Zavvi

Gebruikers over webshop Zavvi

Goed aanbod aan films in verschillende kwaliteiten en formaten. Overzichtelijke website. Je krijgt sowieso te maken met importheffingen en BTW, maar deze kun je netjes bij hen declareren en wordt probleemloos terugbetaald.
Als risicospreiding zou ik vooral zaken "los" bestellen zodat deze "per stuk" worden verzonden. Als je haast hebt, niet hier bestellen, geef het 3-4 weken en geen stress.

Verzonden betekent nog niet dat de zending echt in beweging is. Zeker als je standaard verzending kiest (ofwel een envelop) kan het twee tot drie weken duren. Pas als PostNL de zending voor je gaat inklaren zie je de zending en kun je gaan volgen. Afhankelijk van de drukte kan het dan 1-2 weken duren totdat het geheel in de bus ligt.

Verpakking was OK, maar kan mij voorstellen dat clipjes afbreken en/of de disc losraakt in het doosje. Dat kan je disc natuurlijk beschadigen maar dat is mij nog nooit overkomen.

Factuur van PostNL netjes voldaan, vervolgens naar Zavvi gemaild. Binnen twee dagen akkoord betaling, binnen 2 dagen daarna terug op de rekening (voordat de zending zelfs maar binnen was).

Bestel iets met spoed levering (waar je extra voor moet betalen, is het na de beloofde levertijd nog niet eens verzonden!
Ik bestelde iets op 4 december, met 4 dagen levertijd. Na 4 (werk)dagen is het nog niet verzonden dus ik annuleer de bestelling. Dit wordt geweigerd, want het is al verzonden... Vrijwel gelijktijdig ontvang ik een automatische mail met excuses omdat het nog niet is verzonden! Dus ik annuleer de bestelling nogmaals. Wordt wederom geweigerd omdat het al is verzonden, kan het retourneren na ontvangst, op eigen kosten! Ik geef aan dat het product nog niet verzonden is en ik dit dus niet accepteer. Ze zullen proberen het toch te annuleren. Een volle week later (inmiddels 14 dagen na bestellen!) krijg ik een mail met verzendbevestiging....
Het zou geleverd in 4 dagen, na 4 dagen kon het niet meer geannuleerd, vervolgens doen ze er nog 10 dagen over om het te verzenden?? Dat is mijn ogen simpelweg oplichting. Hier bestel ik NOOIT weer!

Betaal extra voor snelle levering in 4 werkdagen. Duurt het 14 dagen (!) voordat ze het uberhaupt verzenden (vanuit Amerika - dus gaat ongetwijfeld ook nog wel even duren voordat het aankomt). Annuleren van de bestelling wordt geweigerd. Oplichting dus.

Oplichters. Meer kan ik er niet van maken! Ze doen niks voor je en weigeren een bestelling die nog niet verzonden is te annuleren, wetende dat je het daarna eigenlijk niet kunt retourneren door hoge verzendkosten. Het is min of meer legaal, maar ik beschouw het als oplichting.

Tot nu toe heb ik wisselde ervaringen met Zavvi, ik heb er in het afgelopen jaar ongeveer 20 bestellingen geplaats, voornamelijk 4k blu rays en een paar blu rays. 1 x zat de disk los in het doosje en hoorde ik de plastic klipjes rammelen, na dit gemeld te hebben kreeg ik zonder vragen een nieuw exemplaar opgestuurd.

De levertijd voor bestellingen zonder track en trace is volgens hun website 5 tot 10 dagen. Daar komt in de praktijk niets van terecht, ik heb vandaag een bestelling opgehaald die er meer dan 2 maanden over heeft gedaan. Meestal is de bestelling pas na 5 a 6 weken binnen. Sommige box sets worden met track en trace verzonden, deze zijn binnen 10 dagen binnen.

Voor de meeste bestellingen moeten inklaringskosten betaald worden, deze zijn te declareren door via de bestelling op de website een vraag te stellen en hierbij de factuur van postnl en betaalbewijs van de bankrekening te uploaden. Je krijgt deze kosten vervolgens teruggestort.

Als de bestelling na 21 werkdagen dagen nog niet binnen is dan kan je een verloren order formulier indienen, de klantenservice, ze vragen vervolgens of je een terugbetaling wilt ontvangen of de order wil laten herzenden (mits op voorraad). Het nadeel is wel dat als de order na 5 weken alsnog aankomt, en de herzending komt ook aan, je de dubbele levering weer moet retourneren.

