TVaudio.nl

Gebruikers over webshop TVaudio.nl

We waren opzoek naar een TV voor onze oudste zoon.
Keuze is gevallen op de Samsung UE32H6200AW.
Via tweakers uit gekomen bij Klein/TVaudio met goedkoopste prijs.
Nog 's avonds vragen aan mijn zoon of dit naar wens is, valt gelijk op dat de prijs van 339 afhalen naar 399 is gegaan, verschil van 60 euro in een paar uur..
Daar dus niet voor gekocht, prijs alert bij tweakers gezet en jawel, volgende dag weer 339 bij afhalen, beschikbaar op alle vestigingen . Nu gelijk besteld en konden de TV ophalen in Barendrecht..

Vandaag geprobeerd de tv op te halen in Barendrecht....
Volgens de de verkoper hebben deze alleen in showroommodel.
Ik heb toch echt een nieuwe besteld

Als pleister op de wond wilde de verkoper wel een ander type showroommodel verkopen...Hetzelfde model als mijn jongste zoon heeft... Helaas voor 100 euro meer dan we destijds voor een nieuwe betaald hebben.

Helaas stelt dus een ordernummer niet zoveel voor bij Klein..

Reageren soms niet op emails en proberen je dingen te verkopen terwijl je recht hebt op een gelijkwaardig vervangend product bij garantie. Geven vreemde voorlichting in de winkel en proberen je te overtuigen dat Philips een slecht merk is.

Ik had een TV gebracht die defect werdt bevonden en Philips heeft naar de winkel een credit gedaan. Vervolgens mocht ik bij de winkel een andere TV gaan uitkiezen. Ze hadden geen gelijkwaardig model in het assortiment. Ik wilde namelijk weer een ambilight tv net als ik heb gehad. Men probeerde mij toen een panasonic te verkopen voor 109 euro extra (zonder ambilight) terwijl ik recht heb op een gelijkwaardig product. Volgens hun was het merk Philips slecht en kon ik beter deze panasonic kopen. Uiteindelijk via mijn rechtsbijstand een zaak aangemaakt om het aankoop bedrag terug te krijgen, de verkoop overeenkomst is namelijk ontbonden omdat de winkel geen kosteloos gelijkwaardig product kan aanbieden (zie ook consuwijzer.nl).

Verder had ik geen recht op een leentv, maar uit coulance wilde men dit wel doen. Echter staat ook op consuwijzer.nl dat je wel recht hebt op een vervangend product.

Weer een klasiek voorbeeld van een winkelier die boven de wet denkt te staan.

Nu een TV elders besteld met het voorschot van mijn rechtsbijstand verzekering en wachten tot het geld is terugbetaald..

Had reeds via internet reservering gemaakt en kwam eigenlijk alleen de tv ophalen en afrekenen in filiaal Breda. De medewerkers nemen de tijd voor hun klanten maar hebben geen oog voor de wachtrij, het duurde ruim 10 minuten voor ik aan de beurt was bij de balie. Een van de medewerkers was eerst aan de balie een klant aan het helpen maar ging daarna gewoon iets anders doen terwijl er een flinke wachtrij was ontstaan.

De medewerker die mij uiteindelijk hielp had allereerst moeite mijn internetorder te vinden in het systeem. Op ordernummer lukte dat niet, wel op naam. Toen wilde hij mij graag nog wat laten zien en vertellen over het betreffende model. Dat zou dus niet zo goed zijn.. maar gelukkig hadden ze alternatieven! Dat bleek dus ook zo'n geval van up selling :(

Tot twee keer toe heb ik de betreffende medewerker even weggestuurd met een vraag die hij moest opzoeken zodat ik in tussen tijd even de voorgestelde alternatieven kon controleren in de pricewatch... Uiteraard waren de alternatieven circa €150,- boven de laagste prijs. Niet gedaan dus.
Weggegaan zonder televisie en ik kom er nooit meer. Ik ben niet gediend van dit soort praktijken!

