XIKKIX systems

Gebruikers over webshop XIKKIX systems

Product besteld, betaling ging niet goed. Ik moest achterna mailen dat de betaling op niet voltooid bleef staan terwijl ik al betaald had via iDeal. Wiens fout het is weet ik niet, maar ongemakkelijk was het wel.

Bestelling vrij snel geannuleerd, tot op heden nog geen geld terug gehad. Ze hebben dus ruim €85 verdient voor gebakken lucht.

Als algemeen oordeel over Xikkix ben ik erg ontevreden. Alles op het verzenden na is eigenlijk onder mijn verwachtingen verlopen.

Op 14 Maart zag ik op Xikkix een Nvidia 8800GTS videokaart te koop staan. In de omschrijving stond dat het in dit geval de 640MB variant betrof.
Eenmaal mijn pakket ontvangen bleek het echter om de (goedkopere) 320MB variant te gaan.

Zodoende wilde ik de kaart retourneren (had echt de 640mb nodig voor SLI) en begonnen de aftersales.
Na diverse mailtjes, een RMA indiening via de site, en tientallen telefoontjes (onbeantwoord) ben ik echter niet veel verder gekomen.

Hierdoor zit ik nu, april, nog steeds met een product waar ik niet om gevraagd heb en krijg ik geen enkele reactie van Xikkix. Kortom een waardeloze webshop.

Over de verzending van het product was ik tevreden. Hij kwam zoals vermeld op de site op tijd binnen. Echter was de manier waarop het product verpakt was wat aan de slordige kant.
Wat wel opviel is dat de verpakking van het product al eens open gemaakt was. De doos van de videokaart was meerdere malen geopend (slijtage) en de sticker op het plastic seal van de kaart zelf was al doorgescheurd.

De kaart zag er verder prima en ongebruikt uit maar het zijn natuurlijk geen punten waar je als consument op zit te wachten.

De aftersales van Xikkix zijn zeer slecht. Ik probeer al bijna een maand in contact te komen om het verkeerde product (door fout van Xikkix) te retourneren. Momenteel nog geen steek verder.

Inmiddels:

Tientallen telefoontjes: waarvan, op één na, onbeantwoord. Eenmaal kreeg ik iemand die weinig verstand van zaken had aan de lijn die zijn excuses aanbood en beloofde mij te laten terugbellen (hij had geen bevoegdheden). Nooit meer wat van gehoord.

Emails in het begin beantwoord. Hier kreeg ik te horen dat ik een RMA moest invullen welke nu (bijna een maand later) nog steeds openen staat (wacht op goedkeuring).
latere emails onbeantwoord.

Geen aanvullende informatie op website gezocht over het bestelde artikel. Direct besteld en dat verliep snel, duidelijk en zonder noemenswaardige problemen. Verder geen bijzonderheden of knelpunten.

Bestelling in goede orde ontvangen. Goed verpakt en in originele, onbeschadigde en ongeopende verpakking. Product functioneert naar behoren/verwachting. Verder geen bijzonderheden of knelpunten.

Ik heb snel een ander toetsenbord nodig en gezien de goede revies voor een combinatie met muis, te weten de Logitech Cordless Desktop MK260, gekozen.
Deze webshop zou 24 uurs levering hebben en is goedkoop, dus snel besteld.
Verder nog geen ervaringen.

Gekozen voor deze winkel omdat 24-uurs-levering wordt beloofd. Toen de status de volgende dag nog maar op "voorbereiden van uw bestelling" stond, toch maar eens in de kleine lettertjes gaan kijken. Bij vooruitbetaling is de minimale levertijd 2 werkdagen??????????????
Niet zo netjes dus om dat niet duidelijk bij de bestelling te vermelden.
Lijkt er op dat de korte levertijd allen bij rembours geldt?? Vreemd beleid voor een Webwinkel. Moet nu tot minimaal na het weekeinde wachten.

Na telefonisch contact heb ik de bestelde harddisks afgehaald, prima geholpen in de winkel. Als extra service bevestiging schroefjes meegekregen.
Zal er zeker weer bestellen.

Bij afhalen werden de disks werden netjes in bubbleplastic verpakt.

Gewoon leveren wat je beloofd en wanneer je het beloofd
Daar krijg je een goede beoordeling mee. Goed.

zat prima verpakt

Ik had een Logitech desktop microphone besteld, omdat ik deze snel nodig had heb ik gekozen voor xikkix omdat ze algemeen een goede reputatie hebben en ze binnen 24 uur zouden bezorgen. Ik heb deze microfoon nog steeds niet binnen en heb al meer malen geprobeerd contact op te nemen telefonisch en via de mail. Ik heb 1 keer en mailtje terug ontvangen dat ze het zo spoedig mogelijk zouden opsturen, dit is tot nog toe niet gebeurt.

edit: Ik heb eindelijk telefonisch contact gekregen en ze verontschuldigen zich voor het ongemak.

