Gebruikers over webshop TechLogics
Review toevoegenEerste indruk was erg positief, breed assortiment en snelle levering "uit voorraad". Ook producten die niet meer in het assortiment bij andere firma's zitten
VerzendingDe bestelling was netjes verpakt, en derhalve schadeloos aangekomen. Helaas was de berichtgeving omtrent de status beperkt. Dit ervaar ik echter als positief. Bij veel internet shops wordt je gebombardeerd met status updates
KlantenserviceIn mijn enthousiastme dat dit toetsenbord voor een redelijk bedrag te bestellen was, één woord over het hoofd gezien, Franse indeling "Azerty". Toen ik het toetsenbord wilde retourneren "kon dit niet" Het toetsenbord was oor mij besteld bij hun leverancier. Een volgende mail met daarin de boodschap dat een consument recht heeft op retour zending is nooit beantwoord. Verdere mails ook niet meer, HELAAS, maar TL staat bij mij op de zwarte lijst
Redelijke website. Niet al te overzichtelijk maar producten prima te vinden. Kwam er direct naar het gezochte product via een vergelijkingssite
VerzendingVerzending was veel later dan de beloofde 1 a 2 werkdagen.
Verpakking was er eigenlijk niet. De originele doos met de bestelde behuizing was gewoon voorzien van een verzendsticker.
Het product bleek niet wat ik nodig had (no blaim voor de verkoper) dus besloot ik het terug te sturen (wet kopen op afstand) maar daar werd nogal moeilijk over gedaan door (eigenaar?) Vincent)
In eerste instantie kon het niet, pas toen ik hem de wet kopen op afstand uitlegde (zou je moeten kennen als webshop) kon ik hem retourneren.
Het geld was na ongeveer 2 weken terug gestort maar zonder de verzendkosten. Toen ik hem weer de wet uitlegde (je hoort namelijk alles terug te krijgen) ging meneer niet akkoord. Uiteindelijk dus geen product maar wel 2 maal verzendkosten (heen en terug) mogen betalen.
Als je je niet aan de regels houdt is het voor mij de laatste keer geweest.
Overzichtelijke webshop, goede prijzen en een ruim assortiment. Keurig netjes op de hoogte van mijn bestelling doordat ik zelf kon inloggen en de exacte datum te zien kreeg waarop mijn product geleverd zou worden. Levertijd was zelfs nog sneller dan eerst aangegeven stond bij het plaatsen van de bestelling. Bij deze shop doe ik vaker een bestelling!
VerzendingDegelijk verpakt, vezekerd en aangetekend verzonden met de PostNL. Lekker makkelijk, want als ik niet thuis geweest was had ik het zo op kunnen halen bij het postkantoor.
Bij het verzenden kreeg ik een track en trace link toegestuurd dus kon het pakket zelf volgen.
Factuur zat niet bij de doos in, alleen een pakbon. Dus ik had een email gestuurd en had binnen een paar uur reactie daarop.
Deze kon ik zelf downloaden vanaf de website maar de medewerker was zo aardig om hem direct als bijlage toe te voegen in de email. Achteraf zag ik dat hij ook naar mijn email adres toegezonden was in de email met de track en trace link.
Zeer slechte service. Wanneer je een mail stuurt krijg je 5 dagen later pas antwoord. Telefoon wordt nooit opgenomen.
VerzendingOp de site werd vermeldt dat de levering 1 tot 4 werkdagen zou duren (dit was op 29 januari). Paar dagen later keek ik bij mijn orders, daar stond dat ze het eerst nog bij hun leverancier moesten bestellen, en dat het product 11 februari werd verwacht, bij hun.
Kortom, als je zeker wilt weten dat je je gekochte goed op tijd binnenkrijgt, bestel dan niet iets bij deze site.
Zoals eerder al gezegd; zeer slechte service. Je kan er niet van op aan dat je je product daadwerkelijk wordt geleverd binnen de aangegeven levertijd. Misschien moet iemand ook maar eens uitleggen hoe een telefoon werkt, want opnemen hebben ze nog niet helemaal onder de knie.
Heb 1,5 week geleden een simpele bestelling gedaan van een muismat van Bakker Elkhuizen. De datum in "het systeem" verschuift elke dag verder m.b.t. levertijd.
