Gebruikers over webshop OK Systems International BV
Review toevoegenIk heb deze website gevonden door middel van google en beslist.nl. Via concurrent replacedirect.nl vond ik het product wat ik zocht. Door iets verder te kijken dan mijn neus lang is, kwam ik bij OK Systems terecht.
Het product was bij hen het goedkoopst, op voorraad en voor 21:00 besteld de volgende dag in huis.
De prijs is niet veel lager dan bij de concurrent, maar toch. wie het kleine niet eert... Dit komt met name door de verzendkosten die bovenop de prijs van het product komen, waar de concurrent een all-in prijs hanteert, dus gratis verzending.
Website ziet er verder overzichtelijk uit, met verschillende mogelijkheden om het juiste product te vinden dmv de zoekfunctie of filter.
Tabbladen met informatie over contact, garantie, klachten, betaalmogelijkheden zijn ook makkelijk te vinden onder het tabblad klantenservice. En rechtsboven prijkt het logo van Webshop Keurmerk. in combinatie met een goede, degelijke website toch een extra geruststelling.
Dus ik heb netjes de accu voor mijn laptop in mijn digitale winkelwagen gedropt. Vervolgens wil ik afrekenen en dan komt er (in mijn optiek) het enige minpuntje. Ik moet mij eerst registeren voordat ik mijn bestelling kan doorzetten. Vanuit het bedrijf kan ik me voorstellen dat dit voor hun makkelijk is mbt aftersales of inzichtelijke verkoopdata. Ik blijf het hinderlijk en ergerlijk vinden, dat ik me bij bijna elke website opnieuw moet registreren om iets te kopen. het aantal accounts wat ik in de loop der jaren heb verzameld reikt bijna tot oneindig. Een guest-optie, zoals ik die ook wel eens ben tegengekomen, zou ik prettiger vinden. Gewoon je gegevens invullen zonder dat je weer een account moet onthouden. Puur iets persoonlijks, maar ik kan me voorstellen dat meer mensen dit hebben.
Genoeg gezeurd, verder met de review. Netjes een account aangemaakt. Direct een mail ontvangen ter bevestiging met daarin mijn gekozen gebruikersnaam en een door de website aangemaakt wachtwoord. Vervolgens mijn bestelling afgerond en betaald met IDeal. Binnen een minuut de mail met bevestiging bestelling om vervolgens in de volgende minuut een mail te ontvangen dat de betaling geslaagd is.
Vervolgens rond het middaguur netjes een mail ontvangen dat de status van de bestelling was gewijzigd: De nieuwe status is: Verstuurd.
De volgende dag werd er door Post.nl een pakketje afgeleverd. Netjes verpakt in een stevig doosje met luchtkussentjes en de accu in bubbeltjesplastic. En mijn laptop was weer blij met zijn nieuw verkregen energie.
Kortom, een prima winkel om iets bij te bestellen. Een volgend product zou wat mij betreft zo weer door OK-systems mogen worden geleverd.
Zie shopreview http://tweakers.net/shopreview/4710/shop4it.html
Opmerking over de review van Crispy78. Helaas heeft deze meneer zelf het verkeerde product besteld. Dus onze levering klopte wel met hetgene wat besteld was. Indien een klant op onze website een onderdeel bestelt verzoeken wij altijd om de gegevens van het apparaat (merk/type etc..) om eventuele fouten te voorkomen. De bestelling wordt dan door ons nagekeken of het bestelde product ook daadwerkelijk geschikt is. Indien deze klant had opgegeven voor welk type apparaat hij een LCD scherm bestelde, dan was deze foutieve levering onnodig geweest. Wij hebben meneer de mogelijkheid gegeven om alsnog het juiste onderdeel te krijgen, echter hiervoor was een kleine bijbetaling noodzakelijk omdat dit scherm nu eenmaal iets duurder was. Dit is allemaal telefonisch besproken en overeengekomen. Vervolgens hebben wij een hele tijd niets meer gehoord van desbetreffende klant, ook niet op mails die wij verstuurd hebben. Aankoopbedrag is inmiddels keurig terugbetaald. 2 dagen na verzoek om terugbetaling.
Wij kunnen u verzekeren dat onze aftersales wel degelijk goed is en dat eventuele probleempjes meestal zeer snel opgelost zijn.
De website zag er verzorgd uit, er was voldoende product-informatie aanwezig om een keuze te kunnen maken uit de verschillende producten. De producten-informatie bleek achteraf niet correct te zijn, waardoor een verkeerd product geleverd werd. Het is gemakkelijk shoppen, je wordt voldoende op de hoogte gehouden omtrent de status van je bestelling. Nadat ik een verkeerd product geleverd kreeg en contact met hen opnam, via mail, bleek hij mailserver storing te hebben en werden mailtjes maar gedeeltelijk beantwoord.
VerzendingDe bestelling werd snel en correct verpakt geleverd.
KlantenserviceDe aftersales van dit bedrijf is als zeer slecht te omschrijven. Zo gemakkelijk als het bestellen gaat, zo moeilijk is retourneren van het product.
Op RMA-aanvragen wordt bijzonder traag gereageerd, in mijn geval kwam dat doordat OK Systems eerst contact heeft met hun leverancier. Over deze vertraging wordt je niet op de hoogte gesteld.
In mijn geval moest ik eerst overtuigend bewijs leveren dat het geleverde product niet het bestelde/gewenste product betrof, voordat ik eindelijk een RMA-nummer kreeg.
Het retour sturen van het verkeerde product geschied voor eigen rekening. Op zich begrijp ik dit best in het geval van verkeerd bestelde producten of achteraf ongewenste producten, maar niet bij producten die verkeerd geleverd worden.
Na ontvangst van het geretourneerde product, kreeg ik een mogelijke oplossing aangeboden. Op mijn vraag of dit dan wel het juiste product was kreeg ik een mailtje met daarin een betaallinkje, daaruit kon ik opmaken dat ik de meerwaarde van het scherm moest betalen en de porto-kosten. Het mailtje met mijn vraag is of het ditmaal wel het juiste product was is, tot op heden, nooit beantwoord.
Mijn laatste mailtje omtrend het retourneren van mijn betaling en ontbinding van de koop is, tot op heden, ook nooit beantwoord.
Achteraf gezien zou ik niemand dit bedrijf aanbevelen.