Ik heb de microfoon nu nog steeds niet binnen terwijl het al bijna 2 weken over tijd is.

edit: microfoon eindelijk binnen.

Ik had een Samsung 830 SSD hier besteld omdat zij in de buurt zijn gevestigd en ik had met spoed een SSD nodig. Ik had doorgegeven dat ik de bestelling zou ophalen, alleen hadden ze dat niet goed gelezen.

In de middag kreeg ik namelijk een mailtje dat het verzonden was. Gelukkig kon ik gewoon langsgaan en de laatste exemplaar nog meekrijgen (de collega die het zou verzenden was teruggefloten)

Al met al toch goed gegaan. Emailcommunicatie mag wel iets vlotter.

Ik had de SSD met spoed nodig, en net als je iets snel nodig hebt, dan gebeurt er altijd wel iets dat voor vertraging zorgt.

De SSD was DOA (het lukte niet om mijn oude HDD te klonen, na een paar pogingen bevroor de SSD) . Ik stuurde die avond een mailtje en de volgende ochtend kreeg ik antwoord dat het laatste exemplaar apart is gezet voor mij.
Die middag kon ik teruggaan en ik kreeg de laatste exemplaar mee (welke oorspronkelijk naar mij verzonden zal worden)

Helaas was ook het 2e exemplaar niet helemaal goed. Ik kon wel klonen, maar partities maken lukte niet. En na een paar uurtjes in gebruik bevroor ook deze SSD. Het Samsung firmware tooltje zegt dat deze in frozen state is. Dit gebeurde tot 2x toe.

Hoewel het tooltje de SSD kan unfreezen, heb ik er geen vertrouwen meer in. De volgende dag teruggebracht en mijn geld terugkregen.

Helaas hadden ze geen vergelijkbaar SSD (Crucial M4) in hun assortiment, anders had ik die genomen.

Qua service dus prima.

Overzichtelijke website, gegeven informatie via pricewatch link is helder en bestelproces verliep snel.

Bestelling is snel verzonden en al de volgende dag geleverd. PostNL heeft helaas nagelaten om mij een handtekening te vragen en het pakketje in de brievenbus gedaan. Hier kan Xikkix niets aan doen.

Helaas bleek de bestelde SSD niet te functioneren (DOA). Persoonlijk contact gehad met Jeroen van de klantenservice. Hij heeft geregeld dat ik z.s.m. weer een nieuwe heb ontvangen. Daarna ben ik nog gebeld om te vragen of alles naar wens is. Ik ben in het bijzonder zeer tevreden over de persoonlijke zorg die zij leveren.

Bestelling van een blu-ray combo drive bij deze winkel gedaan voor een media center. De site is overzichtelijk en de bestel procedure eenvoudig zoals je verwacht van online winkel, en men houdt je op de hoogte van elke stap die plaats vindt tijdens de bestelling.

De verzending liep snel, binnen de beloofde 24 uur en zonder enige vorm van problemen. De verpakking was een volledig neutrale bruine doos, netjes en in perfecte staat toen deze aan kwam en voorzien van een nette factuur.

Ik was op zoek naar een SSD en HD. Xikkix kon deze gelijk leveren voor een goede prijs. Tezamen met een kabel en wat speakers besteld.

Alles was prima verpakt met genoeg opvulmateriaal. Op de hoogte gehouden via Track en Trace en de volgende dag kwam het pakketje binnen, iets sneller dan ik verwacht had omdat ik het zelf wat later in de middag besteld had.

Jammer genoeg was er een foutje geslopen bij het inpakken van de kabel en was er een verkeerde in de doos gestopt. Berichtje gestuurd en werd zeer snel teruggebeld met een meer dan schappelijke oplossing en excuses.

Ondanks een klein foutje ben ik zeer tevreden over deze webshop. En zal hier zeker nogmaals met plezier wat bestellen.

Ik zocht naar een simpele goedkope toetsenbord met usb aansluiting en via pricewatch kwam ik uit bij XIKKIX systems.
De website is zeer overzichtelijk en een fluitje van een cent om een bestelling te plaatsen. Vrij snel na bestelling en betaling kreeg ik een mail dat mijn order was verwerkt. Nog voor de avond kreeg ik een bevestiging dat het pakket was verzonden met Track&Trace code. De status updates waren prima in order!