Bij vragen hierover word maar mondjesmaat gereageerd, en daarnaast is er GEEN telefoonnummer beschikbaar.
Als ik hier naar vraag krijg ik geen enkele reactie hierop.
Ben benieuwd of ik nog een keer antwoord krijg op mijn mail. Erg ongepast gedrag richting de klant!
Edit
Het pakketje is met veel moeite toch aangekomen.
Al met al heeft deze shop alle kenmerken van "niet te vertrouwen".
Waar merk je dit aan:
1) Geen telefoonnummer (op website). het telefoonnumer welke hier op tweakers staat word niet beantwoord
2) Mail word niet of nauwelijks beantwoord
3) Kritische vragen worden via de mail NIET beantwoord
Ik raad aan om hier niets te bestellen omdat deze toko niet te vertrouwen is!
Normaal doosje.
Wij vinden het vervelend dat uw bestelling niet binnen de genoemde 4 werkdagen geleverd kon worden. Het product heeft een langere levertijd gehad waardoor uw order na 5 werkdagen pas verzonden is.
Op het moment dat u dit bericht schreef ( 29 januari ) was uw bestelling 4 werkdagen eerder geplaatst. 1,5 werken geleden lijkt mij dus wat onwaarschijnlijk zoals u zelf aangeeft!
Naar onze gegevens hebben wij al uw email berichten beantwoord, zelfs de berichten die u enkele malen dubbel heeft gestuurd binnen een dag naar verschillende email adressen.
M.B.T. bovenstaande reactie.
Nadat het pakketje uiteindelijk een keer verstuurd is zijn de mails beantwoord.
Tot die tijd zijn mijn vragen NIET beantwoord en kwam er geen reactie.
Dit is gewoon op basis van drogredenen de waarheid verdraaien. Het verbaasd me echter niet.
De mails zijn in de loop van de dagen naar meerdere mailadressen verstuurd omdat er niet gereageerd werd.
Ik was doelgericht aan het zoeken naar 3 AOC i2352Vh 23inch monitoren en kwam op deze winkel uit.
De site zit vrij logisch in elkaar en infos zijn makkelijk te vinden, echter niet alle artikelen zijn via het menu te vinden, soms kom je pas met doelgericht zoeken op de artikelen uit.
Zo ook dus met de monitoren die ik besteld had.
Na mijn bestelling pas de reviews hier gelezen, maar had hier geen twijfels bij, reviews zijn altijd gekleurd
Ik kan naar aller eerlijkheid zeggen dat ik tevreden ben met het bestelproces en verdere afhandeling!
---
Zelfs na de aflevering is TechLogics nog geinteresseerd in mij, iets wat helaas door veel webshops nagelaten wordt.
Al is het maar een automatisch mailtje om te vragen of je tevreden bent met het bestelde product.
Klant hebben en houden zijn twee, mij hebben en houden ze dus
Factuur blijft op de site als download beschikbaar.
De levertijden zoals aangekondigd op de site werden nagekomen.
Tussentijds updates als er iets veranderde, track en trace code bij de laatste update, netjes.
Verpakking had misschien wat neutraler gemogen, maar dat is geen minpunt in mijn ogen (werd ook verzekerd verzonden)
Goede prijzen, ruim assortiment.
Statusupdates per e-mail.
Levertijd nagekomen.
2 kleine minpuntes waren: Onbekende afzender bij status e-mails en sommige producten kon ik alleen vinden door er naar te zoeken en niet via produktcategorie.
Nagekomen levertijd
Goed verpakt.
Redelijke verzendkosten a 5,95.
Trace code via e-mail is altijd handig en eigenlijk wel verplicht.
Verzorging door PostNL vind ik persoonlijk nog altijd het meest prettig en dat gebruikt deze shop gelukkig.
Na mijn review is nogmaals 2x een toezegging gedaan over de levertijd en 2x is men hierin gefaald.
Heb de order inmiddels gecanceld.
Gezien meerder reviews hier heb ik het vermoeden dat TechLogics er een rente winstmodel op na houd. Voor 4 weken mijn geld op een bankrekening houden levert niet veel op. Maar vermenigvuldig dit met meerder klanten dan is het een leuke inkomsten bron.
Conclusie: waardeloze webshop die je je ergste vijand nog niet aanraad...
