Kokoyta

Gebruikers over webshop Kokoyta

Besteld op 5 februari, eerst door contactopname refund gekregen, geen e-mail daarover ontvangen, alleen zichtbaar door inloggen in "mijn account". Waarom worden artikelen verkoopt als deze niet op voorraad zijn?

Op 23 december heb ik bij Kokoyta een bestelling geplaatst voor een headset. De website was duidelijk en het plaatsen van een bestelling erg makkelijk.

Als levertijd van de headset stond aangegeven 5-8dagen maar na 8 dagen had ik nog geen headset in huis. Ook een bericht wat de lange levertijd verklaarde ontbrak.

Omdat de feestdagen natuurlijk een tijd is waarop veel mensen vrij nemen dacht ik het nog even aan te zien, maar toen ik op 5 januari nogsteeds geen bericht had gekregen over mijn bestelling heb ik zelf maar contact opgenomen met Kokoyta.

Mijn mail werd snel beantwoord en mij werd verteld dat mijn bestelling nog die week binnen zou komen. In spanning wachtte ik het pakket af maar maandag 10 januari had ik nogsteeds geen pakket of bevestiging van verzending.

Op 10 janurai heb ik weer zelf contact opgenomen met Kokoyta en kreeg ik te horen dat ze mijn headset pas op de 16 van hun leverancier verwachten. Hierop heb ik mijn bestelling maar geanuleerd.

Al met al vind ik het vooral vervelend dat een foute indicatie van de levertijd gegeven wordt waardoor ik 3 weken na mijn bestelling nogsteeds headsetloos ben. Ik heb de waardeering slecht gegeven omdat mijn mail wel steeds binnen een dag beantwoord is.

De bestelling is niet geleverd op het afgesproken tijdstip en ik heb tot twee maal toe zelf contact op moeten nemen met de sales van Kokoyta.

Zeer prettige medewerkers, erg behulpzaam. Ze reageren snel op telefoon en email, en bellen je ook gewoon terug.

Uitstekend. Mijn bestelling heb ik geplaatst in de eerste week van januari. De voeding die ik wilde bestellen, Seasonic 380, was niet op voorraad. Ze stelden voor om als de voeding een paar dagen later binnen zou komen zij deze kosteloos langs zouden brengen. Zeer flexibele winkel dus met medewerkers die meedenken met de klant.

De mensen die bij Kokoyta werken zijn allemaal zeer vriendelijk en denken goed met je mee.

De verzending van producten word goed geregeld en als ze het product op voorraad hebben liggen heb je het de volgende dag netjes ingepakt in huis!

En wat betreft de aftersales deze is echt uitermate goed! Zodra je een product besteld word je die dag gebeld door één van de medewerkers gebeld of je nog vragen hebt of voor eventuele adviezen.

Ik had een verkeerde voeding besteld volgens de medewerkers van het merk waarvan ik een videokaart gekocht had deze zou namelijk niet voldoende ampere bevatten op de 12 volts rails. Toen heb ik meteen gebeld naar Kokoyta om te vragen of er nog iets mogelijk was met deze voeding (ik was al vrij laat met het uitvinden van dit probleem) maar toch na wat overleg bij Kokoyta kwamen we op een oplossing die mij uitermate tevreden maakte. Ze denken echt met je mee, ze reageren super snel en ze zijn ook nog eens coulant en leveren uitstekende producten.

De website is af en toe een beetje onhandig in het gebruik, maar wel overzichtelijk. Met name de filtering per merk en product type is vaak wat onhandig, maar erg vervelend is het niet als je toch weet wat je moet hebben. Qua prijzen was er niet veel vergelijkingsmateriaal, niemand anders bood de kast aan.

Waar deze mannen in uitblinken is hun openheid. Ik had eerst een mailtje gestuurd ter controle van de levertijd, en vervolgens een witte NZXT Phantom besteld. Op dat moment werd er een week later een levering verwacht. Weekje later nog niks ontvangen, maar ik werd wel gebeld met de mededeling dat er geen levering was binnengekomen, en dat die een week 2-3 later zou komen. Nou goed, vond ik niet zo erg, rustig afwachten. Er werd mij zelfs aangeboden om een relatief goedkoop kastje als tijdelijke oplossing toe te sturen (ik was op dat moment bezig met een nieuwe PC samen te stellen); dat heb ik afgewezen omdat ik dat een beetje overdreven vind, maar toch geweldig dat ze zoiets doen!

