Gebruikers over webshop Zavvi
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEind juni een bestelling gedaan, nog steeds niet binnen. Hoor ook niks meer van Zavvi
VerzendingEind juni een bestelling gedaan, nog steeds niet binnen. Hoor ook niks meer van Zavvi
KlantenserviceEind juni bestelling gedaan, nog steeds niet binnen. Hoor ook niks meer van Zavvi
AlgemeenOnduidelijkheid over levertijd.
Vervolgens geen levering want zogenaamd fout opgegeven adres (adres dat Zavvi zegt dat ik heb opgegeven is überhaupt onverzendbaar ?) vervolgens slechte service. Riekt naar oplichting.
Bozige klantenservice en geen pakket ontvangen of geld terug. Nooit meer zavvi
Op site stond ‘beschikbaar’
In bevestiging lees je dan dat het toch 5-10 dagen duurt (maaarrrrr ook misschien wel 27 dagen??).
Na die lange tijd nog steeds geen pakket ontvangen. Geen track /trace
Klantenservice herhaald steeds zelfde argument dat verantwoordelijkheid bij mij ligt maar gaat niet inhoudelijk in op mijn vragen of tegenargumenten.
Werden zelf bozig en onbeleefd
AlgemeenIk had een dvd boxset besteld en voor de goedkoopste verzendmethode gekozen. Nadat ik na een maand m'n pakket nog steeds niet had ontvangen heb ik hier maar een mailtje over gestuurd.
Ik kreeg een dag later een reactie met de vraag of ik wilde controleren of het pakket niet door een familielid was aangenomen of bij de buren was bezorgd. Dit heb ik gecontroleerd en was niet het geval. Een dag later kreeg ik de reactie dat ze een onderzoek zijn gestart maar dat ik wel al gelijk m'n geld terug kon krijgen.
Hier heb ik natuurlijk voor gekozen en het is fijn dat de terugbetaling zeer vlot was (ik had betaald met Paypal dus de terugbetaling was zeer snel). Ik vond het echter wel zeer opmerkelijk dat er gelijk al een mogelijkheid was voor terugbetaling, ze hebben niet eens het onderzoek van het pakket afgewacht. Dit vind ik erg vreemd, dat geeft mij signalen dat ze of pakketten uberhaupt niet altijd verzenden of dat ze regelmatig zoek raken en dit dus gewoon is ingecalculeerd.
AlgemeenIk koop hier de laatste tijd mijn 3D Blu ray's vanwege de lage prijzen. Waar je in Nederland gemiddeld de belachelijke hoge prijs van 35 euro moet betalen, betaal je bij Zavvi bijvoorbeeld 22 euro. Omdat Zavvi in Engeland zit duurt het bezorgen alleen wat langer (1 a 2 weken ipv de volgende dag), maar tot nu toe altijd prima afgeleverd. Daarnaast willen niet alle films Nederlandse ondertiteling hebben. Maar voor het prijsverschil heb ik dat er wel voor over. Vandaag mijn 6de bestelling daar gedaan Star Wars the last Jedi 3D en Justice League 3D (pre-order) voor 45 euro ipv 70 euro in Nederland. Voor die prijsverschil wil ik mijn geld wel in Engeland pompen ipv Nederland met zijn belachelijk hoge prijzen en vandaar mijn review.
VerzendingLevering vanuit Engeland, dus langer onderweg dan men vanuit Nederland gewend is. Echter tot nu toe prima ontvangen.
AlgemeenDe prijzen vallen hier mee, dus af en toe bestel ik een blu-ray (box). Het bestelproces op de website is m.i. prima te volgen.
VerzendingMijn eerste twee bestellingen zijn netjes binnen de afgesproken termijn verzonden, maar bij de derde bestelling ging het mis. Het pakket is nooit aangekomen.
KlantenserviceOmdat de derde bestelling niet aankwam heb ik contact gezocht via de daarvoor bestemde functie op de website. Mijn vragen werden steeds binnen 24 uur beantwoord, en na een aantal checks heeft Zavvi netjes het geld terug gestort.
AlgemeenOndanks dat er wordt geadverteerd met boven de 20 euro geen verzendkosten worden er wel degelijk verzendkosten in rekening gebracht.
Er moet zeer lang op het bestelde product worden gewacht. In mijn geval werd na 2,5 week mijn bestelling geannuleerd omdat deze niet meer leverbaar zou zijn. Dit terwijl het nog zeker 2 weken na mijn bestelling te hebben geplaatst nog in de webshop stond.