Zoals wij u in de email ook al hebben duidelijk gemaakt ontvangen wij geen rente over uw geld. Wij hebben u meerder malen aangeboden het geld terug te storten indien u de order wilt annuleren. Vanochtend heeft u dat pas aangegeven te willen en wij hebben per direct uw order geannuleerd en het geld terug gestort. Dit zult u dus vandaag of morgen op uw rekening moeten hebben staan.
Wij hebben er alles aan gedaan om u te helpen en vinden het vervelend dat wij u niet kunnen overtuigen dat het buiten onze macht ligt om het product tijdig te kunnen leveren.
ik wilde een docking station van Asus bestellen maar er zat een onbekende levertijd op. via de mail werd beloofd dat dit 2 weken zou zijn dus ging ik over tot bestellen op 21 juni 2012
VerzendingEen week na de verwachte leverdatum had ik nog niets ontvangen heb ik rond 11 juli hier achteraan gemaild. Mij werd toen verteld dat het 17 juli zou worden ivm levering van de importeur/groothandel. Vandaag de 18e zet ik maar hier een review neer gezien het ruim 4 weken geleden is dat ik een bestelling plaatste en dit niet val te rijmen met de mission statement dat je profiteert van snelle levertijden. Dit heb ik ook gemeld aan ze.
De reactie die ik telkens krijg is dat het aan de toeleverancier ligt en daar wordt de schuld naar toe afgeschoven. Verantwoordelijkheid nemen voor het geven van valse verwachtingen is niet aan de orde.
Bedrijfsmatig doe ik vaker bestellingen online waarbij prijs en levertijd belangrijk zijn. TechLogics is de eerste die hier dusdanig in faalt dat ik er in ieder geval niet weer naar toe ga!
Wij vinden het vervelend voor u dat dit product momenteel niet leverbaar is. U heeft ten alle tijde de mogelijkheid de bestelling te annuleren en uw aankoop bedrag retour te krijgen. Wij zijn helaas afhankelijk van onze toeleveranciers als we het product zelf niet op voorraad hebben, dit stond ook aangegeven bij de voorraad van het product tijdens het bestellen. Helaas kunnen wij geen ijzer met handen breken.
Mijn ervaring met Techlogics:
Verloop van de bestelling:
- Op 24 mei bestelde ik een bluetooth headset. Niet op voorraad, maar volgens de site vrij snel te leveren. Direct betaald met ideal. Op 25 mei om 10 uur een mailtje dat de betaling binnen was.
- 5 juni werd ik ongeduldig omdat de status van mijn order op hun site maar niet veranderde, dus een mail gestuurd over wat de levertijd is.
- 6 juni kreeg ik een mail terug dat voorraad van deze headset pas begin juli binnen komt. Omdat ik dan met vakantie ben heb ik direct een email teruggestuurd dat ik dan wil annuleren.
- Geen bevestiging van annulering gekregen.
- 13 juni is het bedrag teruggestort op mijn rekening
Mijn mening over deze winkel::
Niet voldoende, dus slecht. Waarom?
1. Ik had eerder een email willen hebben over de verandering in levertijd van de headset. Dat had mij tijd bespaard, en eerder mijn geld vrij gemaakt om elders de headset te bestellen (waar die wel op voorraad is overigens).
2. De telefoon heeft een "technische storing". Geen bedrijf dat serieus is met hun telefonische support laat zoiets lang duren. (Ik bedoel: stel je hebt een bedrijfje. Je telefoon is belangrijk voor je contact met klanten maar er is een storing. Dan zet je alles op alles om die weer te laten werken. Je zet een tijdelijk 06 nummer op je site. Je neemt skype. IETS!) Gezien het feit dat andere reviewers ze ook niet telefonisch konden bereiken twijfel ik of het echt een storing is en eigenlijk opzet.
3. En dus: als ik twijfel aan hun eerlijkheid over de telefoon, dan twijfel ik ook aan hun eerlijkheid over andere dingen. En als ik twijfel aan de eerlijkheid van een verkoper, ga ik daar niets kopen. En kan het andere mensen dus ook niet aanraden.
Aan de andere kant kreeg ik wel mijn geld terug binnen de wettelijke termijn.
Ik raad de lezer aan een eigen mening te vormen.
Het zijn geen oplichters zoals sommige andere reviewers zeiden. Ik denk dat ze wel geleverd zouden hebben als ze dat konden. Ik vind ze alleen niet goed.
