Comcal

Gebruikers over webshop Comcal

De webwinkel van Comcal is niet heel erg overzichtelijk maar wel redelijk uitgebreid in aanbod. Per product is er niet veel informatie te vinden, maar als je weet wat je moet hebben is dat geen ramp. De reden dat ik hier heb besteld is omdat ik een specifiek toetsenbord zocht wat eigenlijk nergens anders te krijgen was. Shopreviews uit het verleden bleken positief dus ik had besloten om hier ook een poging te wagen. Er werd vlot gereageerd op mijn bestelling maar het duurde daarna nog wel een extra dagje voordat het werd verstuurd. Gelukkig had het niet zo'n haast.

De verpakking is meer dan voldoende, erg netjes. Ik wil bij dit onderwerp echter wel de kanttekening maken dat Comcal volgens mij niet veel in zijn bestelproces heeft geautomatiseerd. Dat heeft aan de ene kant het voordeel dat je wel persoonlijk te woord wordt gestaan maar aan de andere kant het nadeel dat ze ook wel eens dingen vergeten. Zoals het track & trace code in mijn geval wat pas werd gestuurd op het moment dat ik het pakket al binnen had. In die zin zijn er dus nog wel verbeter punten. Je krijgt namelijk ook niet automatisch te horen wanneer je pakket is verzonden, daarvoor ontvang je een persoonlijk mailtje. Dit werd in mijn geval vergeten en ik kreeg het pas te horen toen ik navraag deed naar mijn bestelling.

De website is naar mijn idee niet echt overzichtelijk. Desalniettemin, is het shoppen, via tweeakters, makkelijk. Na mijn bestelling en betaling kreeg in een bevestiging mail van de site, waarna ik een persoonlijk mailtje toegestuurd kreeg dat mijn bestelling werd verwerkt en het product werd klaargemaakt voor verzending. Contact verliep zeer goed werd snel en professioneel te woord gestaan.

Mijn bestelling, LG e2281E(monitor), was goed verpakt. Om de doos van de monitor was zat nog een groter doos met daarin ter versteviging bubbeltjes papier Verzending verliep goed, na verzending kreeg ik een track&trace code toegestuurd, waarna het product de volgende dag geleverd werd.

Na het openen en klaarmaken van mijn monitor kwam ik tot de conclusie dat deze beschadigd was na het verwijderen van een sticker. Ik nam hierna direct contact op met de webshop, welke mij direct een retourformulier toestuurde, waarna ik de monitor retour kon sturen. Enige minpunt hierbij vind ik dat ik als consument niet de retourkosten hoef te betalen. Hier is dus sprake van retourzending is voor eigen kosten. Na retourontvangst van de monitor, ben ik hier over bericht en werd er met mijn goedkeuring de nieuwe monitor gecontroleerd op een dezelfde defect. Deze monitor werd de volgende dag verzonden en de dag daarna geleverd.

Van te voren een mailtje gestuurd met vragen over een bepaald soort geheugen dat bij Computer-Onderdelen.info het goedkoopste in de pricewatch. Netjes en uitgebreid antwoord gekregen.
Site voldoet, maar bevat wat schoonheidsfoutjes in de werking, zo had ik perongeluk alleen 'verzendkosten' gekocht. Geld kwam snel weer terug op mijn rekening.
Na bestelling kreeg ik een duidelijke bevestiging dat het pakketje verzonden was. Ook kreeg ik de vraag of ik mijn pakketje naar wens had ontvangen de volgende dag.

Verzending van het geheugen geschiedde in een grote envelop met bubbelplastic via reguliere post. Voordeel: direct in mijn brievenbus zonder gedonder met pakketje afleveren. Nadeel: geen track and trace, maar dat had ik in dit geval zeker niet nodig. Prima verzending dus.

De eerste twee bankjes geheugen die ik ontving waren helaas stuk (DOA), ik kreeg ze niet aan de gang in mijn iMac. Er werd vlot op mijn mailtje hierover gereageerd en ze stuurden me een nieuwe set op (gratis) op het moment dat ze de oude kapotte hadden ontvangen van mij (zelf verzendkosten betaald). Prima communicatie, geen gedoe.

Ik kreeg deze tip via tweakers.net, het was de op eennalaast leverbare asus transformer 101 voor de cashback actie van 15 januari! Snel en goedkoop.
Het orderformulier vond ik wat onduidelijk (komt verbetering in).Waar in even mee zat was is dat ik niet direct een orderbevestiging kreeg (,s avonds besteld),terwijl het wel direct van mijn rekening af ging. De orderbevesting kreeg ik de volgende dag pas om 10.30.
De orderbevesting gaat dus handmatig en niet automatisch,wat ik gewend ben.Maar vanaf toen liep het snel en kreeg antwoord op mijn mails en de volgende dag binnen.

Zeer grote doos met luchtzakken (gelukkig want ik zag de tnt de doos gewoon op de grond gooien).De seals waren wel verbroken,maar hij was voor de rest niet uitgepakt of beschadigd.
En kreeg er een usb-stickje bij ;-)

Nadat ik op 4 januari 2012 had geïnformeerd of de Asus EEE pad transformer 16gb daadwerkelijk op voorraad was (ivm voorraadstatus van vorig jaar) kreeg ik direct een email retour dat het klopte.
Gelijk een bestelling geplaatst en direct wederom een email retour.
Vandaag 5 januari 2012 is het pakketje al aangekomen.
Algemene indruk, zeer goed.
Snelle reactie op emails en de producten worden zoals afgesproken geleverd. Hier zou ik vaker wat bestellen eea is natuurlijk wel afhankelijk van de beschikbaarheid van producten en de prijs.

Product zat in een ruime doos verpakt met voldoende van die luchtzakjes. Zat nog een gratis muismat bij.
Kon het via track & trace volgen.

De website van computer-onderdelen.info is een beetje eenvoudig, maar funtioneel in orde. Ik heb een Samsung RV-520 laptop besteld omdat die daar nog op voorraad was en de prijs een van de laagste in Nederland was.
Ik heb eerst een mailtje gestuurd om te checken of hij inderdaad echt op voorraad was en kreeg vrij snel antwoord dat er nog 1 op voorraad was.

---

Ik kreeg achteraf een email met de vraag of alles in goede orde was aangekomen (van Ingrid). Ook dat vond ik erg netjes. Ik had in eerste instantie wat twijfels om bij deze shop te bestellen omdat er nog geen shop reviews waren, dus na mijn goede ervaring met deze shop voelde ik mij geroepen om een shop review te posten. Alle emails richting deze shop werden vrijwel direct beantwoord.

Ontving na de bestelling een email met track and trace nummer (altijd prettig) en de laptop kwam op tijd en netjes verpakt (met veel airbags) terug. Ik kreeg er ook een gratis (mooie) mousepad bij.

Scorekaart voor Comcal