Gebruikers over webshop e-readerweb.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenDe bestelling ging vrij eenvoudig. De website mist een hoop innovatie en lijkt niet te zijn geupdate de afgelopen 10 jaar. Normaal bestel ik niet bij dit soort shops, maar het artikel was helaas nergens anders te koop.
VerzendingDe levering was helaas te laat, maar dit kwam door PostNL. Voor mij wel rede om het artikel terug te sturen, want ik had het nodig op vakantie, helaas was ik al weg toen er geleverd werd.
KlantenserviceIk heb het artikel niet in ontvangst kunnen nemen, waardoor PostNL het retour afzender heeft gestuurd. Ik heb de webshop vervolgens vanaf mijn vakantie adres meteen gemaild met de vraag of ze de retour procedure in gang willen zetten. Toen ging het mis! Geen reactie, totale stilte. Herhaaldelijk gebeld, werd niet opgenomen. Na een maand ben ik gaan kijken welke bedrijven er nog meer in het pand zaten om eens te achterhalen of het bedrijf nog wel bestond, ik kreeg er een slecht gevoel bij, er stond immers nog 499 euro open. Bleek dat zijn vrouw toevallig ook met een bedrijfje in het pand zat. Haar gebeld, gevraagd naar de eigenaar, en toen was het in 5 minuten geregeld. Niet dat ik hem aan de lijn kreeg, hij reageerde ineens op de app die ik eerder gestuurd had, met de reactie dat het geregeld was. Daarna nog een hele klant onvriendelijke communicatie gehad, waarbij het er in het kort op neer kwam dat het allemaal niet aan hem lag.
AlgemeenDe website doet wat ouderwets aan, maar het is overzichtelijk en producten zijn makkelijker te vinden. Bovendien wordt veel extra informatie gegeven om het gebruik toe te lichten.
Bovendien is de communicatie duidelijk en de geboden service zeer goed. Na het ontvangen van een product dat af fabriek niet goed was (nog volledig geseald en verpakt), is er een zeer nette vervanging afgehandeld.
Keurig verpakt en afgeleverd met vraag om ondertekening door de bezorger.
KlantenserviceNa het ontvangen van een product dat af fabriek niet goed was (nog volledig geseald en verpakt), is er een zeer nette vervanging afgehandeld. De communicatie hierover was duidelijk en op mails werd zeer snel geantwoord.
AlgemeenEen tablet gekocht, waarvan de specificaties niet overeenkomen met hetgeen waarmee werd geadverteerd. Zo is de tablet van slechte kwaliteit
KlantenserviceNa 1 maand gaat de tablet defect. Laad zo maar niet meer op. Was al niet te spreken over de kwaliteit. Zeer onaangename correspondentie gehad wat tot niets leidt. Garantiebepalingen wordt afgedaan en geen vergoeding aangeboden. Weg tablet en met zeer rot gevoel afgeblaft door deze firma. Waardeloos!
AlgemeenAankoop was volgens verwachtingen (geen wow-ervaring).
Zeer slechte support gekregen bij RMA, vandaar zou ik afraden om hier te kopen.
Chinese E-reader besteld (BOOX ...). Na 1 jaar was de USB-poort defect waardoor de e-reader niet meer laadde.
Product teruggestuurd ter vervanging, weigering door winkel: beweerde dat poort 'verkeerd gemanipuleerd was'. Dat de usb poort een minderwaardige chinese bouwkwaliteit heeft was niet relevant.
Shop is duidelijk met wat er gecombineerd besteld kan worden. Bestelling is snel en goed verstuurd en de klantenservice is echt geweldig!
KlantenserviceDe eerste bestelling netjes en op tijd bezorgd. Na een defect op de reader zeer netjes gereageerd en de garantie goed afgehandeld. Erg tevreden met het contact en de klantenservice is echt top!
Levering was snel en correct, aftersales uitstekend toen het product na een half jaar defect bleek.