Het toetsenbord was goed verpakt en snel geleverd. Dag na mijn bestelling heb ik mijn toetsenbord ontvangen. Zoals eerder al gemeld heb ik ook netjes een Track&Trace code ontvangen.

Ik had er een verzekerde bestelling van gemaakt, maar het was zo perfect ingepakt dat dit eigenlijk niet nodig was.

Als ik 1 shop mag aanraden dan is het deze wel, aldoor op de hoogte gehouden bij iedere verandering aan mijn order. Gewoon perfect

Perfect verzonden

Heb tot nu toe 2 keer besteld bij deze winkel en ben zeer tevreden met ze.
De website is overzichtelijk en ik kon makkelijk vinden wat ik nodig had.
Het inloggen gaat makkelijk en een nieuw account was zo gemaakt.
Na een bestelling geplaatst te hebben krijg je netjes bericht dat je bestelling is geplaatst en wanneer het verstuurd is ook.
Informatie over je vorige bestellingen en je huidige is op je eigen account pagina te zien wat zeer handig is. Nou hebben meeste webshops dit ook wel hoor.

Me laatste bestelling, een PS3 slim had een bijzonderheid als ik bestelde het artikel op de 15de maar wilde het als cadeau voor me broer op zijn verjaardag laten leveren.
Na wat wisseling met emails besloot de winkel om het zelf persoonlijk te leveren aangezien ik in de buurt woon. Dit omdat je geen zekerheid hebt als je het via de post stuurd.

Een flesje schermreiniger besteld omdat deze webshop het goedkoopst was en aangaf het product binnen 24 uur te kunnen leveren. Het 'mijn account'-gedeelte werkt erg vloeiend, je kunt er direct je track&trace-link inzien.

Het pakket werd dezelfde dag nog verzonden en de volgende dag had ik het in huis. Goed kunnen volgen via track&trace.

Bij aankomst was ik verbaasd, want het pakket was flink groter dan wat je van een flesje LCD-cleaner zou verwachten. De factuur die met zo'n plasticje op het pakket zat was goed, er stond mijn naam en het juiste product op. Toen ik het openmaakte, kwam er echter een toetsenbordsetje van Logitech uit.

Hierop heb ik contact opgenomen met de winkel. Er werd niet opgenomen, maar ik heb wel ingesproken op de voicemail. Ik werd de dag erna teruggebeld, met excuses voor het gebeurde en de mededeling dat het juiste pakket vandaag werd verzonden. De koper van het toetsenbord bleek het flesje schermreiniger te hebben ontvangen, de bestellingen waren dus omgewisseld.

Ik kon het setje terugsturen en dan de verzendkosten declareren, maar ik mocht het ook houden. De koper van het toetsenbord mocht het flesje ook houden, dus heb ik dat ook gedaan. Ondanks dat het een beetje is misgegaan, ben ik zeer tevreden over de afhandeling. Vijf sterren voor deze webshop, ik zal er zeker weer bestellen!

Ik heb reeds bij deze winkel een Logitech Wireless Gamepad F710 besteld, dit omdat deze gamepad me erg beviel en ik hiervan een tweede nodig had. Toevallig was XIKKIX de goedkoopste winkel. Ik had nooit eerder van deze winkel gehoord maar op basis van de goede reviews en het grote verschil in de prijs (Ongeveer 4 euro t.o.v. andere winkels EN gratis verzending) heb ik voor XIKKIX gekozen. Ik ben erg tevreden over de manier waarop de website werkt, de website ziet er over het algemeen goed uit, alleen vind ik wel dat op de homepage misschien net iets meer variatie in artikelen kan worden weergegeven. Ook het bestellen van het uiteindelijke artikel ging erg makkelijk en volgens logische procedures. Wat ik een pluspunt vind is dat er verschillende verzendmogelijkheden worden weergegeven. (Normaal, aangetekend en verzekerd). Al met al voldoet deze website wat een klant mag verwachten.

Ik had mijn product na 5 uur in het weekend besteld, daardoor is er wat vertraging in de verzending geweest. Dit is een logisch gevolg van bestellen in het weekend en dus ook de reden waarom ik mijn product dinsdag binnenkreeg. Het product was degelijk verpakt, met bubbeltjesplastic en daaromheen karton-achtig inpakpapier. Dit had alleen beter gekund als het product in een doos was geleverd maar dat zou op zich overbodig zijn voor een gamecontroller. Ook vond ik het erg fijn dat je een track & trace url gemaild krijgt waarin je je bezorgstatus kunt checken. Al met al ook de verzending naar verwachting!