Tijdens bestellen wordt niet aangegeven hoe lang het leveren zal gaan duren. Na betaling krijg je een email met de vermoedelijke datum waarop zal worden geleverd. Dit lag in mijn geval ruim 3 weken na bestellen. Na 2,5 week is slechts 1 van de twee producten geleverd waarna kort daarna een mail verschijnt met een annulering van het tweede product. In dit geval betrof het een spel voor mijn zoontje die ik na lang wachten toch teleur moest stellen.
KlantenserviceDe vragen die je stelt wordt niet of nauwelijks beantwoord. Hierbij lijkt het om een semi automatisch antwoord te gaan...
AlgemeenWebsite is goed gevult, blurays, uhd blurays, games, merch, goeie prijzen voor de UHD blurays in verhouding met NL winkels.
VerzendingOndanks aangeven tijdens bestel proces, verzenden met tracking, krijg je geen tracking code.
De BD's waren per stuk verzonden in een bubbel envolop.
Levertijd was wel redelijk, kleine 8 dagen.
Gevraagd waarom er geen T&T bij zat ( ik had ze nog niet binnen en wou kijken waar ze waren), kreeg ik het antwoord dat het zonder tracking is verstuurd en dus geen tracking beschikbaar was, terwijl ik dit wel aangegeven heb tijdens de bestelling.
AlgemeenEen spel voor de Xbox One gekocht. De beschrijving had het over een steelbook editie maar uiteindelijk werd er een normale uitgave in plastic doosje geleverd. Nadat het spel geleverd was is de beschrijving op de site aangepast en staat er niets meer over een steelbook vermeld. Op zich heb ik nog steeds minder betaald voor de normale versie t.o.v. andere webshops, maar ik denk dat ik in het vervolg liever bestel bij eerlijkere en transparantere webshops.
VerzendingVerzending duurde vrij lang maar het product was wel degelijk verpakt.
Algemeenomdat het product maar niet geleverd werd heb ik mijn geld terug gevraagd. Ook dat kwam maar niet. Moet ik eerst bewijzen dat ik betaald heb! Screenshot maken van mijn afschrift. Belachelijk. Kon het overigens nergens uploaden zoals zij wel zeiden. Heb nu alle betaalgefevens handmatig doorgegeven. Nu wéér maar afwachten. Inmiddels is eea nu al 5 weken aan de gang. Het gaat om een bedrag van €14,-
VerzendingNiet ontvangen. Duurde mij te lang (5 weken voor een popje voor mijn zoon) daarom de order geannuleerd.
KlantenserviceJe kan alleen via je account een mail sturen. Krijgt wel vlot antwoord maar allemaal zoethoudertjes. Normaal contact lukt niet. Er is ook geen email adres. Heb echt een machteloos voel omdat je niet rechtstreeks contact kunt krijgen. Bovendien vindt ik het belachelijk dat je moet bewijzen dat je betaald hebt. En zo duurt de mail wisseling maar voort. Ondertussen heb je dus geen product en moet je weken wachten tot je je geld misschien eens terug krijgt.
AlgemeenGezien de vele negatieve ervaringen hier voeg ik mijn positieve toe.
Webshop is inderdaad vanuit Engeland geopereerd (geen idee waarom dit met dit soort webshops wel vaker is), dus hou rekening met langere levertijd dan normaal. Dit is overigens terug te vinden op de website.
Ze hebben andere producten / een stuk goedkoper dan hier in Nederland, wat ik persoonlijk belangrijker vond bij mijn bestelling dan snelle levering. Maar als je het snel wilt hebben zal een Nederlandse webshop ongetwijfeld beter zijn.
Grootste minpunt vond ik de nieuwsbrief. Bij het aanmaken voor een bestelaccount wordt je schijnbaar hier automatisch voor aangemeld, wat ik al irritant vind. Vervelender is echter dat ze zelfs meerdere mailtjes op een dag sturen. Maar goed, gelukkig is ervoor afmelden met een klik gedaan, en ben sindsdien ook niet meer benaderd.
Had besteld op 6 september, ze gaven een verwachte leverdatum voor de 21ste, heb het zojuist binnen gekregen op de 14de. Levering/pakket is verder prima.
Levertijd is dus langer dan je hier meestal in Nederland ziet, maar (in mijn geval) niet extreem. Als je er rekening mee houdt is er niks aan de hand. Je zou ook altijd even contact kunnen opnemen om vooraf te vragen wat de levertijd gaat worden.