VerzendingSnelle verzending, netjes verpakt. Prima.
KlantenserviceMijn Kobo Glo begaf het na een goed half jaar. Nadat Kobo zelf niet reageerde op mijn klacht, heb ik e-readerweb benaderd. Zij reageerden binnen een uur, en na terugsturen is mijn e-reader binnen een dag omgeruild.
Ik wou een hoes + lampje bestellen voor mijn Sony PRS-1 Reader.
Bij deze webshop kostte hij minder, zodoende hier besteld.
De website vind ik niet heel overzichtelijk werken door de tree structure links, maar je komt uiteindelijk wel bij het juiste product.
Na het bestellen zonder account, kreeg ik meteen een bevestigingsmail, met alle info er in.
De volgende dag heb ik nog gemaild met de shop om te vragen of ik ook een track en trace nummer had. Binnen 2 minuten gaf men aan dat dit niet het geval was en met de gewone post mee was verstuurd.
Ook zou de bestelling dezelfde dag nog arriveren en dat klopte.
Nadat mijn eerder bestelde Icarus Bluefire niet naar tevredenheid werkte (accu-probleem) heb ik in overleg met eReaderweb een nieuw exemplaar mogen uitkiezen. Ik heb nu gekozen voor de tablet van BeBook en deze doet het prima.
VerzendingIk heb de tablet ter plekke in Alpen aan de Rijn kunnen omruilen en dit werd naar volle tevredenheid afgehandeld.
KlantenserviceIk ben uitermate tevreden over de service van eReaderweb. Ik kan de web-shop dan ook aanbevelen bij geïnteresseerden die ook een tablet of eReader willen aanschaffen.
Ik was dan ook wel verbaasd over reacties die ik hier lees over eReaderweb. Wellicht heeft het ook te maken met de manier hoe je zelf met mensen om gaat. Als je iets in de winkel koopt wat niet naar tevredenheid is, overleg je ook met de verkoper om samen tot een goede oplossing te komen.
Nadat ik eerst telefonisch overleg heb gehad met eReader web over de aanschaf van een reader of een tablet, de tablet van Icarus Bluefire besteld.
VerzendingNa mijn betaling ontving ik de bevestiging met track&trace code zodat ik de aflevering kon volgen.
KlantenserviceDe tablet was goed verpakt en werd op tijd afgeleverd. Omdat de accu van de tablet niet goed werkte en laadde mocht ik de tablet omruilen. De tweede tablet werd niet op het juiste adres afgeleverd en was omgeruild met een andere bestelling. Dit werd prima afgehandeld door e-readerweb. Ter compensatie ontving ik 5 e-books.
Prima service.
Ik heb onlangs bij de Kijkshop de iRiver HD Story e-reader gekocht. Helaas zat hier geen cover bij.
Na enig zoeken bleek dat e-readerweb.nl als enige Nederlandse shop aangaf dat ze de officiële cover op voorraad hadden.
Dus ik heb meteen die woensdagavond laat mijn bestelling geplaatst in de veronderstelling dat ik de cover de vrijdag daarop thuis zou hebben (want "Vandaag voor 17.00 uur besteld = morgen uw bestelling in huis!" staat op de website).
Helaas kreeg ik diezelfde avond (en dat is snel, dat moet ik toegeven) een mail met de mededeling dat de levering van de betreffende covers vertraging had opgelopen en dat het waarschijnlijk de daaropvolgende week geleverd zou worden en de vraag of dat een probleem zou zijn.
Ik had al betaald, dus in mijn antwoord gaf ik aan de bestelling te laten staan. Ook gaf ik aan dat het niet handig was dat ze dan op hun website aangaven dat het product op voorraad was.
Hier heb ik nooit antwoord op gekregen en de paar keren dat ik daarna nog hun website heb bekeken, stond nog steeds dat de cover op voorraad was.