Als je betaald met PayPal dan kan je tot 10 x per jaar de retourkosten terugvragen tot maximaal 30 euro per keer. Je moet je hiervoor wel aanmelden bij PayPal, dat is gratis.

Heb op 18 november spullen besteld bij zavvi maar niets ondvangen tot nu toe
Ik heb gelukkig achteraf betaalen maar je krijgt al een betaal verzoek voor dat het binnen is weet niet wat er gebeurd als je niet betaald maar ik betaal niet zolang ik niets binnen heb gehad ik betaal niet voor ik iets heb dus als je iets wil bestelen dan is denk wel het violette om dat met after pay te doen hier omdat het supper lang duurt en je soms niets krijgt en de klante server is bagger zo ben je ook je geld niet kwijd

Laat u niet zoals mij vangen door zo'n frauduleus gedrag

zie hierbovenkoop als EU-lid nooit bij Zavvi! Zij claimen op hun website dat er geen extra kosten zijn als EU-bewoner maar niets is minder waar. Een aankoop van 23,45€ krijgt een additionele 22€ voor tax en import. Na contact met de verkoper verwijzen ze fijntjes naar de algemene voorwaarden die anders zijn dan deze op hun FAQ ivm Brexit en verzending.
Laat u niet zoals mij vangen door zo'n frauduleus gedrag

Ik ben al jaren klant nog nooit een probleem gehad 'altijd correct' alleen nu bestelling 4k the thing moet ik 26 euro import betalen aan bpost. Hb afwachtende mail naar zavvi gestuurd. Kblijf fan

Ik heb een bestelling gedaan maar na een maand nog steeds mijn bestelling niet ontvangen. Op mails reageren ze niet. Mijn bestelling heb ik geannuleerd maar ook daar reageren ze niet op. Weggegooid geld!

Er is nooit iets verzonden! Ik krijg het ook niet voor elkaar dat ze de producten gaan verzenden.

Er is geen service. Je krijgt standaard antwoorden terug maar lossen niets op.

Zolang het goed gaat is het ok. Zodra er iets mis is en je de klantenservice nodig hebt wordt het een ander verhaal.

Niet voldoende verpakt, waardoor items geregeld beschadigd aankomen. Deze keer ook weer.

Ondanks dat hun eigen voorwaarden zeggen dat ze de kosten voor terugsturen betalen bij een beschadigd product, doen ze dit tot max 15% van de waarde. Dat je het voor dat geld niet terug kunt sturen maakt niet uit, en ze geven geen antwoord als je daar vragen over stelt.

Zavvi is helaas weer eens een voorbeeld van order & pray.. als het goed gaat zit het verder snor (producten zijn wat je verwacht, alles wordt goed ingepakt), maar zodra er iets mis gaat ben je de klos. Ik wacht nu al 5+ maanden op een pre-order waar helemaal niets over wordt gecommuniceerd. Bij navraag geven ze ook niet thuis. De prijs van de producten lokt, maar denk goed na of het wel de moeite waard is.

In het verleden traag, maar als producten worden geleverd, komen ze meestal zorgvuldig verpakt aan. In het geval van mijn laatste aankoop heb ik (nog steeds) niets ontvangen.

Volkomen waardeloos... er wordt enkel met templates gereageerd en niets ondernomen om uit te zoeken wat er aan de hand is met een bestelling.

Site werkt okay, prijzen zijn okay maar het zit hem met name in wat er gebeurt nadat je je bestelling geplaatst hebt

Alles op voorraad maar het duurt weken voor ze het versturen en daarna nog minimaal een week voor je het ontvangt.

Spullenboel komt uit engeland, na 3 weken en ondanks de belofte dat de klant geen last heeft van de brexit mag je eerst geld aftikken bij PostNL voor je het pakket in ontvangst kan nemen. Bij vragen doet de helpdesk of ze je niet snappen en duurt het dagen voordat ze weer een onzinnig antwoord posten op je vraastelling. Gelukkig is er paypal.

producten zijn leuk, maar het bedrijf wat er achter zit is waardeloos. let goed op voor je een bestelling plaatst. doe het alleen als je echt zeker weet dat je het wilt hebben en het niet terug hoeft te sturen!