Klantenservice was ook prima. Snel antwoord gehad over de verwachte levertijd. En niet onbelangrijk, in gewoon goed Nederlands. Bij een andere webshop vanuit Engeland werd de klantenservice duidelijk met vertaalmachine gedaan -dan heb ik nog liever contact in het Engels.
Minpunt was dat 1 van mijn vragen over productinformatie verkeerd werd beantwoord. Nu was het zelf terug te vinden op internet en in mijn voordeel, maar alsnog wel slordig natuurlijk.
Algemeenchicago fire bluerays besteld dacht met een nederlandse winkel te maken te hebben ze doen er alles aan om dat zo te laten lijken en ook na je bestelling proberen ze ne iets wat gratis is te geven vervolgens vul je je gegevens in en pas op je zit aan 15 euro per maand vast aan een abbo van iets van hun erg lelijk!
Verzendingverzending kan ik heel kort over zijn ik wacht nog steeds en na boze mails heen en weer had ik verteld dat ik alles retour wilde sturen als het binnen was want annuleren kon niet het was allemaal allang verstuurd .... dus dat kon ik mailde dat ze na dat de ret4ouren waren verwerkt en mn geld terug was ze ook mn account konden wjssen dat ik niet blij was met service en soort van oplichting.Nu status
geen bestelling wel betaald geen levering geen geld terug kortom wel betaald niets gehad en account opgeheven en op whatsapp reageren ze niet ook email niet.
ik kan dan ook heel kort zijn voor de mede tweakers en andere lezers NIET bestellen daar zonde van je geld.
AlgemeenVoor het eerst een dvd box besteld bij Zavvi omdat de prijs 15 euro lager was dan elders. Bestelling ging vlot en ik kreeg een notificatie dat mijn bestelling 2 weken later zou worden geleverd. De box werd een week eerder geleverd dus dat was positief. Enkel heb ik pas na het plaatsen van mijn bestelling ontdekt dat het om een bedrijf uit de UK gaat, terwijl op het eerste zicht het lijkt alsof alles uit Nederland geregeld wordt (of toch vanuit een Nederlands distributiecentrum). Gelukkig was mijn totaal prijs niet hoog en werden er ook geen douanekosten bijgerekend, maar omdat het om een engels bedrijf gaat heb ik dus een dvd box ontvangen waar geen Nederlandstalige ondertitels op staan (wat niet zo erg is, ik kan engels, maar toch het gaat om het principe). Dit stond ook nergens aangegeven in de productbeschrijving op hun site. De verzending was gratis, maar dan wel zonder Track&trace dus het is maar gokken waar je product zich bevindt, tenzij je kiest voor de verzending met traceerbaarheid waarvoor je uiteraard betaald. In het algemeen een goede ervaring maar ze mogen wel werk maken van betere product beschrijvingen (op de achterkant van de dvd box staat bijvoorbeeld welke ondertitels beschikbaar zijn, dat zetten ze dan weer niet op hun site), en ook duidelijk op hun homepage zetten dat de bestellingen gebeuren uit Groot Britanië. Dit om verwarring en of onverwachte kosten te vermijden want niet iedereen spit alle regeltjes en voorwaarden uit.
VerzendingProduct werd geleverd voor de aangegeven leverdatum en in goede staat.
AlgemeenBestelling geplaatst voor een Blu ray boxset en deze is, na twee maanden en vier mailwisselingen nog niet binnen. Wordt aan het lijntje gehouden zonder dat er geleverd word.
KlantenserviceKrijg redelijk snel, nu tot drie keer toe, een standaard antwoord terug waarmee ik nog steeds vrij weinig kan.
Site doet het goed. Goede Nederlandse vertaling van een Engelse site. Prijzen zijn in euro's. Er wordt nergens informatie gegeven over verzenden, verzendkosten of BTW. Het lijkt er op dat er gratis verstuurd wordt boven €20. Dit is op de site niet terug te vinden.
Op de site staat waar het bedrijf zit in de UK, niet waarvandaan de pakketten verzonden worden. Pakketten worden verzonden vanaf Guernsey en dus moet je bij bestellingen boven de €22 invoerrechten betalen (€13 afhandelingskosten + 21% BTW). Dit gebeurt contant aan de deur (geen gepast cash = geen pakje, aan pinnen doet PostNL niet).
Ik heb de klantenservice een mailtje gestuurd maar verwacht er niks van.