Er is bij tweakers review geen categorie tussen slecht en voldoende, anders had ik ze "onvoldoende" gegeven, dus een 5.
Tips voor het kopen bij zo'n webwinkel:
- zoek de contact pagina op hun website. Zoek hun telefoonnummer op. Probeer het te bellen. Neemt er binnen een uur (buiten luchtijd en binnen werktijd) niemand op? Of is er geen telefoon of andere mogelijkheid tot één-op-één contact met een verkoper (chat box bijv.)?
Zoek dan een andere winkel; er zijn er genoeg.
- Als je ze aan de lijn hebt kun je gelijk vragen hoe het zit met de voorraad of de levertijd van wat je zoekt. Voor een paar procent in prijs meer, vind je vaak wel een winkel die het wel nú heeft. En is die paar procent minder werkelijk de ergenis van wachten en in ongewisse verkeren waard?
- Lees eerst even een paar reviews van de winkel. Beoordeel wel even of dat redelijke en eerlijke reviews zijn. Sommige reviewers zijn wel erg kort door de bocht of ronduit lomp. Of zijn uit op wraak door reputatie schade van een winkel te veroorzaken. Reviewers hebben weinig te verliezen tenslotte, en winkels veel.
- Deze tip is voor winkels en klanten allebei: Communicatie is voor een webwinkel ALLES. Als klant sta je op het punt je geld te geven aan een onzichtbare instantie. Je weet niet wat en of je er iets voor terugkrijgt. En als er iets mis is: verkeerd geleverd, of te weinig, of er onstaat een defect en je wilt garantie gebruiken, dan kun je er zeker van zijn dat als ze bij het bestelling- en leveringsproces al slecht communiceerden, ze als er iets mis is dat zeker niet beter zullen doen.
IK bestel 5 april een Intuos 5. Vanaf vrijdag 13 april ben ik gaan mailen en bellen. Geen enkele reactie, telefonisch niet bereikbaar. Juist vanwege het feit dat tweakers.net Techlogics bovenaan zet wat prijs en keurmerk betreft bestel ik hier. Ik voel me nu al opgelicht. Belachelijk gewoon dat je niet eens even een reactie krijgt. Ik heb minimaal drie keer gebeld op verschillende tijdstippen. Ik heb ook een klacht ingediend via het webshop keurmerk.
Zoals via de email met u gecommuniceerd kunnen wij niet eerder dan zaterdag een email van u in het systeem vinden en ook uw eerste telefoontje is pas op zaterdag geregistreerd in ons telefoonsysteem. Wij zijn weekends gesloten en betreuren het dat u zich "opgelicht" voelt.
Uw product had vertraging omdat dit uit een extern Europees magazijn moest komen en dit duurt meestal drie a vier dagen extra. Wij vinden het vervelend dat dit niet gecommuniceerd is maar hebben het product vanochtend binnen gekregen en kunnen het morgen nog aan u leveren. Voor meer informatie verwijs ik u naar de email die wij u hebben gestuurd.
Overzichtelijke website. Vooraf betalen met voldoende mogelijkheden.
Het door mij bestelde product was niet meer leverbaar voor de prijs zoals genoemd op de website. Ontving na 2 dagen een mailtje met een prijswijziging van € 396,00 naar € 445,00. Heb teruggemaild dat ik dat niet wilde betalen, maar wel het verschil wilde delen. Hierop de reactie ontvangen dat zij voor de originele prijs gingen leveren, ondanks het verlies wat ze hier op leden.
Petje af; voorbeeld voor menig andere leverancier.
Er is duidelijk gecommuniceerd dat het artikel verzonden is.
Door de verwarring over de prijs heeft het ietsje langer geduurd, maar dat is steeds duidelijk geweest.
Ten tijde van de bestelling gaf de website aan dat het product op voorraad was en binnen 1 tot 4 werkdagen geleverd zou worden. Toen dit niet gebeurde, heb ik contact opgenomen met TechLogics waarna bleek dat het item niet op voorraad was. Vervolgens is mij een aantal malen een nieuwe leverdatum gegeven, welke telkens verstreek zonder dat er iets geleverd werd en iedere keer heb ik daarover zelf contact moeten opnemen.