Prima prijs, 457 euro voor een ipad Air 16GB is geen slechte prijs, gister besteld en vandaag in huis.

moest alleen wel om een tracing code vragen

Ik had bij deze TV online een TV besteld en gekozen voor op locatie afhalen.
Ik had bericht ontvangen dat ik de TV op locatie af kon komen halen, toen ik daar kwam (Klein Rotterdam Alexandrium) bleek dat betreffende TV helemaal niet aanwezig was om op te halen, of het ging om het showmodel. Dit terwijl nergens was aangegeven dat dit het showmodel betrof.
Onderwijl was de verkoper alleen maar bezig met het proberen van mij te overtuigen (vanaf begin af aan al, zelfs voordat bleek dat betreffende TV niet aanwezig was) een ander model te kopen (waar ze meer marge op zouden maken). Hierbij mijn als klant (die in mijn geval gelukkig eigen onderzoek heeft gedaan) proberen te misleiden en onzin te verkopen over gebruikte panelen per model. En zelfs bewerend dat betreffende showmodel daar bijvoorbeeld al zeker bijna 2 jaar in de winkel stond 'te staan', terwijl betreffende TV model pas een half jaar bestaat...

Betreffende TV kon dus niet afgehaald worden, terwijl dit wel was beloofd. Het personeel spande zich ook absoluut niet in een oplossing te zoeken. Zij waren alleen gefocust op het zoveel mogelijk kunnen verdienen aan een klant.

Bestelling plaatsen was niet moeilijk maar helaas kreeg ik geen bevestiging dat de bestelling verstuurd was.

Bestelling kwam te laat aan is me niet duidelijk of dit door postnl kwam of door TVaudio.nl.
Ik kreeg geen verzend bevestiging. Dus ik vroeg me af of mijn order wel verzonden was.

- lange telefonische wachttijden 1x 30 minuten. Ik werd later wel terug gebeld.
- De email van TVaudio.nl kwam bij mij aan in de spambox

De tv is uitstekend, de winkel was een dag te laat met bezorgen, verder geen problemen. Ze krijgen een voldoende

1 dag te laat met bezorgen

Gewoon de laagste prijs en in mijn eigen woonplaats.
Het is in principe gewoon een winkel met webshop.

Op vrijdag 25 mei had ik het idee om de Pioneer BDP 150 K bij TV Audio/Foto Klein te kopen. Voor maar 88,99 had ik eigenaar kunnen worden van een prima Blu Ray speler. Deze prijs stond al 3 dagen op hun website.

Op de dag zelfs, stond op de website een afhaalprijs van € 88,99 genoteerd. Daar TV Audio een winkel vlakbij mijn werk in Utrecht heeft, vakantiegeld binnen was, ben ik op mijn gemak er naar toe gelopen. Ik praat over een wandeling van 10 minuten. 10 minuten later was deze Blu Ray speler geen 88,99 meer, maar 150 Euro (!). Bijna een verdubbeling van de prijs...

Uiteraard pakte ik mijn smartphone om de prijs te tonen van deze Blu Ray speler, echter was het "grappig" dat de prijs daar ook ineens aangepast was.

Ik liet mij niet kennen, dus liet meteen op kieskeurig.nl zien dat daar die speler ook nogsteeds voor 88,99 stond.

Maar, zoals bekend (zie andere verhalen beneden) zijn de verkopers "tactisch":
"Meneer, 88,99 is onder de inkoop prijs. Dit is een fout van onze website geweest" en "Kieskeurig.nl moet nog onze prijzen verwerken".
Uiteraard kreeg je wel de optie om een andere Blu Ray speler te kopen, maar toen ze daar over begonnen ben ik meteen afgehaakt.

Kortom: nooit meer TVaudio.nl/Foto Klein/Camera.nl

avatar van ndv
ndv Karma 1,27K

Tja, ik had het kunnen weten. Precies dezelfde trucjes als hier al beschreven stond. Lokken met lage prijs aanbieding. TV niet op voorraad en maar proberen een andere TV duur te slijten.

Ik ging voor de 40es5500. Deze was in de aanbieding en stond op de site op voorraad. Voor de zekerheid gebeld 15 minuten voor ik er was... \'Ja hoor. Op voorraad\'.