De levertijd was iets sneller dan toegezegd. Ik heb gelijktijdig 2 DVD boxen besteld. Deze zijn apart verstuurd. Bij de 2e DVD box zat een verzoek van PostNL/Douane om invoerrechten te betalen.
Als je het weet is het een gok, als je het niet weet is het een onaangename verassing waardoor je pakje (in mijn geval) 50% duurder wordt.
Er was mij een gratis product beloofd t.w.v. 27,59 bij mijn bestelling. Wat ik ontvangen heb is een stripboekje met de prijs erop geprint van 5 dollar.
Al ruim 3 week in contact met de klantenservice, welke echt verschrikkelijk is.
Uiteindelijk bericht gekregen met de volgende uitleg: "Ik kan u bevestigen dat u de juiste artikel heeft ontvangen maar de verkeerde naam op de artikel was weergeven."
Duidelijk niet alleen de verkeerde naam, maar ook de verkeerde prijs er bij gezet Zavvi.
Na het afhandelen van mijn PayPal claim zal ik mijn account verwijderen en Zavvi blokkeren op mijn computer, zodat ik er nooit weer op kan komen.
Met tracking komen de pakketen redelijk snel, zonder kan je 1a2 maand wachten op je bestelling
KlantenserviceSlechtste klantenservice die bestaat, ze helpen voor geen meter. Via Twitter en de website zelf geprobeerd, en de enige reacties die je krijgt is "We sturen het naar de afdeling waar het van toepassing is", en dan wacht je weer een week en begint het opnieuw.
Lijkt op een prima site maar je koopt het uiteindelijk uit Engeland terwijl ze laten zien dat het uit Nederland komt. Leugens!
VerzendingProduct was goed verpakt, te laat en het verkeerde afgeleverd.
KlantenserviceStandaard berichten, lijkt wel een robot en je kan geen aaneenhoudend gesprek voeren.
Bestel hier op eigen risico!
Wat een ellende: de site (Nederlandse voorkant, maar je bestelt bij de Engelse winkel) ziet er goed uit. Maar ze leveren niet op de beloofde datum, reageren met standaard berichtjes (waar je niks aan hebt) en uiteindelijk, na lang wachten en frustratie, cancel je de bestelling dan maar.
Gelukkig ging het cancellen/terugbetalen wel goed.
Er wordt een levertijd beloofd, waar ze niet aan kunnen voldoen.
KlantenserviceOp je vraag krijg je een standaard e-mail terug, waarschijnlijk ook nog via auto-translate gezien de schrijffouten. Zonder inhoudelijke antwoorden.
Producten komen meestal na ongeveer een week aan. Tot nu toe goede ervaringen gehad. Klantenservice nog niet nodig gehad, maar gezien de prijs verwacht ik daar ook niet veel van. Verder top!
VerzendingProducten zijn prima. Soms lichte verzendschade omdat ze veel dingen in enveloppe sturen. Maar je betaalt ook niks voor de verzending en bijna niks voor het product.
Op 21 oktober besteld en per omgaande een bestel bevestiging en later die dag een verzendbevestiging. Product zou op of omstreeks 28 oktober binnen zijn. Op 30 oktober maar eens gemaild. Geen reactie. Op 1 november in de herkansing. Geen reactie. Ik ben bang dat ik opgelicht ben. Zie hier nu dat er vaker niet geleverd wordt. Helaas via Ideal betaald.
Update: 9-11-2016: nog steeds niks geleverd, geen reactie, geen geld terug.
Op 21 oktober verzonden met mededeling uiterlijk 28 oktober in huis. Geen track&trace. Vandaag, 7 november nog niet binnen.
KlantenserviceReageren niet op mails. Dit is een te mijden webshop.
Na de zoveelste keer teleurgesteld te zijn ga ik hier nooit meer iets bestellen. Spullen die verkocht worden zijn zo vaak niet op voorraad. Je kunt dan weken wachten om tenslotte als enige oplossing voorgeschoteld te krijgen om het te annuleren.
VerzendingVerzending duurt belachelijk lang. Want ondanks dat ze een nette Nederlandse site hebben wordt alles verstuurd vanuit Engeland. Dus je kunt dagen of langer wachten nadat iets verstuurd is. Tenminste als het ooit verstuurd wordt.
Klantenserviceoplossingsgericht een probleem aanpakken kennen ze niet. Ze schuiven het liever af op de leveranciers en als het je niet zint, dan annuleer je toch.