Uiteindelijk heb ik zelf moeten ontdekken dat het product moeilijk of niet meer leverbaar was en dat er inmiddels een opvolger beschikbaar is. Nadat ik TechLogics had verzocht dan maar de opvolger te leveren, kreeg ik eindelijk waar ik inmiddels al anderhalve maand op zat te wachten.
Het lijkt erop dat TechLogics zelf geen of nauwelijks voorraad heeft en afhankelijk is van derden voor informatie en levering. Mijn advies: koop bij een leverancier die zelf zijn voorraad beheert.
Ik heb de bestelling naar mijn werkgever laten sturen. Op de pakbon was echter niet mijn naam geprint (terwijl deze wel bekend was bij TechLogics) en hierdoor was het voor de receptie volstrekt onduidelijk voor wie het pakketje bedoeld was. Het was dat ikzelf via Track&Trace wist dat het was afgeleverd, anders zat ik nu nog te wachten.
Ten tijde van bestellen was er aangegeven dat het om voorraad van onze toeleverancier ging. Het kan altijd voorkomen dat een product waar weinig voorraad bij de toeleverancier is op is op het moment van inkopen. De levertijd wordt hiermee dan ook vaak opgeschoven en in uw geval heeft het inderdaad erg lang geduurt.
Wij hebben iedere week meerdere malen contact gehad met de importeur over uw headset. In de aantal weken dat uw product in backorder stond hebben wij zes keer contact met u gehad over de levertijd waarop u zelf besloten heeft te wachten.
Toen u aangegeven heeft een vervangend product te willen hebben wat wel leverbaar was hebben wij u deze binnen twee dagen toegezonden.
Ik zocht een notebook en ben bij deze webshop terecht gekomen omdat ik de site erg overzichtelijk vondt. Het koste totaal geen moeite om een sleeve er bij te vinden gezien de site dit netjes bij de Sleeves onder Laptops heeft ingedeeld en ik hier zo naartoe kon klikken. Registreren en betalen was makkelijk, ik kon gemakkelijk met iDeal betalen. Na het bestellen werdt ik keurig op de hoogte gehouden met email berichten over de status van mijn order. Een erg tevreden gevoel over deze shop. Op email wordt snel gereageerd, wat ik erg prettig vondt.
VerzendingVoordat de bestelling aankwam had ik een email gekregen met een track en trace link zodat ik de bestelling goed kon volgen. De notebook en sleeve waren erg netjes ingepakt en waren in binnen 4 werkdagen bij mij. Kortom, ik bestel hier vaker. Als ik wat nodig heb zal ik dus ook eerst bij deze shop kijken, de hieronder genoemde negatieve berichten snap ik daarom absoluut niet.
Ik had de winkel al eerder voorbij zien komen op Tweakers.net en Hardware.info maar er nooit echt bij stil gestaan. Een kameraad van mij had hier al vaker besteld en was erg tevreden. Mijn mainboard, geheugen en cpu heb ik ook maar bij deze winkel besteld en ik ben zeer tevreden. Het product werd twee dagen later keurig netjes en goed verpakt bij mij afgeleverd.
VerzendingDe doos waarin de producten verpakt zaten was stevig en goed dicht geplakt. De bestelling was keurig voorzien van een nette overzichtelijk pakbon en werdt bezorgt door de PostNL. Ik kreeg ook keurig een email van verzending met mijn factuur en track en trace link. Ik bestel hier zeker vaker!
KlantenserviceDacht even dat het geheugen er niet in zat omdat deze wel op de pakbon stond maar niet in de doos zag liggen. Na een email gestuurd te hebben bleek deze in de doos van het mainboard gedaan te zijn uit voorzorg en extra bescherming. Had binnen 15 minuten reactie op mijn email, echt super snel.
Website had duidelijke informatie. Kreeg een track and trace code opgestuurd. Prijzen zijn goed genoeg.
VerzendingProduct kwam op tijd aan. Duidelijke email met code om het product te volgen
Dezelfde SSD als bij enkele andere reviews besteld en direct betaald via iDeal op 17 december. Kreeg pas 22 december een mail waarin stond dat de bestelling helaas niet meer te leveren is, terwijl er nog wel voorraad stond aangegeven op het moment van bestellen. Zinloze functie dus.
In de mail werd niet gesproken over een fout of misverstand, maar over een aanbieding en dat ze niet kunnen leveren wegens overmacht. Onzin dus in de reactie van TechLogics bij een collega reviewer.