Ik kom aan in de winkel... \'ik zal hem even laten zien\'. Heel lulverhaal over hoe slecht en kijk hoeveel beter de toshiba\'s ernaast, bla bla. (Die ze overigens voor veel duurdere prijzen aanbieden dan bij de concurrenten) Ik houd voet bij stuk, geef aan de samsung te willen. En toen was ie toch \'net weg\'. Op de site staat ie overigens nu nog steeds \'op voorraad\'. Ze passen dit dus expres niet door. De verkoper gaf overigens toe dat ze het plankmodel gewoon als voorraad rekenen.

Ik loop even een rondje om bij de concurrenten te kijken of ze hem daar op voorraad hebben. Ondertussen is een half uur later de TV spontaan 100 euro duurder geworden.

Overigens grappig dat de meeste positieve reacties hier over Klein, van mensen zijn die in mijn ogen gewoon in hun misselijke trucjes zijn getrapt.

Als je hier koopt... bestel online. (als je ophaalt) Kijk nergens anders naar. Koop er verder niks bij en sta op je strepen als ze rare dingen doen/zeggen.

Adverteerd bewust met niet bestaande aanbiedingen.
Deze staan bovendien onder de noemer:
Op voorraad, voor 5 uur besteld en betaald morgen in huis.

Deze aanbiedingen blijven permanent online staan terwijl er al vele weken bekend is dat die spullen helemaal niet leverbaar zijn.

Het doel hiervan is om klanten te lokken en zo veel duurder spul te slijten.
(+ de waarde van de webshop omhoogschroeven)

Tip: Trap hier niet in.

Nooit geleverd.

Toezegging het aanbod van het betreffende product te verwijderen word bewust niet nagekomen.

Immers iedere betalende klant is er 1 die meeteld in de statistieken en waarde van de webshop.

N.B. Dit is: ILLEGAAL en STRAFBAAR !

Een Samsung ES5500 besteld bij deze winkel. Vroeg vrij genomen van werk om de TV op te halen. Ten eerste vond ik het al vreemd dat de man mij de TV eerst wilde laten zien en meteen zei ja Samsung gebruikt verkoop truukjes dit en dat. 100Hz is eigenlijk maar 50Hz enzovoort. Hij wees me gelijk een andere TV aan en deze was natuurlijk wel duurder maar 200Hz en tevens 4x een HDMi poort was er aanwezig. TV hing aan de muur dus dat van de poorten kon ik niet controleren. Was mooier beeld eerlijk gezegd dus voor die TV gegaan. Bij thuiskomst alles geinstalleerd en was naar wens. Later even nog gekeken aan de achterkant en ik zag 3 HDMi poorten. Maakt niet veel uit foutje kan gebeuren natuurlijk. Maar wat ik wel kwalijk vond was dat de TV geen 200Hz was zoals de verkoper vertelde maar hij was maar 100Hz dit was dus aan mij non conformiteit verkocht.

Ik had zelf geen tijd om naar de winkel te gaan om de TV terug te brengen. Ik was immers verkeerd ingelicht dus de TV moest volgens de algemene consumenten regels en voorwaarden op hun site terug worden genomen. Mijn vader ging de TV brengen en het werd al snel een welles/nietes spelletje. De verkoper vertelde zonder een spier te bewegen dat hij dat niet had gezegd en dat de TV die ik eerst wilde maar 50Hz was..... Tevens kreeg mijn vader niet het geld terug maar een tegoedbon. Volgens de consumentenbond is de winkel verplicht om het geld contact terug te geven of terug te storten op de rekening. Zeker als iets is verkocht met specificaties die later niet blijken te kloppen. Ik heb geen zin om hier van een hele zaak te maken dus de bon hebben we geacepteerd. Nu ben ik dus verplicht om bij dezelfde zaak of een Foto Klein waar deze zaak ook bij hoort een andere TV aan te schaffen. Dit is zeker ook de enige en laatste keer dat ik hier wat heb besteld !!! !!!!