Een goede anderhalve week later kreeg ik weer een telefoontje: weer vertraging. Er werd me wel netjes uitgelegd hoe en waarom (lakproblemen). Inmiddels was ik zelf ook al allerlei forums in de gaten aan het houden, omdat er vooral in Europa veel leverproblemen waren. Inmiddels is de kast geleverd en heb ik nog een casefan bij besteld die ze samen met de kast hebben verstuurd (dus ook maar 1 keer verzendkosten). Ook daar weer een belletje over gekregen, of het OK was of ze de doos even openmaakten om daar de casefan in te doen, om op die manier een extra doos + verzendkosten te besparen.

Ik ben nog nooit zo vaak gebeld (of gemaild) met updates als door deze mannen, wat dat betreft mag een keten zoals MyCom zich hier wel een voorbeeld aan nemen. Gooi daar het aanbod van een tijdelijk kastje en gewoon het feit dat het vriendelijke gasten zijn bovenop, en je mag wel stellen dat ik meer dan tevreden ben :)

Qua verzending is het ook dik in orde: de facturen zaten netjes in een geseald stukje plastic en de doos was stevig dichtgetaped. Niets op aan te merken dus!

Echt top webshop! me corsair h50 begon te lekken dus snel op zoek naar een nieuwe koeler omdat de pc gebruikt word voor me werk. vrijdag mailtje gestuurd of ik zaterdag een prolimatech megahalems kon ophalen, geen probleem moest alleen even bellen voor een afspraak zo gezegd zo gedaan. afspraak gemaakt om 5 uur en de koeler laten ophalen omdat me schoonvader toch in de buurt was. normaal gesproken zijn ze niet eens open op zaterdag, maar ze deden wel open voor een klant, erg netjes en ze hebben me prima geholpen!

verzending laten ophalen

zaterdags niet open en toch bereid om de zaak even open te doen voor een klant in nood erg netjes al vind ik zelf zijn weinig webshops die zoiets doen !

Goede, overzichtelijke site. Vriendelijk personeel en goed bereikbaar. Na mijn bestelling werd ik na een paar uur gebeld dat de bestelde voeding (Cougar A300) niet op voorraad was. Hiervoor hadden ze een alternatief dat mij niets extra zou kosten (de Cougar A350) die 10 euro duurder is. Echt heel erg aardig om dat zo te doen.

Echt een top winkel; lage prijzen en super goede service!

Product werd met TNT verzonden en was goed verpakt, kreeg uiteraard ook een T&T code.

Na het installeren bleek mijn voeding gigantisch veel last van coil-whine te hebben, na een email gestuurd te hebben werd ik de volgende dag gebeld dat ik de voeding op kon sturen en dat ik hem tegen 10 euro bijbetaling kon ruilen tegen een Seasonic 330 Watt voeding.

Deze werd met DHL express opgestuurd en had ik de volgende dag al binnen. Heel erg netjes opgelost, dit is echt een voorbeeld van hoe men met klanten om zou moeten gaan.

Een tijdje terug had ik bij Kokoyta een Scythe "MUSASHI" Twin-Fan VGA Cooler besteld via de website. De website ziet er mooi en overzichtelijk uit en bestellen gaat makkelijk met IDeal. De bestelling kwam ik zelf ophalen; van verzending is dus geen sprake. De persoon die mij hielp zei dat als ik hulp of vragen had over het product, ik ze altijd kon bereiken. Zeer vriendelijk dus. De prijzen zijn ook goed; Kokoyta biedt de VGA Cooler als één van de goedkoopste aan (zonder verzendkosten dan).

TP-Link WR1043ND router in de middag besteld en met paypal betaald, en daarna gelijk een telefoontje gekregen dat ik hem later op de dag kon ophalen. Ze hebben geen winkel dus moest ik hem bij een thuisadres ophalen. De jongeman die mij hielp was erg vriendelijk en vertelde me dat ik altijd kon bellen of mailen als er iets mis was.

nvt

Een mooie overzichtelijke site. Producten zijn makkelijk te vinden.

