over dat deze firma nep was en dat er vaak dreigmails gestuurd werden (over aansprakelijk stellen van de firma) waardoor ik me bestelling heb laten annuleren. Bol.com heeft dit doorgevoerd.
Toen ik vrijdag (vandaag) thuis kwam uit mijn werk bleek dat het pakketje geleverd was.
Dus vandaar deze recensie naar mijn ervaring ben ik wek heel erg geschrokken door de dingen die mensen hier neer gezet hebben.
Maar toch werd mijn mail wel binnen 3 uur beantwoord, al was de afspraak die hij/zij in de reactie gegeven heeft niet na gekomen (dit gesprek ging over de levertijd). Maar al met al heb ik toch mijn toestel wel ontvangen.
Er stond op de website aan gegeven voor 9 besteld is morgen in huis. Omdat ik hem vrijdag besteld heb en zaterdag een bevestiging kreeg ging ik er van uit dat ik hem maandag of dinsdag kon ontvangen. Helaas kreeg ik een mail dat hun hem toen pas binnen kregen en dat het pakketje diezelfde dinsdag middag of woensdag verzonden zou worden.
Ze hebben hem donderdag waarschijnlijk verzonden en ik heb hem vrijdag morgen binnen gekregen.
Er stond dus volgende dag het duurde uiteindelijk het 5 werk dagen.
Ik heb de beoordeling slecht gegeven omdat de site sneller levertijd aan geeft dan in werkelijk uitgevoerd wordt.
Op de slechte levertijd na en dat ze in de mail zeiden het dezelfde dag of die woensdag verstuurd zou worden wat niet is gebeurd.
Maar wel heb ik binnen een week de telefoon ontvangen.
En mijn mail werd binnen 3 uur beantwoord.
Toch ben ik naar omstandigheden toch niet volledig ontevreden over dit bedrijf.
Uit schuldgevoel heb ik hier maar een recensie geschreven voor mensen die na mij met dit bedrijf in aanraking komen.
Omdat ik hem al als retour opgegeven omdat ik heel erg van de reviews op deze site ben geschrokken.
Mijn telefoon is eigenlijk maar 4 dagen later geleverd en werden niet alle afspraken nagekomen, was verder alles wel in orde.
trowaa is niet te bereiken voor vragen over de bestelling. niet via hun mobiele nummer, 0687302925, en het vaste telefoon nummer, 020 - 491 89 81, welke op de opdrachtbevestiging staat vermeldt is niet in gebruik. het adres: Bezoekadres:
Kingsfordweg 151
1043GR Amsterdam
www.trowaa.nl
Kvknr:55346421
Btwnr:851664751B01
blijkt een groot kantoorpand die te huur staat.
gezien de andere reviews ben ik bang dat ik mijn 490 euro kwijt ben. als trowaa niet de levering deze week verzorgd dan doe ik aangifte bij de politie wegens oplichting. www.politie.nl. ook zal ik de prijsvergelijking site hierover berichten. zij vermelden in hun vergelijk trowaa met de link naar de website.
Nooit geleverd en ook geld nog niet terug
Gaat om ipad 32 retina voor €533
Zou volgende dag geleverd worden
Twee dagen later gevraagd waar het blijft en krijg als antwoord dat het rechtstreeks via leverancier verzonden zal worden
Paar dagen later via e-mail weer gevraagd hoe het zit
Antwoord zal het uitzoeken
Tien dagen later weer een mail en als respons. "Als het donderdag nog niet is bezorgd storten wij uw geld terug"
Inmiddels een week verder en nog steeds niets
E-mail worden niet meer beantwoord
Nooit verzonden
KlantenserviceTelefonisch niet bereikbaar
E-mail onvoldoende respons
Voel mij opgelicht en waarschuw mensen voor de handelswijze van dit bedrijf en om vooral niet met deze mensen in zee te gaan
Het is een totaal onbetrouwbaar bedrijf dat zeer snel is om je geld te incasseren
Wees gewaarschuwd
De website lijkt leuk, goedkoop. Snelle levertijd garanderen ze je. Stelletje nepperds zijn het!!!!!!