Ik wilde al enige tijd de 40PFL5507 kopen en bij TVaudio.nl was deze goedkoop en in combinatie met de speciale afhaalprijs zelfs erg goedkoop.

's Ochtends via de website besteld. Ondanks de keuze voor afhalen krijg je dan nog niet de speciale afhaalprijs. 's Middags een e-mail kregen dat de TV opgehaald kon worden. In de winkel stond de verkoper erop mij het toestel eerst te demonstreren en dan voel je de bui al een beetje hangen. Hij begon een heel verhaal over de slechte beeldkwaliteit van Philips en dat de 400Hz eigenlijk maar 50Hz is. Hij wilde duidelijk liever een ander model verkopen.
Toen ik voet bij stuk hield mompelde hij iets over niet meer ruilen voor een ander model, want teveel mensen hadden de TV al ingeruild. Dit heeft hij trouwens ook op de bon gezet.
Bij overhandigen van de TV bleek het een 5507K/12 te zijn. In Nederland is de H variant gebruikelijk, maar anders dan de satelliet tuner zit er geloof ik niet veel verschil in. Wel staat op de website van TVaudio.nl dat het een Nederlands model betreft, dat is wat mij betreft twijfelachtig.
Bij afrekenen werd wel netjes de speciale afhaalprijs gebruikt.

Edit: Ziggo digitale TV met een Quantis CI+ Cam module werkt prima met de 5507K/12.

Vanwege het op voorhand aangeven dat de TV niet omgeruild kan worden vind ik de aftersales nu al onvoldoende. Als de TV om welke reden dan ook niet bevalt wil ik 'm toch echt omruilen. Het opdringende karakter van het advies een andere TV uit te zoeken voelde ook totaal niet prettig.

Ik had bij TVaudio.nl een Samsung soundbar besteld. Omdat er een extra afhaalkorting was heb ik hem de volgende dag afgehaald.
Men kon mijn bestelling echter niet vinden maar 'dat gebeurde wel vaker'. Ik had wel een bevestiging en ordernummer maar dit was niet nodig want er waren er genoeg op voorraad. Desondanks dus meteen mee kunnen nemen.

Ik had de week erop een probleem waarbij het vermoeden was dat dit aan de Soundbar lag. Met TVaudio gebeld en men bood meteen aan het exemplaar te ruilen. Een kwestie van opnieuw in de winkel reserveren en omruilen. Eventueel kon ik ook in de winkel nog wat testen.
In ieder geval zeer behulpzaam en meelevend. Achteraf bleek het de HDMI-kabel te zijn en heb ik de reservering geannuleerd. Overigens via e-mail maar men reageerde daarop binnen 5 minuten.

Heb een Philips 40PFL5007 bij TVaudio.nl gekocht.
Prima (geautomatiseerde) communicatie via de mail.

Geleverd per koerier, 1 dag na gemeldde leverdatum.
Na dat dit was gecommuniceerd, prima!

Ik maak gebruik van een oude satellietdecoder met scartaansluiting.
De tv heeft een aparte scartaansluiting met een verloopkabel.

De televisie staat in de hoek van de kamer en is daar niet weer weggeweest sinds aankoop, er wordt ook zelden tot nooit achter de tv gerommeld.

Sinds deze week geen geluid meer via de satelliet, trok de kabel eruit en de verloopstekker viel gewoonweg uit elkaar.
Plastic wat eraf kwam is helemaal broos.

Gebeld met TVaudio.nl, kreeg een vriendelijke medewerker aan de lijn die t vervelend voor me vond.
Hij ging even navraag doen en kwam terug met t volgende:

'Als u zo met uw televisie omgaat, kunt u zelf ook verwachten dat we niks voor u kunnen doen, u heeft gewoon de kabel te strak gespannen'.

Ik had niet gerekend op garantie, maar zo'n reactie is vervelend.

Edit:

Na bij Philips exact hetzelfde verhaal te hebben voorgelegd, werd ook hier navraag gedaan met als resultaat: 'Dit valt gewoon onder de garantie meneer, u ontvangt binnen 5 werkdagen een nieuwe verloopkabel'.