15 Augustus een harde schijf besteld. Binnen 10 minuten meteen een telefoon gehad dat de bestelling ontvangen was. Vond dit wel prettig. Dat ging lekker snel.

NA mijn betaling een mail gekregen dat het bedrag binnen was en er stond vermeld dat het pakketje dezelfde dag nog verstuurd zou worden. In deze mail stond ook meteen de track en trace.

Bedankt voor de snelle service Kokoyta:D

Zal zeker de volgende keer ook hier weer een bestelling plaatsen. Mij zien jullie in ieder geval nog terug.

16 augustus pakketje aangekomen met TNT. Dankzij de stevige verpakking was het product nog heel. Bedankt voor de goede verpakking.

Pakketje ook mooi op tijd bezorgd zoals beloofd.

BEdankt voor de goede service Kokoyta.

Heb er niks mee te maken gehad

LG BD-390 blu-ray speler besteld tegen zeer concurrerende prijs.
De website is overzichtelijk en makkelijk te shoppen. Ik kreeg direct na mijn bestelling een bevestiging.
Mijn eerste aankoop bij Kokoyta is zonder problemen verlopen.

Zelf opgehaald bij Kokoyta.

Nog geen ervaring mee gehad.

Site ziet er erg goed uit, lekker overzichtelijk, lekker clean.

Heb hier de TP-Link TL-WR1043ND gehaald aangezien deze hier netjes geprijsd was. Gebruik hem met een telfort zyxel modem in bridge.

Nadat ik de bestelling had geplaatst en betaald had met ideal werd ik opgebeld dat ze de betaling hadden ontvangen en mijn bestelling zsm zouden verzenden.
Dat belletje had van mij niet gehoeven, een email had ik plezieriger en voldoende gevonden.
Misschien dat ze met het telefoontje iets persoonlijks willen bieden. Voor mij had dit geen meerwaarde.

Kreeg na mijn bestelling een email met een overzicht en na mijn betaling met ideal een identieke email.
Misschien handig als ze een onderscheid maken tussen de twee of een combinatie maken.
Onder aan de mail staat:
Dank u voor uw vertrouwen,
Kokoyta

Vertrouwen... klinkt wat vreemd :) ik zou gewoon bestelling oid naar zetten.

Verder alles prima in orde.

Aangezien ze met TNT verzenden wist ik ongeveer hoelaat deze bij mij voor de deur staan en dan zou met mijn vakantie werk niet uitkomen en had dan ook een ander afleveradres opgegeven dan mijn factuur adres.

Helaas was dit door kokoyta verkeerd ingevoerd, aangezien dit nog handmatig gebeurd. Dus miste ik de eerste aflever moment.
Toen ik dit op de track & trace zag heb ik meteen een mail naar ze gestuurd hoe dit kon.
Kreeg te horen dat dit een incident was en boden hun excuses aan.

Pakketje was verder prima in orde. Jammer van het aflever foutje, voor de rest prima tevreden :)

Op donderdag 5 augustus heb ik bij Kokoyta een Razer Naga MMO gaming muis besteld.

De website is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken.
Het enige wat me tijdens het bestellen opviel is dat de internet bankieren integratie op de site er nog niet helemaal mooi uitziet en dat je sowieso altijd via de rabobank site doorgestuurd wordt naar je eigen bank. Maar dit is een schoonheidsfoutje, niets ernstigs dus.

Na betalen kwam er meteen een mailtje met bevestiging van de bestelling.
Zo'n 5 minuten hierna kreeg ik een mailtje van 1 van de medewerkers dat de bestelling aanvaard was, met uitgebreidere informatie over hoe ik betaald had.

10 minuten na dit mailtje werd ik door diezelfde medewerker opgebeld, om te zeggen dat alles goed was gegaan met de bestelling en het procedure is om de klant op de hoogte te stellen hiervan. Tevens zei hij dat hij na dit mailtje de Track & Trace code door zou sturen, zodat ik ook meteen kon zien wat de status van het pakketje was.

Zo'n 5 minuten later kwam dit mailtje inderdaad in mijn mailbox aan.

Naar aanleiding van berichtjes op internet, waarbij werd aangegeven dat ophalen bij Kokoyta vooral in de namiddag gedaan werd, heb ik besloten het pakketje thuis te laten bezorgen.