---
Het product kon niet geleverd worden, dus daar gaat deze beoordeling niet over. De restitutie duurde echter 5 dagen! Voor een banktransactie! Bijzonder onzorgvuldig en laks..
Pas op 27 december had ik het bedrag weer teruggestort op mijn rekening. In totaal is het geld dus 10 dagen van mijn bankrekening geweest. Dat is veel en veel te lang! Ik ben hier pisnijdig over! Als je inderdaad een fout ontdekt, herstel het dan zo snel mogelijk. Dit ruikt aan alle kanten naar bedrog, het is een makkelijke manier om snel en goedkoop een liquiditeitsprobleem op te lossen.
---
Het lag er dubbeldik bovenop dat deze bestelling een foute prijs had, echter wilden ze dat niet toegeven in hun mails. Een fout maken is menselijk en kan gebeuren, daarna erover liegen door te blijven volhouden dat het een aanbieding was en dat er door overmacht geen voorraad meer was is een zonde en dat kan absoluut niet gebeuren. Eerlijkheid leidt tot begrip, leugens en halve waarheden leiden tot onbegrip en dus ontevreden klanten.
Enige lichtpuntje in deze duisternis die TechLogics heet, is dat er snel en persoonlijk werd gereageerd op mijn mail. Chapeau...
" Kreeg pas 22 december een mail waarin stond dat de bestelling helaas niet meer te leveren is, terwijl er nog wel voorraad stond aangegeven op het moment van bestellen. Zinloze functie dus." -> Zoals eerder uitglegd was dit voorraad van de toeleverancier welke in het weekend niet bij wordt gewerkt. Vervelende samenloop van omstandigheden.
"De restitutie duurde echter 5 dagen! Voor een banktransactie! Bijzonder onzorgvuldig en laks..
Pas op 27 december had ik het bedrag weer teruggestort op mijn rekening" -> U geeft aan dat wij melding hebben gedaan op 22 december. Wij hebben dus direct de terugboekingen voor 23 december klaar gezet. T/m 26 december was het weekend en kerst. Er worden door de bank dan geen transacties uitgevoerd, dus het kan best dat u het geld op 27 december pas heeft bijgeschreven gekregen.
"Het lag er dubbeldik bovenop dat deze bestelling een foute prijs had, echter wilden ze dat niet toegeven in hun mails. " -> We hebben aangegeven dat dit om een opruiming ging bij een toeleverancier waarbij de prijs niet vergelijkbaar was bij SSD's in dezeflde grootte. De prijs klopte op dat moment dus wel degelijk, echter als er maar een paar liggen en er komen honderden bestellingen binnen dan kan het simpelweg niet geleverd worden.
"Ik raad pertinent iedereen die niet het risico wil lopen om gratis voor bank te spelen, met klem af om bij TechLogics iets te bestellen." van griphus. " -> Moeten we hier op reageren? Ik hoop dat de meeste klanten als ze het hele verhaal gelezen hebben zelf ook wel de juiste conclusies kunnen trekken zien dat al deze reviews over diezelfde SSD gaan. Alle andere reviews zijn namelijk wel gewoon "normaal".
> "T/m 26 december was het weekend en kerst"
En nog blijft TechLogics zich hier verschuilen achter de zogenaamde onmacht en dat het alle moeite heeft gestoken in het vinden van een alternatief.. Dat TechLogics de 23e pas de overboeking doet is toch juist het probleem? TechLogics weet toch ook dondersgoed dat het weekend en Kerst wordt? Des te erger dat het zo lang moest duren tot er tot restitutie werd overgegaan. Een particulier is met de Kerst namelijk niet gesloten.
En waarom doen jullie alsof de reviews van de SSD niet meetellen? Blijkbaar klopt er echt iets niet bij TechLogics, anders zouden niet meerdere mensen dezelfde slechte review plaatsen. Ik geloof best dat TechLogics de afgelopen weken niet de service heeft verleend als het gewend is te doen, maar het simpelweg bagatelliseren en refereren naar resultaten uit het verleden is niet eerlijk tegenover de 'SSD klanten' die allemaal tijdens Kerst en de week ervoor minimaal 100 euro armer zijn geweest.