Ik heb bij het filiaal van TVaudio.nl in Breda een Philips 32PFL4007H televisie gekocht. Reden: bij afhalen was het hier 40 euro goedkoper dan bij andere winkels en ze hebben verschillende fysieke winkels in Nederland waar je terecht kunt voor vragen, klachten of service, wat een stukje zekerheid met zich meebrengt.
De website is redelijk overzichtelijk en na het plaatsen van de bestelling, kreeg ik binnen 3 uur een email dat de tv opgehaald kon worden. Mijn vrouw werkt in omgeving Breda en zou de tv bij hun filiaal daar ophalen. Ik had de shopreviews op kieskeurig.nl gelezen en die waren overwegend positief, maar toen ik later die dag de reviews bij Tweakers Pricewatch las, was ik toch iets minder zeker.
En ja hoor, ik word door mijn vrouw vanuit de winkel gebeld dat de verkoper haar verteld heeft dat dit geen echt LEDtv is en dat het rotzooi uit China is, die om de haverklap kapot gaat, en dat ze nog wel wat andere leuke tv's hadden staan. Ik was blij dat ik de review van Sliz hieronder gelezen had, dus dit klonk bekend. Mijn indruk is dezelfde als die van Sliz: het gaat ze hier alleen om de marge en die was op deze tv te klein en proberen vervolgens van alles om je een duurdere tv aan te smeren. Ik vroeg mijn vrouw aan de telefoon om de tv gewoon mee te nemen. Het is tenslotte een goed merk en praktisch het hele internet was tevreden met dit model.
Met wat moeite krijgt ze de tv toch mee, maar bij het afrekenen wil de verkoper haar de 20 euro korting die je krijgt bij afhalen eerst niet geven. Dat geld zou ze aan accessoires moeten besteden in hun winkel. Van dat soort grappen was mijn vrouw niet gediend en ze hield voet bij stuk en uiteindelijk krijg ze dan toch die 20 euro korting.
Toen bleek dat de prijs nog steeds hoger was dan op het orderformulier. De prijs was die middag na onze bestelling 7 euro omhoog gegaan en de verkoper wilde die verhoging doorberekenen. Weer moest mijn vrouw voet bij stuk houden om uiteindelijk het prijsverschil te delen. Het was misschien maar 3 euro meer dan afgesproken, maar toch....
Parkeergeldvergoeding is de verkoper ook niet over begonnen. Dit was minder dan een euro, maar als je het op je website belooft, hoor je dit gewoon te doen.
Kortom, tv voor een leuke prijs gekocht en doet het na 2 weken nog naar wens, maar wij zullen bij deze winkel in ieder geval nooit meer iets kopen.

De aanwezigheid op internet is zeer keurig, leuke website en duidelijke prijzen en voorraadinformatie. Er is echter één nadeel, er klopt helemaal niets van die informatie.
De voorraad wordt totaal niet bijgehouden, en zelfs een reservering is geen reservering.

Ik heb hier afgelopen dinsdag de Samsung UE32EH5000 gekocht, nadat ik er maandag al op de bonnefooi naartoe was gegaan om de TV te kopen (a.d.h.v. de voorraad informatie), en helaas teleurgesteld werd (niet op voorraad). De verkoper probeerde me er toch vanaf te praten en een ander model aan te smeren, deze samsung was toch immers maar een 'hybride led', en het paneel was 'chinese meuk'. Sterke bewoordingen voor een verkoper.

Dinsdag gebeld om een reservering te plaatsen, telefonisch keurig geholpen. De TV zou gereserveerd zijn in het filiaal. Ik stond er 15 minuten later, en na gezegd te hebben dat ik een TV kwam afhalen, wilde de verkoper hem eerst weer even laten zien. Hij gaf aan dat het eigenlijk een LCD-TV was, en maar 50Hz dus helemaal niet goed. Het leek erop dat ze me weg wilden sturen van de koop (te weinig marge?). Ik gaf aan dat ik gewoon de TV wil voor de laagste prijs en of hij hem wilde halen, dit deed hij en daarna gewoon afgerekend.