De levering kwam de dag na de bestelling via de TNT post binnen.

Ik schrok enigzins toen ik het gewicht van het pakketje voelde, want dit voelde in totaal lichter aan dan mijn vorige muis.

Na haastig uitpakken en door een hele berg verpakking heen te graaien werd mijn angst toch weggenomen. De muis zat wel degelijk, goed verpakt, in het pakketje en bleek gewoon licht van gewicht te zijn.

En ik kreeg er zelfs nog een bierfles-opener sleutelhanger bij!

Alles zat dus stevig verpakt en was zoals beloofd, de volgende dag al in huis.

Totaal geen reden om te klagen dus.
Voor mij zeker een webshop waar ik vaker zal kopen.

= Nog geen ervaring mee gehad =

Heb hier een Nox Media HTPC kast besteld omdat deze hier absoluut de goedkoopste was.
Site ziet er overzichtelijk en netjes uit en bij zo goed als alle producten staat een plaatje (een must voor de aanschaf van een computerkast waar m'n vriendin het ook mee eens moet zijn)
Assortiment is (nog?) niet heel groot, maar wat ze hebben is zeer goed geprijsd.
Zondag 25 juli besteld, de maandag erop rond 11:00 een telefoontje (voicemail) dat mijn bestelling verzonden was en ik deze de volgende dag kon verwachten. Daarnaast ook netjes een mailtje met T&T nummer.

Verzending, argh, TNT....
Waren inderdaad dinsdag en woensdag geweest in een poging om het pakket af te leveren, maar ja, ik werk overdag.
Dus kon het pakket uiteindelijk donderdag 29ste ophalen bij het TNT 'hoekje' in de lokale fietsenwinkel.
Die TNT hoek kon door de vakantietijd en het permanent sluiten van een andere vestiging de dozen niet meer kwijt waardoor mijn kast tussen een stapel met andere pakketten gedeeltelijk in de fietsenwinkel stond (??!!)

Doos van de kast was verder netjes voorzien van pakbon.
Verbetering zou meer verzend mogelijkheden zijn (b.v. rechtstreeks bij een winkel afleveren via Kiala of direct op het TNT kantoor)

Ik heb op maandagavond een Zalman CNPS10X Extreme online besteld en gelijk per ideal betaald en aangegeven dat ik het wilde ophalen. De reden dat ik voor Kokoyta heb gekozen omdat zij het goedkoopst waren voor zover ik weet, terwijl ik ook verzendkosten kon vermijden. Op dinsdagmiddag werd ik gebeld door iemand van Kokoyta (eigenlijk was het zo dat ik hem belde, aangezien ik zijn belletje anderhalf uur geleden even had gemist), en hij gaf aan dat ik het die avond kon ophalen. Ik gaf echter aan dat ik de voorkeur gaf aan een doordeweekse middag en aan zijn reactie te horen had ik het idee dat dit hem eigenlijk een beetje ongelegen uitkwam. Maar toch konden we afspreken dat ik het op dezelfde dag laat in de middag kon afhalen. En dit geschiedde ook, dus ook mijn tweede aankoop bij Kokoyta is zonder veel problemen verlopen.

nvt

Ik heb een Nox Media HTPC kast en een 450 W voeding besteld. Aangezien de prijs het meest gunstig bij Kokoyta was heb ik deze hier besteld, ik heb verder nog geen enkele ervaring met deze webshop.

De website is duidelijk en de voorraad status klopte. Ik kreeg direct na mijn bestelling een bevestiging en daarnaast ook een telefoontje. Dit ben ik totaal niet gewend dus ik was redelijk verrast hierdoor. Maar erg leuk om te horen dat ze de bestelling direct klaar gingen zetten.

Nadat ik gebeld was dat mijn bestelling klaar gezet zou worden kreeg ik nog een telefoontje, of het een probleem was als de kast en voeding in een andere doos zou komen zodat het steviger zou zijn voor de verzending. Dikke prima! Eenmaal thuis bezorgd was de bestelling erg goed verpakt er zat een flinke laag plastic in om alles goed klem te zetten in de verpakking. Kudos hiervoor.

Scorekaart voor Kokoyta