Utp-kabel.nl

Gebruikers over webshop Utp-kabel.nl

Bij deze winkel 15 patch kabels besteld. Duidelijke website die goed is ingedeeld waardoor je snel de juiste kabel vindt. Er is veel keuze tussen lengte en kleur. Ze verkopen zowel CCA als 100% koper kabels, maar dit is wel overal duidelijk aangegeven. De kabels zijn kwalitatief zoals je verwacht, mooi recht en glad en met goede stekkers.

Zondag besteld en dinsdag in huis, dus zoals beloofd op de website. Netjes track en trace ontvangen. Kabels worden vanaf €10 gratis verzonden, wat heel handig is als je maar een paar kabels nodig hebt.

Een UTP kabel defect. Bij het melden hiervan netjes een nieuwe gekregen. Ook snel antwoord gekregen.

Zoals eerder vermeld, snel antwoord maar ook een nieuwe UTP kabel toen er een defect was

Retour zelf bekostigen. Zelf moet je een retourformulier printen (wie print er nog). Erg omslachtig.

Dag te laat binnen. Heb toen bij Toolstation besteld. Stond klaar in 10 minuten.

Geen service bij retour. Wel netjes in benadering, maar bieden geen snel retour zenden.

Gekozen voor deze winkel vanwege de handleidingen op de site. Dit ook omdat ik zeker wou weten dat ik volledige koperen aders zou ontvangen.
Dit punt haalt "cobrawnl" ook aan (forum: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1491393). Nou weet ik niet waar daar precies is misgegaan maar CCA kabels verkopen ze ook maar dit staat aangegeven. Dit was vroeger willicht anders.

Bestelling kwam wat laat binnen maar dit was ook rond kerst/nieuwjaar, dus begrijpelijk.
Mijn order bevatte uiteindelijk 2 fouten. Complete 50m rol utp ontbrak en de opbouwdozen ontbraken (laatste zag ik zelf ook pas later).
Ik heb dus 2 keer een nalevering gehad. Contact lijkt wat stroef te gaan. Chat verwijst naar mailen naar DS-IT. Na geen reactie hierop een bericht ingeschoten via de site zelf. Ook bij de tweede nalevering meerdere keren contact opgenomen via mail. Uiteindelijk is alles goedgekomen en de manager heeft me nog persoonlijk proberen te bellen. De welwillendheid lijkt er dus te zijn.

btw: de volgende website's vallen onder DS-it: serverkast.com, patchkast.com, patchkast.nl, serverkast.net, utp-kabel.nl, glasvezel-kabel.com, serverkast24.nl

Helaas, ik mag hem niet meer aanpassen.

Inmiddels is de installatie compleet. De kwaliteit kan beter:
- Het inzetstuk van de opbouwdoos (waar dus de female-connectors op zitten) heeft zo'n half 8'tje voor trek-ontlasting. Ondanks aangeven voor AWG 23-26 is mijn Belden AWG23 te dun en heb ik mijn kabel moeten verdikken met plakband om de trekontlasting te kunnen gebruiken.
- De "luikjes" van de opbouwdoos lijken erg dun en zwak. Het vervelendste is eigenlijk dat ik ze met mijn korte nagels niet kan openkrijgen. In de praktijk blijven ze open of dicht. Maar het kan wel wat degelijker.
- De CAT6 patch kabels zijn wel ERG stug en blijft terugkeren in de "rol" vorm. Veel stugger vergeleken met de Belden kabel.

Een duidelijk overzichtelijke website met veel achtergrond-informatie. Kon uiteindelijk goed vinden wat ik zocht en snel bestellen. De afhandeling was zoals je tegenwoordig verwacht: bevestiging bestelling, bevestiging verzending en verzonden op de dag dat het beloofd was. Kwam keurig verpakt binnen.

duidelijke website, goede selectiemogelijkheden met betrekking tot eigenschappen van de producten. Duidelijke vermelding van verzendkosten en je kunt er betalen met iDeal.

De spullen zaten keurig verpakt, connectoren in een apart zakje, kortom: prima!

30m utp en wat connectoren besteld voor thuis aan te leggen netwerk. Werd meteen gebeld dat 30m (wit) niet leverbaar was en de vraag of 2x 15m met een gratis koppelstukje ook goed was.
Top service dus!

Shop ziet er goed en verzorgt uit. Erg veel keuze in kleurtjes en lengte's van kabels.

Na dat ik mijn pakket van 50 kabels had ontvangen ben ik ze gaan testen. met een instabiel netwerk als resultaat.

De informatie op de website misleidend. Er word gesproken over de Cat5e en CAT6 standaard.

Let op! Deze website levert enkel slechte (copper cladded allumium) kabels!
Zie ook: forum: Pas op voor slechte/inferieure Cat5e/6 netwerkkabels

Next day delivery erg fijn! Jammer dat het product absoluut niet voldoet.

Een overzichtelijke website, de bestelling met betaling via ideal verliep prima. Op donderdagochtend heel vroeg besteld, en op vrijdagmiddag bezorgd. UTP kabels heb je in veel verschillende soorten en prijzen. Voor particulier gebruik vind ik een UTP kabel van 2 meter voor 15 euro overdreven, bij UTP-kabel.nl heb ik kwalitatief prima kabels voor een nette prijs.

Kabels kunnen wel wat hebben, zaten netjes opgerold per stuk in plastic verpakking. De kabels lagen los in een iets te grote doos.

Ik kreeg netjes updates van de status van de bestelling en de verzending.

Enig minpuntje: de partij die de bezorging uitvoert stuurde vrijdagavond een e-mail waaruit ik opmaakte dat de bezorging mislukt was en dat ik op een website aan kon geven hoe/wanneer ik opnieuw wilde laten bezorgen. Dat terwijl er bij thuiskomst een briefje in de bus lag dat de kabels bij de buren waren afgegeven.

Na zeer goed lezen bleek dat dan ook vermeld te staan op de in de e-mail vernoemde website. Kort daarna kreeg ik nog een e-mail waarin ook stond aangegeven dat het pakket bij de buren was afgegeven.

Dit was dus even verwarrend.

Mooie en duidelijke website. Betalen met iDEAL mogelijk zonder extra kosten.

Na de bestelling direct een mail met de orderbevestiging en de factuur, daarna nog een mail toen de bestelling was verzonden.

Woensdagmiddag besteld, donderdagochtend in huis. De UTP kabels werden netjes in een doos verstuurd.

Scorekaart voor Utp-kabel.nl