Ik zou eigenlijk niet moeten reageren maar ik wordt niet graag uitgemaakt voor leugenaar;
Op de screenshot van mijn bestelling is te lezen dat de status van mijn bestelling is veranderd naar " Het product is onderweg vanuit de leverancier naar ons toe" en dan naar "Bestelde aantal is ontvangen door het magazijn en toegewezen aan uw bestelling"
Ik mag er derhalve vanuit gaan dat als er een artikel aan mijn bestelling toegewezen is, deze ook geleverd wordt. Zodra dat niet gebeurd kan er niet gesproken worden van overmacht.
De shop review is wat hij is; er is besteld en als koper heb ik aan alle verplichtingen voldaan, echter blijft de leverancier in gebreke.
Op uw vermelde screenshot kunt u duidelijk zien net als ieder ander dat de regel van de SSD schijf nog wit is. Dit houdt in dat dit product niet onderweg is vanuit de toeleverancier en ook niet is ontvangen door ons.
In de algemene voorwaarden staat ook dat wij in dit soort situaties bij overmacht niet hoeven te leveren.
16 dec 2011: Een Agility Series 200GB SSD besteld omdat hij zeer aantrekkelijk geprijst was. Bevestigingsmail ontvangen.
19 dec 2011: Status gecheckt op de website stond bij de bestelling dat mijn order van de leverancier onderweg was naar TechLogics.
22 dec 2011: Ontvang ik een mail dat het product niet leverbaar is omdat het om een opruimingsproduct ging bij de leverancier Er wordt geen alternatief geboden en het aanbetaalde bedrag wordt terug gestort (dat wordt beloofd, maar eerst zien dan geloven).
23 dec 2011: Afgekoeld en deze shop review geschreven
24 dec 2011: Moet ik iemand vertellen dat hij geen kerstcadeau krijgt door TechLogics...
De website van dit bedrijf heeft dus geen realtime voorraad informatie weer terwijl dit wel gesuggereerd wordt.
Mijn advies: zoek even verder naar een shop die wel betrouwbaar is en in ieder geval zijn best doet om een klant tegemoet te komen.
Deze SSD was van 275 euro naar een dikke 100 euro afgeprijsd. Op de website stond wel degelijk duidelijk aangegeven dat het voorraad van de leverancier betrof in tegenstelling tot wat u suggereert.
Alleen de grote afprijzing doet al vermoeden dat het of om een fout gaat of om een grove opruiming. Indien hier maar een paar van liggen en er komen honderden bestellingen binnen is het onmogelijk het artikel voor alle bestellingen te leveren als deze voorraad op is.
Het product is nooit onderweg geweest van de toeleverancier naar ons toe zoals u suggereert, als dit zo was hadden we het immers gewoon kunnen leveren. Wij zijn er niet op uit om u als klant dwars te zitten en willen best helpen, maar binnen redelijke grenzen. U kunt niet verwachten een SSD van gelijke grote voor de opruimingsprijs te krijgen als dit verschil zo groot is. Marges op deze artikelen zijn erg klein en daarom kunnen we ook niet al te grote kortingen geven op vergelijkbare artikelen.
Wij vinden het vervelend dat dit product juist uitgerekend op een vrijdag vlak voor het weekend afgeprijsd was waardoor er honderden bestellingen dat weekend binnen zijn gekomen. Voorraden van toeleveranciers worden alleen op werkdagen bijgewerkt gezien importeurs en toeleveranciers op weekenden niet open zijn. Het is complete overmacht.
Er zijn ook veel mensen die wel begrip hebben getoond voor deze situatie, die willen wij erg bedanken. Gelukkig worden 95% van alle andere bestellingen wel binnen de aangegeven grenzen op tijd geleverd. Wat maar wil aangeven dat deze SSD kwestie een uitzondering is.
Hierbij wil ik aangeven dat er ook een andere kant aan het verhaal zit in tegenstelling tot alle reviews die gerelateerd zijn aan deze SSD kwestie.
Wordt mij een Solid State Drive van 200GB aangeboden voor een zeer lage prijs. Op de site stond dat er nog een product aanwezig was bij de leverancier, maar dit bleek niet het geval te zijn. Ik krijg geen alternatief aangeboden en moet maar accepteren dat ik het reeds betaalde bedrag terug gestort krijg.
Ik koop nooit meer wat bij TechLogics en kan andere mensen hetzelfde aanraden.