Na het bestellen van een product deze geannuleerd omdat ik zag dat ik toch liever iets anders wilde. annulering was bevestigd, weken later toch het product ontvangen en mijn geld niet terug gekregen. na contact gehad te hebben kwam ik niet verder dan het product op eigen kosten retour te sturen en werd er ontkent dat annuleren mogelijk was na het plaatsen van mijn bestelling.

klantenservice is erg traag, reageert inhoudelijk slecht op de vragen en verwijt alles wat fout loopt aan de klant.

Alleen via de mail bereikbaar en hier gaan soms dagen overheen.

Wat een slechte service, producten worden niet geleverd en ze doen ontzettend lang over terugstorten van geld of doen dat gewoon niet. Laten jou zelf opdraaien voor retourkosten terwijl ze aangeven deze terug te betalen, omdat het om een fout artikel gaat. Contact via de website verloopt dramatisch. Ik zou hier niets kopen!

Producten worden gewoon niet geleverd, dus de verzending is waardeloos!

De klantenservice belooft in elk bericht binnen 3-5 werkdagen terug te storten. Al 4 weken lang!

Ik had er nog nooit besteld maar met black friday hadden ze leuke deals dus waagde ik het er eens op...

Als ik de reviews hier zo lees hebben er een hele boel mensen dezelfde ervaring.
Aangezien het om steeds weerkerende problemen gaat, raad ik iedereen af hier te bestellen!

Een maand later heb ik nog steeds niet alles ontvangen. Want als je meerder dingen besteld wordt dit allemaal apart verzonden.

Ik heb begrip voor eventuele vertragingen op leveringen in de huidige omstandigheden, ook al is een maand extreem lang. Maar zolang alles maar aankomt denk ik dan.

Waar ik echter totaal geen begrip voor kan opbrengen is dat ik plots bij levering van één van de pakjes ik dan €46,50 moest bij betalen! Zo is het natuurlijk makkelijk om lage prijzen te promoten.

Complete oplichting!
Als ik op een website bestel die eindigt op .nl zouden er geen verborgen import kosten mogen zijn (tenzij expliciet vermeld bij het afrekenen).
Het is me ook een raadsel waarom op dat ene pakketje wel moest bij betaald worden terwijl ik er al andere had aangekregen die van exact dezelfde locatie (in de UK) verzonden zijn waar dit dan weer niet voor nodig was.

Via hun contact formulier geinformeerd naar waar mijn bestelde artikelen bleven, maar buiten een auto-reply geen verder contact gehad.
Ondertussen is op één na alles wel geleverd, inclusief de extra verrassing van hierboven...

Nooit en nooit meer bestellen bij dit bedrijf!
Oplichters zijn het!
Bestelling zou binnen 10 dagen zijn geleverd.
Na meer dan een maand nog steeds niets!

Wat een ongelooflijk slechte service...
Levering duurt maanden en aangegeven is 7 a 10 dagen.

Als je de klantenservice mailt of op instagram schrijft krijg je of helemaal geen bericht of pas na 4 a 5 berichten een antwoord. De antwoord zelf is dan helaas een en al onvoldoende!

Geen hulp of excuus.
Absolute teleurstelling!

Nooit en nooit meer bestellen bij dit bedrijf!

Je ontvangt geen reactie en als je dan na heel lang wachten en heeeeel veel berichten en mails toch een antwoord krijgt wordt je van het kastje naar de muur gestuurd.

Oplichterij!

Hele slechte ervaringen met deze webwinkel! Ze blijven je maar aan het lijntje houden en vervolgens heb ik mijn bestelling nog steeds niet. Duurt nu al weken! Ook die standaard antwoorden worden vervelend.
Ik raad deze webwinkel af!

Wacht nu al weken op mijn bestelling! Ik hoop dat het nog komt..

Ze blijven standaard antwoorden sturen waar je helemaal niks mee kan.

Grote bestelling gedaan en extra betaald voor getraceerde en snelle verzending, aangezien eerdere bestellingen soms niet of gedeeltelijk na lange tijd werden geleverd. Één product werd volgens afspraak getraceerd en op tijd geleverd, de rest niet: “heel jammer, maar dat is vanuit andere warenhuizen verzonden”.

Daarna na meerdere pogingen geen reactie meer ontvangen, kennelijk is het nu mijn probleem geworden.