VerzendingEerst krijg ik geen track&trace code, wat wel beloofd wordt op de site. Mail erachteraan en ik krijg 'm. Mooi, woensdag moet mijn telefoon binnenkomen. Kan tot zolang nog wel zonder mobiel. Woensdag scheurt PostNL voorbij, zonder iets af te leveren. Ik mail erachteraan en krijg te horen dat ze het adres niet konden vinden. (erg raar, want ze komen wel vaker aan de deur) PostNL geeft status onbekend, Trowaa.nl beloofd dat ze er uiterlijk de volgende dag geleverd wordt (vrijdag). Ik ga er niet meer op wachten en koop een mobiel bij een plaatselijke teloonfwinkel. (nog goedkoper ook;-)) Trowaa.nl gemaild dat ik beroep wil doen op mijn herroepingsrecht en dat ze de telefoon mogen houden. Ik wil mijn geld terug zien. (gelukkig houdt PostNL dat zolang ze geen pakketje hebben kunnen afleveren). Geen reactie van Trowaa. PostNL maar eens gebeld waarom ze mijn huis niet kunnen vinden. Antwoord: "Er is een track&trace code aangemaakt, maar zij hebben geen pakketje verzonden, die ligt nog bij Trowaa." Oké duidelijk, ik mail dat weer naar Trowaa en ik krijg half antwoord op mijn mail. Woensdag wordt het geleverd. Ja hoor, woensdag staat PostNL voor de deur en ik weiger het pakketje. Die retour, nu wachten totdat ik mijn geld terugkrijg.
KlantenserviceTelefonisch NIET bereikbaar, krijgt een volle mailbox. Als je eindelijk wat in kan spreken, bellen ze niet terug.
Per mail slecht bereikbaar. Op de helft van de mailtjes geen antwoord, op de andere helft slecht antwoord. Anderhalve week later kwamen ze pas leveren, na veel gemaild te hebben.
NOOIT MEER BESTELLEN BIJ TROWAA.NL!!!!
Dit bedrijf belooft direct te leveren op de site maar heeft helemaal niks op voorraad OF past de site niet aan aan de voorraad. Koop hier niet als je denkt snel geleverd te krijgen! Er wordt niet of slecht gereageerd op mails, je moet al blij zijn als je een bevestiging van je bestelling krijgt (ik kreeg deze pas na vier dagen, nadat ik er een aantal mails aan had gewijd en dreigde dit te melden bij politie etc. Toen bleek, nog twee mails later, het product niet eens leverbaar te zijn). Als je niet een hele periode in onzekerheid wilt zitten of je nu wel of niet bent opgelicht: NIET KOPEN BIJ DIT BEDRIJF!
Ik heb op 1 februari een bestelling gedaan en na veel gezeur (steeds drie keer moeten mailen en dreigen met maatregelen om uberhaupt al reactie te krijgen) geen product ontvangen en ook nog steeds geen geld terug gekregen.
Na de melding dat ik aangifte van oplichting heb gedaan bij de politie is hun reactie: " Wij storten het aankoopbedrag altijd binnen de wettelijke bepaalde termijn van 30 dagen terug". Kennelijk is het terugstorten van aankoopbedragen een zeer normale zaak voor TROWAA.
Ik heb het geld nog niet terug. Waarschijnlijk probeert Trowaa zoveel mogelijk rente te trekken uit de onterecht verkregen aankoopbedragen van hun klanten voor ze deze terugstorten. ALS ze dat al doen. Ik moet het nog zien.
De site ziet er (net zoals anderen voor mij al geschreven hebben) mooi en professioneel (zelfs een integratie met een PSP) uit. Het plaatsen van de bestelling gebeurt zonder al te veel poespas. Onmiddellijk na het plaatsen van de bestelling ontvang je mooi een email om je bestelling te bevestigen, iets later gevolgd door een mail dat je product verzonden is ....
Verzending... en dan gaat het fout. Op de website staat duidelijk te lezen "Vandaag besteld, morgen in huis". Dream on. Meer dan een maand later is het product dan uiteindelijk geleverd.
KlantenserviceAftersales is zo goed als niet bestaande :
1) het telefoonnummer in de bevestigingsemail is niet bereikbaar (niet in gebruik ??)
2) het 06 nummer is wel bereikbaar ... alleen wordt de telefoon zelden of nooit opgenomen (misschien herkenden ze mijn nummer) zodat je altijd in een overvolle mailbox terechtkomt en dan uiteindelijk toch geen bericht kan inspreken.
3) email naar info@trowaa.nl is al even hopeloos. Je bericht komt wel aan maar ze antwoorden enkel als ze er zin in hebben.
Hoe is het relaas dan afgelopen : na VELE pogingen heb ik mijn laatste mail verstuurd waarin ik beroep heb gedaan op de wet "Verkoop op afstand" om mijn bestelling te annuleren. In deze laatste mail heb ik een ultimatum gesteld dat ik een officiële klacht ging neerleggen bij de Geschillencommissie. Blijkbaar doen dergelijke mails toch nog wonderen ... het toestel is 2 dagen later geleverd (een nieuw toestel ... de verpakking was nog NIET geopend bij levering ... alles was erbij ... zelfs een handleiding in het Engels)
MENSEN ... bestel AUB NIET bij deze zakkenvullers.
Het kost je meer moeite en slapeloze nachten dan ze waard zijn. Geeft gewoon 10€ meer uit en bestel je product naar wens bij een concurrent.