Ik wilde zondag een Logitech K120 toetsenbord kopen. De Saturn in de buurt was open, maar daar was hij uitverkocht. De Mycom website had hem zaterdag nog wel op voorraad, maar zondag niet meer. Dus toen maar bij de mij onbekende winkel "XIKKIX systems" (of "Improvised & Customized Computers") besteld.

Positieve punten:
- overzichtelijke website
- laagste prijs
- probleemloze betaling via iDeal
- meer dan voldoende bestel-status e-mails

Negatieve punten:
- verplicht om een account aan te maken
- sommige teksten op de website zijn in nogal krom Nederlands ("Opnieuw ordenen" -> "Opnieuw bestellen"; "Credit slips"; "U heeft geen ontvangen met eender welke credit enten."; "Gelieve het configureren van de gewenste factuur-en afleveradressen worden voorgeselecteerd bij het plaatsen van een bestelling. U kunt ook aanvullende adressen, handig voor het versturen van geschenken of ontvangst van uw bestelling op kantoor."; "Zorg ervoor dat ze bij te werken als ze zijn veranderd.")

Op zondag besteld, dus ik verwachtte dat ik het toetsenbord op dinsdag zou ontvangen.

Positieve punten:
- email met werkende Track&Trace link gekregen
- verstuurd naar juiste adres
- levering op verwachtte dag
- product goed verpakt (toetsenbord in bijbehorende doos; daaromheen meer dan voldoende bubbeltjesfolie; daaromheen bruin verpakkingspapier en meer dan voldoende plakband; daarop plastic hoes met daarin pakbon en adreslabel)
- juiste toetsenbord geleverd

Negatieve punten:
- geen

Bedankt voor de input. We hebben de punten gelijk opgepakt.

Ik zie dat de meeste teksten nu in begrijpelijker Nederlands zijn opgesteld, maar vergeet de teksten op de winkelwagen-pagina niet:
"Door het aanvinken van deze winkelwagentje kunt u tot 1 Loyaliteit punt dat geconverteerd kan worden in een kortingsbon van € 0,10."
"Voeg een nieuw adres"
"Ik ga akkoord met de voorwaarden van dienstverlening en onvoorwaardelijk opvolgen."
"Gelieve te aanvaarden Servicevoorwaarden"

Ik heb onlangs een I pad gekocht bij deze winkel op advies van iemand anders. Al eerder speakers voor de computer van onze zoon gekocht. Leuk geprijsd en goed geadviseerd. Erg mooi geluid.
Beide keren zeer goed geholpen.
En nu ook nog eens een Samsung smart tv gewonnen. Super mooie tv en een geweldige verassing. We zijn er heel erg blij mee.

website is overzichtelijk en werkt goed. registreren is makkelijk en je kan prima de producten vinden die je nodig denkt te hebben.

in je account kan je een duidelijke order historie terug vinden.

Bevestigingen van bestelling, verzending, betaling, etc. komt snel binnen.

prijzen zijn prima en verzendkosten zijn ook redelijk, was namelijk graties :)

verzending was zeer netjes ingepakt. Zonder doos, maar zeer netjes in bubbels en omwikkeld met zwarte folie. Heel veilig dus.

had om 1300 uur besteld. op site staat voor 12 uur besteld zelfde dag verstuurd, maar het was ook om 13 uur nog steeds dezelfde dag bezorgd. Ik was blij verrast.

T&T netjes via mail gekregen en werkte naar behoren.

Overzichtelijke website. Geen flashy rommel of onoverzichtelijk, daar hou ik wel van:-)

Was op zoek naar een specifieke SO-Dimm module voor mijn nieuwe nettop. XIKKIX had hem op voorraad voor een goede prijs met (gezien het product) schappelijke verzendkosten (namelijk € 0,00 :-D). De keus was gemaakt.

De informatievoorziening na de koop was uitmuntend. Bevestiging van betaling, packaging en verzending. Zelfs na ontvangst een bevestiging dat de bestelling was bezorgd. Lijkt overbodig maar geeft een gerust gevoel.

Mocht ik wat nodig hebben dan weet ik deze shop zeker te vinden.

De module zat in een reguliere enveloppe zonder extra bescherming. De verpakking van de module zelf was wel genoeg maar als je een humeurige postbode hebt kan het verkeerd aflopen. Zal bij grotere componenten zeker geen probleem zijn dus voor mij geen reden om deze shop niet vaker te gebruiken.

Scorekaart voor XIKKIX systems

Qshops