Gebruikers over webshop Videoholland
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenLange tijd klant.
Altijd zeer tevreden over de communicatie, prijzen producten en service.
Nog nooit problemen gehad. Top
nog nooit problemen gehad in zoveel jaren
Klantenservicealtijd goede communicatie en oplossend
Ik heb vorige week de Sony PXWx70 besteld in de webshop van Videoholland.
Camera kost €2780, incl 4k software, en was de goedkoopste webshop die ik kon vinden.
Omdat ik twijfelde met de NX3 van Sony gevraagd wat hun de beste keuze leek.
Uiteindelijk na uitvoerig advies toch voor de pmw-X70 gekozen vanwege de compactheid en de 4K mogelijkheid.
Omdat ik em snel nodig had even gevraagd of de camera op voorraad was.
Er zou 2 dagen levertijd zijn maar ik werd even later terug gebeld dat het de volgende dag binnen was.
Volgende dag voor 12 uur stond UPS voor de deur, moet wel tekenen (aangetekend dus) en de doos zat in een grotere over doos met piepschuimpjes.
Helaas heb ik dat bij andere bedrijven wel eens anders mee gemaakt, maar ja, het is ook wel een duur ding dat goed ingepakt zat.
Prima advies gekregen, goede info over levertijd (bleek nog snelle dan eerst aangegeven).
Omdat ik na ontvangst nog wat vragen had over de bediening weer gebeld en een hele uitvoerige uitleg gekregen, prima zoals die lui daar de tijd nemen en verstand van hun spullen hebben.
In ieder geval kan ik de eerste film op tijd draaien en de eerste tests beloven veel goeds.....
Slechte communicatie en niet servicegericht. Antwoord op je e-mails krijg je niet of 3 dagen later.
Let op! Bij retouren brengt VideoHolland €15,00 extra in rekening. Een soort boete omdat je niet tevreden met het product bent. Nog nooit meegemaakt!
Drie artikelen besteld welke te laat geleverd zijn.
Een artikel zelfs een maand later omdat deze niet meer op voorraad was terwijl dat niet op de website was aangegeven.
Geen aftersales... Totaal geen reactie op mijn laatste e-mails. Erg onbeschoft.
Ik zou hier nooit meer iets kopen en raad het ook niet aan. Koop bij Camera.nl of Camera Tools. Betere service, snellere en goedkopere verzending en nette communicatie. Doen ook niet moeilijk bij retouren.
Tijdens mijn oriëntatie op de Comer 1800 en 900 lampen, viel me op dat Videoholland ook een lamp als Comer 1800 aanbiedt. Helaas bleken de foto's op een lamp van een ander merk te duiden.
Voor mij was op dat moment ook nog onduidelijk of het qua formaat lamp wel een goed idee zou zijn deze te combineren met mijn Canon HF S10.
Daarom heb ik mbv het contactformulier bovenstaande aan de kaak gesteld. Ik zou volgens de beschrijving op de website binnen twee werkdagen een reactie krijgen. Helaas heb ik géén reactie mogen ontvangen.
Uiteindelijk heb ik via andere bronnen (o.a. het HV20 forum) mijn antwoorden gekregen. De Comer 900 heb ik bij Fofic besteld. De accu + lader bij Cameranu.
Voor mij zou dit normaliter een reden geweest zijn om géén zaken te doen!
Ik was echter nog op zoek naar een manier om de videolamp met mijn Canon HF S10 te gebruiken. Flitsbeugels vind ik onhandig, en zijn vaak duur plastic. Gelukkig is er een degelijke (maar €35 dure) aluminium adapter voor de Canon HF S10 mini advanced shoe beschikbaar: de zogenaamde CMS Flat adapter. Videoholland is naar mijn weten de enige Nederlandse / Europese webshop die deze verkoopt.
De webshop is enigszins onoverzichtelijk omdat er veel productcategoriën zijn. Vaak komt het voor dat je nog een sub-categorie moet selecteren voordat je de beschikbare artikelen kunt zien. Je wordt dan in de body van de pagina op een hoop reclame (inclusief bewegende beelden) getrakteerd, wat erg chaotisch werkt.
De productomschrijving is gelukkig helder en uitgebreid. Er is voor zover ik kan beoordelen een betrouwbare levertijdindicatie beschikbaar. Prijzen lijken mij gemiddeld met uitschieters naar boven en beneden.
Producten in de winkelwagen stoppen gaat gemakkelijk. Je wordt daarbij gewezen op de relevante producten in het assortiment. Afrekenen is op verschillende manieren mogelijk. Rembours (€22,45) en contant bij ophalen behoren eveneens tot de opties.
Je ontvangt een bevestiging per email. Wanneer de bestelling is verzonden, krijg je daarvan per email een update.
De transportkosten voor aangetekend verzenden zijn met €9,95 relatief hoog. Gelukkig kon ik nog voor €29,95 goedkoop een Verbatim 16GB class 6 geheugenkaart kopen, wat de pijn enigszins verzacht.
Videoholland verzorgt naar vermeld op de website 's morgens de verzending. Ik had donderdagmiddag besteld én afgerekend, dus wist ik dat de verzending op vrijdagochtend zou plaatsvinden. Verzending vindt plaats via GLS.
Ik ontving vrijdagochtend een verzendbericht per email. Hierbij zat géén track 'n trace nummer. Levering zou de volgende werkdag plaatsvinden. Ik was niet bekend met GLS. Een bezoek aan de website van GLS leerde me dat ze zes dagen in de week bezorgen.
Zoals hierboven en in de respectievelijke shopreviews vermeld, had ik diezelfde donderdag mijn bestellingen bij Cameranu én Fofic geplaatst. Alle drie de bestellingen zijn via Ideal betaald.
De bestelling bij Cameranu werd via TNT aangetekend verzonden voor €6,50. Die bij Fofic werd per koerier verzonden voor €20,83. Beide pakketten werden vrijdagmiddag bezorgd - één dag ná verzending.
GLS is niet de goedkoopste, en mede daardoor viel het me bijzonder tegen dat mijn bestelling pas maandagmiddag (drie dagen ná verzending) bezorgd werd. Misschien een uitzondering - ik kan dit Videoholland moeilijk toerekenen.
De geheugenkaart en de CMS adapter waren in een bubbeltjesplastic enveloppe verpakt. Geheel onbeschadigd aangekomen.
Géén ervaring mee.
De geheugenkaart wordt door de videocamera herkend als class 4, maar dat zou een beperking in de firmware kunnen zijn. De kaart werkt in ieder geval naar behoren - jammer dat ik er geen twee heb gekocht.
Het accessoireschoentje werkt perfect. Liet zich gemakkelijk monteren, en staat als een huis op mijn Canon HF S10.