Ik wil nog niet de term "oplichting" gebruiken in deze context, maar teleurstellend en misleidend is dit zeker wel.
Het gebrek aan communicatie na mijn mail dat het niet correct is om op de website te melden dat iets in voorraad is terwijl dat duidelijk niet zo is, is iets om rekening mee te houden. Ook het feit dat geen enkel verzendbericht is verstuurd en dat je op de website zelf op geen enkele manier de status van je bestelling kan volgen, is niet goed.
De cover is overigens een perfect product voor mijn e-reader. Maar ik ben blij dat ik de e-reader zelf bij de Kijkshop heb besteld, want die doet alles wat bij deze shop misgaat wel goed.
De cover werd voor mij onverwacht anderhalve week later in de brievenbus gegooid. Er was namelijk geen enkel verzendbericht verstuurd door e-readerweb.nl. En zeker voor een product waarbij geen enkele vaste levertijd was beloofd, is dat natuurlijk niet goed. Ik heb trouwens ook mijn spam-folder nog ge-checked om te kijken of ik de betreffende mail nog had gemist, maar helaas...
De cover werd in een grote envelop zonder extra bescherming verstuurd. Nu is een cover niet breekbaar (en het zat in de eigen verpakking), dus in principe kan ik hiermee leven.
Maar toch, er hoeft maar iets tegen aan te stoten of te schuren en de cover krijgt een lelijke kras.
In de zoektocht naar het originele hoesje voor de nieuwste ereader van iRiver, kwam ik e-readerweb.nl tegen. Deze had, volgens de voorraadstatus op de website, het hoesje op voorraad en dat, voor ook nog een redelijke prijs.
Na een beetje zoekwerk op de enigszins rommelige website, over de voorwaarden en verzendkosten e.d. besloten om het hoesje te bestellen. Dat ging vrij makkelijk en betaald met iDeal.
Na de bestelling kwam direct een automatische bestelbevestiging via de mail.
En toen was het stil.....
- 1e mail: geen antwoord.
-Belletje gedaan, lag aan de importeur, bla bla en voordat ik het wist, was er alweer opgehangen.
-2e mail: De toon in mijn mailtje iets veranderd (zeg maar gerust boos) en zowaar een antwoord met het excuus dat de mail door drukte over het hoofd is gezien.
-3e mail: Annuleren van bestelling en verzoek tot terugstorten. Wederom geen reactie.
En een paar dagen na de laatste mail, valt dan ineens de cover op de deurmat, alsof er niets aan de hand is...
Mijn bestelling heeft een tijd geduurd, voordat het binnen was. Schijnbaar lag het aan de importeur, die het nog niet kon leveren.
Maak ik op zich geen punt van, zolang je maar via status updates weet wat er aan de hand is.
De cover was verpakt in een grote envelop, die nog net door de brievenbus past. Gelukkig is deze niet gescheurd tijdens verzending.
Geen Track&Trace nummer.
Uiteindelijk wel gekregen wat ik besteld had.
De kracht van een goede webshop, is naar mijn mening snel en scherp geprijsd iets kunnen leveren.
Klanten lokken door de voorraad op groen te zetten en het niet kunnen leveren is simpelweg liegen op een digitale manier.
Goede communicatie via email is een vereiste. Bij vragen van klanten mag verwacht worden dat ze binnen een redelijke termijn antwoord krijgen. Het totaal niet reageren op email, zoals mij gebeurde is een absolute afknapper, begin dan geen webshop denk ik dan...
EDIT 29-7-2011:
Heel "toevallig" kreeg ik na het plaatsen van deze review ineens een mailtje met duizenden sorry's en excuses. Als goedmakertje zou ik het hoesje mogen houden en zou ik het geld terug krijgen.
Vol verwachting klopt ons hart... Twee en een halve week verder niks gekregen, dus zelfs hun goedmakertjes kunnen ze niet goed doen.
Conclusie: Kansloos