Overige producten uit de bestelling nog steeds niet ontvangen en klantensefvice reageert niet meer op vragen na onderstaande reactie:
“ I am sorry you're disappointed and i can understand why. Your other 3 items were dispatched from a different warehouse where tracking isn't available I'm afraid.”

Geeft geen reactie meer nadat ik heb aangegeven een klacht te willen indienen in de hoop op verbetering.

Unable to cancel order stuck in "processing" for weeks. Dont give your money to these scammers

Snel en gemakkelijk betalen via Ideal. Veel producten waarvan sommige niet in NL te verkrijgen zijn. Prijzen zijn zeer gunstig en verzendkosten liggen ook erg laag.

Ik had 3 boxen besteld en 1 dvd. De 3 boxen kon ik met tracking laten verzenden. Kosten €5,99. Na het afronden van de bestelling kreeg ik netjes een track en trace code van de 3 boxen. Echter van de dvd niet. Daar wacht ik nog steeds op.

De 3 boxen had ik 17/12 besteld en 22/12 in huis. Dat vind ik heel netjes i.v.m. de feestdagen en het feit dat het uit Engeland komt.

Ik ben benieuwd wanneer ik mijn dvd binnen heb. Daar wacht ik nog op.

Mijn ervaring: Als je met track&trace kan bestellen gaat alles prima en duurde bij mij maar 6 dagen voor afleveren. Zonder track&trace is het dus afwachten of het uberhaupt nog komt, of met veel vertraging. "Gelukkig" was het maar €13,49. Met de boxen heb ik €300,00 bespaard in vergelijking met Bol.com.

EDIT: Gisteren 17-12 heb ik de bestelde dvd ook binnen gekregen. Duurde dus 10 dagen. Vind ik erg netjes i.v.m feestdagen.

De bestelde dvd werd gek genoeg zonder track&trace verzonden terwijl het 1 bestelling was. Deze heb ik nog niet binnen.

Daarover heb ik een vraag gesteld, maar dan krijg je een geautomatiseerd antwoord waar je niks aan hebt.

Een aantal maanden geleden had ik een collectible besteld op hun website. Ongeveer 3 maanden geleden ontving ik een e-mail met daarin de boodschap dat het product onderweg was en over ongeveer een maand zou worden bezorgd. Daarnaast werd er vermeld dat het langer kon gaan duren en dat ik pas na 20 dagen contact met hun kon opnemen.

Twee maanden (na de beoogde bezorgdatum) later heb ik contact met ze opgenomen. Daarbij kreeg ik de volgende reactie:

---
We operate on a 40 day policy in which we ask you to please contact us to let us know that your order has not arrived. As it has now been over 40 days, since your order was sent, we cannot trace this item and are unable to offer you a refund or replacement. We are very sorry for any inconvenience or disappointment caused by this.
---

Zeer waarschijnlijk een partij die in grijs gebied opereert. Zou hier niet bestellen, want deze policy waar zij het over hebben is nergens gecommuniceerd. Daarnaast werd er gesuggereerd dat deze 40 dagen ingaat vanaf het moment dat de mail was verstuurd. Echter de beoogde bezorg datum die gecommuniceerd werd in deze mail was al 30 - 45 dagen daarna. Dit tezamen met de 20 dagen wachttijd, betekent dat je altijd het risico draagt wanneer het product niet aankomt.

Uiteindelijk is het product niet bezorgd en draag jij, als klant, het complete risico.

Er werd via de chat snel gereageerd, maar ze waren niet bereid om me te helpen op wat voor manier dan ook.

Let op: dit zijn oplichters! Je betaalt, maar ziet nooit een product. Je krijgt uiteraard je geld niet terug. De klantenservice kan alleen antwoorden geven in krom Nederlands en ze nemen de moeite niet eens om je berichten fatsoenlijk te lezen. Ik heb over een specifiek product contact gelegd met een andere website (zij hebben de rechten over de merknaam) en men bevestigt dat het geen officieel merkproduct is. Jammer genoeg ontdekte ik dat dus pas na de bestelling. Ga niet met deze oplichters in zee!!

In slecht Nederlands krijg je standaardreacties op je vragen of klachten. Niemand doet daar iets. Logisch, ze zijn er alleen op uit om je geld afhandig te maken.

Scorekaart voor Zavvi