Nog een saillant detail, het regende klachten beide keren dat ik in de winkel was. Bizarre prijzen, al geopende producten, verkopers met hele schrale en doorzichtige verkooppraktijken, et cetera.

Ben blij dat ik m'n TV heb voor de juiste prijs en hopelijk nooit meer terug hoef, want dit is echt een verschrikkelijk enge winkel.

Nou ik heb echt een barslechte ervaring gehad met deze winkel,
Het was maandag ochtend, ik reserveer via TVaudio.nl de LG 42LM3400, en selecteerde Utrecht als afhaalpunt.
Later dezelfde dag nog kreeg ik een e-mail met het bericht dat ik het artikel op kon halen in de winkel in Utrecht.
Het was al wat later op de dag, en voordat ik vervoer had geregeld en ik daar aankwam was het alweer 17.45, een kwartier voor sluitingstijd. Dus ik zeg tegen de man achter de balie dat ik daar was om mijn televisie op te halen. Hij kijkt in het systeem en zegt dat er geen reservering bekend is en de TV niet op voorraad was, dus ik zou of moeten wachten tot vrijdag, of zei de man, in Zeist hebben ze hem nog wel op voorraad maar goed die was al dicht ondertussen.
De volgende dag bel ik met de locatie in Zeist, heeft u de LG 42LM3400 op voorraad, nee zegt de man door de telefoon en ze kregen hem pas weer over 1½ tot 2 weken binnen.
Ik heb de winkel een mail gestuurd met wat er aan de hand was, en kreeg daar na 2 dagen reactie op dat de oplossing voor handen zou liggen, dus iemand van het hoofd filiaal belt mij op en bied zijn excuses aan, maar ja daar heb ik niets aan.
Ik ben voor niets heen en weer gegaan met iemand die voor mij moest rijden omdat ik geen rijbewijs heb.
Verder werd het artikel daar met de dag duurder, was eerst 466 met 30 cashback, volgende dag 473 met 20 cashback, nog een dag later 476 euro 20 cashback (cashback alleen bij afhalen)
Naar mijn mening zijn daar de zaken niet op orde en ben zeer telleurgesteld in hun service.
Uiteindelijk de TV voor een iets duurdere prijs bij een andere winkel gehaald.
Dit was de slechtste winkel ervaring die ik ooit heb meegemaakt en ik zal nooit meer zaken doen met TVaudio.nl / Fotoklein.nl of Camera.nl

Vandaag op pad gegaan om de Samsung UE40ES5500 aan te schaffen. Omdat afhalen E20,- goedkoper is en wij niet ver uit de buurt woonden langsgegaan. Bij opgaaf van bestelling kregen wij uitleg en advies over hoe Samsung (alsook Philips en LG) spelen met de waarde van de beeldfrequentie, en dat er ondanks de opgegeven 100Hz, maar 50Hz beeldfrequentie getoond wordt. Dit werd ons uitgebreid getoond hoe zich dat uit in de beeldkwaliteit via filmfragmenten op HD kwaliteit. Daarbij werd ons ook een betere optie voorgesteld (Sharp aquos, zelfde 40 inch beeldgrootte, met meer features) die ook nog eens goedkoper was dan de Samsung. Wij vonden dit erg vriendelijk en klantgericht.

Afgelopen donderdag een Samsung LED tv besteld die op voorraad stond op hun site. 's Avonds een mail gehad dat de tv toch niet op voorraad was. Vrijdag naar vestiging Barendrecht gegaan op mijn bestelde home cinema set op te halen, die stond netjes klaar. In Barendrecht werd een exclusievere tv aangeboden voor een fantastische prijs. Na een nachtje geslapen te hebben zaterdagmorgen met hun klantenservice gebeld om gebruik te maken van hun aanbod. De vrouw aan de telefoon hielp me super zodat ik de tv in Utrecht kon ophalen. Dus nu sinds een paar dagen aan het genieten van mijn nieuwe tv en home cinema set! Kort samengevat, super service in de winkels te Utrecht en Barendrecht, klantenservice was telefonisch zelfs nog beter!

Scorekaart voor TVaudio.nl